Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2016
(4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 24 april 2016
Geen bijzonderheden


Zaterdag 23 april 2016

Nieuw Dordrecht: hennepplantage in trailer in loods

In een schuur aan de Bladderswijk WZ in Nieuw Dordrecht is zaterdag een hennepkwekerij aangetroffen, nadat de ex-eigenaar van de schuur zag dat de grote uit rolluiken bestaande toegang was opengebroken.
Nadat hij de politie had gebeld nam hij poolshoogte in de schuur waar twee trailers gestald waren.
Bij één bleken de achterdeuren open te staan en de man zag een volledig in werking zijn wietkwekerij. De inbrekers hadden een gat in het dak van de trailers gemaakt om in de aanhangers te komen. Wat ze buit hebben gemaakt is niet duidelijk want de politie vond nog naar schatting 1.000 planten.
Een monteur van Enexis constateerde dat de stroom niet werd afgetapt.
De brandweer van Klazienaveen zaagde een gat in de zijkant van de trailers om de politie makkelijker toegang te verschaffen.
De voormalige eigenaar had de schuur aan iemand uit het westen verkocht die de ruimte wilde gebruiken om er in rustige periodes zijn koelwagens te stallen.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Balkbrug: recreatiewoning op bungalowpark in de as gelegd
Zaterdagmorgen werd groot alarm geslagen voor de brandweer van Balkbrug en Dedemsvaart en een tankwagen van de groep Noordwijk (Dr) : aan de De Haar in het buitengebied van Balkbrug zou brand woeden in een met riet gedekte woning.
De Rode Haan hield echter niet huis in die woning, maar kraaide wel volop op het er achter gelegen bungalowpark De Haar.
Er bleek een houten recreatiewoning vol in brand te staan en een hoge boom had inmiddels ook vlam gevat.
De bewoner was niet aanwezig, maar één van de buren wist nog diens motor in veiligheid te brengen voordat de vuurzee het gebouw verzengde.
Het pand was omringd door heggen, waardoor het bluswerk bemoeilijkt werd.
De brand ging gepaard met veel rook, die over het bungalowpark dreef.

Vrijdag 22 april 2016

Hasselt: bestelbusbestuurder gewond door aanrijding
Vrijdagmiddag is de bestuurder van een Mercedes bestelbus gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een personenauto op de kruising van de Verkavelingsweg met de Klinkerweg.
Hij reed op de Klinkerweg en wilde de Verkavelingsweg oversteken, maar zag daarbij een van rechts naderende auto over het hoofd.
Door de klap kwam de bestelbus enkele meters verderop in een greppel tot stilstand.
De bestuurder is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De twee inzittenden van de Daihatsu Sirion, die op de Verkavelingsweg van Zwolle richting Hasselt reden, kwamen met de schrik vrij.
De twee voertuigen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga

Donderdag 21 april 2016

Eext: brand in rieten dak tijdig gedoofd

In Eext woedde vanavond brand in een rietgedekte woonboerderij aan de Naweg.
Een voorbijganger zag vlammen en belde 112.
De brand werd in de kiem gesmoord door brandweer Annen, waardoor de schade beperkt bleef.
Uit voorzorg -vanwege het rieten dak- werd opgeschaald naar middelbrand en werd de brandweer van Gieten ook opgeroepen, alsmede de hoogwerker uit Veendam, maar die rit werd halverwege afgebroken.Genemuiden: kindje met vinger bekneld in stalen trap

De brandweer van Genemuiden kreeg donderdagmiddag een melding over een “ongeval met letsel” in een woning aan de Langestraat.
Er bleek een kindje met een vinger vast te zitten in een trede van een stalen buitentrap.

