Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2016
(3)

Zondag 19 juni 2016

Rouveen: koe in de plomp
De brandweer van Zwartsluis kreeg zondag rond 13:00 uur een alarmering, omdat er aan de Rechterensweg in Rouveen een koe te water was geraakt en niet zelfstandig op het droge kon komen.
Met behulp van wat touwen, een brandslang en brute kracht werd het dier snel uit de sloot gehaald en herenigd met de kudde in het weiland.
Na het reinigen van het ingezette materiaal -en zichzelf- konden de brandweermannen terug naar de kazerne.


Odoorn: keerpoging loopt verkeerd af
Op de Hoofdstraat in Odoorn is zondagmiddag een passagiere van een zilvergrijze auto tijdens een frontale botsing gewond geraakt.
De bestuurder van deze auto liep licht beenletsel op, maar hij hoefde niet in een ziekenhuis behandeld te worden.
De bestuurder wilde  ter hoogte van de Torenweg keren, maar raakte daarbij een trottoirband. Hij verloor de macht over het stuur en reed tegen een zwarte Nissan Qashqai, die op de kerende auto stond te wachten.
In de Nissan vielen geen gewonden.

Nieuw Amsterdam: twee gewonden bij botsing op Zijtak OZ

Op het fietspad langs de Zijtak Oostzijde in Nieuw Amsterdam zijn twee meisjes gewond geraakt, toen zij ten val kwamen met hun scooter, omdat een auto uit een woonerf de weg reed.
De autobestuurder zag op het laatste moment de bromscooter, maar remde net te laat om een aanrijding te voorkomen.
De bromscooter schampte de voorzijde van de auto en viel op het beton van het fietspad. Zowel de scooterbestuurster als haar passagiere zijn met letsel naar een ziekenhuis gebracht. De autobestuurder kwam met de schrik vrij.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 18 juni 2016

Staphorst: fietser gewond door aanrijding
Op de Oude Rijksweg is zaterdag aan het eind van de middag een fietser gewond geraakt.
De jongen reed van Rouveen in de richting van Staphorst en werd tussen de Dekkersweg en de Middenwolderweg van achteren aangereden door een automobiliste.
Door de aanrijding kwam de jongen op de voorruit en de bijrijderdeur terecht, waarna hij gewond op het wegdek bleef liggen. Omstanders schoten snel te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De jongen, die hoofdletsel had, is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Foto's en video: Henry Wallinga


Mariënberg, Hardenberg: dronken Emmenaar twee keer de klos
Agenten hebben in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni een 41-jarige Emmenaar twee keer  aangehouden.
Rond 02:00 uur werd de politie gebeld met de tip dat de man mogelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Agenten spraken hem aan op de Lage Doelen in Hardenberg en hij bleek inderdaad te veel hebben gedronken: hij blies op het politiebureau 1175 ug/l. en had geen geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Na de afhandeling op het politiebureau boden agenten hem een lift aan, maar die sloeg hij af.
Ze vertrouwden het niet en keken in de omgeving waar zijn auto was geparkeerd of ze de man ergens zagen. Op dat moment kwam de man met de auto met hoge snelheid voorbij.
De agenten gingen achter hem aan en gaven hem een aantal keer een teken om te stoppen. De man negeerde het stopteken en overschreed meerdere malen de maximum snelheid, maar kon op de Hardenbergerweg in Mariënberg worden aangehouden.

Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken, rijden tijdens een rijverbod en het overschrijden van de maximum snelheid.
Zijn auto is in beslag genomen.

Vrijdag 17 juni 2016

A28: vrouw loopt letsel op tijdens kop-staartbotsing
Op de A28 ter hoogte van Zuidwolde vond vrijdagmiddag in de verkeersdrukte een kop-staartbotsing plaats.
De bestuurster van de auto die tegen de voorganger aan reed, raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht. De voorruit van haar zwaar gehavende Renault Twingo vertoonde een veelzeggende "dakkapel".

