Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2016
(3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 20 maart 2016

IJsselmuiden: geen gewonden ondanks ravage na dubbele aanrijding
Op de Zwolseweg in IJsselmuiden is zaterdagavond even voor middernacht een auto uit de bocht gevlogen en op de kop in een naastgelegen weiland tot stilstand gekomen.
Alle vier de inzittenden bleven ongedeerd, ondanks de flinke schade aan het voertuig, maar zijn voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel.
De Peugeot 207 kwam vanaf de Molenbrug en reed richting ’s Heerenbroek. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste de auto tegen een lantaarnpaal, schoot een greppel over en eindigde in een weiland. De lantaarnpaal kwam door de klap volledig uit de grond en kwam midden op de weg te liggen.
Een automobilist die richting IJsselmuiden reed, zag dit obstakel te laat op en kwam in botsing met de lichtmast. Hierbij liep de auto forse schade op maar de bestuurder en een inzittende kwamen met de schrik vrij.
Een bewoner van de Zwolseweg hoorde de klap en alarmeerde de hulpdiensten.
Brandweereenheden uit Kampen en IJsselmuiden waren opgeroepen voor een mogelijke beknelling, maar dit bleek niet het geval en ze konden dus direct terug naar de kazerne.
De twee beschadigde voertuigen zijn door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga

Zaterdag 19 maart 2016

Dedemsvaart: "aanrijding letsel" op de Langewijk
Een moment van onoplettendheid heeft de bestuurster van een VW Polo zaterdagavond duur moeten bekopen. De vrouw reed over de Langewijk in de richting van de Julianastraat op zoek naar een vrije parkeerplaats rechts van de weg, maar toen ze die daar niet vond, besloot ze aan de overzijde van de weg verder te zoeken. Helaas verzuimde ze bij het linksaf slaan te "spiegelen", waardoor ze een achter haar rijdende Peugeot 307 SW over het hoofd zag.
Dit moment van onoplettendheid leidde tot flinke schade aan beide auto, doordat de Peugeot de Polo ter hoogte van het bestuurdersportier raakte en beide zijruiten uiteen spatten. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De brandweer werd opgeroepen, omdat de Peugeot begon te roken. Men redde nog snel een en ander uit deze auto, waaronder een rollade.
De redding van deze lekkernij was echter tevergeefs: de rollade sneuvelde onder het linker voorwiel van de 307, toen de auto's van elkaar geduwd werden om de bestuurster uit de Polo te kunnen bevrijden...

Vrijdag 18 maart 2016

Nijverdal: dodelijke aanrijding op de N35
Een achttienjarige vrouw uit Rijssen is vrijdagmiddag even na drieën om het leven gekomen ten gevolge van een frontale aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfsbusje bij Nijverdal.
Het ongeval gebeurde op het nieuwe deel van de N35 in de buurt van het voormalige hotel Dalzicht.
De N35 werd ten behoeve van de hulpverlening, het VOA-onderzoek en de berging geruime tijd afgesloten.
Het verkeer, dat normaliter van de “nieuwe” N35 gebruik maakte, moest nu weer over de Grotestraat, hetgeen tot veel vertraging leidde.
Foto's: Bert Kamp


Luttenberg: aanrijding auto - truck loopt toch nog goed af
Het zal je maar gebeuren: je rijdt een kruising op en ontwaart links van je plotseling een vrachtauto, die op je af komt - en je kunt een botsing niet meer vermijden...
Dat overkwam een automobilist, die vrijdagmiddag rond kwart voor vier over de Hellendoornseweg richting Hellendoorn reed: tot zijn schrik denderde een vrachtwagen op de Blikweg op zijn linkerflank af. De man probeerde nog erger te voorkomen door gas te geven, maar de voorzijde van de DAF raakte de Mitsubishi Carisme vol in de flank, waardoor de auto aan de overzijde van de kruising met de neus in de tuin van een woning tot stilstand kwam.
De Mitsubishi-bestuurder -een inwoner van Nijverdal- heeft waarschijnlijk gekeusde ribben aan het incident overgehouden; de trucker bleef ongedeerd. De auto is waarschijnlijk total loss; de truck liep frontaalschade op.


