Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2015
(3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 20 september 2015

Geen bijzonderheden

Zaterdag 19 september 2015

Getelo (D): zendinstallatie in beslag genomen

Een eenheid van het THW (Technisches Hilfswerk) is zaterdagavond rond zonsondergang begonnen met het ontmantelen van een illegale zendinstallatie, die in een bosperceel aan Die Broeke, een zandweggetje nabij de Tubbergener Straße even buiten Getelo, volop in bedrijf was.
De installatie bestond uit een zendmast van ca 45 meter hoog, een kleine stalen container, waarin zich de zender en dergelijke bevonden, en een dieselaggregaat. Naar verluidt (Twitter) is de zender van Piraten Team Vasse.

Het was opvallend druk met vooral auto's met NL-kentekens op het anders doodstille weggetje, maar de politie stopte iedere auto en noteerde de personalia van de inzittenden, die vervolgens een straatverbod kregen. Bij overtreding volgde direct aanhouding, aldus de Hermandad.

Het afbreken en weghalen van de hierboven omschreven installatie duurde tot ca 04:00 uur in de nacht, waarna het transport vertrok.
In tegenstelling tot wat er op Twitter vermeld wordt, is de brandweer dit keer niet aanwezig geweest; wel het THW.

-


Gieterveen: schuur afgebrand

Brandweereenheden uit Gasselternijveen, Borger en Gieten werden zaterdagmorgen opgeroepen om een brand in een schuur bij een woning aan de Broek in Gieterveen te blussen.
Het bouwwerk brandde weliswaar volledig af, maar de vlammen, die op een nabijgelegen schuur waren overgeslagen, konden bijtijds worden gedoofd.Nieuwleusen: op de kop in de sloot na slippartij
De jonge bestuuurder reed van De Lichtmis richting Nieuwleusen over de N377, toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor.
Zijn auto gleed dwars de weg over en kwam ondersteboven in een sloot tot stilstand.
De bestuurder is ter plekke door ambulancepersoneel van de post Lichtmis gecontroleerd, maar hoefde verder geen medische hulp.
Zijn auto was total loss en is door bergingsbedrijf Wolves uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Vanwege het tijdstip ondervond het verkeer weinig hinder van het ongeval.
Foto's en video: Henry WallingaVrijdag 18 september 2015

A28: file door kop-staartbotsing bij De Lichtmis
Bij een kop-staartbotsing op de A28 ter hoogte van De Lichtmis is vanmorgen een vrouw gewond geraakt, toen haar auto van achteren aangereden door een andere auto.
De vrouw klaagde over een gevoelige nek en is daarom overgebracht naar een ziekenhuis.
Opgeroepen brandweereenheden uit Staphorst en Nieuwleusen hebben slechts de accuklemmen los hoeven koppelen; meer was niet nodig.
Toevallig passerende medewerkers van de Ambulancezorg Groningen verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Later zijn zij afgelost door collega’s uit Drenthe.
De vrouw, die achter op de auto inreed, bleef ongedeerd.
De aanrijding veroorzaakte veel oponthoud en er stond al snel een file van vele kilometers.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee betrokken voertuigen afgevoerd, waarna de rijbanen werden vrijgegeven en de file snel oploste.
Foto's en video: Henry Wallinga


Eursinge: brand in schuur snel onder controle
Wat vrijdag rond 13:10 uur begon met een melding ‘Buitenbrand’ voor de brandweer van Westerbork mondde uit in een middelbrandsituatie, waarbij naast het korps van Westerbork ook blusploegen van Beilen en Schoonoord werden ingezet voor een brand  in een grote schuur met materialen en balen hooi aan de Vledders.
En met succes, want hoewel de brand via het isolatiemateriaal het dak van een stal had bereikt, werd een uitslaande brand voorkomen.
Ook hoefde een naastgelegen stal met koeien niet te worden ontruimd:  de boer had al de nodige hulp georganiseerd.
De brand is begonnen bij een kachel die goed geïsoleerd was  ingebouwd in een zeecontainer die geplaatst was in een aanbouw van de stal. Om het smeulende isolatiemateriaal uit te krijgen moest er worden gesloopt. De schade is aanzienlijk, maar niemand raakte gewond.
Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: twee kinderen doorstaan aanrijding ongedeerd
Rond elf uur vrijdagmorgen zijn twee zwarte Volkswagens zwaar beschadigd geraakt, toen ze op de kruising van de Twenteweg (N343) met de Europaweg in botsing kwamen.
Eén van de auto's reed rechtdoor over de Twenteweg in de richting van de Haardijk, terwijl het andere voertuig uit de andere richting kwam en afsloeg naar de Europaweg,
In de Polo als de Passat werd elk een kind vervoerd, dat -naar het zich liet aanzien- ongedeerd bleef, omdat het goed gezekerd was.
De twee zijn wel ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Wie van de twee bestuurders door rood reed is niet duidelijk.
De Polo werd opgehaald door berger Autax; de Passat door de fa Wolves.
De kruising met de Europaweg was tot het middaguur afgesloten.


