Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2016
(1)


Zondag 4 december 2016

Nieuw-Dordrecht: woning zwaar beschadigd door brand
Deze zondag had een nare verrassing in petto voor de eigenaar van een woning aan het Smidshof in Nieuw Dordrecht.
De man was in de woning, die enige tijd verhuurd was geweest, druk bezig met het verwijderen van vloerbedekking omdat de woning nu te koop stond.
Hij genoot even van een rustpauze en een kopje koffie bij de buren, toen hij een Jobstijding ontving: er was brand uitgebroken op de eerste verdieping van z'n woning!
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de dakkapel en de ramen op de eerste verdieping. Het vuur was weliswaar snel bedwongen, maar de bovenverdieping brandde volledig uit.
De brandweer verwijderde dakpannen om de laatste vuurhaarden te kunnen doven.
Foto's: Fox Eye Press/Van Oost Media en US Media


Rijssen: schuur brandt uit aan het Pottebakkerserf
Brandweereenheden uit Rijssen en Enter zijn in de nacht van zaterdag op zondag om 03:28 uur gealarmeerd vanwege een brand in een schuur achter een woning aan het Pottebakkerserf.
Bij aankomst bleken de vlammen al uit het gebouw te slaan; reden om op te schalen naar “middelbrand”.
De spuitgasten hadden de brand in drie kwartier onder controle, maar de schuur was inmiddels uitgebrand.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Gasselternijveen: slippartij loopt nog goed af
Zondagmorgen belandde bij Gasselternijveen een auto in de sloot.
De bestuurster kwam vanaf de Gasselterboerveenschemond en wilde linksaf de Dideldomweg op, maar door een combinatie van dichte mist en gladheid miste zij de afslag en schoof de auto rechtdoor de bermsloot in, waar hij op z'n rechter kant tot stilstand kwam.
De brandweer van Gasselternijveen heeft de onfortuinlijke bestuurster uit de auto geholpen.
De vrouw is  gecontroleerd door het ambulance personeel en bleek maar gelukkig ongedeerd
Ze mocht in de warme politieauto de komst van de sleepdienst afwachten.
Een bijdrage van Van Oost Media


Zaterdag 3 december 2016

A1: twee gewonden ten gevolge van eenzijdig ongeval bij Holten
Brandweereenheden uit Enter, Almelo en Hengelo rukten zaterdagmiddag uit vanwege een eenzijdig ongeval.
Op de A1 bij Holten was een auto met twee inzittenden van de weg geraakt en in een bermsloot tot stilstand gekomen.
Beiden liepen letsel op; één van de twee ernstig.
Een traumahelikopter landde bij de daartoe afgesloten afrit van de snelweg.
Het traumateam stond het ambulancepersoneel bij bij de verzorging van het ernstig gewonde slachtoffer.
De twee gewonden zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Team VOA heeft het ongeval onderzocht om de toedracht te achterhalen.
De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

De Krim: zware aanrijding loopt goed af
De blusgroep van De Krim, een ambulance en politievoertuigen reden zaterdagavond naar de Hoofdweg in De Krim, waar een zware aanrijding tussen twee personenauto's was gebeurd ter hoogte van hectometerpaal 41.0 - tussen de Krim en Coevorden
Het ongeval bleek het gevolg van een inhaalpoging van de chauffeur van een Poolse auto, die richting Coevorden reed en met de linker voorzijde tegen een tegemoet rijdende Seat Leon reed.
De Seat verloor daarbij het linker voorwiel en kwam na een slippartij -pal langs het water van de Lutterhoofdwijk- dwars op de weg tot stilstand.
Het letsel bleef beperkt tot een sneetje in en een bult op het hoofd van de chauffeur van de Seat; de drie inzittenden van de Poolse auto kwamen met de schrik vrij.
De reddingsinzet van de blusgroep uit De Krim bleek gelukkig niet noodzakelijk.
Berger De Jonge sleepte de Seat Leon weg; berger Autax haalde de Poolse auto op.

Zuidwolde: frontale aanrijding op de Hoofdstraat
Op de Hoofdstraat kwamen zaterdag tegen de middag nabij de aansluiting met de Julianastraat een Toyota Auris en een Iveco vrachtwagentje frontaal in botsing.
De bestuurder van de personenauto, die uit de richting van Hoogeveen kwam, had kort daarvoor ten gevolge van een blackout al een paaltje rechts van de weg geschampt -waardoor een lange, diepe kras ontstond- en kwam na de knik in de Hoofdstraat op de verkeerde weghelft frontaal in botsing met de plattebakwagen. Gelukkig gebeurde dat bij een lage snelheid, waardoor er geen letsel ontstond bij de betrokken inzittenden, maar toch was de schade aanzienlijk.

