Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2016
(1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 6 maart 2016

Assen: zeven aanhoudingen tijdens onrustige horecanacht
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op en rondom de Brinkstraat zeven mensen aangehouden. Het was onrustig op straat en er waren meerdere agenten met de lange wapenstok en een politiehond voor nodig om de rest te herstellen. Eén van de onruststokers werd gebeten door de hond.
De onrust ontstond rond 04.00 uur. Portiers grepen in bij een vechtpartij op straat. Agenten schoten te hulp en een aanhouding volgde.
Het bleef onrustig en niet veel later werd een agente tot twee maal toe in haar gezicht geslagen door een 18-jarige inwoonster van Assen.
De vrouw werd aangehouden.

Twee omstanders, die de aanhouding probeerden te voorkomen, werden eveneens gearresteerd.
Diezelfde nacht werden ook nog drie aanhoudingen verricht voor diefstal van een tas, mishandeling en het verstoren van de openbare orde.
Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.
Om de onrust te doen stoppen, besloten agenten om iedereen uit de Brinkstraat te verwijderen. Daarna keerde de rust keerde uiteindelijk terug.

Zaterdag 5 maart 2016

Oosterhesselen: licht letsel na zware botsing

Op de Burgemeester de Kockstraat tussen Meppen en Oosterhesselen is zaterdagmorgen een BMW van de weg geraakt en tegen een boom gereden.
De boom werd daarbij gehalveerd en voor een deel versplinterd.
Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet bekneld en was in staat om zelfstandig uit het wrak te klimmen.
De jongeman moest wel met ‘lichte’ verwondingen naar het ziekenhuis voor nadere controle en behandeling.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 4 maart 2016

N34: brand onder motorkap door kortsluiting

De reis naar Deventer om een voetbalwedstijd bij te wonen eindigde voor twee mannen ter hoogte van de Boshoek, toen er een penetrante brandlucht de cabine van hun Renault Megane binnendrong.
De auto werd bij dekruising Ommerweg - Achterkampweg neergezet en de verzekeraarshulpdienst belde Autax om de pech te verhelpen of de auto weg te slepen, indien nodig.
De monteur vond het echter raadzaam, de brandweer er bij te halen en even later arriveerde de bekende rode auto mert spuitgasten.
De situatie werd vakkundig bekeken en de brandende en moeilijk te bereiken onderdelen kregen een koude douche uit de hogedrukslang, waarna wat betreft de brandweer de kous af was. Het werd voor Autax dus afslepen.

Gezien de aard is de schade waarschijnlijk veroorzaakt door een knaaggrage steenmarter.A28 / De Wijk: kop-staartbotsing door moment van onoplettendheid

Door een tweetal ongevallen liep het verkeer op de A28 ter hoogte van De Wijk geheel in de soep.
Bergers en wegwerkers waren na het nachtelijk ongeval met de vrachtwagen (zie reportage) een groot deel van de dag bezig met opruimwerk-zaamheden, die veel bekijks trokken van  passerende verkeersdeelnemers.

Waarschijnlijk was een moment van onoplettendheid dan ook de oorzaak van een ongeval aan de andere kant van de A28, richting Zwolle.
Een personenauto reed met volle vaart in op een voorganger, die gewond raakte en naar het ziekenhuis is  gebracht.
De ravage was nu ook aan deze zijde van de A28 groot: brokstukken lagen overal op de weg.
Het verkeer werd zigzaggend via de vluchtstrook en rijbaan geleid.
De vroege vrijdagavondspits liep vast in files, die aan beide kanten al snel een lengte van 10 kilometer bereikten.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


