Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2016
(4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 31 januari 2016

A1: vier gewonden door kettingbotsing bij Holten
Rond kwart voor zeven zondagavond zijn op de A1 bij Holten bij een flinke kettingbotsing tussen een bedrijfsauto en twee personenauto’s  vier gewonden gevallen.
De A1 is tussen de afslag Holten/Markelo en de afslag Holten/Lochem geruime tijd afgesloten geweest in verband met het VOA-onderzoek
Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Zwolle: stoffelijk overschot vermiste Zwollenaar gevonden
Het overleden lichaam van een sedert enkele dagen vermiste 21-jarige Zwollenaar is tijdens een zoekactie in het water van de Noorderkolk nabij het Westerveldse Bos in Zwolle gevonden.
De politie sluit uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Zaterdag 30 januari 2016

Dedemsvaart: dode in het Ommerkanaal
Zaterdagmiddag is een stoffelijk overschot uit het Ommerkanaal geborgen.
De politie heeft later bevestigd dat het gaat om de 61-jarige vrouw uit Dedemsvaart, die sinds vorige week zaterdag vermist werd.


Gramsbergen: vroegertje voor de brandweer

De brandweer van Grambergen en Hardenberg kregen zaterdagmorgen om half zeven opdracht met de nodige spoed naar de Havezathestraat in Gramsbergen te rijden, omdat er brand in een woning was uitgebroken.
In de straat aangekomen leek echter alles in diepe rust te verkeren, maar voor de voordeur van een hoekwoning stond de bewoonster die alarm had geslagen, omdat haar wasdroger vlam had gevat.
De brand was snel onder controle, maar in de woning hing een bijtende stank, die met een overdrukventilator verdreven moest worden.
De ploeg uit Hardenberg kon vrijwel direct na aankomst retour kazerne.Neuenhaus (D): zware rookontwikkeling in kelder van bakkerij

Rond kwart voor vier vrijdagmiddag werd rook gemeld in een woon- en bedrijfspand aan de Hauptstrasse in Neuenhaus.
Er bleek rook te hangen in een bakkerswinkel en uit de kelder kwam eveneens rook, net als uit het trappenhuis dat naar de boven de winkel gelegen woningen voert.
Het werd al snel duidelijk dat de brand in de kelder moest woeden en daarom werd de situatie opgeschaald van B2 naar B3, waardoor automatisch de brandweer van Lage mee-gealarmeerd werd.

De brandweer begaf zich met ademluchtbescherming en een warmtebeeldcamera naar de kelder en de vier in de woningen aanwezige bewoners werden door een andere groep brandweerlieden naar buiten begeleid. Geen van hen had medische verzorging nodig.

In de grote kelder was de rook zo dicht dat je geen hand voor ogen zag.
De overdrukventilator werd in de winkel opgesteld en verdreef de rook langzaam maar zeker, waardoor uiteindelijk -na een uur- duidelijk werd wat de oorzaak van de rookontwikkeling was: een cv-ketel-die door nog onbekende oorzaak vlam had gevat en tot een zware roetvervuiling in de kelder had geleid.
Nadat de nodige metingen waren verricht kon de brandweer na anderhalf uur terug naar de kazernes.

Foto's: Freiwillige Feuerwehr Neuenhaus

Vrijdag 29 januari 2016

Enschede: politie houdt verdachte aan in zaak Focks
Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de Politie Oost-Nederland, dat onderzoek doet naar de dood van de 50-jarige Alexander Jaspers Focks heeft vrijdag een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden

“s Morgens heeft het TGO twee woningen in de gemeente Hengelo en één woning in Enschede doorzocht.
Hierbij werden diverse goederen in beslag genomen die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen van het misdrijf, waarbij de 50-jarige bakker Alexander Jaspers Focks op 13 januari 2016 bij om het leven kwam in zijn zaak aan de Perikweg.

De 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood op de 50-jarige bakker uit Enschede.
De man is opgesloten voor nader onderzoek. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties in verband met deze zaak zullen volgen.


Stegeren: onder invloed zonder geldig rijbewijs in onverzekerde auto

Een zestigjarige automobilist uit Deventer is donderdagmiddag rond half vijf op de Coevorderweg  in Stegeren aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.
Omdat het vermoeden rees dat de Deventenaar alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.
Uit een ademanalyse bleek dat hij 565 ug/l -circa 2,5 keer de toegestane hoeveelheid- alcohol in zijn adem had.
Ook kwam aan het licht dat de man geen geldig rijbewijs had en dat  de auto de hij bestuurde, niet verzekerd was.Nijverdal: opnieuw brand bij Koninklijke Ten Cate

