Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2016
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 21 augustus 2016

Lathen (D): twee doden en vijf zwaar gewonden door frontale botsing
Zaterdagavond zijn twee jonge mensen bij een verkeersongeval in Hilter bij Lathen om het leven gekomen en raakten vijf personen ernstig -in één geval zelfs levensgevaarlijk- gewond.
Voor zover nu bekend reed een 30-jarige man met zijn 23-jarige passagiere over de K164 in de richting van Lathen, maar verloor in een bocht naar rechts de macht over het stuur van zijn Seat Ibiza. De auto slipte de rijbaan voor tegemoet komend verkeer op en kwam bij de aansluiting met de Hilterberg in botsing met een busje.
De twee inzittenden van de Seat overleden ter plaatse aan hun letsel. In het busje zaten vijf mensen uit Lathen, Ochtrup en Rheine van 11 tot 66 jaar oud. Een vrouw van 63 is met levensbedreigend letsel per heli naar een ziekenhuis overgevlogen
De vier andere inzittenden zijn met deels zware verwondingen naar ziekenhuizen in Lingen, Meppen, Papenburg en Sögel gebracht. De ongevalslocatie was tot ca 23:00 uur volledig afgezet.

Naast de politie waren drie ambulance-artsen, zeven ambulances en een traumaheli aanwezig, alsmede de brandweer van Haren (D), die met 25 man was uitgerukt.
Foto's: Politie


Neuenhaus (D): Nederlander gaat er vandoor na aanrijding
Zondagmorgen tegen zessen deed zich op de Uelsener Strasse (B 403) ter hoogte van de Soeker Weg een verkeersongeval voor.
De bestuurder van een Nederlandse Renault Megane Coupé, die de aanrijding veroorzaakte toen hij op de verkeerde weghelft reed, vluchtte na de crash een maïsveld in.
De bestuurster van een Hyundai zou volgens de melding in haar auto bekneld zitten, maar kon door ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd worden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Terwijl de politie naar de dader zocht en ter plaatse een onderzoek instelde naar de toedracht, beveiligde de brandweer de ongevalslocatie en zocht men in de auto met een warmtebeeldcamera naar restwarmte van eventuele passagiers. Die bleek niet aanwezig.

De B403 kon na ongeveer een uur vrijgegeven worden, nadat een berger de beschadigde auto’s opgehaald had.  Korte tijd later werd de Nederlander gevonden. Hij is voor een alcoholtest naar het politiebureau in Nordhorn overgebracht.
Foto's: FFW Neuenhaus

Zaterdag 20 augustus 2016

Bergentheim: auto struikelt over kogel
Zaterdagavond werden de hulpverleners inclusief de blusgroep van Bergentheim gealarmeerd vanwege een "ongeval letsel" aan de Kanaalweg West ter hoogte van huisnummer 29E.
Er bleek een Opel Astra op z'n linkerkant te liggen. De auto was tegen/over een betonnen bermkogel te zijn gereden. Het massieve obstakel lag -inclusief de voet- enkele meters van z'n oorspronkelijke positie.
De bestuurder moest mee naar het politiebureau waar uitgezocht werd of hij onder invloed had gereden. Dat bleek inderdaad het geval.


Zwolle: motorrijder gewond door aanrijding op de Ordelseweg

Bij een ongeval op de Ordelseweg is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt.
De man werd aangereden door een auto en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.
Het ongeval ontstond toen de automobilist vanaf de verkeerslichten bij de Kranenburgweg de Ordelseweg op wilde rijden om vervolgens linksaf een weggetje op te rijden richting de Vecht om te vissen. Omdat het verkeerslicht van het baanvak om linksaf te slaan op rood stond liet een tegemoet komende automobilist de auto voor. De motorrijder reed net op dat moment naast de auto op de baan om rechtsaf te slaan en werd compleet over het hoofd gezien door de automobilist.
Verklaringen van beide weggebruikers kwamen aardig overeen zodat een uitgebreid onderzoek niet nodig was. De Opel Corsa kon met lichte schade zelf zijn weg vervolgen.
De motor is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd naar het depot aan de Carl Benzstraat.

Foto's en video: Henry Wallinga


Anderen: fjord te water

In Anderen is zaterdagmiddag een fjordenpaard in het water van een diepe sloot langs het Oldend beland.
Het twaalf jaar oude dier slaagde er niet in op eigen kracht uit de sloot te komen.
De brandweer heeft het paard uiteindelijk met behulp van een verreiker uit z’n benarde positie bevrijd.
Het paard was volgens een omstander wel 'bekaf', maar na een heerlijke douche en een middeltje tegen de stress kon de fjord al weer snel met z`n maatjes rondrennen.

Foto's en video: Van Oost Media


Vrijdag 19 augustus 2016
Donderdag 18 augustus 2016

Donderen: man bekneld in machine
Aan de Norgerweg in Donderen raakte donderdagavond een man met een arm bekneld in een opraapwagen (een wagen waarmee  gras van het land wordt gehaald).
Het slachtoffer moest door de brandweer uit de ketting van de opraapwagen worden bevrijd.
Een traumahelikopter kwam naar de plek van het ongeval, maar keerde zonder patiënt huiswaarts.
Hij werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Hoe ernstig het slachtoffer er aan toe is is niet duidelijk.
Foto's: Van Oost Media


Wilsum: stroberg in brand

Rond kwart over een donderdagmiddg rukte de brandweer van Wilsum met vier voertuigen en 25 man uit naar een boerderij aan de Echteler Diek in het buitengebied van Wilsum, waar een flinke hoeveel stro nabij een schuur spontaan in brand was gevlogen.
Het lukte te voorkomen dat de vlammen op de schuur oversloegen, maar het stro was onbruikbaar.
Het nabluswerk en het uiteen trekken van de berg stro namen nog geruime tijd in beslag.