N377: vrouw gewond bij poging hond te redden

Een automobiliste heeft vrijdag tegen het middaguur een poging een loslopende hond in veiligheid te brengen duur moeten bekopen.
De vrouw ontdekte de hond, die tussen Balkbrug en Nieuwleusen -ter hoogte van de Bijkersweg- langs en op de autoweg liep.
Ze stopte op de parallelweg en probeerde het dier in veiligheid te brengen en het verkeer te waarschuwen door armbewegingen.
Toen de bestuurder van een grijze auto hard voor haar remde en een daar achter rijdende bestuurder van een groene Ford Fiesta dat kennelijk niet verwachtte, ging het mis: de Fiesta week uit en raakte de vrouw met de rechter voorzijde en -spiegel.
De 48-jarige vrouw uit Ommen raakte daardoor gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De N377 is ongeveer drie kwartier afgesloten geweest.
De politie wil graag getuigen spreken; met name de bestuurder of bestuurster van de grijze auto, die na het ongeval verder is gereden.A28: trekker met tankoplegger in de sloot
Rond drie uur in de nacht van donderdag op vrijdag is een trekker met tankoplegger door nog onopgehelderde oorzaak van de A28 bij De Wijk geraakt en in de bermsloot tot stilstand gekomen.
De bestuurder, die licht letsel opliep, kon met hulp van de brandweer van de cabine de wal op klauteren. Hij is in een ziekenhuis onderzocht.
De trailer was geladen met 39 ton vloeibaar frituurvet, dat eerst overgepompt moest worden, alvorens de combinatie in de middag geborgen kan worden.
Tijdens de berging, die een groot deel van de middag in beslag nam, vond er in de staart van de file nog een kop-staartbotsing plaats.
Foto's en video's: Alex Wever


Wierden: verdachten gearresteerd na overval op supermarkt

Op donderdag 3 maart is er even na acht uur 's avonds een overval gepleegd op de Coop supermarkt aan de Hexelseweg in Wierden.
De politie achtervolgde de vluchtauto en reed deze klem in het buitengebied van Daarle. De auto -een Toyota Aygo- kwam op zijn kant tot stilstand. Hierbij raakte één inzittende gewond. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis en is tevens aangehouden.
Een andere dader kon in Wierden aangehouden worden. De politie heeft onder andere een helikopter ingezet.

Foto's en video: Floris Kayim

Donderdag 3 februari 2016

Almelo: meeliftende agent houdt winkeldief aan na achtervolging

Dinsdag zagen agenten in burger rond 16:30 uur een veelpleger verschillende jassen aanpassen die buiten in een rek hingen bij een winkel aan de Grotestraat.
De agenten hebben hierop post gevat in de buurt van de winkel. Zij zagen de veelpleger uiteindelijk met één van de jassen aan weglopen in de richting van de Ootmarsgang.
Daar sprong hij gauw op een fiets en ging er vandoor.
Agenten hebben de achtervolging ingezet en één van de agenten wist hem aan te houdem; daarbij geholpen door een burger die hem een lift gaf met zijn auto.
De veertigjarige man is overgebracht naar het Arrestantencomplex. Hij is voorgeleid.Ringe-Neugnadenfeld (D): vrouw ernstig gewond na schuiver op de Kanalstraße
Vrijdagmiddag rond 15:40 uur is op de K19 (Kanalstraße) tussen Emlichheim en Georgsdorf een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Een Opel Corsa, bestuurd door een 22-jarige automobiliste uit Emlichheim die in de richting van Georgsdorf reed, kwam rechts naast de rijbaan, waarop de vrouw een ruk aan het stuur gaf. De auto schoot de weg over en raakte in de linker berm een boom, ging over de kop en kwam op z’n dak in een sloot tot stilstand.
De vrouw zat bekneld in de auto en was niet aanspreekbaar, maar kon door onder meer politiemensen van de post Emlichheim in veiligheid gebracht worden.
Ze is met ernstig hoofdletsel met traumaheli Christoph Westfalen naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen.
Berger Rakel uit Groß-Hesepe haalde de auto op. De Kanalstraße was tot ongeveer 18:00 uur volledig afgesloten.

