Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2015
(2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 13 september 2015

Gees: motorrijder gewond door botsing met auto

In Gees is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. Hij passeerde op de Dorpsstraat een auto, die op hetzelfde moment linksaf sloeg naar het Goringbos.
De motorrijder stuurde nog naar links, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Ten gevolge van de botsing en de val op de klinkers liep hij knie-, schouder- en armletsel op.
De man is naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
De Honda CBR600RR motor moest worden afgesleept. De inzittenden van de links flink beschadigde Seat Leon bleven ongedeerd.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: man mishandeld door agressief duo
Een 33-jarige man kwam zondagmorgen om 05:30 uur thuis aan het Grasklokje in Hardenberg na een feestje.
Hij was de sleutel van zijn woning vergeten en wachtte tot zijn vrouw de voordeur opende.
Op dat moment riep een hem onbekende man vanaf de straat hem toe dat hij aan het inbreken zou zijn.
De 33-jarige man werd door zijn vrouw de woning ingelaten.
Na ongeveer 10 minuten werd er langdurig aan de voordeur aangebeld. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen staan waaronder dezelfde man, die hem even daarvoor had aangesproken vanaf de straat.
De twee mannen trokken de 33-jarige man naar buiten, waardoor hij ten val kwam.
De twee mannen trapten en sloegen op de bewoner in net zolang tot zijn vrouw riep dat ze de politie ging bellen.

De gealarmeerde politieagenten stelden meteen een onderzoek in.
Zij zagen omstreeks 06.15 uur een man, die voldeed aan het signalement, op een fiets rijden over de Boterbloem. Toen de agenten hem vroegen te stoppen ging de man er vandoor, maar hij kon ter hoogte van de Waterlelie alsnog worden ingerekend.
De 24 jaar oude Hardenberger werd opgesloten voor nader onderzoek.

Een politieagent, die een aangifte in de woning van het slachtoffer opnam, zag dat er een personenauto door de straat reed, waarvan de passagier voldeed aan het signalement van de tweede verdachte.
De politieagent is in zijn dienstauto gestapt en is de personenauto gevolgd en heeft de bestuurster gecontroleerd. De vrouw vertelde dat ze op zoek was naar de -eerder gearresteerde- 24-jarige Hardenberger.
De agent heeft de 22-jarige passagier aangehouden, omdat die voldeed aan het signalement van de tweede verdachte. Hij wordt verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging. Ook deze man, een 22 jarige Hardenberger, is opgesloten voor nader onderzoek.
De 33-jarige man deed aangifte van mishandeling.
Het is de bewoner niet duidelijk waarom deze, voor hem onbekende, mannen hem zonder aanleiding mishandelden.


Assen: dronken scooterrijder rijdt politieman aan
Rond half vier in de nacht van zaterdag op zondag raakte een politieagent gewond, toen een scooterrijder hem aanreed.
De scooterrijder reed zonder verlichting door het publiek op de Brink en de Brinkstraat.
Hij weigerde te stoppen en reed vervolgens de politieagent aan. De agent liep hierdoor een gebroken been op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en geopereerd.
De verdachte, een 20-jarige man uit Ter Aard, is aangehouden in een weiland aan de Zeijerweg.
Hij is opgesloten voor verhoor. De man was onder invloed van alcohol en blies 715 ug/l.
De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 12 september 2015

Nieuw-Balinge: losgeraakt wiel klapt tegen auto van gezin
Op de Hoogeveenseweg bij Nieuw Balinge werd een gezin onaangenaam verrast, toen hun Volvo V50 geraakt werd door een losgeraakt voorwiel van een tegenligger. Het projectiel botste met een luide knal tegen de voorkant van hun auto, waardoor een lek in de radiateur ontstond.
Het wiel vloog vervolgens hoog door de lucht een maïsveld in.
De koelvloeistof op de hete motor zorgde voor rook in de auto, waardoor de twee kleine kinderen enigszins in paniek raakten. Ze werden snel uit de auto gehaald en bleken na onderzoek door ambulancepersoneel niet gewond.
Een troostbeertje deed wonderen.
Ook de ouders bleken ongedeerd, dit tot geruststelling van de andere bestuurder uit Westerbork, die gisteren nog had geklust aan zijn auto, een Peugeot 307.
Het VOA-onderzoek gebeurde zonder het bewuste wiel, want dat bleef -ondanks flink zoeken- spoorloos in de hoge maïs.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogstede (D): drie gewonden door ongeval op kruising Wilsumer Straße - Hauptstraße