De aangevraagde brandweerhulp bleek niet noodzakelijk. Twee leden van Team Verkeersongevallennalyse Drenthe legde de omstandigheen vast. Berger De Jonge sleepte daarna beide voertuigen weg.Vrijdag 2 december 2016

Holten: kettingbotsing door verblinde bestuurder
Vrijdagmiddag 2 december kregen de hulpdienten een melding betreffende een “aanrijding letsel” op de Rijssenseweg (N350).
Er bleek in de file voor een spoorwegovergang een kettingbotsing te zijn gebeurd, waareen busje en twee personenauto’s waren betrokken.
Waarschijnlijk heeft de bestuurder van het busje de file door de laagstaande zon te laat gezien en kon hij een aanrijding niet meer voorkomen.
Eén persoon is licht gewond geraakt,
Alle drie de voertuigen waren zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.
De N350 is korte tijd afgesloten geweest; later werd het verkeer beurtelings over één rijbaan geleid.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanDonderdag 1 december 2016

Hasselt: auto ondersteboven in sloot
Op de Wolfshagenweg is donderdag aan het eind van de middag een auto in de sloot beland.
De achterkant van de auto brak in een bocht uit waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto ondersteboven in een sloot tot stilstand kwam.
De onfortuinlijke bestuurder kon op eigen kracht uit de auto klimmen en bleef ongedeerd.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde Volkswagen Golf uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Het vVerkeer had weinig hinder van dit incident.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Zwolle: fietser botst tegen vrachtwagen

Op de Werkerlaan tussen Hasselt en Zwolle -nabij de rotonde bij de zandwinning- is donderdagmiddag een jongeman uit Hasselt gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets tegen een half in de berm geparkeerde vrachtwagen aan reed.
De jongen werd door de felle laagstaande zon verblind en kwam met zijn hoofd tegen de bak van de vrachtwagen.
Een automobilist en een fietser ontfermden zich over de knaap en alarmeerden de hulpdiensten. Met een flinke hoofdwond is de jongen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De vrachtwagen stond geparkeerd in de berm op de 'ventweg'  van de Werkerlaan en de provinciale weg N331 tussen Zwolle en Hasselt.
De politie laat onderzoeken of het geoorloofd is om hier voertuigen parkeren. Over de toestand van de jongen is op dit moment nog niets bekend.

Een bijdrage van Henry Wallinga


N377: drie gewonden door zware crash
.Bij een aanrijding op de Hasselterweg -de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis- zijn donderdagmorgen rond 08:30 uur ter hoogte van de afslag met de Rechterensweg drie gewonden gevallen.
Door nog onbekende oorzaak kwam een grijze Peugeot 206, die richting De Lichtmis reed, op de verkeerde weghelft. Daarbij kwam hij in botsing met een auto uit tegengestelde richting waarna de auto begon te tollen en vol in de flank werd aangereden door een andere auto.

Door de klap kwam een van de auto's op z'n kant tot stilstand en dreigde naar beneden te vallen. Omstanders verleenden direct eerste hulp en schakelden de hulpdiensten in.

De brandweer wist het voertuig snel te zekeren met behulp van de lier om te voorkomen dat de auto, met daarin een bekneld slachtoffer, om zou vallen. Zowel de bestuurster van de aangereden Peugeot als de bestuurder van de B.M.W. zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De brandweer heeft met behulp van redgereedschap de beknelde en gewonde automobilist weten te bevrijden waarna deze met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
Door het ongeval was de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis afgesloten voor al het verkeer. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de drie voertuigen afgesleept, waarna het wegdek werd gereinigd door de firma van der Kolk.
Tegen 10:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Woensdag 30 november 2016

A30: Duitse douane vindt wapens en drugs in auto bij controle op parkeerplaats
De Duitse douane ontdekte maandag duizend XTC-tabletten, pepperspray en een tasergun in het opbergvak in een auto, die kort daarvoor de Nederlands-Duitse grens gepasseerd was en op parkeerplaats Waldseite Süd aan de A30 gecontroleerd werd.
De bestuurder -een 26-jarige Oost-Europeaan- meldde dat hij in Nederland woonde en naar Polen wilde en antwoordde ontkennend op de vraag of hij wapens, drugs of veel contant geld bij zich had.

Bij de eerste doorzoeking ontdekten de douaniers in het opbergvak in het linker portier een als zaklamp uitziend elektroschokwapen en de -in Duitsland legale- pepperspray.
Daarop volgde een tweede intensievere controle, waarbij speurhond Spike ingezet werd, die erg veel interesse toonde voor de bekleding van de kofferbak. Daar werd een zwarte plastic zak met roze XTC-tabletten aangetroffen, die een straatwaarde van 8.000 Euro vertegenwoordigen.
De man werd gearresteerd en op last van de Officier van Justitie gevangen gezet.

