Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2016
(4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 26 juni 2016

Dalen: diefstal uit woningen zorgcomplex

Een nog onbekende man wist zaterdagmiddag met babbeltrucs vijf woningen van een woonzorgcomplex aan de Maandehof in Dalen binnen te komen.
Hij belde aan bijvoorbeeld om te collecteren of omdat hij naar het toilet moest.
Als hij even buiten beeld van de bewoner was, stal hij geld, portemonnees en sieraden.
De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en stelt een onderzoek in


Zaterdag 25 juni 2016

Zwolle: man aangehouden voor betrokkenheid woningoverval

Een 19-jarige Zwollenaar is gisteren op last van de officier van justitie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval die net na twaalven in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei is gepleegd aan de Meppelerstraatweg in Zwolle.
Zijn rol wordt nader onderzocht.


A37 vrachtwagen met gasflessen in de middenberm

Op de A37 bij Hoogeveen is zaterdagmorgen een Iveco vrachtauto, geladen met barbecues en een 25-tal gasflessen, de middenberm in gereden. De wagen kwam daar na een paar honderd meter tot stilstand in de greppel.
De chauffeur bleef ongedeerd, maar had geen idee wat hem was overkomen.
De brandweer van Zuidwolde werd gealarmeerd vanwege de lading. Dat bleek terecht want één van de gasflessen bleek lek te zijn geraakt.
De gasflessen en enkele barbecues werden snel uit de laadruimte gehaald waarmee het gevaar was geweken. 
Voordat de vrachtauto kon worden geborgen moest er eerst nog wat graafwerk worden verricht.
Tijdens de berging werd één rijstrook afgezet, waardoor er een file van een paar kilometer ontstond tot aan het knooppunt Hoogeveen.

Foto en video: Persfotografie HoogeveenVrijdag 24 juni 2016

Noordscheschut: recherche-onderzoek in woning Meester Kosterweg
Vrijdagmorgen is een rechercheteam van de politie gestart met het onderzoek in de woning aan de Meester Kosterweg, waar donderdagavond een explosie plaatsvond bij een inval van het arrestatieteam. Een onderhandelaar had telefonisch contact met de verwarde man en afgesproken gemaakt dat hij in een onopvallende auto zou worden afgevoerd, zodat niemand hem kon zien.

Het liep allemaal anders. Het arrestatieteam zag zich genoodzaakt de woning binnen te vallen.
Kort daarna er rook uit de woning kwam, klonken er knallen -mogelijk stungranaten, bedoeld om iemand tijdelijk uit te schakelen- en werden de ramen van de woning aan de voor- en achterzijde kapot geschoten.
Een ware wildwest die veel indruk maakte op de dorpelingen die urenlang de situatie hadden gevolgd.
Dat de man zich op de zolder had verschanst en zichzelf daar om het leven had gebracht, volgens de politie, kwam als een schok. Ook één van zijn honden heeft het niet overleefd.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: vrouw gewond bij winkelcentrum Gansehof
De bestuurster van een E-bike is vrijdagmorgen gewond geraakt toen ze voor de parkeerplaats van het AH-filiaal in winkelcentrum Gansehof aan de van Heutszsingel kwam te vallen, toen de bestuurder van een BMW 218, die richting Stationsplein reed, linksaf sloeg naar de parkeerplaats. Of de vrouw door de auto geraakt is, is niet duidelijk: VOA-onderzoek moet hier duidelijkheid in scheppen. Ze liep een bloedende hoofdwond op en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Zowel aan de auto als aan de electrische fiets was op het eerste gezicht geen schade te zien.


Collendoorn: nachtelijke buiteling loopt goed af
Brandweerlieden van het korps Hardenberg werden wreed uit hun slaap gerukt, toen om vrijdag om 02:15 uur de piepers tot leven kwamen en meldden dat er een verkeersongeval gebeurd was op de Collendoornerdijk in Collendoorn.
Bij aankomst bleek er een Peugeot 306 ondersteboven in een droog slootje naast de toegang van een villa te liggen.
De inzittenden -een man en een vrouw- waren uit de Peugeot 306 gekropen. Ze zijn in een ziekenhuis nagekeken.
De uit de vulopening stromende brandstof werd in een lekbak opgevangen: de tank was onlangs gevuld en de accu kon niet afgekoppeld worden.