Donderdag 17 maart 2016

Dalfsen: scooter brandt uit op de Hessenweg

Donderdagavond wachtte ook de bestuurster van een scooter een nare verrassing, toen ze van Zwolle in de richting van Dalfsen reed.
Net ná de spoorwegovergang, vlak voor afslag Broekhuizen, vloog haar scooter in brand.
Ze wist de bromfiets nog op de standaard te zetten en zichzelf in veiligheid te brengen.
Binnen een mum van tijd stond het ding volledig in brand.

De brandweer, die op dat moment net klaar was met een oefening, was snel ter plekke, maar kon niet voorkomen dat er alleen een stalen frame overbleef.
De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement.


Ommen: alleen flinke blikschade na tuimeling
De donderdagavond had een vervelende verrassing in petto voor een man uit Didam.
Hij reed in zijn BMW 535d even ten zuiden van Ommen van de Vilsterseweg de Nieuwedijk op, maar miste de scherpe bocht naar rechts in de Nieuwedijk.
De auto raakte een boom met de rechter voorzijde, tuimelde het lager gelegen bos in en kwam achterstevoren en ondersteboven tussen de bomen tot stilstand.
Dank zij de zware constructie van zijn bolide kon de onfortuinlijke Didammer het -zij het met de schrik in de benen- ongedeerd navertellen.
Hij heeft niet lang plezier gehad van zijn aankoop: de auto stond net tien dagen op zijn naam...

De onherstelbaar beschadigde BMW -bouwjaar 2012- werd door berger Wolves opgehaald.


Hardenberg: auto op veldkei na kop-staartbotsing
Menigeen zal verbaasd op de P2000-site of pager gekeken hebben na het ontwaren van de tweede melding binnen een etmaal over een “ongeval letsel” op de Duitslandweg, nabij de Evenementenhal in Hardenberg.
Nadat daar woensdagavond ter hoogte van verkeerschool Kreeft een overstekende voetganger was aangereden, bleek er nu een kop-staart-botsing gebeurd te zijn tussen twee personenauto’s.

De bestuurder van de achterste auto reed richting Duitse grens, maar was even afgeleid en had niet door dat de auto voor hem vaart minderde.
De tik was voldoende om de voorste auto -een grijze VW Passat stationwagen- naar voren te doen schieten, waardoor deze auto tegen een veldkei klapte en er bovenop en tegen het toegangshek tot stilstand kwam.
De bestuurder is in verband met nekpijnklachten met de ambulance -maar zittend op de brancard- voor nader onderzoek naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht.

De drie jaar oude VW Passat en de eveneens 10 jaar oude grijze VW Golf Plus, die ‘m aanreed, waren beide economisch gezien total loss.
De man, die de aanrijding veroorzaakte, bleef ongedeerd.
Het is momenteel erg druk rond de Evenementenhal vanwege een transportbeurs.


Duitsland: flinke toename van diefstal knikladers in de grensregio
De Duitse recherche houdt zich intensief bezig met het onderzoek naar de reeks diefstallen van knikladers in de regio’s Grafschaft Bentheim en Emsland.
Deze veelzijdige machines, die veel op boerderijen, bij paardenfokkers e.d. gebruikt worden, blijken ook erg populair te zijn bij het criminele gilde: sedert augustus 2015 zijn er al dertien ontvreemd. De schade wordt geraamd op drie ton.
Op de foto een kniklader die eind januari in Getelo is gestolen.
De politie heeft nog geen aanwijzingen over de daders, ondanks zoekacties in geheel Europa.
Opmerkelijk is ook, dat er meerdere keren honderden liters dieselolie afgetapt zijn uit de brandstoftanks.
Men adviseert dan ook de machines ’s nachts achter slot en grendel te zetten, dus niet bij schuren of vanaf de straat zichtbaar en goed te letten op verdachte personen, die kennelijk belangstelling hebben voor machines.