Zuidwolde: Roemenen aangehouden na reeks winkeldiefstallen

De politie heeft woensdag in een hotel in Oosterwolde twee Roemenen van 22 en 31 jaar en een 17-jarige Roemeense aangehouden.
Het trio wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen bij veelal drogisterijen in Noord-Nederland: een vorm van mobiel banditisme.
De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Vorige week was bij een drogisterij in Zuidwolde een winkeldiefstal gepleegd. De beelden van de beveiligingscamera’s met daarop de twee dieven waren via social media gedeeld.
Woensdagavond werd de politie getipt, dat deze mannen vermoedelijk verbleven in een hotel in Oosterwolde.
In het hotel werden twee Roemeense mannen en een Roemeens meisje aangetroffen.
De foto’s met daarop de winkeldieven vertoonden sterke gelijkenis met het duo in het hotel.
In de hotelkamer van het trio werden vervolgens allerlei artikelen, waaronder veel parfum, aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van diverse drogisterijen.
Het sterke vermoeden bestond dan ook dat dit alles buit was gemaakt bij meerdere winkeldiefstallen in Noord-Nederland.
Reden genoeg om de drie aan te houden.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek opgesloten.
De auto van de drie werd in beslag genomen.
Donderdag zal in de hotelkamer verder onderzoek worden gedaan naar de herkomst van de grote hoeveelheid gestolen artikelen.Emmen: man bedreigt medewerkers meldkamer
De politie heeft woensdagavond een 26-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van het bedreigen van een politiemedewerkers, die werkzaam zijn bij de meldkamer 0900-8844.
De man belde woensdagmiddag en -avond diverse keren met dit landelijke politienummer.
De telefoontjes werden steeds heftiger.
De man bedreigde politiemedewerkers met de dood en dreigde met het in brand steken van het politiebureau in Emmen.
De medewerkers van de politie hebben aangifte gedaan.
Agenten uit Emmen hebben kort daarna de man in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast.


Zwolle: twee arrestaties na bedreiging met airsoftwapen tijdens ruzie op snelweg
De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man uit Oldebroek en een 21-jarige vrouw uit Ten Boer aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen.
Agenten reageerden op een melding van een verkeersruzie op de A28 nabij Zwolle, waarbij de verdachte een 25-jarige man uit Emmer-Compascuum had bedreigd met een vuurwapen.
Op de A28 ter hoogte van Assen troffen agenten het bewuste voertuig aan.
Vanwege het wapen werden de inzittenden volgens procedure met getrokken wapen “uit de auto gepraat”.
De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.
In de auto werd inderdaad een wapen aangetroffen: geen vuurwapen, maar een nauwelijks van ect te onderscheiden airsoftpistool, dat in Nederland illegaal is, met uitzondering voor leden van een airsoftvereniging. De twee verdachten zitten nog vast.


Hoogeveen: overstekende fietser geschept

Op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen is donderdagmorgen rond zes uur onder natte en gladde omstandigheden een overstekende fietser aangereden door een VW Caddy.
De man kwam tientallen meters verderop ernstig gewond op het wegdek van het drukke kruispunt terecht. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
Verkeer met bestemming Hoogeveen werd over de A37 via de afslag Nieuwlande omgeleid, hetgeen een omweg van zo'n twintig kilometer betekende.
Uit onderzoek van de dienst Verkeersongevallenanalyse zal moeten blijken of de verkeerslichteninstallatie correct werkte en of één van de twee bestuurders door rood is gereden.
Drie auto’s, die in de drassige berm geparkeerd waren, moesten worden losgetrokken door een berger.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 2 maart 2016

Kampen: twee aanhoudingen na vondst 25.000 hennepstekken
De politie heeft twee verdachten aangehouden na de vondst van een grote hennepstekkerij in een woning in Kampen.
Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen, waarna de politie een onderzoek instelde.
Dinsdag vond men in een woning aan de Maat ongeveer 25.000 hennepstekken.
Onderzoek leidde naar twee verdachten, een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 58-jarige man uit die plaats. Ze zijn op 1 en 2 maart aangehouden en zitten nog vast.
De apparatuur en de stekken zijn in beslag genomen en vernietigd.


Dinsdag 1 maart 2016

A28: Berlingo te water
Op de A28 is dinsdagmiddag een auto te water geraakt. De automobilist kon gelukkig zelf uit de auto klimmen en de komst van de hulpdiensten afwachten.
De man reed in zijn Citroen Berlingo vanaf de Lichtmis richting Staphorst, toen de wagen  vlak voor het tankstation Dekkersland door nog onbekende oorzaak te water raakte.
Opgeroepen brandweerkorpsen van Zwolle, Heerde, Nieuwleusen en Staphorst konden al snel inrukken, nadat duidelijk was dat er niemand meer in het voertuig zat. De man werd onderzocht in een ambulance, een opname in het ziekenhuis was niet nodig. Met een nat pak kon hij in de warme bergingsauto plaatsnemen. Ondertussen werd zijn auto uit het water getakeld door bergingsbedrijf Hooikammer.
Door het ongeval ontstond er al snel een file met een lengte van enkele kilometers.
Foto en video: Henry Wallinga

Meppel: gewonden door frontale aanrijding (update)
Bij een frontale aanrijding tussen een personenbus en een lesauto op de Burgemeester Knopperslaan -ter hoogte van de afslag naar Het Vledder- zijn dinsdagmiddag vier gewonden gevallen.
De personenbus, bestuurd door een 48-jarige man uit Wolvega, reed vanaf de Ceintuurbaan richting het station en kwam na een bocht door nog onduidelijke oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed op dat moment een lesauto, die frontaal in botsing kwam met de bus.
Door de klap raakten de rijinstructeur en de bestuurder (17) van de personenbus gewond.

