Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2016
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 11 december 2016

Lemelerveld: automobilist gewond na aanrijding op de Parallelweg
Zondagochtend heeft zich net voor 11:00 uur een aanrijding voorgedaan bij het Esso tankstation aan de Parallelweg in Lemelerveld.
Een automobilist had daar getankt en draaide de weg op om in de richting van Lemelerveld te rijden. Hierbij zag hij een van rechts naderende Opel personenauto over het hoofd, waarna een flinke aanrijding volgde.
De bestuurder van de Opel Astra die vanaf Lemelerveld kwam kon een aanrijding ondanks uitwijken niet voorkomen en raakte de Volvo V40 in de rechter flank. Hierbij raakte hij lichtgewond en is meegegaan met de ambulance.
In de Opel zat naast de man die gewond raakte een hond. Het geschrokken dier is meegenomen door een kennis van de man.
Berger Autax heeft beide -economisch gezien onherstelbaar beschadigde- voertuigen afgevoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media


Slagharen: auto in bermslootje aan de N377
Het was vroeg dag voor de mannen van de blusgroep Slagharen en een eenheid uit Hardenberg: even na zevenen meldden de pagers een "ongeval letsel" aan de Snit, dus in de bebouwde kom van Slagharen. Daar bleek echter niets loos, waarop na navraag bleek dat het ongeval aan de Coevorderweg gebeurd was, even buiten Slagharen, richting De Krim.
Onderweg werd door autoverlichting in een bermslootje langs de weg duidelijk dat dat de ongevalslocatie moest zijn.
De bestuurster van de Suzuki Alto had -zo bleek na onderzoek in een ziekenauto- geen ernstig letsel opgelopen, toen ze de macht over het stuur verloor en de auto via de berm, een bermpaaltje en het fietspad onzacht kennis maakte met de slootwal.
Vervoer naar het ziekenhuis bleek dan ook niet nodig.
Haar auto, die waarschijnlijk onherstelbaar is beschadigd, werd opgehaald door berger Autax.

Zaterdag 11 december 2016

Kolonne sfeervol verlichte trucks trok weer rond

Zaterdagavond trokken weer een flink aantal sfeervol verlichte trucks door de straten in de regio.
Ook dit jaar had Chauffeursvereniging De Lichtmis weer een "Trucks by Night" georganiseerd.
Vanuit Staphorst trokken de deelnemende vrachtwagens richting Zwartsluis om daar bij de winterfair een kleine pauze te houden zodat de bezoekers de vrachtwagens op hun gemak konden bewonderen.

Vervolgens werd Hanzestad Hasselt aangedaan om daar het inmiddels bekende rondje te rijden.
Ook hier stond veel publiek te wachten op de vele lampjes en de luid toeterende wagens.
Na deze ronde ging de stoet naar Nieuwleusen.
Ook daar was een kerstmarkt en werd opnieuw een pauze gehouden om het werk te aanschouwen dat de chauffeurs gedaan hadden om hun truck zo mooi mogelijk te maken.
Tot slot werd weer koers gezet richting Staphorst, waar de stoet op het industrieterrein uiteen ging.

Een bijdrage van Henry Wallinga


De Lichtmis: bulktrailer overeind gezet

De gehele vrijdag waren er activiteiten op de parkeerplaats van wegrestaurant De Lichtmis. Dit alles in verband met de gisteren gekantelde trekker met bulktrailer die geladen was met 25 ton koffiebonen.
Voor de berging kon beginnen moest eerst de lading uit de trailer worden gehaald.
Hiervoor moest een speciale bulktrailer komen die de mogelijkheid heeft om lading op te zuigen. Vanwege de kostbare lading kan dit niet met elke zuiginstallatie gebeuren.
Zo’n drie uur was nodig om de koffiebonen te lossen. Daarna was het tijd om de hefcylinder los te koppelen van de tank.

Ondertussen was een kraan aangekomen van kraanbedrijf Russcher. Deze takelde met gemak de combinatie weer op de wielen.
Met een bergingstruck van bergingsbedrijf Hooikammer werd de trailer in toom gehouden zodat alles rustig weer op de grond kwam.

Na een technische keuring bleek dat de vrachtwagen met bulktrailer zelf zijn weg kon vervolgen naar Duitsland. Een collega van onfortuinlijke chauffeur kreeg ondertussen de lading koffiebonen in zijn oplegger gelost.
Na afloop van de hele operatie maakte een veeg- en zuigauto van de firma van der Kolk de parkeerplaats keurig schoon.
Rond 15:30 uur was er van het hele voorval niets meer te merken en konden bezoekers van het restaurant weer gebruik maken van de gehele  parkeerplaats.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 9 december 2016

Ommen: bestuurder Poolse auto maakt zich uit de voeten na crash

Op de avond van vrijdag 9 december heeft de bestuurder van een Nissan Primera met Pools kenteken de controle over zijn auto verloren op de Hammerweg te Ommen.
Het voertuig raakte eerst een lantaarnpaal en kwam met de linker achterdeur tot stilstand tegen een boom.
Ondanks de behoorlijke schade aan de auto kon de bestuurder volgens getuigen zelf uitstappen. Hierna stak hij de weg over en vluchtte in noordelijke richting.
De politie heeft de omliggende woonwijk doorzocht, maar heeft de man helaas niet aangetroffen.
Een medewerker van de gemeentelijke buitendienst heeft de vernielde lantaarnpaal veilig verwijderd. De auto en de lichtmast zijn opgehaald door berger Autax.