Zaterdag tegen het middaguur reden hulpverleners uit de regio met de nodige spoed naar de kruising Hauptstraße – Wilsumer Straße  in de dorpskern van Hoogstede, waar een  ernstig verkeersongeval was gebeurd.
De 23-jarige bestuurster van een bestelwagen wilde van de Hauptstraße linksaf slaan naar de Wilsumer Straße, maar zag daarbij kennelijk een uit de richting van Emlichheim komende Citroën C5 over het hoofd.
Ten gevolge van de daarop volgende botsing liepen de VW-bestuurster, de 84-jarige bestuurder van de Citroën en diens 78-jarige passagiere ernstig letsel op.
Alle drie werden naar een ziekenhuis gebracht; de 84.jarige man onder begeleiding van een noodarts, met hoogste prioriteit.
Om de man uit zijn auto te bevrijden verwijderde de brandweer van Hoogstede eerst het dak en de achterportieren van de Citroën C5 en werden de slachtoffers op wervelplanken geborgen.
De Firma Maathuis uit Hoogstede haalde de zwaar beschadigde voertuigen op.
De brandweer bond de weglekkende vloeistoffen met absorptiekorrels.N36: drie gewonden door kettingbotsing bij Westerhaar

Zaterdagmorgen tegen half elf zijn op de N36 ter hoogte van Westerhaar-Vriezenveenschewijk op de oostelijke rijbaan drie voertuigen op elkaar gebotst; waarschijnlijk ten gevolge van een file was ontstaan door maaiwerkzaamheden, waarvoor één rijbaan plaatselijk geblokkeerd was.
Drie gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
Omdat in de bagageruimte van één van de auto's schietschijven lagen, werd dit voertuig nagekeken op de aanwezigheid van vuurwapens.
Die werden niet aangetroffen.

De VOA van de Twentse politie deed ter plaatse technisch onderzoek. Berger Wolves haalde de beschadigde auto’s op.
De rijksweg was tot ca 13:00 uur tussen Vriezenveen en Westerhaar afgesloten, hetgeen op de alternatieve routes tot grote drukte leidde.


Vrijdag 11 september 2015

Hardenberg: motor vol in flank bestelbus; motorrijder gewond
Rond zeven uur vrijdagavond was het weer raak op de kruising N34 - Hessenweg in Hardenberg.
De bestuurder van een Opel Vivaro bedrijfsauto reed in noordelijke richting van de Hessenweg de kruising op, maar zag daarbij kennelijk een over de provinciale weg uit de richting van Coevorden naderende motorrijder over het hoofd.
De motorrijder ging op het laatste moment in de remmen -getuige het remspoor- maar kon niet meer tijdig stoppen en raakte de Opel Vivaro vol in de deur aan de passagierskant.
Onmiddellijk werden politie en ambulance gealarmeerd, terwijl voorbijgngers eerste hulp verleenden.
De berijder van de zware Honda Pan American 1100 cc motor werd met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.
De Vivaro-bestuurder mocht mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.
De N34 bleef afgesloten om het analytisch ongevalsonderzoek door de VOA Twente mogelijk te maken en kon rond 20:30 uur weer open, toen berger Autax de twee voertuigen opgehaald had.
De N34 was tot die tijd afgesloten tussen het viaduct Haardijk en de rotonde bij de Witte Paal.