Zwolle: één gewonde en zware schade
Op de Katerdijk ter hoogte van de oprit van de A28 zijn woensdagavond twee auto’s op de kruising met elkaar in botsing gekomen.
Daarbij viel één gewonde.
De brandweer van Zwolle was opgeroepen omdat er sprake was van een beknelling.
Dit was -ondanks de flinke schade aan de auto’s- gelukkig niet het geval, zodat de brandweer snel weer terug kon naar de kazerne. De betrokkenen werden in twee ambulances nagekeken; een van hen werd naar het Zwolse ziekenhuis gebracht.
De auto’s zijn door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd.
De Katerdijk was vanaf de Blaloweg in de richting van het centrum afgesloten.
Foto's en video: Henry Wallinga


A28: oplegger in brand door vastgelopen remmen
Op de A28 vlak voor de afrit bij Staphorst kreeg een buitenlandse vrachtwagenchauffeur woensdagavond de schrik van zijn leven, toen hij in zijn zijspiegel een oranje gloed bij zijn oplegger ontwaarde.
Warmgelopen remmen hadden brand veroorzaakt. De Staphorster brandweer er was er snel bij enmaakte met een paar "stralen hoge druk" een eind aan de vlammen.
De chauffeur had nog de tegenwoordigheid van geest om zijn trekker af te koppelen en in veiligheid te brengen.

De oplegger had flinke schade opgelopen door de brand. Enkele banden waren totaal verbrand en ook de luchtleidingen waren kapot. Een flinke klus voor bergingsbedrijf Hooikammer.
Na enkele banden te hebben verwisseld werd de oplegger van de snelweg gehaald en naar een garage gebracht.
Twee van de drie rijstroken waren in verband met dit incident afgesloten vanaf tankstation Dekkersland tot de afrit van Staphorst.
Foto's en video: Henry Wallinga


Woensdag 16 maart 2016

Hardenberg: overstekende voetganger aangereden
Woensdagavond is een voetganger gewond geraakt, toen hij met een tweede voetganger de Duitslandweg overstak van de Nieuwe Haven naar de ingang van de parkeerplaats van de Evenementenhal en daarbij op het midden van de weg aangereden werd door een Renault Clio, die in de richting van de Duitse grens reed.
Noch de bestuurster van de Clio, noch de voetgangers hadden elkaar gezien.
De Clio raakte de man met de buitenspiegel, waarop de voetganger draaide en daardoor tegen het achter zijraam sloeg, dat daardoor ook sneuvelde. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De automobiliste en de andere voetganger kwamen met de schrik vrij.


Ruinerwold: auto tegen boom aan de Weidenweg
Op de Weidenweg in Berghuizen bij Ruinerwold is woensdagmiddag een automobilist gewond geraakt nadat hij vermoedelijk onwel werd en met zijn Renault Modus van de weg raakte, een afvalcontainer, een ANWB-bord en een verkeersbord plat reed en tenslotte tegen een boom botste.
De brandweer van de post Koekange/De Wijk heeft het ambulancepersoneel geassisteerd.
Een politieman, die op de achterbank zat, stabiliseerde 's mans hoofd in afwachting van de ambulance.
De komst van de opgeroepen traumahelicopter werd onderweg gecanceld.
De 78-jarige automobilist uit Havelte is naar een ziekenhuis overgebracht.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt door Team Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzocht.
Foto: Alex Wever , Video: Persfotografie Hoogeveen


Zwartsluis: rookschade door binnenbrand
In een woning aan de Marijkestraat is woensdagmorgen brand uitgebroken.
De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt kregen om 08:37 uur de melding van de brand, die door de buren was ontdekt.
In de woonkamer was brand ontstaan in een elektrisch apparaat, waarschijnlijk een laptop, wat voor een flinke rookontwikkeling zorgde.
Ook straalde de brand andere apparatuur aan.
De complete woning stond vol dikke zwarte rook. Ook de naastgelegen woningen liepen rookschade op. De bewoner was op het moment dat de brand uitbrak niet aanwezig. Het vuur was gelukkig snel onder controle.
Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner en de buren te assisteren in de verdere afhandeling.
De brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak.
Foto's en video: Henry WallingaLathen: en jawel: plofkraak nummer 21! (of 23?)
Na vijf dagen rust na de plofktraak in Börgermoor was het in de afgelopen nacht weer raak: de 21e plofkraak in de Regio Emsland - Bentheim!
Dit keer was de automaat bij de ingang van de Combi Verbrauchermarkt aan de Große Straße in Lathen (Emsland) de klos.