Donderdag tegen 17:00 uur brak brand uit in een fabriekshal van Koninklijke Ten Cate aan de G van der Muelenweg in Nijverdal.
De vlammen, die in een machine huis hielden, sloegen over op een afzuiginstallatie, die al snel dikke zwarte rookwolken uitbraakte.  De rook dreef de Kruidenwijk in en de brandweer adviseerde de bewoners dan ook, ramen en deuren dicht te houden.
De brandweer schaalde kort daarop al op naar “grote brand” en om 17:12 uur naar “zeer grote brand”.
Men wist het vuur te beperken tot de fabriekshal. Rond 19:00 uur werd gemeld dat men de brand meester was en men met nablussen kon beginnen.
Opmerkelijk feit: op 18 mei vorig jaar woedde ’s morgens een soortgelijke brand op dezelfde plek in hetzelfde gebouw.

Foto's: Bert Kamp

De Groeve: brommerrijders gewond door frontale botsing
Bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Hunzeweg zijn donderdagavond twee bromfietsers gewond geraakt.
Door nog onbekende oorzaak botste een 17-jarige jongen uit De Groeve frontaal op een 53-jarige man uit Zuidlaren.
Ze zijn met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.
Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Donderdag 28 januari 2016

Emmen: vrouw aangehouden wegens handel in softdrugs vanuit woning
De politie heeft woensdagvond een 36-jarige inwoonster van Emmen aangehouden op verdenking van de handel in softdrugs.
Vanuit een woning aan de Balingerbrink werden drugs verkocht en dit ging gepaard met de nodige overlast.
De afgelopen periode waren bij de wijkagent meerdere klachten binnen gekomen van buurtbewoners over de handel van drugs vanuit de betreffende woning.
Na onderzoek werd besloten om woensdagavond tot actie over te gaan.
Bij de woning werden eerst twee kopers aangehouden. Vervolgens gingen agenten de woning binnen en werd de 36-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van de handel in softdrugs.
Het vermoeden bestaat dat ze dit al enige tijd doet. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten. In de woning werd softdrugs en geld aangetroffen en in beslag genomen.

Woensdag 27 januari 2016

Hasselt: auto boven sloot na slippartij

Op de Verkavelingsweg in Hasselt is woensdagmorgen een auto uit de bocht gevlogen.
De bestuurder reed vanuit Hasselt richting Zwolle en raakte na de Schrotenweg in een bocht van de weg.
De auto botste tegen een paal, schoot door een weiland en kwam boven een sloot tot stilstand. De bestuurder kon zelf uitstappen en is door de politie thuis gebracht.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de totaal vernielde Volkswagen Golf uit het weiland getakeld en afgevoerd. Tijdens de berging werd het verkeer omgeleid over de Gennerdijk en de Schrotenweg.

Foto's en video: Henry Wallinga

Zandpol: fietsster gewond na zware aanrijding op het Stieltjeskanaal
De VOA heeft woensdagmorgen tot ongeveer half een in de middag een uitgebreid onderzoek gehouden op het Stieltjeskanaal nabij Zandpol.
Aanleiding was een aanrijding tussen een auto, die in de richting van Zandpol reed en een fietsster, ter hoogte van huisnummer 131, nabij de sluis.
De zeventienjarige fietsster uit Nieuw-Amsterdam werd door de linker voorzijde van de auto geraakt en vloog tegen de voorruit en het dak over de wagen. Ze raakte zwaar gewond en is naar het UMCG gebracht.
De klap van de frontale botsing was zo hard geweest, dat de fiets in stukken was gebroken en het frame onvindbaar bleek; waarschijnlijk omdat het in het kanaal beland is. Ook na dreggen bleef het bewijsstuk onvindbaar.

De bestuurder van de Alfa -een 25-jarige man uit Emlichheim (D)- bleef ongedeerd. Hij is aangehouden en wordt als verdachte verhoord in het politiebureau.
De beschadigde Alfa 156 Berlina werd opgehaald door berger Koolen.

Zie de uitgebreide fotoreportage voor de resterende beelden!


Dinsdag 26 januari 2016

Rouveen: auto tegen boom na aanrijding
Een automobiliste is dinsdagmorgen met haar auto tegen een boom gebotst na een lichte aanrijding met een bedrijfsbus op de Oude Rijksweg. De vrouw wilde de aanrijding voorkomen, gooide het stuur om naar rechts, maar botste tegen een boom.
De bedrijfsbus kwam vanaf de A28 en sloeg linksaf naar de verkeerslichten.
Een vrachtwagen die vanuit Rouveen kwam werd nog voorgelaten, maar de auto, die hier kort achter reed met daarin de vrouw, werd over het hoofd gezien.
De bus botste met het rechter wiel en spatbord tegen de personenauto.
De vrouw raakte ondanks de flinke smakker tegen de boom gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De twee inzittenden van de bedrijfsbus bleven ongedeerd. De personenauto werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd; de bedrijfsbus kon zelf zijn weg vervolgen. De schade aan dit voertuig is zeer klein.
Foto's en video: Henry Wallinga

