Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2016
(2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 14 februari 2016

Ruinen: hybride-auto in brand in carport

Bij een brand aan de Anserweg in Ruinen gingen zondagavond een carport en een auto (een Toyota Yaris Hybrid) verloren.
Een schuur, waar de carport c.q. open schuur aan was bevestigd, kon worden behouden omdat de brandweer er snel bij was. Het adres lag op amper een kilometer van de kazerne.
De brandweer van Ruinen kreeg assistentie van collega’s van korps Ruinerwold.
De dakpannen van de carport moesten worden verwijderd omdat het vuur zich in het afdak had genesteld.
De oorzaak van de brand, die ontstaan is in of bij de auto, zal worden uitgezocht.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Staphorst: brandje in stal snel bedwongen

Een brand in een stal aan de Leidijk was zondagavond gelukkig snel onder controle.
De boer, die de brand ontdekte, begon direct zelf de brand te bestrijden, terwijl een ander het alarmnummer belde om het voorval te melden.
In een emmer gevuld met poetsdoeken was door broei brand ontstaan.
Brandweereenheden uit Staphorst en De Wijk waren opgeroepen om de brand te bestrijden. De boer had echter zelf de brand al weten te blussen met een brandblusser. Personeel van de post Staphorst heeft een nacontrole uitgevoerd. De andere voertuigen konden direct terug naar de kazerne.
Een ambulance werd opgeroepen, omdat de boer rook en bluspoeder tijdens het blussen had binnengekregen. Na een korte controle en behandeling in de ambulance bleek dat opname in het ziekenhuis niet nodig was.Almelo: meisje gewond na ongeval; dronken automobilist rijdt door
Een tienjarig meisje uit Almelo is zaterdag rond 20.45 uur op de Van Rechteren Limpburgsingel in Almelo  toen ze op haar fiets bij groen de weg overstak en werd geschept door een auto. Ze kwam op hierdoor op het wegdek terecht en raakte gewond.
De automobilist reed na het ongeval door. Op aanwijzingen van getuigen kon de auto korte tijd later op de Henriëtte Roland Holstlaan worden gestopt. De bestuurder, een 34-jarige Schot, is direct aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 830 ug/l.
Zijn bijrijder -een 46-jarige Schot- werd aangehouden, omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen.
Uit getuigenverklaringen blijkt dat de Schot vermoedelijk door rood is gereden.
Het meisje is naar het ziekenhuis vervoerd. Ze heeft door het ongeval een hersenschudding opgelopen.
Tegen de Schot zal proces-verbaal worden opgemaakt

Zaterdag 13 februari 2016

A28: twee gewonden na ongeval bij Pesse

Zaterdagmiddag is op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse een BMW uit de 3-serie in de middenberm terecht gekomen en geslipt in een grote plas regenwater.
De auto knalde zijwaarts tegen een boom, waarbij twee inzittenden weliswaar gewond, maar niet bekneld  raakten.
De gewonden zijn per ambulance naar het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
De BMW was total loss en er sneuvelde ook een paaltje met meetapparatuur van het gasleidingnet van de Gasunie.
De oorzaak van het ongeval wordt uitgezocht door de VOA (Verkeersongevallenanalyse).
Door het ongeval ontstond een langzaam rijdende file van een paar kilometer.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


N34: vier voertuigen betrokken bij zware materiële aanrijding kruispunt De Boshoek
Zaterdagmorgen rond half tien was het weer raak op de N34 op het beruchte knooppunt bij Sportpark De Boshoek.
Het ongeval ontstond toen een VW Golf van de Hessenweg de N34 op reed om over te steken, maar de VW-bestuurder geen vrije doorgang verleende aan een Toyota Corolla, die over de N34 in de richting van Coevorden reed.
Direct na deze aanrijding werd de Golf aan de voorzijde geraakt door een in de richting van Ommen rijdende Mercedes Vito bus, die daardoor een halve slag draaide en achterwaarts tegende zijkant van hem een tegemoet komende trekker met melktanktrailer botste.
De vrachtwagencombinatie schaarde daardoor en de brandstoftank scheurde open, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid diesel op de weg en in de berm liep. Geen van de betrokkenen liep letsel op en de brandweer kan al ras terug naar de kazerne.

