Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2016
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 16 oktober 2016

Odoorn: dodelijk ongeval op parallelweg N34

Zondagmorgen rond negen uur werd gemeld, dat een personenauto van de parallelweg van de N34 recht op een betonnen wand van onderdoorgang Poolshoogte tussen Odoorn en Exloo was gereden en dat de auto daardoor in brand was gevlogen.
De bestuurder kwam daarbij om het leven.
De politie doet nader onderzoek. De N34 en de parallelweg waren derhalve afgesloten voor verkeer.Balkbrug: sauna brandt uit
In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Zwolseweg (N377) in Balkbrug een sauna uitgebrand.
Brandweereenheden van Balkbrug, Nieuwleusen en Ommen werden om 04:32 uur opgeroepen voor een “brand bijgebouw” aan de Zwolseweg 225 te Balkbrug. Er bleek een sauna in brand te staan.
Door snel en adequaat in te grijpen wist de brandweer uitbreiding te voorkomen en bleef de schade beperkt tot het saunagebouwtje en een klein deel van de schutting.
Veel roet is in het naastgelegen zwembad geland.
De bewoners hebben zaterdagavond nog gebruik gemaakt van de sauna. Het was hen nog niet duidelijk hoe de brand was ontstaan; ze hadden de indruk dat ze de sauna leeg hadden achtergelaten.
Een bijdrage van Ardesch Media


Zwolle: twee doden door brand op woonboot (update)
Een korte felle brand op een woonboot in het Almelose Kanaal heeft twee mensen en een hond het leven gekost.
De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:00 uur uit. Omwonenden ontdekten de brand  en schakelden direct de hulpdiensten in.
Een buurtbewoner en jongeren uit de buurt hebben nog geprobeerd de bewoners, een man (70) en een vrouw van 64, wakker te krijgen, maar door het gevaar van een brandende gasfles moesten zij hun pogingen staken. De brandweer trof de levenloze lichamen aan tijdens het blussen en heeft de stoffelijke overschotten naar de kant gebracht. Later troffen zij ook het overleden huisdier aan.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand om uit te sluiten of er sprake is van brandstichting.
Vooralsnog lijkt het een noodlottig ongeval.
Een bijdrage van henrywallinga


Zaterdag 15 oktober 2016

Hoogeveen: vier gewonden door zware botsing
Zaterdag tegen het middaguur werden politie, brandweer, ambulancedienst en MMT verzocht met spoed naar de Stephensonstraat te gaan vanwege een zware aanrijding tussen twee auto's. Men trof niet ver van de rotonde een flinke ravage aan.
Het werd al snel duidelijk dat in de twee totaal vernielde auto's -een Citroën C1 en een BMW uit de 300-serie- in totaal drie vrouwen en een man zaten, die allen gewond waren. De inzittenden van de BMW waren volgens een getuige korte tijd buiten westen.

Voor zover bekend was de BMW, die uit de richting van het centrum kwam, op het natte wegdek in de bocht naar links geslipt en vol in de rechterflank geraakt door de deze auto tegemoet komende Citroën. Beide auto's kwamen op een parkeerplaats van een bedrijf tot stilstand.

De gewonden zijn door de Hoogeveense brandweer omzichtig uit de wrakken bevrijd en in ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.
Het gaat om een 23-jarige man uit Hoogeveen, een 21-jarige vrouw uit de gemeente Noordenveld en een 17-jarige en een 36-jarige vrouw uit Hollandscheveld.