Onderste foto's: FFW Wilsum

Woensdag 17 augustus 2016

A28 - Zuidwolde: caravan brandt uit: kilometers file

Een echtpaar uit Almere had zich woensdagmiddag het eind van hun vakantie op de Lofoten in Noorwegen waarschijnlijk heel anders voorgesteld.
Een uur voor het eindpunt van hun terugreis klapte op de A28 de rechterband van de (van een familielid geleende) caravan en  vloog in brand.
De man stopte de Volvo 850 op de vluchtstrook bij de afslag Zuidwolde en koppelde de auto af.
Hij haalde snel nog de gasflessen uit de sleurhut; zijn vrouw redde de computer en haar beautycase, voordat de caravan, die al vol rook stond, volledig in brand stond.
Voorbijgangers schoten te hulp: een trucker probeerde de vlammen met een brandblusser te doven en anderen belden 112, maar voordat de brandweer arriveerde was de caravan al reddeloos verloren.
Voor berger De Jonge viel er weinig te doen: het echtpaar kon z’n weg vervolgen met hun auto; de trieste resten van wat ooit een caravan was geweest, werden door  een vrachtwagen met een kraan verwijderd.
Het voorval leidde tot een file tot aan knooppunt Hoogeveen richting Meppel.2e Exloërmond: zelfrijdende mestinjector brandt grotendeels uit
Aan de Tuinbouwstraat in 2e Exloërmond heeft woensdagmiddag brand gewoed op een bouwland.
Een zelfrijdende mestinjector vloog tijdens het overpompen van mest in brand en door de wind sloeg het vuur over op een stoppelakker.
Brandweereenheden uit 2e Exloërmond en uit Borger waren er bij en wisten voorkomen dat het vuur zich nog verder uitbreidde.
Er raakte niemand gewond, maar de giertank was total loss. De schade beloopt € 300.000 - € 350.000 Het wrange van deze gebeurtenis: tegelijkertijd een strohakselaar van het zelfde landbouwbedrijf in Ter Apel Kanaal uit.


N348: aanrijding op beruchte oversteek
Woensdagmorgen tegen half twaalf raakten drie personenauto's beschadigd ten gevolge van een aanrijding op de inmiddels beruchte oversteek vaan de Oude Twentseweg in de N348 tussen Lemelerveld en Luttenberg. Het ongeval ontstond toen een Ford Ka en een Renault Clio in botsing kwamen, toen één van deze auto's de N348 over stak. De Clio raakte vervolgens een voor de kruising wachtende witte Mazda CX 5, waarin een gezin met twee jonge kinderen zat.
De MX-5 liep relatief lichte schade op; de Clio had zware schade rondom en de Ka zat aan de voorzijde in elkaar.
Twee personen zijn in ambulances naar een ziekenhuis gebracht. De jongen en het meisje uit de Mazda kregen een 'good bear' tegen de schrik.De Krim: bromscooterrijder onderuit op de Hoofdweg
Politie en ambulance spoedden zich woensdagmorgen tegen negen uur naar de kruising Hoofdweg - Kalkwijk in De Krim, waar zich een "ongeval letsel' had voorgedaan.
Ter plaatse bleek, dat de bestuurder van een bromscooter hard remde en onderuit was gegaan, toen hij onverwachts werd geconfronteerd met een trekker met oplegger, die vanaf de Kalkwijk naar de kruising reed.
De scooterbestuurder is voor nader onderzoek naar een ziekenhuis, maar zijn letsel leek mee te vallen.


Dinsdag 16 augustus 2016

Wielen (D): brand in schuur tijdig geblust
Maandagavond werd om kwart voor tien brand gemeld, die was uitgebroken in een schuur van 10x15 meter in de achtertuin van een vrijstaande woning aan de Dorfstraße in het dorpje Wielen, net over de grens bij Hardenberg.
De brandweer rukte met in totaal 25 man uit en meerdere voertuigen. Het bleek te gaan om een zogeheten "Schwelbrand" (begin van brand) in een kast voor het drogen van appels. De eigenaar probeerde eerst zelf de vlammen te doven, maar dat mislukte. De brandweer van Wilsum wist de brand tijdig te blussen, waardoor erger voorkomen werd.Maandag 15 augustus 2016

Orvelte: 15.000 kippen komen om in brandende schuur
In de nacht van zondag op maandag brak brand uit in een pluimveehouderij aan het Oranjekanaal Noordzijde in Orvelte. Ondanks de massale brandweerinzet (o.a. uit Westerbork, Schoonoord, Assen en Hoogeveen) brandden twee schuren af en kwamen ruim 15.000 kippen in de vlammen om, volgens de locoburgemeester G.J.W. Bent van gemeente Midden Drenthe.
De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door boven de schuren hangende hoogspanningskabels, waar er inmiddels door de verzengende hitte al twee waren afgebroken. Energiemaatschappijen Enexis en Tennet moesten eerst maatregelen nemen alvorens de brandweer door kon gaan met blussen.
Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.
Foto's en video: Van Oost MediaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.