Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2016
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 17 juli 2016

Goor: zeer grote brand verwoest kringloopbedrijf "Wawollie"

Zondagmorgen rond kwart over zes werd brand ontdekt in kringloopbedrijf “Wawollie” aan de Haaksbergerweg in Goor. Binnen drie minuten werd al opgeschaald naar “grote brand” en kort daarop naar “zeer grote brand”. De vlammen laaiden dan ook al metershoog uit het pand, dat niet meer te redden bleek: het brandde in korte tijd tot de grond toe af.
Brandweereenheden  uit Goor, Diepenheim, Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Markelo, Nijverdal, Delden, Hengelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Enschede bestreden de zeer grote brand en deden hun best om asbest- en roetdeeltjes met bluswater neer te doen slaan.
De brandweer meldde om 08:45 uur dat men de brand meester was, maar het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.

Fotos: Jan Willem Klein Horstman


Zaterdag 16 juli 2016

Wielen: twee zwaargewonden bij ongeval met quad

Rond kwart over vier zaterdagmiddag werd gemeld, dat zich in het nabij de D-NL grens gelegen Duitse plaatsje Wielen in een akker nabij de Melkweg en de Vennweg een ernstig ongeval met een quad had voorgedaan. Het terreinvoertuig was in een sloot gekanteld.
Er waren twee personen zwaar gewond geraakt; naar verluidt met o.a. beenletsel.

Meer info volgt.


Staphorst: alerte jagers betrappen inbrekers

In de nacht van donderdag op vrijdag meldden twee jagers een verdachte situatie aan de meldkamer. Ze hadden een  onbeheerde auto gevonden  aan de Oeverlandendwarsweg en toen er  twee mannen aan kwamen lopen, die beweerden dat het hun auto was, vertrouwden de jagers het niet en belden de politie.
De politie vond in de auto inbrekersgereedschap en in de berm en in een weiland naast de Oeverlandendwarsweg een breekijzer en tuingereedschappen.
Bij een schuur werden sporen van inbraak aangetroffen.
Hierop werden beide mannen -een 55-jarige man uit Amersfoort en een 40-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats- aangehouden.


Nog meer plofkraken
De reeks plofkraken in Nederland en Duitsland lijkt schier onstuitbaar.
Zo wilden criminelen tegen half vier in de nacht van donderdag op vrijdag een geldautomaat in de foyer van de Emsländische Sparkasse in het Emscenter in Papenburg open te breken om het apparaat met explosief gas uit twee flessen op te blazen.
De poging de automaat open te breken mislukte echter en de daders gingen er met lege handen vandoor in een donkere stationwagen.

In winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort (NL) vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een plofkraak plaats op een geldautomaat van ABN AMRO, waardoor zware schade aangericht werd.


Hardenberg: politie zoekt getuigen van  inbraken

In de afgelopen nacht is tussen middernacht en half zes in twee woningen aan de Gramsbergerweg te Hardenberg ingebroken.
 Heeft u afgelopen nacht iets verdachts gezien of gehoord?
Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.Vrijdag 15 juli 2016

Enter: VW Golf over de kop op de Goorseweg
Vrijdag rond 13:00 uur werd om hulp van de brandweer verzocht na een eenzijdig verkeersongeval op de Goorseweg in Enter.  De bestuurster van een VW golf was daar de macht  over het stuur verloren, waardoor de auto ondersteboven in een naast de weg  gelegen tuin tot stilstand kwam.
Eén gewonde is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De Goorseweg is onlangs geasfalteerd en er ligt een laag los grit op het wegdek, maar of dit bij het ongeval een rol heeft gespeeld wordt nog door de politie onderzocht.

Fotos: Jan Willem Klein HorstmanA1: vrachtwagencombinatie van de weg bij Holten

De brandweer is vrijdag omstreeks 15:30 uur uitgerukt vanwege een verkeersongeval,waarbij een vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger)  van de snelweg  A1 bij Holten is geraakt en pas na enkele tientallen meters door de berm gereden te hebben in een droge sloot tot stilstand kwam.
De chauffeur is daarbij licht gewond geraakt.
De door het ongeval ontstane file liep op tot tien kilometer.