Ook de leerling en een inzittende van de bus (48) werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
Meerdere ambulances kwamen met spoed naar de Knopperslaan, die vanwege het ongeval was afgesloten vanaf de verkeerslichten bij de Parallelweg tot aan de Marktstraat.
De brandweer van Meppel heeft de bestuurder (48) van het busje bevrijd.
Er werd hydraulisch redgereedschap ingezet om de deur te verwijderen. Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.
De speciale bediening, die de aangepaste bus had, kreeg extra aandacht van de ongevallendienst.
De installatie vertoonde op het eerste gezicht geen mankementen.
Waarom het voertuig op de verkeerde weghelft was gekomen was nog niet duidelijk en wordt uitgezocht door VOA-experts.
Foto en video: Henry Wallinga


Emmen: veel schade door materiële aanrijding

In de avondspits vond op het Westeind in Emmen een stevige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s ten gevolge van een voorrangsfout. Daarbij reed één van de auto’s in de middenberm een verkeerszuil plat.
Bij de aanrijding raakte niemand ernstig gewond; vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk.
Beide zwaar beschadigde voertuigen moesten worden afgesleept.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Nieuw-Amsterdam: Rotterdammer aangehouden na zware mishandeling

De politie heeft maandagmiddag een 57-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van zware mishandeling en poging beroving van een 45-jarige man uit Eindhoven.
Hij zou geld van de Eindhovenaar hebben geëist en hem op de Vaart NZ tegen zijn gezicht hebben geslagen met een klomp.
De man uit Eindhoven is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar een ziekenhuis.
De verdachte is kort daarna door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is vastgezet. 
Slachtoffer en verdachte kennen elkaar.
Wat de aanleiding was voor het incident moet blijken uit de verhoren

Vorwald (D): twee honden dood en zware schade door brand in woning
Dinsdagmorgen om 07:00 uur werd de brandweer van Emlichheim gealarmeerd in verband met brand in een woning aan de Am Damm in Vorwald bij Laar (D). Ook de politie en een ambulance spoedden zich  naar de opgegeven locatie, pal naast het treinviaduct in de B403 (Coevordener Straße)  en aan de kruising met de Smitderks Diek.
De bewoners hadden zich bijtijds in veiligheid kunnen brengen. Twee van hen zijn met rookgasvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De brandweer deed een binnenaanval, hoewel het zicht in het pand nihil was en bluste in de woonkamer  een meubelstuk en andere goederen van de inboedel en wist een hond te redden. Helaas kwam hun actie voor twee andere honden te laat. De hond, die de brand en de rook ternauwernood overleefd had, werd door een brandweerman met ademlucht succesvol gereanimeerd.
Een dierenarts ontfermde zich vervolgens over het dier.
De brandweer kon al ras beginnen met nablussen van nog smeulend materiaal en met het ventileren van  de woning, die vooral door rook veel schade had opgelopen.
Onderzoek moet de oorzaak van de brand aan het licht brengen


Dedemsvaart: binnenbrand aan de Beatrixstraat

Een bewoner van een pand aan de Beatrixstraat in Dedemsvaart werd afgelopen nacht rond kwart over twee wakker door rook, die zijn slaapkamer binnendrong. Hij spoedde zich naar beneden om zijn hond te zoeken.
De benedenverdieping had zich echter reeds gevuld met een dikke rook. Desondanks vond hij zijn hond en konden beiden ongedeerd de woning uitvluchten via de achterdeur. Snel sloeg hij alarm bij de brandweer.
De brandweer van Dedemsvaart en Hardenberg konden de brand beperkt houden tot een binnenbrand, die waarschijnlijk in de woonkamer is begonnen.
Na controle van de bovenverdieping en het dak, met behulp van de hoogwerker, werd de rook verjaagd met de overdrukventilator.
De schade in de woning zal door het vuur, rook en water niet gering zijn.

