Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2015
(4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 1 november 2015

Hoogeveen: man aangehouden na mishandeling portier

In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man uit Pesse aangehouden wegens mishandeling van een beveiliger bij een horecagelegenheid aan de Schutstraat in Hoogeveen.
De verdachte wilde met een fles drank het pand binnenlopen, maar de beveiliging had gezegd dat dit niet was toegestaan.
De man uit Pesse wilde niet naar buiten gaan.
Er ontstond een woordenwisseling en handgemeen waarbij de beveiliger een vuistslag in zijn gezicht kreeg.N340: auto total loss na slippartij

In de nacht van zaterdag op zondag is tijdens een eenzijdig ongeval op de Hessenweg (N340) een personenauto in een greppel beland.
De auto reed in de richting van Dalfsen, kwam naast de rijbaan en werd onbestuurbaar ten gevolge van een ruk aan het stuur.
De auto gleed door de berm en over de parallelweg om vervolgens na een draai om de lengteas ondersteboven in een greppel tot stilstand te komen.
De bestuurder kon wonder boven wonder zelf uit de auto stappen en informeerde de hulpdiensten over zijn avontuur.

Na een korte check-up in een ambulance bleek dat de man geen letsel had opgelopen.
Zijn auto -een ruim 15 jaar oude VW Golf- raakte flink beschadigd en is door bergingsbedrijf Wolves uit de greppel getakeld en afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga

Zaterdag 31 oktober 2015

Coevorden: man aangehouden wegens hennep kweken en wapenbezit

De politie heeft vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Coevorden aangehouden in een woning aan de Pieter Breughelstraat.
In de woning werd een luchtbuks*, een gasalarmpistool en een mini-kruisboog* aangetroffen, evenals twee hennepkwekerijen met in totaal 262 planten. Uit nader onderzoek bleek dat de man illegaal stroom heeft afgetapt.
De verdachte is opgesloten voor verhoor.

* Deze items zijn echter in pricipe niet verboden krachtens de Wet Wapens en Munitie.


Collendoorn: tuinhuisje uitgebrand

Zaterdagmorgen rond 09:00 uur rukte de Hardenberger brandweer met spoed uit naar de Collendoornerdijk in Collendoorn, waar een vrijstaand schuurtje in de tuin bij een woning in brand stond.
Het stenen gebouwtje, dat een dak van asbestplaten had, stond al vol in brand en was niet meer te redden.

Er is asbest op het erf van de woning terecht gekomen.
De uniformen van de brandweerlieden, die bij het bluswerk betrokken waren geweest, werden eerst provisorisch afgespoeld en moesten ter plaatse worden uitgetrokken om elders grondig te worden gereinigd

Foto's 1 en 2: Dennis Valkman


Nieuwleusen: dodelijk ongeval op het Westeinde

Op het Westeinde is vannacht rond 02:00 uur een dertigjarige inwoner van Nieuwleusen om het leven gekomen, toen zijn auto in botsing kwam met een boom.
Door de klap brak de Ford Mondeo, die op de N758 van Zwolle naar Nieuwleusen reed, in tweeën en kwam in de berm en op het fietspad terecht.
Een automobilist, die tevallig voorbijkwam en de massa wrakstukken ontdekte, meldde dit bij de politie.

Na het onderzoek door een medewerker van de verkeersongevallenanalist van de politie Oost-Nederland, heeft bergingsbedrijf Wolves het wrak en de vele brokstukken afgevoerd.
Een veegauto van de firma van der Kolk heeft het wegdek en het fietspad ontdaan van al het kleine materiaal.
De weg was tot 05:45 uur afgesloten voor het verkeer.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hardenberg: gevaarlijke brand in dak van woning

De bewoners van een woning aan de Margriet hebben waarschijnlijk hun leven te danken aan een buurtbewoner, die hen wekte, nadat hij ontdekte dat er brand in het dak woedde. De heer des huizes probeerde vervolgens de vlammen te doven met een tuinslang en kort daarop nam de brandweer het werk over.

De brand, die onderaan het dak scheen te woeden, leek even later onder controle, maar toen de vlammen uit de nok oplaaiden, bleek dat het vuur zich al onder de dakpannen door over een groot deel van het dak had verspreid.
Daarom werden de dakpannen verwijderd en het brandende materiaal geblust.
De schade aan het dak bleek aanzienlijk en in de woning was flink wat waterschade ontstaan, maar het had nog slechter af kunnen lopen.
Het vuur is ontstaan bij de rookgasafvoer van een gaskachel aan de voorgevel.