B403 / Laar (D): drie gewonden bij eenzijdig ongeval (Update)
De vrijwillige brandweer van Emlichheim werd in het begin van de donderdagavond gealarmeerd vanwege een ongeval op de Coevordener Straße (B403) tussen Emlichheim en Coevorden in Vorwald, op ca 3 km voor de grensovergang. Al snel werd duidelijk dat het om een ernstig ongeval ging en werden extra krachten ingezet.
Ter hoogte van de Knüvendiek stond een Opel Astra, die tegen een boom was gereden, al volledig in brand.
De drie inzittenden waren al uit het voertuig, zij het dat twee van hen ernstig gewond waren. Eén van hen -een 36-jarige vrouw uit Ringe (D)- is met levensgevaarlijk letsel met traumaheli Christoph Euro 2 naar het ziekenhuis in Enschede (Nederland) overgebracht.
De brand werd geblust met water en schuim. De politie stelde een onderzoek in.

De 22-jarige Nederlander, die de auto bestuurd had, liep licht letsel op.
Bij hem werd alcholgebruik vastgesteld: de ademanalyse resulteerde in net 1 promille. Bovendien beschikte hij niet over een geldig rijbewijs.
Ook hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.


Donderdag 23 juni 2016

Noordscheschut: verwarde man maakt eind aan zijn leven (update 24-6, 17:02 u)
De politie had 's middags vanaf een uur of drie tot ver in de avond de handen vol aan een dreigende situatie in een woning aan de Meester Kosterweg in Noordscheschut, waar een verwarde alleenstaande man (53) dreigde zijn huis in brand te steken. De bewoner, die gedwongen opgenomen zou worden, had politie en hulpverleners de toegang geweigerd en wilde ook niet naar buiten komen.
Toen pogingen de man op andere gedachten brengen mislukten, ging rond 20:15 uur een arrestatieteam naar binnen, waarbij de ruiten aan de voor- en achterzijde van de woning eerst werden kapotgeschoten.
Bij een daarop volgende explosie zouden volgens berichten in de media leden van het arrestatieteam licht gewond zijn geraakt, maar dit bleek niet het geval.
De bewoner bleek zichzelf op zolder om het leven gebracht te hebben.

Foto 1 en 2 en video: Persfotografie Hoogeveen.


A32: vrachtwagencombinatie van de weg

Op de A32 bij Steenwijk is donderdagmorgen rond half tien een trekker met oplegger van de weg geraakt, nadat de chauffeur onwel was geworden. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan in de richting van Wolvega.
De vrachtwagen raakte onderweg eerst nog een vangrail en kwam daarna in de sloot terecht.
De chauffeur is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. 

Foto's en video: Alex Wever


Hoogeveen: twee arrestaties vanwege overval op pizzeria
De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een pizzeria aan de Schutstraat in Hoogeveen, die dinsdag 10 mei rond 23:00 uur plaats vond.
Twee personen wisten toen onder bedreiging de kassa met inhoud  te bemachtigen.
Deze week kon de politie voor deze overvallen twee mannen uit Hoogeveen, 23 en 27 jaar, aanhouden. De politie kwam het duo op het spoor mede dankzij camerabeelden.
De kassa is teruggevonden, maar de inhoud helaas niet. Ook de gestolen auto waarmee het duo is gevlucht, is teruggevonden.
Beide verdachten zitten nog vast.Woensdag 22 juni 2016

IJsselmuiden: fietsenwinkel in de as gelegd
Het winkelpand van Mulder Tweewielers aan de Veenstraat in IJsselmuiden is woensdagavond volledig uitgebrand.
Kort nadat de brand rond kwart over zes ontdekt en gemeld werd, rukte de brandweer van Kampen uit; vijf minuten later gevolgd door hun collega's uit IJsselmuiden (sein "middelbrand"), om 18:30 uur schaalde men op naar 'grote brand" en om 18:52 uur naar "zeer grote brand".
Hoewel het winkelpand al na korte tijd in een vuurzee veranderde, slaagde men er in de aangrenzende gebouw, waarin een slagerswinkel en een woongedeelte, te redden.De brand was rond half elf onder controle.
Met een graafmachine werden instortingsgevaarlijke delen van het verwoeste pand neergehaald.
Foto's en video: Henry Wallinga