De daders lieten zich niet afschrikken door de alarminstallatie, braken de entreedeur open en bliezen de automaat op.
Ze konden zich zoals gebruikelijk ongehinderd uit de voeten maken in een donkerkleurige auto - in de richting van de Bahnhofstraße.
Ze wisten uit handen van de Hermandad te blijven, ondanks een gezamenlijke zoekactie door de Duitse en de Nederlandse politie.
Overigens ontdekte de politie ook, dat op woensdag 9 maart geprobeerd was de geldautomaat van de Volksbank in Rheede en die van de Oldenburgische Landesbank in Aschendorf te kraken.
Daarmee liep het totaal aantal kraken en kraakpogingen sinds juli 2015 dus eigenlijk al op tot 23...Dinsdag 15 maart 2016

Hasselt: rookkanaal flink beschadigd door fikse schoorsteenbrand
De brandweer van Hasselt werd dinsdagavond opgeroepen voor een schoorsteenbrand.
In de Gennerstraat was een bewoner er door buren op geattendeerd dat zijn schoorsteen wel erg veel rook produceerde en dat zelfs vonken uitspuwde. De bewoner dekte direct de inhoud van de kachel af met een flinke laag zand.
Toch kwamen er alsmaar meer vonken uit het schoorsteenkanaal omhoog, waarop men de hulp inschakelde van de brandweer.
Om de schoorsteen makkelijk te benaderen werd een hoogwerker vanuit Zwolle opgeroepen.

Ondertussen bleven brandweermannen de situatie nauwkeurig met de warmtebeeldcamera in de gaten houden tot de hoogwerker gearriveerd was en men over kon gaan tot het vegen van het kanaal.
Hoewel het kanaal onlangs nog was geveegd kwamen er toch enkele emmers creosoot vrij.
Door de enorme hitte was het gemetselde rookkanaal op enkele plekken gebarsten.
De brandweer heeft de bewoner dan ook een stookverbod opgelegd.
Foto's en video: Henry Wallinga


Emlichheim: gestolen bestelauto met aanhanger in Emmen teruggevonden

Maandagmorgen vroeg -tussen vier en zes uur- is bij hoveniersbedrijf Oldekamp aan de Carl-Zeiss-Straße in Emlichheim (D) een Mercedes Sprinter bestelwagen met aanhanger en een flinke hoeveelheid tuingereedschap gestolen.
De poltitie vermoedt, dat de dader het omheinde terrein op is gefietst en over een hekwerk op het terrein is geklommen.
Hij koppelde de open aanhanger achter de Sprinter en laadde diverse tuingereedschap op de aanhanger.
Hij vernielde het hekwerk met een wiellaadschop om het terrein te kunnen verlaten en reed de Sprinter de Carl-Zeiss-Straße op, waar hij nog probeerde de wiellaadschop op de aanhanger te rijden. Een medewerker van het bedrijf was hier getuige van

De dader ging er met de Sprinter en de aanhanger, waar de rijplaten nog aan hingen, vandoor in de richting van Schoonebeek
Even later werd de verongelukte Sprinter met de aanhangwagen bij Emmen ontdekt. De dief had zich uit de voeten gemaakt.
Heeft u de groenen Sprinter met de grijze aanhanger in de nacht van zondag op maandag gezien, bel dan de politie in Nordhorn:
(D: 05921) 3090 of uit NL (0049 5921 3090)