De man en vrouw in de aangereden auto bleven ongedeerd. Hun auto kwam vlak voor de bermsloot tot stilstand.
De rechter rijstrook raakte geblokkeerd waardoor er een file van meer dan 8 kilometer richting Hoogeveen ontstond.
Beide auto’s werden weggesleept, nadat het onderzoek door de VOA was afgesloten.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


A37 / Hoogeveen: auto van brandweerman brandt volledig uit
Vrijdagmiddag is op de A37 bij Hoogeveen een VW Golf geheel uitgebrand.
Toen er rook onder het dashboard vandaan kwam zette de bestuurder, een brandweerman van het korps Klazienaveen, de auto op de vluchtstrook.
Hij en zijn passagier konden tijdig en ongedeerd de auto verlaten.
Binnen enkele minuten -en nog voordat de brandweer van Zuidwolde arriveerde- werd duidelijk dat de auto niet meer viel te redden.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Ruinerwold / Hoogeveen: onderzoek aan auto koperdief tijdelijk stopgezet
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige inwoner uit een dorpje in de gemeente Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal van koper.
Afgelopen week was bij een kerk aan de Blijdenstein in Ruinerwold veel koper weggenomen. Dit koper werd in de omgeving gevonden. Het lag in een tas klaar om meegenomen te worden.
Agenten, die de tas in de gaten hielden, zagen donderdagavond laat dat de 24-jarige man het koper ophaalde en wegreed. Op de N375 kreeg de bestuurder een stopteken en werd vervolgens aangehouden. Het koper werd in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.
Vrijdagmorgen ontstond het vermoeden dat er mogelijk ook chemisch afval met de auto was vervoerd.
Daarop werd het onderzoek aan de auto stopgezet en werd de brandweer gewaarschuwd. Het parkeerterrein achter het politiebureau werd afgezet met linten en de politieauto’s moesten voor het bureau worden geplaatst.
Na het onderzoek door een specialist gevaarlijke stoffen van de Veiligheidsregio Drenthe werd de situatie veilig verklaard.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Zwolle: ravage na nachtelijke aanrijding
Op de Hasselterweg vlak voor Zwolle heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:00 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden.
Ondanks de enorme ravage raakte niemand ernstig gewond; wel is een 27-jarige vrouw uit Hasselt voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een Smart, die van Zwolle richting Hasselt reed, vlak voor de bocht naar de Boxumtunnel op de verkeerde weghelft kwam.
Een 28-jarige automobilist uit Genemuiden, die uit de tunnel kwam en richting Zwolle reed, zag de auto recht op zich af komen en probeerde nog uit te wijken, maar beiden stuurden daardoor op elkaar af. De vrouw reed al half in de berm, toen zij in botsing kwamen.
Beide voertuigen vlogen door de klap de berm in en kwamen daar totaal vernield tot stilstand.

De man uit de Opel had slechts last van zijn elleboog en was verder enorm geschrokken; de vrouw kon zelf plaatsnemen in een ambulance en is voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis gebracht voor controle en controle op alcoholgebruik: ze was niet in staat om te blazen.

Met een veegauto is de Hasselterweg ontdaan van de vele auto-onderdelen. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee wrakken afgevoerd.
De weg was gedurende deze operatie afgesloten. Verkeer werd bij de Stadshagenallee en de rotonde bij de zandwinning in Hasselt omgeleid door medewerkers van de firma van der Kolk, die ook de veegauto leverde.
Tegen 03:20 uur werd de weg weer vrijgegeven.
Foto's en video: Henry Wallinga

Donderdag 16 juni 2016

Hoogeveen: politie arresteert overvaller pizzeria

De politie hield dinsdagmorgen een 27-jarige Hoogevener aan.
Hij wordt ervan verdacht op dinsdagavond 10 mei een pizzeria in de Schutstraat te hebben overvallen.
Die avond kwamen twee mannen de pizzeria binnen en namen onder bedreiging de kassa met inhoud mee. Hierna gingen ze er vandoor in een ouder type Opel Astra. De man is opgesloten.
De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.


Woensdag 15 juni 2016

Coevorden: Roemenen gearresteerd na wisseltruc
Dinsdagmiddag zijn drie Roemenen (18 en 26 jaar) aangehouden na een wisseltruc in een supermarkt: een vorm van mobiel banditisme.
Het trio probeerde door afleiding meer geld van de caissière terug te krijgen dan ze hadden gegeven. Ze slaagden hier in en gingen er vandoor.
Een alerte winkelmedewerker zag dit alles gebeuren. Hij noteerde het kenteken van de auto van de mannen en waarschuwde de politie.

Surveillerende agenten kwamen het voertuig vervolgens in Assen tegen. De bestuurder kreeg een stopteken en de drie Roemenen werden aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.
De auto werd in beslag genomen. Namens de gedupeerde supermarkt werd aangifte gedaan.