Hollandscheveld: auto tegen boom

Rond de klok van middernacht is een Peugeot 107 tegen een boom gereden op de Riegshoogtendijk, ter hoogte van de afslag naar Elim.
De auto, die richting Hollandscheveld reed, begon te slingeren (zo zagen de inzittenden van een auto, die de andere kant op reed) en reed tegen een dikke boom aan de overzijde van de weg.
De getuigen sloegen alarm en verleenden hulp.
De gewonde bestuurder is per ambulance naar het Bethesda-ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


N377: Maserati uit de bocht
Dinsdagavond is op de N377 (de Hasselterweg tussen Hasselt en De Lichtmis) een auto uit de bocht gevlogen en in de naastgelegen berm terecht gekomen.
De ongedeerde bestuurder kon zelf uit de auto klimmen; zijn auto raakte wel beschadigd. De man reed richting de Lichtmis en verloor net na de bocht bij ’t Rakje de macht over het stuur van zijn Maserati Ghibli. De twee jaar oude sportauto (nieuwwaarde € 110.000) kwam gehavend in het hoge gras tot stilstand.
Politieagenten onderwierpen de man aan een blaastest. Vanwege de uitslag op het voorselectieapparaat werd besloten de man mee te nemen naar het politiebureau in Staphorst voor een uitgebreide ademanalyse. De uitslag van deze test is nog niet bekend.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de waardevolle auto uit de berm te takelen en af te voeren. Hiervoor moest de weg enkele minuten worden afgesloten voor het verkeer.
Toen de sportieve auto op het bergingsvoertuig stond, werd de weg weer vrijgegeven en kon het verkeer weer passeren.Dinsdag 21 juni 2016

Wierden: arm van hoogwerker breekt af: twee gewonden
In de Asterstraat in Wierden zijn twee mensen gewond geraakt, toen de arm van een hoogwerker arm van de basis afscheurde.
De man die in het bakje stond is met letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
Een tweede gewonde moest zich onder doktersbehandeling stellen.
De Inspectie SZW zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van het ongeval.
Foto's: Alwin Winkel


N33: auto in bermsloot bij Gieterveen
Een automobiliste liep letsel op, toen ze dinsdagmiddag even na tweeën ter hoogte van Gieterveen van de weg raakte en haar auto in een bermsloot tot stilstand kwam.
De vrouw is per ambulance ter observatie naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht.
Foto's en video: Herman van Oost


Exloo: automobiliste zwaar gewond
Op de Buinerweg in Exloo is dinsdagmorgen rond 07:00 uur de bestuurster ernstig gewond geraakt, toen haar auto in de rechterberm tegen een boom botste. De klap was dermate hard dat het motorblok uit de Peugeot 207 personenauto vloog en zo'n dertig meter verderop tot stilstand kwam.

De vrouw is door de brandweer van Tweede Exloërmond met behulp van hydraulisch redgereedschap in veiligheid gebracht en in zorgwekkende tooestand per ambulance naar het UMCG vervoerd.
Onderweg -bij Borger- vond een rendez-vous plaats tussen de ambulance en de traumaheli, omdat het MMT niet in de directe omgeving van de ongevalslocatie kon landen,
Foto's en video: Herman van Oost

Maandag 20 juni 2016

Hoogeveen: lichtgewonde door botsing op de Schutstraat

Voor de Hoogeveense brandweer viel weinig te doen bij de aanrijding, die maandagmorgen voor Tankstation Klok gebeurd was.
Een automobilist wilde na het tanken de Schutstraat op rijden, maar zag een naderende personenauto over het hoofd. Tijdens de botsing liep een vrouw licht letsel op. Ze werd behandeld in de ambulance.
Het verkeer liep vast en moest worden omgeleid.
De Chevrolet Matiz en de Volvo V60 werden door een berger weggehaald.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Fraude met Rabobank app

Oplichters maken recentelijk misbruik van de mobiele app van de Rabobank om op slinkse wijze auto’s te bemachtigen, o.a. via Marktplaats.
De fraudeurs nemen contact op met de aanbieder van een auto, gaan er heen en doen alsof ze het geld overmaken. Als je via de Rabobank app een transactie doet, terwijl er niet genoeg geld op de rekening hebt staan, zie je in de eerste paar minuten op het scherm, dat de transactie in behandeling is. De niets vermoedende verkoper neemt dan aan dat het geld wordt overgemaakt.
De fraudeurs beweren vaak dat het een aantal uur kan duren dat het overgemaakt is, waarop het kenteken van de auto alvast wordt overgeschreven. De auto wordt meegenomen, maar het geld wordt nooit overgemaakt.
Bron: criminaliteit.nl
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.