De bemanning van een van de ambulances ontdekte, dat hun laptop niet in de ziekenauto lag en vermoedde daarom dat iemand het apparaat had ontvreemd. De schootcomputer werd later echter in de ambulancepost ontdekt: hij was dus niet ontvreemd.


Een buurtbewoonster ging rond met koffie om de verkleumde aanwezigen te sterken.
Berger Autax zette twee voertuigen in om de drie zwaar beschadigde auto's op te halen; Kraal deed dat met de trekker en de oplegger.


Ommen: flinke schade door materiële aanrijding op kruising

Vrijdagmorgen rond 09:40 uur zijn twee auto’s beschadigd ten gevolge van een materiële aanrijding op de kruising van de Veldkampweg en de Slagenweg in Ommen.
Een Suzuki Liana, die over de Slagenweg reed, kwam in botsing met een tegemoet rijdende Volvo V60, die afsloeg naar de Veldkampweg.
Aangezien daar op dat moment een vrachtwagen het zicht belemmerde, zagen de bestuurders van de personenauto’s elkaar niet en kwam het tot het ongeval.
Berger Wolves heeft de Volvo opgehaald; de Suzuki werd geborgen met een auto-ambulance van Auto Schuurhuis.

Foto's: Enzio Ardesch

Vrijdag 12 februari 2016

Emmen: betonmixer gekanteld; chauffeur gewond

Vrijdagmiddag is de chauffeur van een betonmixer gewond geraakt, toen zijn gevaarte rechts van de weg in de berm raakte, ging slingeren en in de middenberm van de Hondsrugweg tegen een lantaarnpaal kantelde. Daarbij werd de man de cabine geslingerd.
Hij kan het ongeval daardoor waarschijnlijk navertellen, want de cabine werd deels verpletterd.
Hij is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Een deel van de lading kwam op de weg terecht. De Hondsrugweg werd aan beide zijden afgesloten voor onderzoek, berging en opruimwerk-zaamheden, die naar verwachting een groot deel van de vrijdagmiddag in beslag nemen.

Foto's - video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: Merc in brand op inrit
Een Mercedes Benz RD320 CDI Stationwagen vloog in de nacht van donderdag op vrijdag aan op de Stephensonstraat in Hoogeveen onder het rijden in brand.
De twee inzittenden, die bijna thuis waren, moesten daardoor de auto met spoed verlaten.
De autobrand bleek hardnekkig en moest met de schuimblusser onder controle worden gebracht, toen weglekkende, brandende diesel de gebarsten volle brandstoftank met een doffe dreun deed ontbranden. Die tien jaar oude auto brandde volledig uit.
Niemand raakte gewond.
Foto - video: Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 11 februari 2016

Dalen: hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Kieftenweg in Dalen is donderdagmorgen een hennepkwekerij met zo'n driehonderd planten ontdekt en ontmanteld.
Er bleek al meerdere keren geoogst te zijn.
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Foto: Politie Drenthe


Laar (D): demontage uitgebrande windturbine nagenoeg afgerond
Er is in de afgelopen veertien dagen hard gewerkt aan de Zur Maate in Laar.
De demontage van de op 27 december door brand verwoeste windturbine is inmiddels bijna afgerond. Alleen het onderste deel met de toegangsdeur staat er nog.
Of dat onderdeel ook verwijderd wordt is nog niet duidelijk, aangezien dat eventueel voor een vervangende windmolen gebruikt kan worden.
Op de foto hierboven de situatie van zondagmiddag; de onderste twee afbeeldingen geven die van donderdag in het begin van de middag weer.


Exloërveen: zware schade door botsing

In Exloërveen zijn donderdagochtend een personenauto en een busje  op elkaar gebotst op de kruising van de straat Exloërveen met de Nieuwe Dijk. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.
De personenauto boven de bermsloot tot stilstand.
De bestuurders kwamen met de schrik vrij, maar één van hen ging wel langs de huisarts voor controle.
De VOA stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Berger Willem Keizer heeft de auto`s afgesleept.