Vrijdag 14 oktober 2016

Meppel: brand bij Agrifirm

Bij diervoederproducent Agrifirm aan de Oliemolenweg is vrijdagmiddag op de tweede verdieping brand uitgebroken in een machine die hondenbrokken verkruimelt.
De Veiligheidsregio Drenthe schaalde snel op naar “grote brand” waardoor de brandweer van Meppel assistentie kreeg van de korpsen Steenwijk, Ruinerwold, De Wijk/Koekange en Vledder.
Vanaf de buitenkant was er van de brand weinig te zien, maar toch wist de brand zich van de tweede naar de eerste verdieping te verspreiden.
"De machine die hondenbrokken verkruimelt is onderdeel van een installatie. Door die installatie is het vuur zich door het bedrijf verspreid", zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Drenthe.
De brand lijkt vooralsnog beperkt tot het pand zelf, waardoor de gevolgen voor de omgeving relatief gering zijn.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Zuidwolde: brand op zolder van garage
Vrijdagmiddag was het kantje boord voor de bewoners van een vrijstaand huis aan de Reuvenkamp in Zuidwolde. Het gezin was niet thuis, maar een buurman zag dat er rook onder het dak van de garage vandaan kwam en sloeg alarm.
Net op tijd, want een compressor, die op de zolderverdieping van de garage stond, was in brand gevlogen en de vlammen hadden al enkele voorwerpen in de nabijheid aangevreten.
De brandweer van Zuidwolde was er op tijd bij en doofde het vuur. De compressor werd naar buiten gebracht en het dak werd gecontroleerd op verborgen brandhaarden.


Dedemsvaart: schuur afgebrand achter woning Rozenstraat
Tegen half een in de nacht van donderdag op vrijdag werd alarm geslagen voor de brandweer in Dedemsvaart, omdat er brand woedde achter een woning aan de Rozenstraat.
Het bleek menens: de vlammen laaiden hoog op er het duurde dan ook niet lang of er werd opgeschaald naar "middelbrand" om ook de blusgroep van Balkbrug in te kunnen zetten. Ook een wagen uit Zuidwolde werd opgeroepen.
Vanwege het risico van overslag door vliegvuur werden enkele woningen in o.a. de Zwiersstraat ontruimd. Eén van de bewoners van die straat is behandeld omdat hij rook in had geademd.
De ergste vlammen waren vrij snel onder controle, maar van de schuur bleven alleen zwartgeblakerde resten over en ook de schuttingen brandden grotendeels af. Ruiten aan de achterzijde van de woning sprongen door de hitte.
Een schuur van de buren liep hittestralingsschade op.

Woensdag 12 oktober 2016

Meppel: Bouwcenter Concordia grotendeels in de as gelegd

Tegen half twee in de nacht van dinsdag op woensdag werd ontdekt dat er brand was uitgebroken bij Bouwcenter Concordia aan de Pieter Mastebroekweg in Meppel.
Het vuur had echter al fors om zich heen gegrepen, waarop in korte tijd al werd opgeschaald naar “zeer grote brand” en een groot aantal brandweerwagens en -personeel uit de wijde regio werd opgeroepen.

Uiteindelijk werd men de brand meester, maar het bedrijfspand is grotendeels verloren gegaan.
Het nablussen duurt nog voort.

Een bijdrage van Alex Wever

Dinsdag 11 oktober 2016

Ommen: taxi uitgebrand aan de Smitstraat

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 oktober werd er rond 03:15 uur melding gedaan van een brand aan de Smitstraat 30 in Ommen.
Er bleek een taxibus, geparkeerd op het terrein van Dierenkliniek Ommen tussen een andere taxi en een opslaggebouw, volledig in brand te staan.
De politie die snel ter plaatse was, heeft de eigenaar, die tegenover de parkeerplaats woont, gewekt.
Door snel ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat de brand oversloeg naar het gebouw; de andere auto is echter wel zwaar beschadigd en zal ook total loss kunnen worden beschouwd.
In het gebouw zit naast opslag van de dierenkliniek een station van de KPN. Voor zover nu bekend raakte dit station niet beschadigd. Het pand liep wel flinke schade op.
De eigenaar van het taxibedrijf, de heer de Bruin, vertelde dat de auto er al sinds afgelopen zaterdag geparkeerd stond en dat hij niet begrijpt hoe het kan dat hij nu uitbrandde. Mogelijk gaat het om brandstichting.
De brandweer was de de brand meester rond 03:40 uur.

