Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2016
(2)


Zondag 14 augustus 2016

Ringe-Neugnadenfeld (D): man aangehouden wegens poging tot doodslag
Zaterdagavond rond half negen is een veertigjarige man ten gevolge van een geweldsmisdrijf ernstig gewond geraakt op de  Kanalweg in Ringe-Neugnadenfeld.
Het slachtoffer zou door een 64-jarige man in een prieel bij een vijvercomplex met een mes neergestoken zijn.
De reden en de toedracht zijn nog niet duidelijk.
Het slachtoffer is met niet-levensgevaarlijk letsel naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn gebracht.
De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is op de plaats van het misdrijf aangehouden en wordt in de loop van zondag voorgeleid.


Zuidwolde: drietal aangehouden wegens vernieling

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige en een 34-jarige man uit Zuidwolde en een 25-jarige man uit Pesse aangehouden op verdenking van vernieling / diefstal bij een bedrijf aan de Burgemeester Tonckensstraat in Zuidwolde.
Ze zouden een raam hebben vernield en mogelijk goederen hebben weggenomen uit het bedrijf.
Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. De eigenaar maakt de balans op en doet aangifte.
De verdachten zijn opgesloten voor verhoor.Zaterdag 13 augustus 2016

Blokzijl: man onder grasmaaier overleden

Zaterdagmiddag is een man bij het maaien van zijn grasveld onder zijn zitmaaier terechtgekomen en dientengevolge overleden.
Vermoedelijk is de man tijdens het maaien van het gazon langs de Blokzijlseweg te dicht langs een slootje gereden, waardoor de grasmaaier weggleed en kantelde.
Vanwege het vele verkeer op de drukke weg werd de brandweer opgeroepen om schermen te plaatsen om zo het zicht op het treurige ongeval te onttrekken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Foto's en video: Henry Wallinga

N381: fatale aanrijding op de Twee Provinciënweg
Zaterdagmiddag is een 24-jarige motorrijder uit Assen om het leven gekomen op de N381 (Emmen - Beilen) ten gevolge van een frontale botsing met een personenauto. Het ongeval gebeurde op het wegvak tussen de rotonde bij de N34 en de afslag Noord Sleen.
De bestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-6R motor, die samen met een andere motorrijder richting Beilen reed, haalde een auto in, maar moest op de weghelft voor verkeer richting Emmen opeens hard remmen voor een Citroën Xsara, bestuurd door een 63-jarige man uit Hoensbroek, die op de autoweg aan het keren zou zijn geweest om terug te rijden naar de N34.
De motor ging onderuit en klapte met de onderzijde tegen de voorzijde van de Citroën. De motorrijder overleed ter plaatse.
De N381 is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest.

November 2014 kwamen vier vrouwen op dezelfde weg -ter hoogte van Zweeloo- om het leven toen hun auto tijdens een keerpoging aangereden werd door een vrachtwagen.

Vrijdag 12 augustus 2016

Westerbork: man bekneld onder machine
Aan de Orvelterstraat in Westerbork is vrijdagavond een man met een been bekneld geraakt onder een kloofmachine. De man zat ruim 2 uur  bekneld.
Omdat de buurvrouw het vreemd vond dat de tractor al ruim twee uur met draaiende motor voor de schuur stond, ging ze een kijkje nemen en vond zodoende het slachtoffer.
Hij was volgens een woordvoerster van de brandweer rond half zeven de machine, die wordt gebruikt voor het kloven van hout, aan het verplaatsen. Dat deed hij in een schuurtje in een weiland. Het raakte bekneld toen de machine kantelde.
De brandweer uit Westerbork rukte uit om het slachtoffer te bevrijden. Ook werden een ambulance en de traumahelikopter opgeroepen; de laatste voor alle zekerheid, omdat het been van de man lange tijd bekneld had gezeten, wat gevaar oplevert voor de bloedvaten in het been.


Hasselt: cabrio over de kop

Op de Hasselterweg is vrijdagmorgen een auto van de weg geraakt.
De bestuurder kwam met de schrik vrij. De man reed vanaf De Lichtmis richting Hasselt en de auto raakte in de bocht nabij ’t Rakje in een slip.
Zijn voertuig kwam in de berm, sloeg op het laatste moment over de kop en kwam in een sloot tot stilstand.
De opgeroepen brandweer van Hasselt was snel ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen.
De automobilist had ondertussen al plaatsgenomen in een ambulance om gecontroleerd te worden op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de 23 jaar oude Peugeot 205 Cabriolet uit het slootje getakeld en afgevoerd. Tijdens deze berging was de N377 even geheel afgesloten voor het verkeer.