Foto: DouaneDinsdag 29 november 2016

Vollenhove: arrestatie na overval op tankstation

Het Shell tankstation aan de Flevoweg in Vollenhove is dinsdagavond rond 19:08 uur overvallen.
De politie is direct een Burgernetactie gestart, waarin zij bewoners opriep uit te kijken naar een man van 1.90 meter lang met een baardje.
Hij droeg een donkerblauwe jas met capuchon en een sjaal.

Op tactische plekken in de omgeving stonden politiewagens opgesteld om uit te kijken naar de dader.
Of er bij de overval ook iets buit is gemaakt is nog niet bekend.
De Burgernetactie werd rond 21:15 uur afgesloten met het bericht dat de politie in de omgeving van Vollenhove een verdachte heeft aangehouden.
Meer informatie is op dit moment nog niet bekend.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Nieuwleusen: E-biker gewond door aanrijding op den Hulst

Dinsdag 29 november is omstreeks 14:00 uur een man op een elektrische fiets aangereden door een Suzuki Grand Vitara op de Den Hulst (N377) in Nieuwleusen.
De man liep daar -volgens omstanders- een flinke hoofdwond bij op. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Zwolle.
Eén rijstrook van de weg was tijdens de nasleep afgesloten, wat leidde tot flink wat vertraging.
Er is uitgebreid onderzoek gedaan door het Team Verkeersongevallenanalyse van de politie IJsselland.

Een bijdrage van Ardesch Media


Hasselt: brandweer redt ree uit ijskoud kanaal
De brandweer van Hasselt kreeg dinsdagmiddag een opdracht tot hulp aan een dier in nood aan de Hogenbergweg.
Wandelaars zagen in de Dedemsvaart een ree zwemmen.
Vanwege de hoge wallen was het voor het beestje onmogelijk om zelf weer aan wal te klimmen, waarop de brandweer werd ingeschakeld.
Twee brandweermannen trotseerden het ijskoude water om de ree te redden van de verdrinkingsdood. Het dier liet zich vrij gemakkelijk vangen waarna het aan wal werd gebracht.
Even werd het beestje de tijd gegeven om bij te komen van het avontuur.
Na enkele ogenblikken schudde het dier zich goed uit en rende de vrijheid tegemoet.
De brandweer kon, na het reinigen van de het ingezette materiaal, terug naar de kazerne.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Emlichheim: elfjarig fietsertje zwaar gewond

Dinsdag in het begin van de middag is een elfjarige jongen zwaar gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Mühlenstraße.
Hij fietste op het fietspad links van de weg -wat daar toegestaan is- en reed de kruising van de Am Bahnhof op om die over te steken, toen een 62-jarige automobiliste, die over de Mühlenstraße in tegenovergestelde richting reed, afsloeg naar de Am Bahnhof.
Na de botsing viel de jongen en liep daar meerdere verwondingen door op.
Hij is per ambulance naar de Euregio-Klinik in Nordhorn gebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.Emmer-compascuum: dode en twee gewonden bij verdachte brand (update)
Een rijtjeswoning aan de Streng in Emmer Compascuum is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand.
De brandweer, die om 04:41 uur werd gealarmeerd, schaalde al een minuut later op naar “middelbrand”, waarop ook de Emmer brandweer ingeschakeld werd.

In het uitgebrande pand bleek een slachtoffer om het leven gekomen te zijn. Uit onderzoek bleek het om de 72-jarige bewoner te gaan.
Twee gewonde bewoners -een 29-jarige man en een 53–jarige vrouw, zijn naar een ziekenhuis overgebracht.
De vrouw -de ex van de omgekomen man- is daar op verdenking van opzettelijke betrokkenheid aangehouden.
Het team Forensische Opsporing van de politie onderzoekt de woning op sporen.
Een bijdrage van Van Oost Media / Fox Eye Press


Maandag 28 november 2016

A30: Nederlandse bulktanker gekanteld na aanrijding bij Schüttorf

Maandagmorgen is rond kwart over tien op de A30 in de richtng van Osnabrück, tussen knooppunt Schüttorf en de afrit Salzbergen een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Een veertig ton zware vrachtwagen, bestuurd door een 42-jarige Zwollenaar, botste tegen een bestelwagen, die met pech op de vluchtstrook stond.
De truck, een bulktanker, geladen met 25 ton kunststofgranulaat, reed vervolgens door de vangrail en kantelde.
De locatie achter de bestelwagen was beveiligd door middel van een gevarendriehoek en alarmlichten.
Wonder boven wonder vielen er geen gewonden.
De bestuurder van de bestelwagen(32 jaar, uit Borken) wachtte gelukkig achter de vangrail op hulp.
De A30 moet in verband met de berging van de bulktanker en de lading tijdelijk afgesloten worden.
De schade wordt geraamd op 150.000 Euro.

Een bijdrage van
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.