Hoogeveen: 39-jarige verdachte bekent zeven brandstichtingen

De 39-jarige man uit Hoogeveen, die wordt verdacht van brandstichtingen in zijn woonplaats, blijft nog 90 dagen langer vastzitten.
Hij werd op 31 augustus aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen in Hoogeveen en bekende inmiddels zijn aandeel in zeven branden, waaronder die onder de overkapping van een woning aan de Alteveerstraat, waardoor grote schade ontstond.
Een twaalf man sterk rechercheteam doet al geruime tijd onderzoek naar de ruim twintig  branden, die sinds eind mei 2015 in Hoogeveen gesticht werden.
De politie houdt er sterk rekening mee dat er meer brandstichters actief zijn.
Zo zijn onlangs ook een 19-jarige man uit Veenoord en een 21-jarige Hoogevener gearresteerd.
Zij worden onder andere verdacht van een brand in een bestelauto in de Tandarts Schipperstraat.
Het team onderzoekt of deze verdachten verantwoordelijk zijn voor andere (auto)branden in Hoogeveen. Het onderzoek is nog volop in gang.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.Rouveen: zware frontale aanrijding op de Stadsweg
Bij een frontale aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfsbusje zijn donderdagmiddag tegen half vijf op de Stadsweg twee gewonden gevallen.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een bestelbus, die richting Rouveen reed,  een bedrijfsbus met schaftkeet wilde inhalen.
Op het moment dat de bestelbus naar links kwam, botste deze frontaal op een tegenligger.
Zowel de bestuurder van de bestelbus als de bestuurster van de auto zijn met onder andere beenletsel overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Brandweereenheden uit Hasselt, Genemuiden en Nieuwleusen bevrijddende slachtoffers uit de autowrakken, waarbij hydraulisch redgereedschap werd ingezet om deuren en stijlen weg te knippen en genoeg werkruimte te scheppen voor de ambulancebroeders om de patiënten zo stabiel mogelijk op de brancard te krijgen.
De slachtoffers zijn een 44-jarige man uit Staphorst -bestuurder van de bestelbus- en een 46-jarige inwoonster van Hasselt, die de personenauto bestuurde.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de wrakken van de weg gehaald, nadat een expert van het team Verkeersongevallenanalyse de situatie nauwkeurig in kaart had gebracht.
De Stadsweg was gedurende enkele uren afgesloten voor verkeer.
Foto's en video: Henry Wallinga


Vollenhove: twee gewonden door botsing auto - tractor op Oppen Swolle
Na een aanrijding tussen een auto en een tractor op de Oppen Swolle zijn donderdagmorgen twee vrouwen per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
De bestuurder van de tractor, die  na werkzaamheden een weiland uit reed, zag door dichte bosschage een van links naderende auto over het hoofd.
De hefinrichting aan de voorzijde van de landbouwtrekker boorde zich in de zijkant van de auto, waarna die in een greppel tot stilstand kwam.
De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.
Omdat de verklaringen van beide partijen duidelijk genoeg waren voor het proces-verbaal van de politie, werd de komst van verkeersongevallenanalisten niet nodig geacht.
De auto werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de greppel getrokken en afgevoerd.
De schade aan de tractor was relatief gering.
Foto's en video: Henry Wallinga

Donderdag 10 september 2015

N377: automobilist komt om in vuurzee na frontale botsing met trekker-oplegger (update)
Donderdagavond rond half acht is een dode gevallen bij een frontale aanrijding tussen een trekker met oplegger en een personenauto.
Het ongeval gebeurde op de N377 (Zwolseweg) tussen Nieuwleusen en Balkbrug ter hoogte van hectometerpaal 17,5 (bij de Nieuweweg).
Een getuige, die in de richting van Balkbrug achter de personenauto reed, verklaarde te hebben gezien, dat de auto onverwachts op de verkeerde weghelft kwam en frontaal in botsing kwam met de trekker. De botsing ging gepaard met een vuurbal uit de personenauto.
De vrachtwagenchauffeur kon zich op het nippertje in veiligheid brengen.
De auto en de cabine van de trekker alsmede een deel van de oplegger brandden volledig uit.
De bestuurder van de personenauto -een 39-jarige man uit Dedemsvaart- kwam in de vlammen om.
De auto is in een dekzeil verpakt naar een andere locatie gebracht, waar het slachtoffer geborgen kan worden.
De N377 was tot 01:15 uur afgesloten tussen Nieuwleusen en Balkbrug in verband met de ongevalsanalyse en de berging.
Mariënberg: twee voertuigen zwaar beschadigd door botsing op de Pallegarsteweg
Op de kruising van de Pallegarsteweg met de Tweede Elsweg in het buitengebied van Mariënberg zijn donderdagmiddag twee personen licht gewond geraakt tijdens een verkeersongeval.
Een inwoner van Hardenberg reed met zijn zoon als passagier over de Pallegarsteweg in de richting van zijn woonplaats, toen van een zandweggetje een brommobiel de kruising op reed in de richting van de Tweede Elsweg, waarbij het hoge maïs hem het uitzicht naar links fors belemmerde.
De bestuurder van de Toyota probeerde een aanrijding te vermijden door naar rechts te sturen, maar de personenauto werd toch in de linker flank geraakt door de Amicar, bestuurd door een zeventienjarige inwoner van Bergentheim.