Foto's en video: Henry Wallinga


Vroomshoop: man aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval

In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus kreeg de politie een melding over een verdacht voertuig bij een woning.
De wagen stond niet meer bij de woning maar bleek in het kanaal ter hoogte van het Separatiepunt te liggen.
Omdat niet duidelijk was of er nog iemand in de auto zat, zochten brandweerduikers het water af. Ze vonden geen slachtoffer, maar wel een schoen.
Aan de hand van het kenteken kwam men bij het adres van de mogelijke bestuurder van de auto:  een 55-jarige inwoner van Vroomshoop.
Die beweerde van niets te weten en zei dat de auto vermoedelijk gestolen was.
Buiten bij de woning werd echter een zelfde soort schoen aangetroffen als die bij de auto was aangetroffen.
Hierop hield de politie de man aan op verdenking van verlaten van plaats van een ongeval.
Foto's: Floris Kayim


Raalte: twee auto's total loss
Vrijdagmorgen werd alarm geslagen -middel ongeval- vanwege een aanrijding op de kruising Achterkampweg - Oude Twentseweg in het buitengebied van Raalte, even ten zuiden van Lemelerveld. Er bleken twee personenauto's -een Toyota Carina en een VW Polo- onzacht kennis gemaakt te hebben.
De Carina kwam met de neus in een droog bermslootje tot stilstand; de Polo reed na de botsing dwars door het hekwerk van de ingang van een weiland. Beide circa 20 jaar oude auto's waren onherstelbaar beschadigd.
Eén inzittende is ter controle met een ambulance meegegaan.
Een kudde nieuwsgierige jonge koeien liet zich de kans niet ontgaan de nieuwe politieuniformen eens van nabij te bewonderen.

Donderdag 11 augustus 2016

Zwolle: auto op z'n kant in het struikgewas
Op de Werkerlaan is donderdagmiddag een automobiliste na een bocht met haar voertuig op de kant in de berm beland. De auto slipte vlak voor de Ruimzichtweg, gleed dwars door de berm en kwam vervolgens op de zijkant in de bosschages terecht.
De Zwolse brandweer heeft de vrouw geholpen uit de auto te komen.
Mede vanwege de boompjes was het haar onmogelijk om zelf uit de auto te klauteren.
Na een korte controle door het ambulancepersoneel mocht de jonge dame mee met haar ouders, die ondertussen waren ingeseind en een kijkje kwamen nemen.
Haar Daihatsu Cuore is door een berger uit de bosjes gehaald en afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga


Slagharen: auto slipt tegen boom aan de Moeshoekweg
Donderdagmiddag tegen kwart over een verloor de bestuurster van een Peugeot 206, die over de Weverijweg richting de N377 reed, na een flauwe bocht naar links voor de Moeshoekweg de macht over het stuur. De auto slipte op het natte wegdek, raakte de stoeprand aan de overzijde van de kruising en sloeg met de linker achterzijde tegen een boom aan de Moeshoekweg.
Omstanders stelden de geschrokken en aan het gezicht gewonde automobiliste op haar gemak en belden 112.
De meldkamer stuurde daarop een ambulance, politie en brandweereenheden uit Slagharen, De Krim en Hardenberg naar de plaats des onheils.
Na een kort onderzoek in de auto kon de vrouw met hulp van hulpverleners uit de auto stappen en naar de ambulance lopen.
De hulp van de brandweereenheden uit De Krim en Hardenberg bleek niet nodig.


Rouveen: aanrijding auto - vrachtauto op de N377

Nieuwe Dedemsvaartweg, de N377 tussen De Lichtmis en Nieuwleusen, heeft woensdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Twee inzittenden van de auto raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Het ongeval ontstond toen de vrachtwagen af moest remmen en zo ver mogelijk naar de rechterzijde van de weg moest voor een naderend breed transport.
De bestuurder van de auto merkte dit te laat op en botste op de achterkant van de vrachtwagen. Een poging om de vrachtwagen te ontwijken mocht niet baten.
Twee dames die op de achterbank van de auto zaten raakten, ondanks de veiligheidsgordel, gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeuse en de twee mannen die voorin de auto zaten bleven ongedeerd.
De verkeersongevallendienst heeft het ongeval in onderzoek.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar beschadigde Toyota Yaris afgevoerd. De vrachtwagen raakte licht beschadigd en kon verder rijden. Verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid.