Vrijdag 30 oktober 2015

Ommen: auto raakt boom en kantelt
Eenheden van de Ommer brandweer, politie en twee ambulances reden vrijdagmiddag rond half vijf met de nodige spoed naar de Zeesserweg in Ommen in verband met een "aanrijding letsel", zoals dat in 112-jargon genoemd wordt.
Het bleek om een eenzijdige aanrijding te gaan: een Suzuki Wagon R met twee bejaarde inzittenden was op de Zeesserweg in de bocht tussen de Prins Bernhardstraat en de Wilhelminastraat met het rechter voorwiel tegen een dikke boomwortel gereden en gekanteld.
De hulpverleners zetten de auto voorzichtig op z'n wielen en zorgden voor een schuimtapijt om ontbranden van weglekkende benzine te voorkomen.
De bestuurder is na een eerste verzorging in een ambulance met spoed naar een ziekenhuis overgebracht; het letsel van de vrouw leek mee te vallen.
Berger Autax haalde de zwaar beschadigde Suzuki op.

( Foto 1: Jeroen Metselaar )

Emlichheim: auto over de kop op de Kanalstrasse

Donderdagavond is een 22-jarige vrouw licht gewond geraakt tijdens een ongeval op de Kanalstrasse (K19) tussen Emlichheim en Georgsdorf, ter hoogte van de Hahnenberger Diek.
Haar vijfjarige kind bleef ongedeerd.
Door nog onopgehelderde oorzaak was haar auto in een flauwe bocht naar links naast de rijbaan gekomen. De auto ging over de kop en kwam op z’n dak tot stilstand.
De bestuurster is naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht, nadat zij en het kind door hulpverleners in veiligheid waren gebracht.
De Emlichheimer brandweer zette drie voertuigen in; hun collega’s uit Neugnadenfeld één.
Autohaus Kronemeyer haalde het beschadigde voertuig op.

Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Rouveen: kindje gewond door aanrijding
Ten gevolge van een aanrijding op de kruising van de Sluiterweg met de Uithofsweg is donderdagmiddag een kindje gewond geraakt.
De bestuurder van een bestelbus, die op de Uithofsweg reed, kreeg geen voorrang van een automobilist, die op de Sluitersweg reed.
De bus boorde zich in de flank van de auto. Door de klap vloog de auto over een slootje en kwam tegen de wal tot stilstand.
De bestelbus kwam naast de weg in de berm tot stilstand.
Een kindje, dat achterin de auto zat - precies op de plek van de impact- liep hoofdletsel op. Het is overgebracht naar het ziekenhuis.
Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst VOA heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval voor het proces verbaal.
Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de opdracht om beide voertuigen te bergen. Gedurende het onderzoek en de berging was de kruising geheel afgesloten voor al het verkeer.
Foto's en video: Henry Wallinga

Donderdag 29 oktober 2015

Nooitgedacht: gas in stal ontbrand

In een moderne veestal naast een boerderij aan de Borgerderstaat in Nooitgedacht is donderdagmorgen mestgas in brand gevlogen.
Bij de bestrijding van de brand trokken rook en mestgassen (ammoniak en methaan) over de Borgerderstraat, die kortstondig door de politie werd afgesloten.
De koeien werden uit de stal geëvacueerd en er werd een watergordijn gelegd om de gevaarlijke gassen neer te slaan en de kans op een explosie te beperken.
De brandweer van Rolde kreeg assistentie uit van collega's Gieten, Assen en Hoogeveen om de roosters in de stal en de mestkelder te bedekken met een schuimdeken en zo de vlammen definitief te smoren.


Woensdag 28 oktober 2015

Lingen (D): tiener sterft na drinken van velgenreiniger

Een zeventienjarige jongen is in Lingen om het leven gekomen door het drinken van velgenreiniger.
Hij had in de nacht van maandag op dinsdag samen met een 18-jarige kameraad de chemische stof ingenomen om er high van te worden.
De twee zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar de jongste dinsdagmorgen stierf.
Zijn maat verkeerde geruime tijd in levensgevaar. Hij is dinsdag naar de universiteitskliniek in Münster overgebracht.
Zijn toestand is inmiddels stabiel.