De auto kwam op z'n linkerkant tot stilstand in de bermsloot; de brommobiel maakte een halve slag, waardoor de jonge bestuurder -bij gebrek aan veiligheidsgordels- uit het wagentje werd geslingerd. Hij liep schaafwonden aan de handen en een onderarm en een gekneusd been op.
De automobilist liep eveneens lichte schaaf- of snijwonden op. Geen van beiden hadden nadere behandeling in een ziekenhuis nodig, zodat men kon volstaan met het invullen van schadeformulieren.
De zwaar beschadigde negen jaar oude Toyota Corolla werd keurig opgetakeld en weggebracht door berger Wolves; de brommobiel, waarvan de kunststof carrosserie volledig ontzet was, werd met vereende krachten op een particuliere aanhangwagen getild.


Wezuperbrug: oudere dame geschept door bedrijfswagen
Een bejaard stel uit Makkum ging donderdagmorgen vrolijk op stap naar Odoorn met hun nieuwe bromscooters om daar kennissen in Odoorn op te zoeken.
Aan het Oranjekanaal ZZ in Wezuperbrug ging het echter fout, toen de vrouw geen voorrang verleende aan een van de Brugstraat komend Opel Vivaro bedrijfsbusje.
De vrouw werd voor de ogen van haar man aangereden. Haar hoofd sloeg tegen de voorruit en de vrouw vloog met haar benen omhoog door de lucht. Ze viel op het wegdek, maar droeg gelukkig wel een valhelm.
Een vrouw, die in haar tuin het gras maaide, was getuige en schoot, evenals de bestuurder van het busje, de vrouw te hulp en bleef in telefonische verbinding met de 112-lijn, totdat de ambulance arriveerde. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.
Team Verkeersongevallenanalyse deed ter plaatse onderzoek.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


"De Rabobank" slaat weer toe!
Dezer dagen zijn er weer emails verstuurd, die op het eerste gezicht afkomstig lijken te zijn van de Rabobank.
U wordt er in deze mailtjes op gewezen dat uw "oude" Rabo Betaalpas binnenkort ongeldig wordt en u dus niet meer kunt pinnen en elektronisch kunt bankieren.
De afzender adviseert u daarom uw "oude" pasje naar een Wecycle Inzamelpunt op te sturen.
U wordt in de mail verzocht op een link te klikken om instructies te ontvangen over de gang van zaken.

Trap er niet in: dit is een valse email, die bedoeld is om u uw bankgegevens -en vervolgens uw geld- te ontfutselen!
* De afzender is: klantmail@rabobank.service.nl

Woensdag 9 september 2015

Lutten: tractor en bedrijfsauto total loss na zware aanrijding: één gewonde
Brandweereenheden uit De Krim en Hardenberg spoedden zich woensdagmiddag naar de krruising van de Molenweg met de Knappersveldweg, waar zich een fikse aanrijding had voorgedaan en mogelijk één of meer gewonden waren gevallen.
Men trof op de aangegeven plek een half gekantelde aanhanger, een volledig gekantelde landbouwtractor en een aan de linkerzijde opengereten Peugeot Partner aan.
De bestuurder van de bestelauto zat nog in de wagen en had kennelijk letsel opgelopen.
Hij werd door de spuitgasten uit de Krim uit het volledig vernielde voertuig geholpen en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto reed over de Knappersveldweg en werd door de van links (Molenweg) komende tractor aangereden.
De aanhanger zat half vol aardappelen en was tijdens de botsing van de tractor losgeschoten.
Zie de fotoreportage voor meer beelden!


Hoogeveen: inbrekers in de kraag gevat
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee Amsterdammers (21 en 23 jaar) en een 19-jarige vrouw uit Assen aangehouden.
Tegen half vier werd gemeld, dat er ingebroken werd in een groothandel aan de Stephensonstraat in Hoogeveen.
Een getuige had een knal gehoord en zag daarna twee auto‘s wegrijden bij de groothandel.
Op basis van de getuigenverklaring zetten politiemensen de achtervolging in.
De daders lieten de auto’s achter op het Bilderdijkplein en gingen er te voet vandoor.
Eén van de auto’s bleek  gestolen; beide auto’s zijn in beslag genomen.
De verdachten werden in de directe omgeving gevonden. Ze zijn aangehouden en opgesloten ter verhoor.
Ook werden twee koevoeten gevonden en in beslag genomen.
Het lijkt er op dat uit de groothandel tabakswaren zijn weggenomen, maar hoeveel is nog niet duidelijk.
De politie stelt een onderzoek in.