Fotos: Jan Willem Klein HorstmanElim / Zwartemeer: vier arrestaties na vondst professioneel drugslab en hennepkwekerij
De politie heeft woensdag in Elim een drugslab met een tabletteermachine en een hoeveelheid verdovende middelen gevonden na informatie uit een groot onderzoek.
De recherche doorzocht woensdag een woning en een garage in Elim binnen en trof daar een zeer professioneel XTC-lab aan.
In het lab stonden veel verschillende vloeistoffen, half- en eindproducten. In de woning werd een tabletteermachine aangetroffen met een productiecapaciteit van 40.000 tot 50.000 pillen per uur.

Direct na het aantreffen van het XTC-lab in Drenthe werden een 43-jarige man en zijn 45-jarige vriendin aangehouden in hun luxueus  ingerichte woning te Den Haag.
De recherche trof hier zes kilo synthetische drugs aan en onderdelen van een tabletteermachine.
In de woning werden ook laptops, telefoons, administratie en gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen.

De 43-jarige man is ook eigenaar van een vrijstaande woning in Zwartemeer.
Op dit adres werd in 2004 al een tabletteermachine in beslag genomen. In de kelder van de woning werd woensdagmiddag een professionele hennepplantage en droogruimte aangetroffen.
In totaal zijn 720 planten en 300 stekjes in beslag genomen.
De in de woning aanwezige personen, een 65-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Portugal, zijn aangehouden.

De startinformatie van dit onderzoek komt voort uit het onderzoek Explorer naar het bedrijf Party King uit Best waar de politie begin april een inval deed. Het bedrijf bleek een dekmantel voor een ontmoetingsplek van verdachten van drugscriminaliteit.
Het onderzoek Explorer maakt onderdeel uit van de geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in het zuiden van het land.
Twee van de vier verdachten zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter- commissaris in Den Bosch.


Zwolle: zwaargewonde motorrijder overleden
Op de Blaloweg in Zwolle is in de nacht van maandag op dinsdag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een bestelbus.

Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van de bestelbus vanaf de Zwartewaterallee linksaf wilde slaan de Katerdijk op en de hem tegemoetkomende motorrijder, die op de Blaloweg, reed, over het hoofd zag.

Na de aanrijding kwam de motorrijder enkele tientallen meters verderop op het fietspad terecht, zijn motor kwam iets verder in de berm tot stilstand.
Ambulancepersoneel heeft de man snel overgebracht naar het ziekenhuis. Informatie over zijn toestand is nog niet bekend gemaakt.
De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Hiervoor was de kruising gedeeltelijk afgesloten en verkeer werd omgeleid.
Bergingsbedrijf Wolves mocht na het sporenonderzoek de bus en de motor afvoeren naar het depot.
De verkeerslichteninstallatie, die normaliter zorgt voor een veilige doorstroming, was ten tijde van het ongeval buiten werking.
De politie zoekt getuigen van het ongeval
UPDATE 15-7-2016: De motorrijder (23, uit Zwolle) is woensdag aan zijn letsel bezweken.


Slagharen: haastige spoed...
Een automobilist, die donderdagavond op de Herenstraat in Slagharen reed, werd in de 60-zone geklokt op 115 km/uur - na meetcorrectie.
Hij moet zich voorlopig zonder rijbewijs zien te redden.


Donderdag 14 juli 2016

Emlichheim: afvalbak- en schuttingbrand slaat bijna over op woning
Donderdagavond tegen half zeven rukte de brandweer van Emlichheim uit vanwege een container, die brand was gevlogen aan de Mühlenstraße in Emlichheim.
Toen het eerste blusvoertuig arriveerde, stond de stalen afvalcontainer al volop in brand en waren de vlammen al op de schutting - dicht bij een woonhuis- overgeslagen. Een kordate politieagente in burger had de nabijgelegen woning inmiddels al laten ontruimen.
De brandweer bluste de brandende schutting en de container en kon al snel terug naar de kazerne.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


N34: weer raak bij De Boshoek
De reportage over het flitsende kunstwerk op de N34 was nog maar net gereed of er werd gemeld dat er een kilometer of twee verderop richting Hardenberg een verkeersongeval was gebeurd. Ook dit keer was het weer eens raak op de beruchte oversteek bij sportpark de Boshoek; gelukkig zonder gewonden.