In sommige velgenreinigers komt de stof GBL (Gamma-Butyrolacton) voor, die in het lichaam omgezet wordt in GHB (Gamma Hydroxyde Boterzuur), waarvan een overdosis dodelijke gevolgen kan hebben.Hoogeveen: Volvo brandt grotendeels uit

Op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen is woensdagmiddag een Volvo onder het rijden in brand gevlogen.
De bestuurder stopte de Volvo op de rijbaan, graaide snel nog wat spullen bijeen en verliet ongedeerd zijn auto. Daarna was het wachten op de brandweer.
De spuitgasten konden de fel brandende 4,5 jaar oude Volvo V60 echter niet meer redden.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Elim: bejaarde automobilist gewond na botsing tegen boom
Kort na het ongeval in Slagharen was nog een inwoner van die plaats betrokken bij een ongeval; dit keer een eenzijdige aanrijding op de Carstensdijk in Elim zelf.
De bejaarde, minder valide bestuurder reed in zijn Opel Agila over de Carstensdijk in de richting van de dorpskern, maar kwam door nog onduidelijke oorzaak aan de linker zijde van de weg en raakte met de linker voorzijde van het voertuig een boom bij de kruising met de Compagniesweg.
De auto maakte een draai, kantelde en kwam op zijn rechterkant op het wegdek tot stilstand.
De man, die o.a. een flink bloedende hoofdwond opliep, werd door vrijwilligers van de blusgroep de Krim via de achterklep uit het wrak geholpen, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.


Slagharen: Elimse onaangenaam verrast op haar verjaardag
Zo had ze zich haar negentiende verjaardag zeker niet voorgesteld.
De jonge inwoonster van Elim reed -met haar moeder als passagier- over de Weverijweg in de richting van de Coevorderweg (N377), toen van de Bonte Weverstraat een automobiliste met haar Renault Megane de kruising op reed naar de Moeshoekweg - zonder voorrang te verlenen.
De Renault raakte de VW Polo van de Elimse in de linker flank, waardoor de VW de betonnen wegrand raakte, begon te tollen en achterstevoren in de droge bermsloot tot stilstand kwam.

Gelukkig bleek na onderzoek in de ambulance, dat de jarige Jop geen ziekenhuisbezoek af hoefde te leggen. Wel was ze flink geschrokken
en zal ze naar een nieuwe auto uit moeten gaan kijken: de VW uit 1998, die ze pas sinds mei 2015 had, was economisch gezien total loss.
Ook de twee andere dames, die bij de botsing betrokken, bleken ongedeerd.
Beide auto's werden opgehaald door bergingsbedrijf Autax.


A28: dodelijk ongeval bij Beilen
De bestuurder van een rode oldtimer motor met zijspan is woensdagmorgen rond half elf om het leven gekomen ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de A28 bij Beilen ter hoogte van hectometerpaal 162.0 richting Assen. Het gaat om een 63-jarige man uit Dussen (NB)
Er zat niemand in de zijspan, toen het ongeluk gebeurde.
De man verloor de macht over het stuur, waardoor de motor begon te slingeren en de bestuurder van het voertuig werd geworpen.


Dinsdag 27 oktober 2015

Hoogeveen: brand door fout aangesloten gasslang

In de Hyacinthenstraat in Hoogeveen brak dinsdag vlak voor de middag brand uit in de keuken van een woning.
De bejaarde bewoners werden tijdig gealarmeerd door een rookmelder en konden ongedeerd de woning, die vol rook stond, verlaten.
De brandweer had de heftige brand gelukkig snel onder controle.
De brand was het gevolg van een na schoonmaakwerkzaamheden niet goed aangesloten gasslang van een kookplaat.
De schade in de keuken was aanzienlijk. Stichting Salvage is door de brandweer ingeschakeld.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Rouveen: Rouvener aangehouden voor oplichting via Marktplaats
Maandag is een 38-jarige inwoner van Rouveen aangehouden.
De man wordt er van verdacht dat hij meerdere mensen heeft opgelicht door goederen op Marktplaats aan te bieden, maar die nooit te leveren.
Hij kwam in beeld door onderzoek van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.
Op Marktplaats bood hij diverse spullen aan, waaronder gereedschap, elektronica en spullen voor de sportvisserij. Ook reageerde hij op advertenties van mensen die bepaalde spullen zochten. Nadat de slachtoffers hadden betaald, leverde hij niets.
De verdachte maakte bij zijn oplichtingspraktijken gebruik van meerdere e-mailadressen.
Er zijn tot nu toe zeventien  aangiften binnengekomen.
Er zijn aanwijzingen, dat hij nog veel meer mensen heeft benadeeld.
Gedupeerden worden opgeroepen, aangifte van oplichting te doen. 