N377: mysterie rond ongeval bij Dedemsvaart
Woensdagmorgen om 06:42 uur werd alarm geslagen, omdat er tussen de afslag Dedemsvaart-Zuid en -centrum een auto in de bermsloot was ontdekt.
De auto was bestuurd door een veertigjarige inwoner van Dedemsvaart, die letsel had opgelopen.
Hij kon geen verklaring kon geven omtrent de aanleiding.
Het was vrij mistig op dat moment.

Omdat de oorzaak van het ongeval niet duidelijk was, werd Team VOA IJsselland verzocht ter plaatse zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.
De N377 is tussen beide afslagen afgesloten geweest tot tegen tienen.


Dalen: weer ongeval door keren op de N34
Een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Winschoten reed in de nacht van dinsdag op woensdag over de N34 in  de richting van Coevorden, toen er bij Dalen plots een auto opdook op zijn rijbaan.
Hij  probeerde de auto te nog ontwijken, maar kon een botsing niet voorkomen.
Beide bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
De automobilist -een 54-jarige man uit Nieuw-Amsterdam- verklaarde dat hij verkeerd was gereden en wilde keren op de weg.
Omdat de politie vermoedde, dat de automobilist  had gedronken is er een bloedproef afgenomen. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


Hoogeveen: twee man in de boeien wegens poging tot inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werden een man van 19 jaar uit Hoogeveen en een leeftijdgenoot Eelde aangehouden voor poging inbraak.
Rond 05.30 uur hoorde een getuige het alarm van een woning aan de Kastanjelaan af gaan.
Hij zag twee mannen wegrennen en in een auto stappen.
Agenten troffen op de Lomanlaan een auto aan met daarin twee mannen en inbrekersgereedschap.
De mannen zijn aangehouden op verdenking van poging inbraak en het in bezit hebben van inbrekersgereedschap.
Zij zijn opgesloten voor onderzoek.

Zwolle: vader betrapt man, die dochtertje (3) probeert te wurgen
De politie heeft maandagmiddag in Zwolle een man opgepakt wegens een poging tot moord op een driejarig meisje.
Donderdagochtend was het kind buiten aan het spelen toen haar vader, die in de woonkamer zat, bij de voordeur een onbekende man gehurkt zag zitten bij zijn dochter.

Toen hij naar buiten liep om te kijken wat er aan de hand was, zag hij de man in de gang met zijn handen om de keel van zijn dochtertje, meldt de politie. Nadat de vader hem weggeduwd had bij zijn kind, zette de verdachte het op een rennen.
De man kon worden gearresteerd op grond van verklaringen van getuigen.
Volgens de politie gaat het niet om een bekende van de politie en is nog niets bekend over de toedracht.
De verdachte wordt donderdag voorgeleid. Dan beslist de rechter-commissaris of hij langer vast moet blijven zitten.


Dinsdag 8 september 2015

Slagharen: fietsster gewond door botsing op de Zwarte Dijk
Even na half zes dinsdagmiddag is een vrouw gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Zwarte Dijk nabij de kruising met de Coevorderweg in Slagharen. Zij en een man staken op hun E-bikes de weg over in de richting van het voormalige Shell tankstation, maar de vrouw werd daarbij geraakt door een zwarte Citroën C1, die van de kruising wam en in de richting van Lutten reed.
De E-bike van de vrouw kwam gedeeltelijk onder de auto terecht.

Omdat het letsel ernstig leek werd naast twee ambulances ook een Mobiel Medisch Team gewaarschuwd, maar hun heli-vlucht werd even later afgelast.
De vrouw is na eerste behandeling in de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
De auto had lichte schade; de bestuurder bleef ongedeerd.
De gegevens rond het ongeval werden opgetekend door een expert van Team Verkeersongevallenanalyse.