Fot's en video: Herman van Oost


Woensdag 10 februari 2016

Emlichheim: Nederlandse (62) gewond bij ongeval op de B403
Woensdagmiddag om 15:49 uur werd de brandweer van Emlichheim gealarmeerd in verband met een verkeersongeval op de B403 / Coevordener Straße,
Een Mercedes C180, bestuurd door een 62-jarige Nederlandse uit Apeldoorn, die van Coevorden richting Emlichheim reed, kwam net voorbij de Echteler Straße links naast de rijbaan, botste tegen twee bomen en kwam op de rechter zijkant tot stilstand.
Toen de hulpverlener arriveerden, stond de vrouw rechtop in de cabine. Ze was niet bekneld, maar moest wel vanwege haar ernstige letsel door brandweerlieden via het bestuurdersportier uit de auto geholpen worden.  De vrouw werd onder begeleiding van een noodarts per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De voorste van de twee bomen leverde gevaar op voor het verkeer op de B403 en werd daarom met behulp van de lier van de zware HV- en materiaalwagen “Big Mama” omvergetrokken en vervolgens met een kettingzaag in stukken gezaagd.
De zwaar beschadigde auto werd door Autohaus Rakel uit Geeste geborgen.
Tijdens de werkzaamheden is de Bundesstraße 403 enkele keren afgesloten geweest.


Twist: plofkraak nummer zestien...
Rond kwart over drie in de nacht van dinsdag op woensdag hebben drie criminelen een plofkraak gepleegd op de geldautomaat van de Sparkasse Emsland aan de Auf Dem Bült in Twist-Bült.
Een man, die boven het bankfiliaal woont, werd rond dat tijstip wakker van een explosie en naam poolshoogte. Hij zag een donkere Audi A4 of A6 met een man achter het stuur en twee mannen, die kennelijk de geldautomaat met een gasexplosie hadden opgeblazen en spullen in de kofferbak gooiden.
De drie konden ondanks een direct op touw gezette politie-actie niet achterhaald worden. Het is nog onduidelijk of ze geld hebben buitgemaakt.
Het gebouw liep aanzienlijke schade op.
Het was de zestiende plofkraak in de regio's Grafschaft Bentheim en Emsland sedert medio vorig jaar.

Dinsdag 9 februari 2016

N33: auto ondersteboven in bermsloot na slippartij
Tegen kwart voor acht dinsdagavond raakte op de N33 bij Gieten richting Veendam een auto te water.
Een bestuurder zag in zijn achteruitkijkspiegel, dat een auto rondtolde en in de bermsloot verdween.
Hierop werd de brandweer van Gieten gealarmeerd, maar de komst van de traumahelikopter werd afgelast.
De bestuurder -een 35-jarige inwoner van Winschoten- liep alleen een nat pak op.
Ten tijde van het ongeval viel er lichte natte sneeuw, maar of dit de oorzaak van het ongeval was is niet bekend.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Berger Hamstra heeft de total loss geraakte auto uit de brede sloot gehaald.


Almelo: auto te water

Dinsdag om 14:30 uur kregen brandweereenheden uit Almelo en Hengelo opdracht uit te rukken: er lag een auto in het water aan de Jollesweg in Almelo. 
De bestuurder had zichzelf weten te redden. Hij verklaarde, dat de remmen van de auto geweigerd hadden, maar nadat de elf jaar oude BMW uit de 1-serie door berger Wolves uit het kanaal was getakeld bleek toen de politie de remmen controleerde, dat die prima functioneerden.

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Staphorst: forensisch onderzoek na grote brand op industrieterrein

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting in de loods aan de Secretaris Trooststraat, die maandagavond afbrandde.
Getuigen zagen twee mannen wegvluchten, waarop de meldkamer direct een Burgernet-melding uit heeft doen gaan.
Er is veel informatie binnengekomen, maar die heeft tot nu toe nog niet tot aanhoudingen geleid. Daarom vraagt de politie of getuigen, die wel informatie hebben maar die nog niet hebben doorgegeven, dat alsnog te doen.