Een bijdrage van Ardesch Media


N34: bloedproef na eenzijdig ongeval bij Borger

Een 23-jarige man uit Emmen raakte vrijdagochtend vroeg gewond op de N34 bij Borger, toen zijn auto in de berm belandde en na de beruchte ruk aan het stuur over de kop ging.
Hij is naar het Scheper ziekenhuis in Emmen gebracht, waar een bloedproef zal worden genomen, omdat het resultaat van de blaasproef daartoe aanleiding gaf.
’s Mans auto was onherstelbaar beschadigd.

Een bijdrage van Van Oost Media


Donderdag 8 december 2016

Heemserveen: gewonde naar ziekenhuis na steekpartij in asielzoekerscentrum
Donderdagavond even na half elf meldde de afdeling Persvoorlichting van de politie, dat er een conflict en een steekpartij had plaatsgevonden in het recent geopende asielzoekerscentrum Heemserpoort aan de Jachthuisweg in Heemserveen.
Er stonden inmiddels al drie surveillanceauto's van de politie bij de ingang van het AZC.
Rond kwart voor elf vertrok daar een ambulance met één gewonde (26), die zonder "toeters en bellen" naar een ziekenhuis werd overgebracht.
De politie heeft een 28-jarige asielzoeker aangehouden.


De Lichtmis: bulktrailer met koffiebonen op z'n kant

Op het parkeerterrein van Wegrestaurant De Lichtmis is donderdag tegen het eind van de middag een bulktrailer geladen met ongeveer 25 ton koffiebonen gekanteld.
De chauffeur vond de combinatie niet lekker rijden, omdat hij volgens eigen zeggen teveel druk had op de trekas van de truck.
Om de vracht wat beter te verdelen besloot de Duitse chauffeur de tank iets te kiepen, maar tijdens deze actie ging het mis.
De chauffeur had niet de speciale steunpoten uitgezet om kantelen te voorkomen. De tank viel tegen een geparkeerde aanhanger met daarop een container. Een geparkeerde auto, die net voor de aanhanger stond, werd net gemist door de vallende tank. De chauffeur zowel als de lading koffiebonen bleef ongeschonden. Wel kwam er wat brandstof vrij uit de tanks van de truck.

Om de combinatie weer netjes op de wielen te krijgen moet eerst de vracht bonen uit de gekantelde trailer worden gezogen. Hiervoor komt een andere bulktrailer die de kostbare lading over zal nemen. Daarna zal de berging pas plaats kunnen vinden.
Volgens de planning zal er morgen in alle vroegte begonnen worden met het leeghalen van de trailer waarna de berging zal volgen.
Tijdens deze berging zal een gedeelte van de parkeerplaats afgezet zijn. Momenteel is een klein gedeelte afgezet middels pionnen en afzetlint.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Hasselt: weer aanrijding op beruchte kruising
Op de kruising van de Verkavelingsweg met de Klinkerweg heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurster van de zwarte Peugeot 108,  rijdend op de Verkavelingsweg in de richting van Zwolle,  een van rechts naderende blauwe Ford Focus die op de Klinkerweg reed, over het hoofd zag.
De Ford botste in de flank van de Peugeot, waarna die een draai maakte en vervolgens in een droge sloot tot stilstand kwam.
De zwaar gehavende Ford bleef op de kruising achter.
Beide bestuursters bleven ongedeerd. 
De twee auto’s zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Politieagenten hielpen de vrouwen bij het invullen van de schadeformulieren en regelden het verkeer tijdens het bergen van de voertuigen
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hoogeveen: inval in bejaardenwoning
Donderdagmorgen in alle vroegte heeft de politie met meerdere eenheden een inval gedaan in een woning aan de Draco in Hoogeveen. Daarbij werd de voordeur geforceerd.
Volgens omwonenden had de actie te maken met drugshandel van een zestigjarige bewoner, wiens illegale handel overlast veroorzaakte vanwege het toenemende drugsverkeer in de straat.
De woning is met drie gespecialiseerde honden doorzocht. Er zijn goederen in beslag genomen.
Het voorlopige onderzoek heeft de gehele donderdagmorgen geduurd.
Er is nog niet bekend gemaakt of er arrestaties zijn verricht of wat er in de woning is aangetroffen.
Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenWoensdag 7 december 2016

Coevorden: overstekende fietser aangereden

Woensdag aan het eind van de middag vond er op de Burgemeester van der Lelysingel in Coevorden een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser.
Op de Kuipersbrug wilde de fietser oversteken van het fietspad aan de centrumzijde naar het aan de overzijde gelegen fietspad.
Vermoedelijk zag hij hierbij de uit de richting van Schoonebeek naderende auto over het hoofd.
De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en de fietser belandde op het asfalt.
De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Emmen; de bestuurder van de auto raakte bij het incident niet gewond.
De VOA heeft de sporen vastgelegd.