Schöninghsdorf: vrachtwagencombinatie tegen de vangrail
In de nacht van maandag op dinsdag is een Roemeense trekker met oplegger geschaard en tegen de vangrails in de middenberm van de A37 gereden, even voorbij Zwartemeer en net over de Duitse grens.
De 34-jarige chauffeur uit Roemenië liep daarbij licht hoofdletsel op. Hij is naar het ziekenhuis in Emmen (NL) gebracht.
Zijn combinatie was even daarvoor met de rechterwielen in de zachte berm geraakt, waarop de man te sterk corrigeerde.
Na enige tientallen meters schoot de vrachtwagencombinatie naar de middenberm en schaarde daarbij tegen de vangrail.
De trekker kwam daarbij knel te zitten tussen de aanhanger en de vangrail.
Bij het ongeval was de brandstoftank opengescheurd en diesel stroomde over de A37.

De brandweer van Schöninghsdorf kreeg assistentie van drie blusploegen uit Klazienaveen.
De rechter rijbaan van de A37 werd geheel afgesloten voor het opruimen en berging. Een klus die tot dinsdagmorgen ca 10:00 uur in beslag nam.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 7 september 2015

Hoogeveen: verdachte vrijgelaten, nog drie man vast wegens brandstichtingen
De 24-jarige vrouw uit Veenoord, die vrijdag werd aangehouden in het kader van de branden in  Hoogeveen, is zondagmiddag vrijgelaten.
Volgens de politie speelde zij een beperkte rol.
Vrijdagmiddag werden ook een 19-jarige man uit Hoogeveen en een 24-jarige man uit Veenoord gearresteerd en eind augustus een 39-jarige Hoogevener.


Gieterveen: automobiliste gewond na botsing met vrachtwagen
Op de kruising van de weg De Hilte met de Zandvoort en het Nieuwediep bij Gieterveen is aan het eind van de maandagochtend een ongeluk gebeurd tussen een vrachtwagen en een auto.
Volgens een ooggetuige is de vrachtwagen op de linkerzijde van de personenauto gebotst, nadat de automobiliste, die over de Dorpsstraat uit de richting van Eexterveen kwam, geen voorrang verleende aan de vrachtwagen, die over de voorrangsweg het Nieuwediep -uit de richting van Bareveld- kwam.
De rechter voorzijde van de truck boorde zich diep in de linker flank van de personenauto ter hoogte van de bestuurdersstoel.
De vrouw is door de brandweer bevrijd en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De helikopter met het MMT aan boord landde op een nabijgelegen weiland.


Hoogstede (D): weer een botsing op de Kanalstraße: één dode en twee zwaar gewonden
Even na half elf maandagmorgen is de bestuurder van een Suzuki Swift personenauto op de beruchte Kanalstraße (K19) bij Hoogstede-Bathorn om het leven gekomen.
De 58-jarige man uit Georgsdorf, die de richting van zijn woonplaats reed,  kwam op het rechte stuk weg ter hoogte van de flitspaal frontaal in botsing met een hem tegemoet komende bedrijfswagen.
De man werd door de brandweer uit het wrak geborgen, maar overleed ter plekke.
De gealarmeerde traumaheli landde, maar het MMT kon niets meer voor de man betekenen.
De twee ernstig -maar niet levensgevaarlijk- gewonde inzittenden van de Opel pickup bedrijfsauto zijn met ambulances naar een ziekenhuis gebracht. Het gaan om mannen uit Nordhorn en Twist.
De K19 is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest ten behoeve van de hulpverlening, het onderzoek en de berging.


Hoogeveen: auto in sloot; bestuurder niet te vinden
Een Citroën Berlingo is maandagmorgen de sloot langs de A37 bij Hoogeveen in gereden.
De bestuurder bleek bij aankomst van de politie spoorloos, ondanks een zoekactie.
Of hij/zij er vandoor is gegaan of met een andere automobilist mee is gereden is nog niet duidelijk.
De auto werd door berger De Jonge uit het water getakeld en afgevoerd.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: brandweerduikers zoeken naar verdronken kabeldief
Duikers van de brandweer Emmen hebben maandagmorgen gezocht naar een mogelijk verdronken kabeldief.
Werknemers van BAM Techniek ontdekten dat er op het WMD-terrein aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen een kabeldiefstal per boot had plaatsgevonden.
De dief was echter kennelijk  te gretig geweest, want het bootje was omgeslagen en er lagen diverse stukken kabel op de steiger en in het water van het haventje aan de Hoogeveense Vaart.
Een zoektocht in het water leverde echter niets op.
Er wordt dan ook van uit gegaan dat de dief er met een nat pak vanaf is gekomen.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.