Wel liepen de twee personenauto's zware schade op: een door een Duitse bestuurde rode Toyota Aygo en een eveneens door een vrouw bestuurde zwarte Renault Laguna. Men kon dus volstaan met het noteren van gegevens van de betrokken partijen.
De op de N34 richting Ommen rijdende Aygo was in de flank geraakt door de Laguna, die in noordelijke richting de N34 overstak.


N34: flitsend kunstwerk in de berm
Donderdagmiddag werden tegenliggers ijverig met knipperende koplampen gewaarschuwd op de N34 tussen Hardenberg en de Witte Paal.
Nu is dat een bekend radarcontroletraject, maar dit keer bleek de meet- en flitsapparatuur niet zo gemakkelijk te ontwaren.

Er stond echter een vreemdsoortig "kunstwerk " in de zuidelijke berm bij de oversteek bij hectometerpaal 29.5, samengesteld uit stukken boomschors en..: jawel: de Robot meetapparatuur: statief, twee accu's, zend-ontvanger, digitale camera en de infrarood-flitser.
De apparatuur was draadloos verbonden met een laptop in een grijze -verlengde en verhoogde- VW Transporter bus, die even verderop op het doodlopende zijweggetje geparkeerd was.
Bij de controle, die van 11:30 - 14:30 uur op dat punt gehouden werd, werden weinig overtredingen vastgesteld. De snelste passant werd op 102 km/uur geklokt.


Schipborg: auto raakt twee bomen
Donderdagmorgen rond acht uur reed op de Schipborgerweg bij Anloo een auto, die uit de richting van Schipborg kwam, de rechterberm in. De bestuurster gaf de beruchte ruk aan het stuur, waarop de auto de linkerberm in reed en daar een boom schampte.
De vrouw raakte hierbij licht gewond en werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. De brandweer van Annen hoefde geen reddingswerk te verrichten.
De bestuurster moet een beschermengeltje op haar schouder hebben gehad aangezien de airbag aan de bestuurderzijde niet was uitgeklapt.
De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht en berger Hamstra heeft de auto daarna opgehaald.
Foto's en video: van Oost Media


Woensdag 13 juli 2016

Emmen: grote hoeveelheid harddrugs in woning aan de Fokkingeslag
De politie heeft dinsdagavond na een anonieme tip een grote hoeveelheid harddrugs in beslag genomen in een woning aan de Fokkingeslag in Emmen. Onderzoek moet uitwijzen om wat voor harddrugs het gaat.

Naast de drugs is er ook een personenauto in beslag genomen. 
De politie heeft de zaak in behandeling en is op zoek naar de 40-jarige bewoner, die tijdens de huiszoeking niet aanwezig was. Hij geldt als verdachte aangemerkt en heeft zich nog niet gemeld. Heeft u informatie met betrekking tot dit incident, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000


A28: bulktanker van de snelweg; chauffeur naar ziekenhuis

Net na het middaguur is op de A28 tussen Pesse en Spier een trekker met een lege bulktankoplegger voor het vervoer van levensmiddelen van de weg geraakt en zo’n 100 meter door de greppel naast de weg geploegd.
De vrachtwagenchauffeur raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Voordat de tankauto in de greppel belandde werd nog een verkeersbord kapot gereden.
De vluchtstrook en rijstrook werden afgesloten voor de hulpverlening, waardoor er al snel een file van enkele kilometers ontstond.
De oorzaak van het ongeval is nog niet bekendgemaakt.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Bergentheim: woning dicht wegens drugshandel

Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg laat op grond van de Opiumwet en op advies van de Politie Oost-Nederland een woning aan de Slotweg in Bergentheim voor twee maanden sluiten ingaande maandag 18 juli 2016 17:00 uur.
De politie doorzocht de woning in verband met een onderzoek naar drugshandel en vond onder meer een aanzienlijke hoeveelheid xtc-pillen.
Volgens de politie speelt de woning een belangrijke rol een criminele keten, die drugs in omloop brengt en.
Bovendien zijn in de buurt van het huis enkele dagen voor de huiszoeking door kinderen xtc-pillen gevonden.
De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen de handel in drugs wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de verdachte en medebewoners om in de woning te blijven wonen.
Bovendien verblijven op het adres drie minderjarige kinderen.

De hoofdbewoner is aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. De man is van de sluiting van de woning op de hoogte gebracht.
Om de medebewoners en kinderen meer tijd geven vervangende woonruimte te zoeken is de sluiting van eind juni uitgesteld naar 18 juli.


