Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2016
(5)Zondag 3 juli 2016

Oud-Bergentheim: gewonden door bijna-frontale aanrijding op kruising

Bij een botsing tussen een Daihatsu Move en een VW Caddy bedrijfsauto op de kruising van de Mölinksweg  - Hardenbergerweg in Oud-Bergentheim zijn zondagavond vier gewonden gevallen.
Drie van hen  -waaronder een kind en de bestuurder van de Caddy-  hadden licht letsel; de bestuurster van de Daihatsu is omzichtig uit de auto geholpen en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Uitindelijk zijn twee personen naar een ziekenhuis overgebracht.
Het letsel leek mee te vallen.

Traumahelikopter Lifeliner 4 (PH-MMT) vloog met Mobiel Medisch Team naar de ongevalsplek, ter assistentie van het ambulancepersoneel.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurster van de auto, die uit de richting van Mariënberg kwam, linksaf sloeg naar de Mölincksweg en verzuimde, het haar tegemoet komende voertuig vrije doorgang te verlenen.
De onherstelbaar beschadigde auto’s werden opgehaald door bergers van Autax en Wolves.


Zaterdag 2 juli 2016

A28: ingedutte automobilist rijdt tegen truck
Op de A28 tussen Staphorst en Zwolle, ter hoogte van afslag De Lichtmis, is zaterdagmiddag een auto op de achterzijde van een vrachtwagen gereden.
De bestuurder was in slaap gevallen tijdens de rit en schrok wakker, toen de aanrijding had plaatsgevonden.
Door de botsing raakte de Toyota Prius zwaar beschadigd en onbestuurbaar. De auto reed dwars de weg over richting de vluchtstrook en botste tegen de vangrail.
Zowel de bestuurder als zijn bijrijdster werden onderzocht in een ambulance maar van letsel bleek geen sprake. Het duo mocht plaatsnemen in de bergingsauto, waar inmiddels de gehavende personenauto al op was geladen.
De vrachtwagencombinatie had behalve een lichte kras op de lichtbalk geen schade en kon verder rijden.
Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de derde rijstrook afgesloten en werd een snelheidsbeperking opgelegd van 70 kilometer per uur.


Ommen: auto slipt slootje in

Zaterdag om 12:30 uur werd de Ommer brandweer verzocht naar de Hammerweg te rijden, omdat daar een verkeersongeval gebeurd was.
Even later werd doorgegeven dat het bewuste voertuig te water geraakt zou zijn.
Bij aankomst -precies bij het eind van de bebouwde kom- bleek er een witte Toyota Aygo achterstevoren in een bermslootje te liggen.
De bestuurster en een kind bleken ongedeerd.
Om te voorkomen dat de auto verder de sloot in gleed werd deze aan de lier van een brandweerwagen vastgemaakt.
De auto, die richting Manitobarotonde reed, bleek in de chicane door gladheid uit de koers te zijn geraakt.
Omdat het al de derde slippartij op die plaats in korte tijd was, maakte de brandweer het wegdek bij de chicane schoon.Hoogeveen: brand in schuurtje Tandarts Schipperstraat

In de Tandarts Schipperstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag  rond half vijf brand gewoed in een schuurtje.
De zwartgeblakerde muur duidt er op, dat de vlammen even een uitweg naar buiten zochten maar zowel binnen als buiten geen grip kregen op het dak.
Boeken, vier oude stoelen en een afvalcontainer gingen verloren.
Het gaat waarschijnlijk om brandstichting.

Foto'en video: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 1 juli 2016

A37: schrik voor bestuurster en konijnen

Vrijdagmiddag is een zwaar geladen VW bedrijfsbus van een koeriersbedrijf uit Heerenveen gekanteld op de A37 ter hoogte van Gees, nadat de bus begon te slingeren ten gevolge van een klapband.
De bestuurster en haar passagiertjes –acht konijnen- bleven ongedeerd, al zaten die geruime tijd te trillen van de schrik.
Het ongeval en de berging leidden een file van 4 tot 5 kilometer vlak voor de afslag Oosterhesselen richting Knooppunt Holsloot.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: brokkenpiloot richt ravage aan en smeert 'm

Op de Carstenstraat in Hoogeveen is donderavond laat een automobilist ingereden op geparkeerde auto’s, een ravage achterlatend.
Twee auto’s kwamen op de stoep tegen een lantaarnpaal en tegen een derde auto aan.
De laatste raakte licht beschadigd; de andere twee waren total loss.
De veroorzaker vluchtte via de Lodderstraat, waar hij een koplamp verloor. Op de plaats van het ongeval was zijn kentekenplaat achtergebleven.
Een paar buurtbewoners bedachten zich niet en sprongen in de auto om de dader te achtervolgen. Deze werd achterhaald en door de politie gearresteerd in de Tulpenstraat