Meppel: invallen in diverse panden; vijf arrestaties wegens georganiseerde drugshandel
De politie heeft vrijdagochtend onder leiding van het Openbaar Ministerie in de gemeente Meppel invallen gedaan in vijf panden, waaronder bij een seksboerderij in Nijeveen en in een pand in Groningen. Daarbij zijn vier mannen (26-36 jaar) en één vrouw (23 jr) uit deze plaats aangehouden. Er werden drie auto's, een motorfiets en een quad in beslag genomen.
Die invallen zijn onderdeel van een groot ondermijningsonderzoek rondom drugshandel.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij de seksclub in Nijveen werd ruim twee jaar geleden een drugslab ontmanteld.

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit is landelijk prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie.
De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de drugswereld.
Criminelen, die zich bezighouden met drugshandel, gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de drugswereld.
Vaak wordt illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca.
"Die vermenging van boven- en onderwereld is uiterst zorgelijk", aldus de politie.
Foto en video: Alex Wever

Donderdag 17 september 2015

Noordscheschut: schip te lang voor sluis

Donderdagmiddag heeft een bagger- en kraanschip vastgezeten in de sluis van de Hoogeveensche Vaart in Noordscheschut.
Vooraf had men gekeken of doorvaart mogelijk was, richting Stieltjeskanaal in Coevorden, maar in de praktijk bleek er een paar centimeter verschil. Daarbij bleek dat ook de bocht na het uitvaren van de sluis, niet kon worden gemaakt vanwege de lengte van het schip dat een vierkante boeg heeft.
Een schip van dezelfde lengte met een spitse boeg had dat wel gekund.
Er bleef nu niets anders meer over om achterwaarts de terugtocht te aanvaarden.
Om op plaats van bestemming –Coevorden- te komen, moet men nu twee dagen omvaren via Meppel en Zutphen.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 16 september 2015

A28: VW ondersteboven na slippartij op knooppunt

Woensdag is in de drukke avondspits een VW Golf uit de bocht gevlogen in de lus van de A28 naar de A37 op het Knooppunt Hoogeveen.
De auto slipte tijdens hevige regenval en ramde een lantaarnpaal. Die ging plat en de auto kwam op z'n dak tot stilstand op de rijbaan van de A28, die daardoor geblokkeerd raakte.
Na controle in de ambulance bleek dat het letsel van de bestuurster erg meeviel en dat ziekenhuisbezoek achterwege kon blijven.
Berger De Jonge zette de zwaar beschadigde auto overeind en personeel van Rijkswaterstaat legde de lantaarnpaal in de berm, zodat het vastgelopen verkeer op de A28 op gang kon komen.
Inmiddels hadden zich kilometers lange files in beide rijrichtingen gevormd.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Vriezenveen: automobilist ernstig gewond na confrontatie met boom
Bij een ongeluk op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen is in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist gewond geraakt, toen hij met zijn Citroën tegen een boom reed. De hulpverlening werd tegen vier uur gealarmeerd.
De bestuurder zat bekneld achter het stuur en is door hulpverleners, waaronder een MMT, uit de auto bevrijd.
Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Er was ook een traumahelikopter ingezet, maar die is niet gebruikt om het slachtoffer te vervoeren.
Experts van Team Verkeersongevallenanalyse stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
De Nieuwe Daarlerveenseweg is gedurende de hulpverlening, het onderzoek en de berging afgesloten geweest voor het verkeer.

Dinsdag 15 september 2015

Zwolle: Luttenaar voor de rechter vanwege doodrijden baby; eis OvJ: vier jaar cel
De 51-jarige Luttenaar Gerrit G., die donderdag 12 maart 2015 rond half acht op de Dedemsvaartseweg Noord in zijn woonplaats een vader en diens een maand oude baby aanreed, verscheen dinsdag rond 13:15 uur onder grote belangstelling voor de rechter in Zwolle.
Hem werd doodslag op het kind en poging tot doodslag op de vader ten laste gelegd.

De man reed met zijn Mercedes zijn 23-jarige dorpsgenoot en de kinderwagen met de baby aan op de slechts door oranjerode lampen verlichte weg.
De 23-jarige vader liep daar met de kinderwagen en was bijna thuis, maar stopte op de rode fietsstrook, toen hij door een buurvrouw werd aangesproken. Hij werd vervolgens door de Mercedes aangereden, toen die naar rechts uitweek in verband met een tegenligger.
De vader liep gebroken benen en armen en een hersenschudding op; het kind, dat door de klap was weggeslingerd, overleed ter plaatse.
G.G. stopte niet en parkeerde zijn beschadigde auto bij zijn woning; enkele honderden meters verderop.
Hij meldde zich later die avond bij de politie, nadat er een Burgernetmelding uitgegeven was en duidelijk werd, dat meerdere onderdelen van zijn auto op de plaats des onheils achtergebleven waren, waaronder een spiegel en een lamparmatuur (foto 2).
Hij had die avond in een café aan de Anerweg Noord alcohol (Rivella met jenever) gedronken: zijn bloedalcoholniveau werd geraamd op 1.5 tot 2.2 promille: drie tot ruim vier keer meer dan het maximum. Hij zou na thuiskomst nog een borrel genomen hebben, hoewel hij eerder verklaarde thuis nooit te drinken.
De verdachte verklaarde bovendien, dat het vanwege het weekend moeilijk geweest was een taxi te bestelllen, maar het ongeval gebeurde op donderdag.