Een bijdrage van Ardesch Media


Vriezenveen: veel schade door brand in afvalbak
Een brand, die begon in een afvalbak bij een woning aan de Graspieper in Vriezenveen heeft maandagavond veel schade aangericht aan een schutting en een gedeelte van de ernaast staande schuur.
De brandweer had de brand snel onder controle, maar moest een deel van het dak slopen om te kijken of er nog vlammen onder zaten.
Hoe de brand in de afvalbak is ontstaan is nog niet duidelijk.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Maandag 10 oktober 2016

Rütenbrock: drie van vier gestolen auto’s in Nederland teruggevonden
Rond 00:40 uur In de nacht van zondag op maandag zijn vier auto’s gestolen bij een autohandel aan de Rütenbrockse Hauptstrasse. De daders gingen er vandoor richting Nederland, maar een buurtbewoonster zag twee auto’s -met Nederlandse kentekens- van het terrein wegrijden. Ze vond dit verdacht en waarschuwde de eigenaar. Die stelde vast dat er in een verkoopcontainer was ingebroken en de sleutels waren ontvreemd.
Het ging om een zilverkleurige BMW 316i, een zwarte en een zilverkleurige Ford en een zilverkleurige VW Golf. Drie van deze auto’s werden in Emmer-Compascuum (NL) teruggevonden; alleen de Golf ontbrak. De auto’s waren voorzien van gestolen Nederlandse kentekenplaten.
Eind vorige week waren in Emlichheim ook al twee auto’s ontvreemd bij een autohandel en die werden ook in Emmer-Compascuum aangetroffen.

De politie in Meppen is op zoek naar mensen, die relevante informatie hebben.
U kunt bellen met 0049 5931 9490 (vanuit NL) of 05931 9490 (vanuit Duitsland)


Genemuiden: brand in woning aan het Zilverschoon

In een woning aan de Zilverschoon in Genemuiden is vannacht brand uitgebroken.
De bewoner werd opgeschrikt door een knal en kwam er al snel achter dat zijn keuken in brand stond. Snel waarschuwde de man de rest van zijn gezin, alarmeerde de hulpdiensten en vluchtte het huis uit.
De brandweer van Genemuiden was snel ter plaatse en had de brand in de vaatwasser snel onder controle.
De politie heeft drie woningen een tijdje ontruimd vanwege de brand. Alle bewoners werden opgevangen bij buren.
De bewoner is vanwege mogelijke rookinhalatie onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De buren mochten al spoedig terug naar huis, maar de bewoners van het getroffen pand moest de nacht elders doorbrengen.
Stichting Salvage, een overkoepelende organisatie namens alle brandverzekeraars, werd ingeschakeld om de gedupeerden te helpen bij de verdere afwikkeling.

Een bijdrage van Henry Wallinga


N36: auto total loss na slippartij

Een inwoonster van Wierden was maandagmorgen onderweg van Dalfsen naar huis in haar vrijdag jl aangeschafte tweedehands Renault Clio.
Door onduidelijke oorzaak kwam de auto rond half zes op de N36 rond 06:30 uur ter hoogte van Diffelen in de rechter berm, schoot na een ruk aan het stuur overdwars de weg over, ging in de berm twee keer over de kop en kwam op z'n rechterkant total loss in de droge bermsloot tot stilstand.
De bestuurster bleek op wat blauwe plekken na vooralsnog ongedeerd, maar ging maandag voor controle naar haar huisarts vanwege lichte rugpijn.
Het verkeer werd om beurten langs de ongevalslocatie geleid en er ontstonden files tussen de afslag Beerze en De Witte Paal, die ondanks de mist niet tot meer narigheid leidden.
Berger Autax takelde de Clio uit de sloot en transporteerde 'm naar het depot in Ommen, waar de onfortuinlijke bestuurster een kop koffie kreeg om van de schrik te bekomen.Zondag 9 oktober 2016