Schoonebeek: auto in kanaal na aanrijding
Woensdagmorgen raakten twee ato's zwaarbeschadigd, toen ze onzacht kennismaakten op de kruising van de burgemeester Osselaan-Kanaalweg-Veenschapsweg, even buiten Schoonebeek. Een Skoda Octavia, die over de voorrangsweg Burgemeester Osselaan van Schoonebeek in de richting van Erica reed, werd aangereden door een Ford Focus stationwagen, die van de Kanaalweg de kruising op reed.
Na de botsing schoot de Skoda door en gleed gedeeltelijk het kanaal in.
Gelukkig raakte niemand gewond ten gevolge van het ongeval.
Berger Koolen haalde de auto's op en de brandweer van de post Schoonebeek maakte de kruising schoon.


Stieltjeskanaal: dodelijk ongeval veroorzaakt door defecte oplooprem van aanhanger
* UPDATE:
Uit VOA-onderzoek is gebleken, dat het ongeval werd veroorzaakt door een defecte oplooprem van de aanhanger.
Toen de bestuurder remde, duwde de zwaar beladen aanhanger de auto het kanaal in.Zwolle: minderjarige rijdt ontvreemde auto in puin
Op de Stadshagenallee heeft een zeventienjarige knaap uit Zwolle dinsdagavond met een gestolen auto een ongeluk veroorzaakt en is daarna op de vlucht geslagen.
De politie wist de jonge bestuurder al snel in de boeien te slaan en kreeg daarbij hulp van buurtbewoners. De jongen reed in een gestolen Hyundai Santa Fe en sloeg na een rotonde over de kop.
Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond.
Naast het gestolen voertuig raakten er ook twee andere voertuigen beschadigd. De inzittenden van deze voertuigen zagen dat de bestuurder direct na de crash het hazenpad koos. Onduidelijk is nog of de bestuurder alleen in het voertuig zat.

Het ongeval zorgde voor een flinke verkeerschaos in de Zwolse wijk.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de gestolen Hyundai weer op de wielen getakeld en afgevoerd. Ook één van de beschadigde wagens moest worden afgevoerd; de bestuurder van andere kon  zijn weg vervolgen.
Foto's en video: Henry Wallinga


Dinsdag 12 juli 2016

Hardenberg: verdachten gearresteerd vanwege diefstal of heling E-bike
Dankzij een alerte getuige hebben agenten een 23-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor fietsendiefstal of heling van een fiets.
Maandagmiddag zag de vrouw hem op de Gramsbergerweg lopen met een afgesloten elektrische fiets.
Ze sprak de man er op aan, maar hij zei dat de fiets van een bekende was. Hij leverde de fiets af bij een woning aan de Beatrixstraat.
De vrouw was met hem meegelopen. Ze vroeg de bewoners naar de fietssleutel, maar die konden ze niet laten zien. Daarop is de politie geïnformeerd.
Agenten hebben de man aangehouden en de fiets in beslag genomen. Later die middag werd - na een bericht op Facebook- bekend dat de fiets was gestolen bij een school aan de Parkweg. De politie heeft dinsdag 12 juli één van de bewoners van de woning aan de Beatrixstraat aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid. Er is een onderzoek ingesteld.


Zwolle: motorrijder zwaargewond
Op de Blaloweg in Zwolle is in de nacht van maandag op dinsdag een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een bestelbus.

Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van de bestelbus vanaf de Zwartewaterallee linksaf wilde slaan de Katerdijk op en de hem tegemoetkomende motorrijder, die op de Blaloweg, reed, over het hoofd zag.

Na de aanrijding kwam de motorrijder enkele tientallen meters verderop op het fietspad terecht, zijn motor kwam iets verder in de berm tot stilstand.
Ambulancepersoneel heeft de man snel overgebracht naar het ziekenhuis. Informatie over zijn toestand is nog niet bekend gemaakt.
De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Hiervoor was de kruising gedeeltelijk afgesloten en verkeer werd omgeleid.
Bergingsbedrijf Wolves mocht na het sporenonderzoek de bus en de motor afvoeren naar het depot.
De verkeerslichteninstallatie, die normaliter zorgt voor een veilige doorstroming, was ten tijde van het ongeval buiten werking.

Maandag 11 juli 2016
Geen bijzonderheden

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.