Elim: auto in greppel na mislukte uitwijkpoging

In Elim is woensdagmorgen tegen 09:00 uur aan de Perebomenweg een automobiliste in de greppel beland, toen ze uitweek voor een tegenligger en haar auto de berm in reed.
In een poging weer op de weg te komen gaf de vrouw een ruk aan het stuur. De auto schoot daardoor scherp naar links en vloog tussen de bomen door met de neus de greppel in. De vrouw raakte daarbij gewond.
De tegenligger, die de schuiver in zijn achteruitkijkspiegel zag gebeuren, stopte, sloeg alarm en schoot te hulp.  
Het slachtoffer is door de blusgroep De Krim uit de auto gehaald, waarna ze naar een ziekenhuis kon worden vervoerd.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 14 juni 2016

Staphorst: dronken bestuurder rijdt rechtdoor op T-kruising

Een 32-jarige man uit Ommen reed in de nacht van zondag op maandag  rechtdoor op de T-splitsing van de J.J. Gorterlaan met de Industrieweg.
Een getuige had zich over de man ontfermd en belde de politie.
De man blies in het politiebureau 715 ug/l. en is geverbaliseerd.


Neuenhaus:  gestolen "Formule-1-Eend" weer boven water

De afgelopen zondag is in Neuenhaus gestolen Citroën Deux Chevaux cabrio is terecht: de opmerkelijke auto bleek drie straten verderop te zijn achtergelaten. Of het om een daadwerkelijke ontvreemdingspoging ging of een kwajongensstreek is niet duidelijk.
Heeft u info, bel dan met de politie in Emlichheim: (05943) 92000 of vanuit NL 0049 5943 92000.Maandag 13 juni 2016

Gieten: truck rijdt bijna het water in
Op de Bonnerdijk tussen Gieten en Gieterveen raakte maandagmiddag tegen half vijf een vrachtauto van de weg, raakte op een haar na een brugleuning, kantelde en kwam vlak voor de Oostermoersche Vaart  tot stilstand.
De lading -keien met zand- belandde in de berm.
De chauffeur raakte licht gewond.
De truck was total loss en moest met een telescoopkraan overeind gezet worden, waarna berger Hamstra hem ophaalde.
Foto's en video: Herman van Oost


Neuenhaus:  "Formule-1-Eend" gestolen

Zondag is in Neuenhaus tussen middernacht en het middaguur een zelfbouw Citroën Deux Chevaux cabrio gestolen.
De zeer opvallende auto (NL kenteken KY-46-XT) stond onder een dekzeil op een parkeerplaats aan de Museumsweg en het vervoer van de “Formule-1 eend” is waarschijnlijk met een aanhangwagen gebeurd.
Heeft u info, bel dan met de politie in Emlichheim: (05943) 92000 of vanuit NL 0049 5943 92000Dedemsvaart: veel schade door aanrijding
Twee auto's liepen maandag in het begin van de middag zware schade op bij een aanrijding op de kruising Ommerkanaal - Oostwijk in Dedemsvaart, maar de in de melding gewag gemaakte beknelling en letsel bleken gelukkig niet van toepassing.
Het ongeval gebeurde tijdens een flinke hoosbui.
De bestuurster van de zwarte Renault Clio reed van de Oostwijk de weg Ommerkanaal op zonder de in de richting van Dedemsvaart, maar kreeg geen voorrang van de bestuurder van de daar naderende Fiat Scudo bedrijfswagen.
Na de klap kwam de Clio achterstevoren aan de overzijde van de kruising te staan.


Hoogeveen: inbrekers kwamen niet ver...
In de nacht van zondag op maandag zijn twee mannen op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een drogisterij aan de Hoofdstraat.
De 22-jarige Hoogevener en zijn 26 jaar oude compagnon uit Hollandscheveld hadden ingebroken in een drogisterij aan de Hoofdstraat. Getuigen zagen de mannen met gevulde vuilniszakken wegrennen en een woning aan de Van Echtenstraat binnengaan. Daar werden ze aangehouden en werden de tassen met de van de inbraak afkomstige goederen aangetroffen.
De mannen werden opgesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Anderen: zijdelingse confrontatie tussen Ford Transit en Range Rover
Maandagmorgen even na negenen kwamen een lichtgroene Ford Transit bus en een zwarte Range Rover onzacht zijdelings met elkaar in aanraking op de Anlooërweg in Anderen. Beide voertuigen liepen daarbij flinke schade op.
De bestuurder van de Range Rover is per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.