Anreep: motorrijder zwaargewond door botsing tegen auto
Een motorrijder is zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Anreep in het gelijknamige buurtschap bij Assen.
Hij botste met zijn Honda XRV 750 op een brug tegen een hem tegemoet komende Fiat personenauto.
Het Mobiel Medisch Team van het UMCG  kwam met de heli aan ter assistentie van het ambulancepersoneel.
De arts van het MMT reed met de ambulance mee naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, waar hij even later weer in de heli stapte.
De Anreep was gedurende de afhandeling van het ongeval en het onderzoek door de VOA afgesloten voor het verkeer.


A28: auto rijdt sloot in bij Zuidwolde
Zondag omstreeks 15:00 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de rechterbaan van de A28 tussen De Wijk en Hoogeveen.
De auto was ter hoogte van Zuidwolde van de weg geraakt en enkele meters verder in een naast gelegen bermsloot tot stilstand gekomen.
De bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten en bleef ongedeerd.
Een berger heeft de auto uit de sloot getrokken.


Coevorden: berging brandt volledig uit

Zondag rond 14:20 uur zag een toevallige passant dat er brand woedde in de berging van de Brede School SOM aan de Jan van Scorelstraat in Coevorden.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit de berging, maar een korte actie met de hogedrukstraal bedwong het vuur al snel. Wel werd al snel duidelijk dat de inhoud van het schuurtje als verloren moest worden beschouwd.

De berging was in gebruik bij de school en de Kinderopvang (die eveneens in de Brede School is gevestigd); er lag onder andere buitenspeelgoed opgeslagen, zoals traptrekkers en zandbakspeelgoed.
Aangezien er geen elektra in de berging aanwezig was, is een technische oorzaak uitgesloten.
Wel zijn er vlak voor het incident spelende kinderen bij het schuurtje gezien; de politie zal uitzoeken of zij iets met de brand te maken hebben.
Rond het gebouw heeft men al sinds de opening in september 2014 regelmatig overlast van rondhangende jeugd en vinden er vernielingen plaats.

Foto's: Peter Kramer


Staphorst: kalveren gered uit brandende stal
Rond kwart voor vijf werd brand ontdekt in een opslagloods naast stallen van een vleeskalverhouderij aan het Dekkersland in het buitengebied van Staphorst. Aangezien er een groot aantal vaarskalveren in de stallen stond, werd met man en macht geprobeerd de dieren in veiligheid te brengen, maar de jonge dieren die nog niet gewend zijn aan de buitenlucht en de commotie raakten in paniek en vluchtten alle kanten op; sommigen de sloot in.
Voor zover bekend zijn alle dieren door te hulp geschoten burgers en brandweerpersoneel in veiligheid gebracht; in eerste instantie in een weiland en later per vrachtwagen elders.
Vanwege de situatie werd al snel opgeschaald naar "Grote Brand" om meer brandweerpersoneel en -materieel in te kunnen zetten.
Rond half negen werd gemeld dat de brandweer de brand meester was.
Burgemeester Seger, die ter plaatse poolshoogte nam, sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle hulpverleners.
Een bijdrage van Alex Wever en Henry Wallinga


Mastenbroek: ernstig ongeval in weiland

Zaterdagavond is een gewonde gevallen tijdens maaiwerk in een weiland tussen de Nieuwe en Oude Wetering in Mastenbroek.
Naast een tweetal ambulances werd ook het mobiel medisch team opgeroepen. 
Ook diverse politie-eenheden reden met spoed naar de ongevalslocatie, maar de komst van de traumahelikopter werd enkele minuten na de oproep al gecanceld. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.
De persvoorlichter van de politie kon geen mededelingen doen over de toedracht van het incident.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.