Maandag 26 oktober 2015

Zwolle: pizzakoerierster tegen trein
Op de spoorwegovergang op de Nieuwe Veerallee is maandagavond een pizzakoerierster in botsing gekomen met een trein.
De 18-jarige bestuurster van de scooter overleefde de aanrijding en is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De hulpdiensten werden om 19:24 uur gealarmeerd in verband met dit ongeval.
Omdat onduidelijk was hoe de toestand van het slachtoffer was, vloog er ook een traumahelikopter vanuit Groningen.
Het ambulancepersoneel liet het mobiel medisch team al snel weer inrukken: het slachtoffer was aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.
Uit onderzoek van Prorail bleek dat de slagbomen ten tijde van het ongeval gesloten waren. Men sluit daarom niet uit, dat de koerier onder de bomen door is gegaan.
De vernielde scooter is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd.
De Nieuwe Veerallee was geruime tijd volledig afgesloten.
Het “Kamperlijntje” is tot 22:30 uur buiten dienst geweest.
Foto's en video: Henry Wallinga


Wezep: vuurwerk de lucht in tijdens grote brand in woning
Maandag ging een grote hoeveelheid vuurwerk de lucht in tijdens een grote brand in een woning aan de Oude Voskuilersteeg. De brand trok mede daardoor veel bekijks.
Naar verluidt begon de brand tegen de avond op de eerste verdieping van de vrijstaande woning, die op korte afstand van de spoorlijn ligt.

Het dak stortte na verloop van tijd in en het pand brandde volledig af.
Uit nog niet bevestigde berichten zouden er twee personen naar een ziekenhuis zijn gebracht, waaronder een 81-jarige vrouw, die met een hoogwerker van het balkon is gered.
De resterende muren, die op instorten stonden, zijn met een kraan gesloopt.Hardenberg: E-fietsster gewond ten gevolge van aanrijding op de Parkweg
Een -naar verluidt oudere- fietsster is maandagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht, nadat ze vrij ernstig letsel opliep als gevolg van een verkeersongeval op de Parkweg in Hardenberg.
De vrouw reed op haar E-bike over de Parkweg, maar sloeg ter hoogte van de hoge flat linksaf -naar park de Kruserbrink- zonder op achteropkomend verkeer te letten.
De jonge bestuurster van een Seat Arosa, die in de richting van de JC Kellerlaan reed, probeerde een aanrijding te voorkomen door hard te remmen en naar links uit te wijken, maar de fietsster werd desondanks geschept.
De vrouw smakte tegen de motorkap en de voorruit en kwam vervolgens onzacht op het asfalt neer.
De bestuurster van de Seat bleef ongedeerd; haar auto liep zware schade op.

Verkeersongevallenanalisten van de regiopolitie IJsselland onderzochten de sporen.


Elim: autobrand Schoonhovenweg gesmoord
De bestuurster van een blauwe Peugeot 206 kreeg rond kwart over elf maandagmorgen de schrik van haar leven, toen ze over de Schoonhovenweg van Hollandscheveld naar Elim reed en er nabij de kruising met de Carstendijk plotseling brand in het linker gedeelte van het dashboard van de Franse auto uitbrak.
Een passant adviseerde haar de portieren te sluiten en dat werkte: het vuur smoorde na enige tijd vanzelf ten gevolge van zuurstofgebrek.
Daarna was het wachten op de brandweer, die dit keer uit Hoogeveen moest komen.

Het linker portier werd voorzichtig geopend, maar het vuur laaide niet meer op.
Toch betekende het voorval het einde voor de ruim veertien jaar oude auto: het interieur was volledig beroet, de passagiersairbag was afgegaan en het dashboard was half gesmolten.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.