De politie is op zoek naar twee mannen met een licht getinte huidskleur, ongeveer 1.60 a 1.70 meter lang en ze droegen donkere kleding.
Ze hadden een donker voorwerp bij zich, mogelijk een jerrycan. Ze zijn gevlucht in de richting van het centrum van Staphorst.
Eén van de verdachten was te voet; de ander ging er vandoor in een klein voertuig.
Hebt u meer informatie over deze zaak?
Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Foto's en video: Henry Wallinga


Staphorst: geen treinverkeer wegens grote brand op industrieterrein (update 4)
In een loods aan kruising van de Burgemeester Janssenstraat en de Secretaris Trooststraat op industrieterrein De Baarge in Staphorst woedde een grote uitslaande brand, die achter in het gebouw begon.
Er werd zeer kort opeen opgeschaald; tot "zeer grote brand" en GRIP-1 / pelotonslarm en het treinverkeer Meppel-Zwolle is stilgelegd tot een uur of tien die avond.
De brand werd aangewakkerd en het bluswerk sterk gehinderd door de harde wind.

Er is een Burgernet-alarm uitgegeven, omdat de brand mogelijk is aangestoken.
Men zocht twee licht getinte mannen van 1.60-1.70 m, met een zwarte jassen en donkere broek aan. Eén van hen droeg een muts.
De politie onderzoekt de mogelijke brandstichting in een loods aan de Secretaris Trooststraat.
Maandagavond werd rond 18.45 uur gemeld, dat er brand woedde in de loods en dat daar twee mannen waren weggevlucht.
Twee getuigen meldden dat zij twee mannen hadden zien lopen en dat die er vandoor waren gegaan. Eén van de getuigen wilde de mannen aanspreken en kreeg toen een klap.
Ze hadden het vermoeden dat de twee de brand hadden aangestoken.
Op grond van die informatie en de signalementen heeft de meldkamer van de politie via burgernet de inwoners van Staphorst gevraagd om naar de mannen uit te kijken.
Foto's en video: Henry WallingaMaandag 8 februari 2016

Lage (D): opnieuw jeugdige automobilist om het leven gekomen
Nadat afgelopen vrijdag twee jongeren (22-jarige bestuurder en een 21-jarige passagiere) om het leven kwamen op de Veldhauser Straße bij Nordhorn, was het maandagmiddag ook helaas weer raak: nu overleed een negentienjarige automobilist bij een eenzijdig ongeval op de Ootmarsumer Weg bij Lage.
De jonge man reed van Ootmarsum in de richting van Lage, maar verloor op een kilometer voor de bebouwde kom de macht over het stuur, toen de auto met twee wielen in de rechter berm belandde.
De beruchte ruk aan het stuur en vol op het rempedaal gaan maakten de situatie er alleen maar slechter op en de auto kwam in ondersteboven in een bosperceel langs de weg tot stilstand.
De brandweer van Neuenhaus heeft het zwaargewonde slachtoffer met hydraulisch redgereedschap uit het in elkaar gedrukte wrak weten te bevrijden, maar de man overleed ter plaatse.

De Ootmarsumer Weg is tot 17:00 uur afgesloten geweest, o.a. vanwege het sporenonderzoek door een expert van de firma Diekel en de berging, die uitgevoerd werd door Olthuis uit Nordhorn.


Zwolle: brand in schoolgebouw
Een korte felle brand in basisschool De Morgenster aan het Korianderplein heeft zondagavond voor veel schade gezorgd.
Bij de brandweer kwamen diverse verontrustende telefoontjes binnen, waarop de centralist direct opschaalde naar “grote brand”.
Naast de brandweer van Zwolle werden ook de korpsen van Hattem en Hattemerbroek ingeschakeld.

De brand, die woedde in de hal van de school, was snel onder controle, maar liet wel een enorme ravage achter.
Alle lokalen stonden vol dikke zwarte rook waardoor het niet mogelijk is om leerlingen te ontvangen. De school is dan ook gesloten.
Ouder en verzorgers zijn middels een email op de hoogte gebracht van de situatie.
Wat de oorzaak is van de brand zal worden onderzocht. De politie sloot brandstichting niet uit.
Later werden drie jonge verdachten (14 en 15 jaar) aangehouden.
Foto's en video: Henry WallingaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.