Foto en video: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 29 februari 2016

Westerhaar-Vriezenveensewijk: drie keer scheepsrecht?
Het gebeurt hoogst zelden, maar maandagavond was het de derde keer dat er een auto bij / van dezelfde oprit van een woning aan de Sluiskade Noordzijde het water in rolde.
De bewoner, die aan het verhuizen was, wilde wegrijden, maar liep nog even de woning in om de verlichting uit te zetten.
Inmiddels rolde zijn auto het water in en zonk aan de overzijde.
De brandweer Twenterand en de waterongevallengroep uit Almelo rukten uit en waren berger Wolves behulpzaam bij het uit het water takelen van de verzopen Opel Astra.
Eerder overkwam de vriendin van de bewoner hetzelfde en ook een besteller zag zijn auto op exact diezelfde plaats een duik nemen.


’t Harde: dienstauto brandweer tijdens uitruk betrokken bij aanrijding
Maandagmiddag omstreeks 15:00 uur deed zich een ongeval voor op de Eperweg (N309) tussen 't Harde en Elburg.
Bij het ongeval waren vier 4 auto's betrokken, waaronder een OvD-auto van de brandweer.
(Dit voertuig was met optische en geluidssignalen onderweg naar Epe, waar bij een verkeersongeval op het Sint Martinusplein een fietser (72) om het leven was gekomen, toen een vrouw met haar auto tegen het gemeentehuis reed).

Bij het ongeval op de N309 zijn volgens een twitterende wijkagente geen gewonden gevallen. De schade was wel groot.
De weg was in beide richtingen afgesloten.
Foto's: Floris Kayim


Assen: Schiedammer gearresteerd in de zaak Tom de Munter

Maandagochtend werd een 29-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot zware mishandeling, die de dood tot gevolg had.
Tom de Munter werd in de TT-nacht (vrijdag 26 op zaterdag 27 juni 2015) zwaar gewond gevonden in de Groningerstraat.
Diverse getuigen hadden gezien dat hij werd geslagen en daarna op de grond viel.
Hij werd gereanimeerd en met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij een paar dagen later aan zijn verwondingen.

Na onderzoek werd duidelijk dat er mogelijk een groepje uit de buurt van Schiedam bij Tom in de buurt rondliep vlak voor het incident.
“Opsporing Verzocht” besteedde meerdere keren aandacht aan de zaak.
Dit in combinatie met het rechercheonderzoek en de verklaringen van getuigen zorgde ervoor dat de Schiedammer kon worden aangehouden.


Lemele: levenslang lokaalverbod
Een 17-jarige jongen uit de gemeente Twenterand is niet meer welkom in een uitgaansgelegenheid aan de Korteveldsweg in Lemele.
Hij was door portiers betrapt met drugs bij zijn fouillering.
Een portier zag, dat hij, toen hij gefouilleerd werd, snel iets aan zijn vriend gaf.
De jongen en de drugs werden meegenomen naar een aparte ruimte.
Daar verklaarde de hij dat de drugs van hem waren en dat hij bang was dat ze het tijdens de fouillering zouden worden ontdekt. Volgens de jongen betrof het mephedrone, vergelijkbaar met speed en XTC.

De jongen werd aan de politie overgedragen en naar het politiebureau gebracht.
Omdat hij minderjarig was werden zijn ouders in kennis gesteld.
Vandaag gaat de recherche verder met hem. De andere knaap mocht wel gewoon naar binnen.


Zwolle: verwarring over juiste adres brand; slachtoffer overleden
Zondagavond rond kwart over negen werd gemeld dat er brand woedde in een flatwoning aan de Huibertplaat huisnummer 63 in de Zwolse wijk Aalanden. De brandweer kon op het aangegeven adres echter geen brand ontdekken en vertrok onverrichter zake.
Bij de volgende melding -een uur later- werd doorgegeven dat er nog steeds een zware brandlucht hing in dezelfde straat>
Dit keer troffen de spuitgasten wel een alarmerende situatie aan: de flatwoning op huisnummer 60 stond vol rook en er bleek een slachtoffer aanwezig.
De 42-jarige man werd uit de woning gebracht, maar reanimatiepogingen mochten niet meer baten.
De brand bleek bij gebrek aan zuustof spontaan gedoofd te zijn.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.