Foto'en video: Persfotografie Hoogeveen


Valthermond: auto tegen boom: twee gewonden
Op het Zuiderdiep in Valthermond is rond 6 uur vrijdagmorgen een auto met twee inzittenden tegen een boom gereden.
De inzittenden waren al vroeg bezig met een verhuizing en hadden de auto volgeladen met divers huishoudelijk materiaal en etenswaren.
Zij reden richting Valthe toen de auto links naast de weg kwam en hard tegen een boom reed. Zwaar beschadigd stuiterde de auto weer de rijbaan en een parkeerplaats op.
De man en de bestuurster raakten daarbij gewond.
Het Mobiel Medisch Team hielp bij hun verzorging. De traumahelikopter landde in de speeltuin vlak bij de ongevalslocatie.
De inzet van de brandweer van Borger-Odoorn (Post Tweede Exloërmond) was noodzakelijk om de inzittenden uit de auto te halen.
Na te zijn behandeld door het traumateam zijn de gewonden naar  ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal vervoerd.
Het Zuiderdiep was voor het doorgaande verkeer enige tijd afgesloten voor inzet van hulpverlening, VOA-onderzoek en berging.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 30 juni 2016

Dedemsvaart: flinke ravage na windhoos
Het centrum van Dedemsvaart en met name bewoners en ondernemers aan de Julianastraat en de Wisseling werden donderdag rond 19:15 uur onaangenaam verrast door een korte, maar hevige windhoos.
In no time kwamen onder meer dakpannen op straat en op auto's neer, kwamen talloze takken naar beneden, werd een reclamekar de vaart in geblazen, sneuvelden schuttingen en ramen, kwam de schoorsteen van een pizzeria scheef te staan en werd een boom bijna ontworteld.
In laatstgenoemd geval -aan de Wisseling- kwam er een hoogwerker aan te pas om de boom veilig in stukken weg te kunnen zagen.

Het ergst was een woning boven de Ter Stal-vestiging er aan toe: daar blies het natuurgeweld het dak omhoog, waardoor zware schade ontstond.
Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

ZIE OOK DE FOTOREPORTAGE


Rouveen: opnieuw een koe in de plomp

De Hasselter brandweer werd donderdagmorgen om 06:43 uur opgeroepen omdat er een dier te water was geraakt.
Aan de Rechterensweg zag een automobilist een koe in het water staan, die onmogelijk op eigen kracht op het droge kon komen. De melder nam contact op met de 112-alarmcentrale en sprak met de centralist af om de komst van de brandweer af te wachten voor de exacte plaatsbepaling.
De koe stond vlak langs de slootwal en had alle pogingen om uit het water te komen al opgegeven.
De brandweermannen, gewapend met brandslangen en touwen,  moesten om de koe te bereiken door enkele weilanden lopen. Ook trokken twee brandweermannen een waadpak aan om vanuit het water hulp te kunnen bieden.
Het jonge koebeest was nog niet zo zwaar dus was de klus al snel geklaard en stond het dier weer op het droge.
Ondertussen nam de bevelvoerder contact op met de alarmcentrale om via het oormerk de eigenaar van de koe te achterhalen. Zo werd deze op de hoogte gebracht van hetgeen had plaatsgevonden.
Na het reinigen van het ingezette materiaal -en manschappen- keerden de brandweermannen terug naar de kazerne.
De boer was ondertussen gearriveerd en besloot het dier op stal te zetten om het bij te laten komen.Gees: dode na roofoverval

Rond half zes donderdagmorgen is een man (69) zwaar gewond geraakt, toen drie geschminkte -mogelijk buitenlandse- mannen een overval gepleegd zouden hebben op zijn woning aan de Dorpsstraat in Gees aan de kruising met de Tilweg. Het slachtoffer is kort daarop overleden.
Na hun misdaad sloegen de overvallers op de vlucht, aldus de politie.
De vriendin van het slachtoffer, die in de woning aanwezig was, is ernstig overstuur door het gebeurde en kon geen verklaring afleggen.
De omgeving van de woning is inmiddels met linten afgezet zodat forensisch rechercheurs ongestoord sporen kunnen onderzoeken. (VIDEO!)

De overval is gepleegd op de exploitant van een Recreatie en Bungalowverhuurbedrijf, dat op het nabijgelegen bungalowpark De Kamp huisjes verhuurt aan Poolse werknemers.

Foto's: Herman van Oost , video: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 29 juni 2016

Zwolle: weigerachtige bestuurder aangehouden

De bestuurder van een bedrijfsauto met aanhangwagen kreeg woensdag in Zwolle een volgteken, omdat de politie de lading wilde controleren. Hij voldeed daar echter in eerste instantie niet aan, maar stopte uiteindelijk toch.
Omdat de combinatie te zwaar beladen leek, wilde de politiemensen die laten wegen, maar de bestuurder wenste daar tot twee keer toe niet aan mee te werken. Hierop werd hij aangehouden.
Het voertuig werd gewogen en bleek inderdaad te zwaar.
De man werd geverbaliseerd wegens het niet opvolgen van het volgteken, het niet voldoen aan een vordering en de overbelading.
Na verhoor werd hij vrijgelaten.Emmen: verdachte gearresteerd na tip alerte buurtbewoner