Nadat de familie mislukte pogingen had gedaan het vingertje los te krijgen uit de trede, werd uiteindelijk de hulp ingeroepen van de brandweer. Met behulp van hydraulisch redgereedschap werd uiterst voorzichtig een stukje van de trede ingeknipt. Nu kon met een tang en een schroevendraaier voldoende ruimte worden gemaakt om het vingertje uit het gat te krijgen.
Voor de brandweermannen een serieuze klus, met een pedaalknipper zo dichtbij een vinger was een nauwkeurig klusje.
Gelukkig liep alles goed af. Het kind kreeg als troost een pluchen "Goodbear".

Foto's en video: Henry Wallinga


Slagharen: botsing Hoogeveenseweg: twee auto's zwaar beschadigd
Rond kwart over zeven donderdagmorgen werd bekend gemaakt dat er op de Hoogeveenseweg bij Slagharen een "verkeersongeval letsel" was gebeurd. De aanrijding -tussen twee personenauto's- bleek te zijn gebeurd op de kruising van de Herenstraat met de Schuineslootweg.
Een inwoner van Schuinesloot reed met zijn zilvergrijze Peugeot 206 vanaf de Schuineslootweg de kruising op, maar had te laat in de gaten, dat er van links over de voorrangsweg een Toyota Aygo naderde.
Beide voertuigen liepen zware schade op, maar het letsel bleef beperkt tot hoofdpijn bij de Peugeotbestuurder, die onzacht kennis had gemaakt met de linker zijruit.
De bestuurster van de Toyota -een drie jaar oude leenauto van een garagebedrijf uit Gramsbergen- bleef ongedeerd.

Berger Autax haalde de Toyota op, berger De Jonge de Peugeot en beide vaklieden zorgden ervoor dat de kruising wrakstukvrij achterbleef.

Woensdag 20 april 2016

Hoogeveen: kind zwaar gewond

Woensdagmiddag werd het Mobiel Medisch Team te hulp geroepen vanwege een ongeval in een woning aan de Jan Dekkerstraat in Hoogeveen, waar een zesjarig jongetje ernstig gewond was nadat hij in de doucheruimte viel.
Het kind werd in  de ambulance behandeld alvorens het over de weg kon worden overgebracht naar het UMC Groningen.
Een trauma-arts bleef aan boord van de ambulance om toezicht te houden op de toestand van het jonge slachtoffertje.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen

Twist (D): lekkende gasfles en vermiste passagier na eenzijdig ongeval
Om 23:02 uur in de nacht van dinsdag op woensdag werd een verkeersongeval gemeld op de  Schwarze Weg in Twist ter hoogte van huisnummer 48.
Een Fiat Fiorino bestelauto, die in de richting van het „Am Kanal“ reed, was in een bocht naar links in de rechter berm gekomen, waar hij een verkeersbord platreed en tegen een boom tot stilstand kwam.
Hoewel de bestuurder niet bekneld zat, was het toch even schrikken voor de brandweerlieden, want er was even sprake van een tweede inzittende en bovendien rook de auto zeer sterk naar gas.
De gaslucht bleek uit de kofferbak te komen. Daar lag een beschadigde gasfles, die snel uit de auto weggehaald werd.
De brandweer zette tegelijkertijd een zoekactie naar de tweede inzittende op touw, maar die werd afgebroken toen bekend werd dat er geen passagier in de auto had gezeten.
De 32-jarige bestuurder bleek slechts licht letsel te hebben opgelopen. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd geverbaliseerd.
Zijn Fiat Fiorino was rijp voor de sloop.
De Schwarze Weg was tot 00:30 uur afgesloten,


Annen: schuur brandt volledig af; woning behouden

In de nacht van dinsdag op woensdag brak er rond half twee brand uit in een schuur annex garage bij een woning aan de Eexterweg in Annen.
De brand werd ontdekt door de bewoner.
Door snel ingrijpen wist brandweer van Annen te voorkomen, dat het vuur oversloeg naar  het woonhuis, maar de schuur ging volledig verloren.
Bbrandweereenhden uit Assen, Gieten, Eelde en Zuidlaren werden ter ondersteuning opgeroepen.
Wat de oorzaak van de brand is wordt nog onderzocht..