Maandag 25 januari 2016

Smilde: voetganger zwaar gewond na aanrijding
Een voetganger, die in Smilde maandagavond vanaf de Fazantenlaan de Suermondsweg overstak, is daarbij geschept door een Peugeot Partner bedrijfsauto.
De man kwam op de motorkap en sloeg tegen de voorruit, die versplinterde. Vervolgens viel hij zwaargewond en hevig bloedend op de straatklinkers.
De bestuurder van de auto had de man, die bij een donker stuk overstak, in het geheel niet gezien. Hij en zijn passagier bleven ongedeerd.
De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie stelde een onderzoek in naar de omstandigheden van het ongeval.
Het slachtoffer -een 73-jarige inwoner van Smilde- is met spoed overgebracht naar het UMC Groningen.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


N374: auto total loss na crash tegen boom; Hoogevener gewond

Op de N374 bij Westdorp is maandag aan het begin van de avond een auto tegen een boom gereden.
De 39-jarige bestuurder uit Hoogeveen raakte hierbij gewond. Hij werd overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Het ongeval ontstond, toen de bestuurder schrok van een hem tegemoet komende vrachtauto en de auto met zijn rechterwiel in de berm kwam, een boom volop raakte en aan de andere zijde van de weg tot stilstand kwam tegen een boom.

Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.
Berger Keizer uit Stadskanaal heeft het wrak geborgen.Vriezenveen: Seat Leon op z'n kant in bermsloot

De brandweer van Vriezenveen en het hulpverleningsvoertuig uit Almelo werden samen met politie en ambulance naar de Westerweilandweg -net buiten Vriezenveen- gedirigeerd, waar een eenzijdig ongeval was gebeurd.
Een automobiliste was daar de macht over het stuur van haar Seat Leon verloren, waarna de auto links van de weg een boompje omver reed en in een modderslootje tot stilstand kwam.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Een verkeersongevallenanalist nam poolshoogte.

Een medewerker van bergingsbedrijf Wolves voerde de auto af, nadat hij de wagen uit de sloot had gelierd en een behulpzame politieman de auto op de laadbak van de bergingsauto had geparkeerd.Hasselt: auto in sloot na uitwijkpoging
Op de Verkavelingsweg is na een uitwijkmanoeuvre een auto in een sloot beland. Volgens de bestuurster moest zij in de S-bocht uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen die midden op de weg reed.
De auto van de vrouw schoot van de ene naar de andere berm en weer terug, vloog langs een boom en kwam vervolgens scheef in een sloot tot stilstand.
De vrouw klauterde zonder letsel uit de auto, maar was wel hevig geschrokken. Zij werd opgevangen door passanten. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de Volvo keurig uit de sloot getakeld.
De schade aan het voertuig leek op het eerste gezicht mee te vallen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Nieuw Amsterdam: schuur in achtertuin brandt af

Rond 13:00 uur werd brand bij een woning aan de Scheidingsweg in Nieuw Amsterdam ontdekt. De meldkamer stuurde de Emmer brandweer op pad; enkele minuten later kreeg ook de bemanning van de watertankwagen van de groep Schoonebeek opdracht naar Nieuw Amsterdam te rijden vanwege de afgelegen locatie.
Bij aankomdst van de eerste eenheid bleek dat een schuur/tuinhuis in de achtertuin vol in de hens stond en tevens dat er niemand in de bijbehorende woning aanwezig was.
Hoewel het bouwwerk volledig verloren ging, kon de brandweer voorkomen, dat de vlammen oversloegen op een aangrenzende garage en het woonhuis.
Het was de vierde keer sinds medio november vorig jaar dat er aan deze weg brand uitbrak.Zwolle: uitslaande brand in berging "Karakter"
De Zwolse brandweer moest in de nacht van zondag op maandag uitrukken voor een flinke brand aan de Dokter Klinkertweg.
Bij kinder- en jeugdpsychiatrie Karakter was brand ontstaan in een berging en die was ondertussen al uitslaand.
De vlammen sloegen vanuit de houten berging al tegen het pand aan en dreigden naar binnen te slaan.
Snel optreden van de brandweer voorkwam dit; wel is de gehele berging met daarin gereedschap verwoest.

Een gasfles kon tijdig uit de berging worden gehaald en is ter koeling in een nabij gelegen sloot gelegd.
De politie en een speciaal team van de brandweer zullen onderzoek gaan doen naar de oorzaak van deze brand.
Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Foto's en video: Henry Wallinga
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.