Foto's en video: Henry Wallinga

Emmer Compascuum: Duitse politie achtervolgt man in gestolen camper over de grens
Duitse en Nederlandse politiemensen zaten woensdagmorgen een 31-jarige man achterna.
De man had rond elf uur ’s morgens op de Schloßallee in Dankern (D) aangehouden moeten worden met een arrestatiebevel
Daar viel de politie een drietal campers met NL-kenteken op, die gestolen bleken te zijn.
De man ging er bij het zien van de politie in één van de kampeerauto's vandoor en de politie zette de achtervolging in.
Hij reed uiterst agressief en de agenten slaagden er niet in hem tot stoppen te dwingen. Hij passeerde rond 11:20 uur de Nederlandse grens bij Rütenbrock, waarna ook een Nederlandse surveillanceauto aan de achtervolging mee deed.
De man ramde even later de Nederlandse politieauto om te voorkomen dat die hem passeerde.
Bij Emmer Compascuum reed hij een maïsveld in en ging er te voet vandoor, maar werd met hulp van een politieheli en honden opgespoord en gearresteerd, hoewel hij zich daar hevig tegen verzette. Hij is naar het politiebureau in Emmen overgebracht.
Hem wachten nu diverse aanklachten, o.a. wegens het in gevaar brengen van het verkeer, rijden zonder geldig rijbewijs en verzet tegen zijn aanhouding.Woensdag 10 augustus 2016

Sibculo: bromscooter tegen auto: één gewonde
Een bromscooterbestuurder is woensdagavond gewond geraakt ten gevolge van een botsing op het fietspad van de Kloosterstraat ter hoogte van de Rauwbloksweg.
De Yamaha scooter, waar twee personen op zaten, werd kennelijk over het hoofd gezien door de bestuurster van een Peugeot 206, die van de Rauwbloksweg de Kloosterstraat op wilde rijden.
Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op.
Foto's: Dennis Valkman


Neuenhaus (D): brandende lantaarnpaal
Dinsdagavond rukte de brandweer van Neuenhaus tegen tienen uit voor een niet-alledaagse blusklus: op het plein voor de gereformeerde kerk stond een lantaarnpaal in brand.
Een voorbijganger had de gloed en de rook ontdekt en belde de meldkamer, maar aangezien er geen trefwoord voor een brandende lichtmast bestaat, gaf de centralist in de alarmeringstekst “brand diversen, brandende schacht” door.
De brandweer rukte uit met zestien man en drie voertuigen met nog eens twaalf man op standby in de kazerne.
De brand kon met een poederblusser gedoofd worden, maar omdat onduidelijk was of er nog spanning voorhanden was, werd de Veldhausener Straße uit voorzorg afgesloten. De paal stond namelijk op nog geen 50 cm van de rijbaan.

Het is een raadsel waarom de zekeringen niet gewerkt hebben.
De centralist van de meldkamer nam contact op met de stroomleverancier, die de spanning rond het plein uitschakelde.
De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: brandweer Neuenhaus

Dinsdag 9 augustus 2016

Hengevelde: boom op schuur en auto

De brandweer van Diepenheim en van Hengelo zijn dinsdagochtend uitgerukt vanwege een melding over stormschade aan de Goorsestraat in Hengevelde.
Er bleek er een dikke dode eik te zijn omgevallen boven op een geparkeerde auto en op een schuur aan de Kerkstraat.
De boom lag dwars over de straat. Wonder boven wonder waren er geen slachtoffers te betreuren.

De brandweer kon de boom niet weghalen:  dat moet een gespecialiseerd bedrijf doen, omdat er asbest vrij kan komen uit het dak van het gebouw.
De personenauto was total loss; de schuur zwaar beschadigd.

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Venebrugge: automobiliste naar ziekenhuis na aanrijding op de Duitslandweg
Dinsdamorgen tegen elven vond een fikse aanrijding plaats op de kruising Hoogenweg - Duitslandweg - Puntweg - bijna op de Duitse grens.
De bestuurster van een Fiat Seicento, die vanaf de Hoogenweg de kruising op reed, verleende geen voorrang aan een Mercedes stationwagen, die richting Hardenberg reed.
De kleine Fiat werd vol in de flank geraakt en was total loss. De Fiatbestuurster is na eerste hulp in de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Voor zover bekend was zij het enige gewonde slachtoffer.

Maandag 8 augustus 2016

A31 - Dorsten: politie zoekt informatie aangaande dodelijk ongeval
Op 30 juli deed zich rond 10:20 uur een dodelijk verkeersongeval voor op A 31 tussen Dorsten-West en parkeerplaats Holsterhausen.
Een 21-jarige automobilist, die onderweg was in de richting van Oberhausen, werd via de voorruit van zijn Renault Twingo geraakt door één van twee ronde stalen platen, die door een ander voertuig, dat richting Emden reed,  verloren waren.
De auto schoot door de middenvangrail en kwam op de andere rijbaan tot stilstand.
De bestuurder overleed ter plaatse; drie andere inzittenden werden licht gewond.
Het voertuig dat de platen verloor stopte niet.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk informatie kunnen geven over de herkomst en de toepassing van de stalen plaat. Telefoon (D): 0251 275-0
(Foto's: Politie)Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.