Foto's en video: Herman van Oost

Dinsdag 19 april 2016

Zwartsluis: brand in binnenvaartschip lastig te bestrijden
Maandagavond om 19:54 uur werden brandweereenheden uit Zwartsluis en Hasselt gealarmeerd in verband met brand in een vrachtschip op een scheepswerf aan de Zomerdijk. Eerder die dag waren er werkzaamheden geweest aan de scheepswand ter hoogte van de machinekamer. Hierdoor is er brand ontstaan die zich na een tijdje fiks uitbreidde.
Het vuur werd met enkele stralen hoge druk en een straal schuim bestreden, maar het bleek een lastige klus de vuurhaard te bereiken.
Er moesten enkele luiken worden verwijderd om goed te kunnen blussen, maar die luiken waren bloedheet.
Er kwam dan ook een flinke hoeveelheid water aan te pas om ze zodanig af te koelen, dat ze gehanteerd konden worden.
Daarna kon de brand worden bestreden en was het gevaar dan ook snel geweken.
Foto's en video: Henry Wallinga

Maandag 18 april 2016

Hasselt: pech bij het laatste paaltje
Het plaatsen van een nieuw tuinhekje bij een woning aan de Wycher van Russellstraat verliep maandagmiddag anders dan gedacht.
Het hekwerk was bijna gereed: nog slechts één paaltje moest de grond in en klus was klaar, maar....: de grondboor raakte een gasleiding.
De bewoner belde direct de brandweer, die snel ter plaatse was en een ruime afzetting “aflintte”.

Via de meldkamer was ondertussen Enexis opgeroepen om het lek te komen dichten. Een nieuw stuk leiding was snel geplaatst.
Nadat de lekkage verholpen was heeft de brandweer nog enkele woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van gas. Hiervan was geen sprake zodat de afzetting kon worden opgeheven en het laatste paaltje -uiterst voorzichtig- de grond in kon.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hasselt: brand in binnenvaartschip snel bedwongen
Tijdens werkzaamheden aan een binnenvaartschip op een scheepswerf aan de van Nahuysweg is vanmiddag brand uitgebroken.
De korte maar felle brand, die gepaard ging met flinke rookwolken, brak uit in de machinekamer.
De brandweer van Hasselt was er snel bij en ging onmiddellijk aan boord. Met een straal hoge druk en een straal schuimvormend middel was de brand snel onder controle.

De brandweer van Zwartsluis stond met hun brandweervoertuig paraat om water uit de haven te pompen en zo de tankautospuit van Hasselt te voeden. Dit was echter niet nodig omdat de aanwezige hoeveelheid water, die de brandweerauto bij zich heeft, genoeg was om de brand te blussen.
Nadat het schip was geventileerd konden de werkzaamheden aan het schip weer worden hervat. De brandweer keerde, na het reinigen en opruimen van het ingezette materieel, binnen een uur terug naar de kazerne en stond weer paraat voor een volgende melding.
Foto's en video: Henry Wallinga


N34: zeer ernstig ongeval bij Klijndijk
Even ten noorden van de afslag Klijndijk -nabij viaduct Oringerveld- op de N34 deed zich rond 11:00 uur maandagmorgen een zeer zware frontale aanrijding voor. Volgens onbevestigde berichten zouden er drie auto's bij de botsing betrokken zijn en twee personen gewond zijn.
Een Landrover is in de oostelijke berm -ondersteboven en volledig vernield- tot stilstand gekomen. De bestuurder was tijdens de buiteling uit het voertuig geslingerd.
Een personenauto even verderop met de achterwielen in de bermsloot aan dezelfde kant van de weg.
Een traumaheli met een Mobiel Medisch Team is ingezet.
De N34 is vanwege de hulpverlening en het onderzoek ter plaatse afgesloten.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.