Een oplettende bewoner van de wijk de Rietlanden aan het Snippenveld/Sternenveld waarschuwde op 28 juni omstreeks 02:30 uur de politie vanwege een verdachte auto in de straat.
Terwijl de surveillanceauto's ter plaatse waren, werd gemeld dat er aan het Sternenveld een motorboot gestolen was.  
De boot is teruggevonden aan de Boerweg.
Later deze nacht is ook één verdachte aangehouden: de bestuurder van de verdachte auto. De man - een bekende van de politie- was drijfnat.
Mogelijk was hij niet alleen. Heeft u iets gezien wat kan helpen dit misdrijf op te lossen bel 0900-8844Dinsdag 28 juni 2016

Hoogeveen: drie gewonden door botsing op de Voltastraat
Na een zware aanrijding -dinsdagmiddag op de Voltastraat in Hoogeveen- zijn twee gewonden naar het Bethesda Ziekenhuis gebracht.
Het ongeval gebeurde ontstond, toen een VW Crafter bedrijfsbus achter op op een stilstaande BMW met drie inzittenden knalde. Die auto stond stil alvorens de gevaarlijke kruising met de Marconistraat over te kunnen steken.
Een derde inzittende van deze personenauto raakte licht gewond.
De bestuurder van de bedrijfsbus was zwaar aangeslagen maar lichamelijk ongedeerd.

Beide voertuigen waren over het kruispunt en een stoep geschoten, waarbij de bus over een lantaarnpaal en een signaleringspaal heenreed.
De ravage was groot en beide voertuigen waren zwaar beschadigd.
Het ongeval is onderzocht door Team Verkeersongevallenanalyse van de politie.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Rolde:  pony in mestkelder
Vanaf even voor de dinsdagmiddag is de brandweer uit Rolde en Westerbork zo’n drie uur bezig geweest om een pony uit een mestkelder te bevrijden aan de Kerkbrink in Rolde.
Omdat er slechts een vrij kleine opening was, viel het niet mee de pony erdoor naar boven te krijgen.
Maar in goed overleg en onder toeziend oog van de medewerkers van paardenkliniek Aa en Hunze is het toch na diverse pogingen gelukt om het dier uit de put te halen.
De viervoeter kreeg een lekker warme douche en werd ter observatie meegenomen naar de paardenkliniek Aa en Hunze waar ze lekker kan bijkomen van dit hachelijke avontuur.
Volgens de dierenarts zal de pony geen nadelige gevolgen van het avontuur ondervinden.
Foto's en video: Herman van OostMaandag 27 juni 2016

Oudleusen: onderzoek na merkwaardige buitenbrand achter woning Schoolstraat

Maandagmiddag werd alarm geslagen voor de brandweer vanwege brand in een woning aan de Schoolstraat in Oudleusen. 
Achter de woning bleek een kussenbak in brand te staan en de vlammen waren inmiddels al bijna overgeslagen op de bijkeuken.
De snelle inzet voorkwam dat er brandschade ontstond in het pand, hoewel er wel rook hing. Een overdrukventilator maakte daar korte metten mee.
Omdat de oorzaak niet duidelijk was werd er technisch brandonderzoek verricht.
De bewoner was niet thuis toen de brand uitbrak.Genemuiden: binnenbrand slaat over op dak fabrieksgebouw
In een fabriek van fabrikant Rinos aan de Klaas Fuitestraat is maandagmorgen brand ontstaan. De brand, die ontstond in een machine, is via de afzuiginstallatie overgeslagen op het dak. Flinke rookwolken kwamen vrij, waarop de fabriek en het kantoor direct werden ontruimd.
De sprinklerinstallaties in het pand en in de afzuiginstallatie hadden de brand binnen snel onder controle. Alleen het vuur op het dak moest nu nog worden gedoofd.
Brandweermannen klommen via een ladder het dak op en bestreden de vlammen met enkele stralen “hoge druk”.
Naast de twee brandweervoertuigen van brandweer Genemuiden werden ook collega’s van de korpsen Hasselt, Kampen en Zwolle opgeroepen. Door het snelle ingrijpen van de Genemuidiger brandweer werd alleen ter nacontrole gebruik gemaakt van de hoogwerker van Kampen; de overige opgeroepen voertuigen konden weer inrukken.
De productie ligt momenteel stil vanwege de schade aan het dak en de machine.
Foto's en video: Henry Wallinga


A37: auto van de weg na aanrijding met vrachtwagencombinatie
Op de A37 richting Knooppunt Holsloot is een bestuurder van een Peugeot 206 gewond geraakt nadat hij bij het inhalen tegen de zijkant van een vrachtauto terecht kwam.
De auto raakte van de weg en schoot door een hekwerk van gaas, de greppel in. Daar boorde de auto zich in de walkant en vloog nog enkele tientallen meters door de begroeiïng.
Getuigen van het ongeval schoten te hulp. De bestuurder bleek zodanig gewond, dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was. De vrachtwagen raakte amper beschadigd en kon verder rijden.
De onherstelbare auto is  uit de greppel getakeld en afgevoerd.
Foto's en video: Persfotografie HoogeveenWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.