Maandag 14 maart 2016

Emmen: auto tegen boom aan de Boslaan
Aan de Boslaan in Emmen is maandagmiddag een Peugeot 306 XSi 2.0 tegen een boom gebotst.
De vrouw kwam met haar auto in de middenberm en knalde hard tegen een dikke boom.
De bestuurster is naar een ziekenhuis vervoerd, waar een bloedproef zal worden genomen op verdenking van alcoholgebruik.
Van de ruim twintig jaar oude auto bleef weinig bruikbaars over.
Het ongeval is onderzocht door de VOA.
Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Ommen: zware schade en twee gewonden op de N340
Het was flink schrikken voor een echtpaar uit het Duitse Dörpen, toen ze maandagmiddag over de N340 van Zwolle onderweg waren naar Ommen om daar een tussenstop te houden.
Op de met verkeerslichten beveiligde kruising bij het viaduct Varsenerpoort kwam hen namelijk een blauwe Renault Megane Scenic tegemoet, die vlak voor de zwarte Chevrolet Cruze van de N340 linksaf sloeg om over de N348 naar Raalte te rijden.
Tijd om te remmen was er niet meer en direct na de botsing bleek, dat de vrouwelijke passagier in de Nederlandse auto letsel had opgelopen en mee moest voor behandeling in een ziekenhuis. Ook de vrouw in de Duitse auto werd in de ambulance gecontroleerd, maar haar letsel bleef beperkt tot nekpijn en een bult op haar hoofd. De mannen die de auto's bestuurder bleven ongedeerd.
Het verkeer had weinig last van de gevolgen van het ongeval.
Berger Autax haalde de zwaar beschadigde auto's op.


A28: weer kop-staartbotsing bij Veeningen

Het verkeer op de A28 richting Zwolle stond maandagmorgen alweer stil door een aanrijding op het viaduct bij Veeningen.
Een BMW was daar met een stevige klap achterop een Mercedes Atego vrachtwagentje.
Airbags voorkwamen verwondingen van de BMW-bestuurder en vervoer naar een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.
De BMW raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Van de vrachtwagen moest een deel van de achterbumper worden verwijderd en er moest ook iets aan de verlichting gedaan, maar bestuurder van dit voertuig kon wel zijn weg mee vervolgen.

Foto's en video: Persfotografie Hoogeveen


Genemuiden: twee auto's total loss door frontale botsing; geen gewonden
Op de Zwolsesteeg heeft vanmorgen een frontale aanrijding plaatsgevonden.
Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, maar de schade aan beide voertuigen was aanzienlijk.
De bestuurder van de grijze Daihatsu Charade reed vanaf de Randweg richting Mastenbroek en nam de binnenbocht, waardoor hij frontaal in botsing kwam met een tegenligger.
De bestuurder van deze auto, een Seat Leon, zag de Charade recht op zich af komen en kon een botsing niet meer voorkomen.
Beide bestuurders zijn door ambulancepersoneel onderzocht op letsel, maar dat stelde vast dat het bij wat bulten en blauwe plekken gebleven was.
De auto’s waren total loss en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Foto's en video: Henry Wallinga


Osterwald: VW Golf total loss na klap tegen boom: bestuurder gewond

Maandagmorgen is tegen zeven uur een ernstig verkeersongeval gebeurd op de Lingener Straße in Osterwald.
De vijftigjarige bestuurder van een Volkswagen Golf was in de richting van Lohne onderweg, maar reed in een flauwe bocht naar links de berm in, waar de rit abrupt gestuit werd door een boom.
Volgens hulpverleners was het slachtoffer niet aanspreekbaar en dermate gewond, dat hij met spoed naar een ziekenhuis vervoerd moest worden.

Hoewel de brandweerploegen uit Neuenhaus en Veldhausen zich vanwege de inhoud van de melding op een beknelling voorbereidden, bleek dit niet nodig en men kon zich beperken tot het beveiligen van de locatie.
De Lingener Straße was korte tijd afgesloten.Dieverbrug: stoffelijk overschot in Drentsche Hoofdvaart

Zondagavond is in de Drentsche Hoofdvaart bij de Oldendieverbrug bij Dieverbrug een stoffelijk overschot gevonden.
Onderzoek wees uit dat het om de 81-jarige Amsterdammer gaat, die een huisje in Diever heeft en sinds 22 februari wordt vermist.
Zijn rollator werd die dag bij de bushalte langs de Drentsche Hoofdvaart aangetroffen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Alex Wever
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.