G.G. was al negen maal voor de rechter verschenen wegens rijden onder invloed; voor het laatst in 2012, toen hij tot 240 uur dienstverlening werd veroordeeld. Hij had in verband daarmee meerdere cursussen moeten volgen en zat nog in een proeftijd wegens eerdere veroordelingen wegens rijden onder invloed, toen hij de twee slachtoffers aanreed.
Hem hingen een voorwaardelijke celstraf van een maand en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid boven het hoofd.

De Officier van Justitie verklaarde, dat er onvoldoende bewijs is om doodslag op het kind en poging tot doodslag op de vader of roekeloosheid te bewijzen; wel grove schuld conform artikel 6 van de Wegenverkeerswet, waar een maximum van zes jaar cel voor staat. Hij legde een eis neer van vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid, plus uitvoering van de voorwaardelijke straf en inbeslagname van de auto.
Foto 3: reconstructie op 9 juli 2015 met de (herstelde) Mercedes


Nieuw-Buinen: binnenbrand door vaatwasser

In een vrijstaande woning in het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen brak rond 11:15 uur dinsdagmorgen brand uit door kortsluiting in een vaatwasser.
De brandweer uit Tweede Exloërmond had het vuur snel onder controle.
Uit voorzorg werd ook de brandweer van Borger verzocht met een tankautospuit en de tankwagen uit te rukken om voldoende bluswater voorhanden te hebben.
Een kat, die als enige in de woning aanwezig was, werd door de brandweer in veiligheid gebracht.
In het pand was veel schade door rook en roet.


Maandag 14 september 2015

Hardenberg: paard in slootje nabij Crazy Horse

De brandweer van Hardenberg kreeg maandagavond opdracht, naar een adres aan de Kanaalweg West in Hardenberg te rijden om te helpen bij het in veiligheid brengen van een paard, dat in nood verkeerde. Het dier, dat koliek had, was in paniek geraakt en uit de wei ontsnapt.
Aan de vluchtpoging kwam een eind, toen het dier in de voortuin van een woning aan de Jan Weitkamplaan in een modderslootje wegzakte; nota bene tegenover discotheek Crazy Horse.
Door de slechte lichtomstandigheden en het dichte struikgewas was het diep weggezakte dier vanaf de weg niet zichtbaar.
Met extra licht van het HV-voertuig en met behulp van houten balken en touw -en de nodige aanmoedigingskreten- lukte het, het paard -zo te zien ongedeerd- uit de modder te bevrijden.Den Velde: woonwagen uitgebrand aan de Kerkenkastweg

Tegen enen maandagmiddag werd groot alarm geslagen voor blusteams in de regio Gramsbergen en Hardenberg, omdat er aan de Kerkenkastweg -nabij de kruising met de Burgerkampweg- in den Velde brand was uitgebroken in een woning.
De rook, die langs het station door Gramsbergen dreef, deed niet veel goeds vermoeden, maar de brandweer was de uitslaande brand snel meester. Het bleek te gaan om een woonwagen, die door de vlammen zeer zwaar beschadigd was geraakt.
Toen de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig.
In eerste instantie werd een zwart hondje uit de woning vermist, maar het diertje werd even later bij het kanaal gespot: geschrokken, maar ongedeerd.
De brandweer haalde een terrarium met een (ongevaarlijke) slang uit het pand en ook dit dier leek de hitte en de rook goed te hebben doorstaan.
Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing stelden een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.Weerdinge, Nieuw-Weerdinge: politieonderzoek naar oorzaak branden

In de nacht van zondag op maandag zijn er kort na elkaar branden uitgebroken in Weerdinge en Nieuw-Weerdinge.
Op de Viaductstraat in Weerdinge (Emmen) brak er brand uit in een camper bij een autobedrijf. De vlammen sloegen over op de ernaast gelegen woning. Ook meerdere auto’s brandden uit.
De brandweer moest meerdere eenheden inzetten om de vlammen te doven.
Zo’n twee uur later brandden schuren af op de Tussen de Wijken in Nieuw-Weerdinge.
De technische recherche van de politie onderzoekt of het om opzettelijke brandstichting gaat en of er verband is tussen de branden.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.