Een bijdrage van Peter Kramer


Lohne: automobilist (23) levensgevaarlijk gewond
Een  23-jarige automobilist is maandagavond rond kwart voor elf levensgevaarlijk gewond op de Bundesstraße tussen Nordhorn en Lingen.
De man reed in de richting van Lingen maar kwam op een recht deel van de weg in de rechter berm, schampte een verkeersbord en een boom en klapte vervolgens frontaal op een tweede boom.
De auto kwam ondersteboven tot stilstand, waarna brand uitbrak in het motorcompartiment, die gelukkig tijdig geblust kon worden.

De bestuurder zat bekneld en moest door brandweerlieden uit Lohne uit zijn benarde positie bevrijd worden. Hij is eerst naar het ziekenhuis in Lingen overgebracht en in de loop van de nacht naar de universiteitskliniek in Münster.


Gees: derde verdachte gearresteerd in zaak fatale woningoverval

De politie heeft maandagmiddag 5 december in Nederland een 26-jarige Belg aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval in Gees op donderdagochtend 30 juni, waarbij de 69-jarige bewoner om het leven kwam.
Het onderzoeksteam hield op 17 oktober een 27-jarige Amsterdammer aan op dezelfde gronden als de 26-jarige Belg.

Een tweede verdachte, een 21-jarige Belg, werd op woensdag 26 oktober aangehouden in België.
Deze twee verdachten zitten nog vast.
De uitlevering van de 21-jarige verdachte is inmiddels door de Belgische autoriteiten toegewezen, maar is uitgesteld omdat  hij nog een gevangenisstraf in België uit moet zitten.
De politie kan nog niet meer informatie bekend maken omdat het onderzoek nog loopt. Het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.


Maandag 5 december 2016

Vilsteren: geluk bij bijna-frontale aanrijding auto - truck

Een auto is op de maandagmorgen rond 09:20 uur in botsing gekomen met een vrachtwagen op de Vilsterseweg tussen Ommen en Vilsteren.
De bestuurder van de auto, die uit de richting van Vilsteren kwam, heeft -mogelijk verblind door de zon- de vrachtwagen niet kunnen zien en reed net voor bungalowpark Uniek bijna frontaal op de bestuurderszijde van een uit richting Ommen komende vrachtwagen.
De chauffeur van de vrachtwagen zag de auto op zich af komen, maar kon niet uitwijken door de bomen die vlak naast de weg staan en kon een aanrijding niet  voorkomen.
De bestuurder van de auto is gecontroleerd door het ambulancepersoneel en bleek -net als de trucker- met de schrik vrij te zijn gekomen.
De auto, die op de rand van een diepe sloot tot stilstand was gekomen, is door berger Autax weggehaald.
De cabine en de voorwielophanging van de vrachtwagen was zodanig beschadigd dat ook deze niet verder kon rijden.
Tijdens het afhandelen van de aanrijding was de Vilsterseweg voor al het verkeer afgesloten.

Een bijdrage van Ardesch Media


2e Exloërmond: automobilist ernstig gewond door frontale aanrijding
Maandag aan het eind van de ochtend deed zich een ernstig ongeval voor op de Exloërkijl Zuid in 2e Exloërmond.
Een auto reed op de verkeerde weghelft, waar tegelijkertijd een tractor met silagewagen naderde. De auto kwam onder de voor op de tractor gemonteerde loofklapper tot stilstand.
De ernstig gewonde bestuurster (66 uit Valthermond) is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd onder begeleiding van een MMT-arts.
Een bijdrage van Van Oost Media


Erica: slippartij op spiegelglad weggedeelte
De bestuurster van een Fiat Seicento werd maandagmorgen onaangenaam verrast door plaatselijke gladheid op de Noordersloot bij Erica.
Ze reed richting Erica, toen ze na een lange bocht op een stuk weg kwam, dat nog niet door de zon verwarmd was.
Haar auto slipte op de plaatselijk spiegelgladde weg en kwam na een harde confrontatie met de wal met de achterzijde in een droog bermslootje tot stilstand.
De vrouw bleek na controle in een ambulance geen ernstig letsel te hebben en is naar huis gebracht.
Bergingsbedrijf Koolen ontfermde zich over de total loss geraakte Seicento. Op dit deel van de Noordersloot gebeuren 's winters vaak gladheidsgerelateerde ongevallen.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.