Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2016
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 4 september 2016

Nordhorn (D): zeven personen gewond, waarvan twee ernstig
Zaterdagavond vielen bij een verkeersongeval op de B213 zeven gewonden, waaronder een negen jaar oud jongetje, dat levensbedreigend letsel opliep.
Het ongeval ontstond toen een negentienjarige automobiliste van de Melleschweg de Bundesstraße 213 op wilde rijden en een 47-jarige automobilist, die haar tegemoet kwam, de afslaande auto te laat in de gaten had. De auto van de man raakte die van de vrouw hard aan de linker achterzijde.
Daardoor kwam de auto van de man op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer frontaal in botsing met een auto, bestuurd door een 33-jarige man. Die raakte daarbij zwaar gewond en zijn negenjarige zoontje liep levensgevaarlijk letsel op.
De auto van de 33-jarige man kantelde en kwam op z’n dak tot stilstand.
De auto van de 47-jarige man brak door de klap in tweeën.
De vier inzittenden van de auto van de negentienjarige vrouw liepen lichte verwondingen op.
Aan de hulpverlening namen vijf ambulancebemanningen deel, alsmede twee noodartsen, politie en de brandweer van Nordhorn.
De B213 was ter plaatse tot tegen half vier in beide richtingen afgesloten.


Dwingeloo: twee mannen aangehouden na mislukte kraak geldautomaat

Rond 03:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag forceerden drie man de schuifdeuren van de Albert Heijn-supermarkt aan de Brink in Dwingeloo, maar hun poging de geldautomaat in de winkel te kraken liep op niets uit.
Het trio vluchtte vervolgens in een Audi, die de politie bij Spier wist te stoppen, zij het met de nodige schade.
Twee van de drie verdachten -een 31-jarige man uit Nieuwegein en een 38-jarige man uit Utrecht- werden gearresteerd; nummer drie is ondanks een urenlange zoektocht, waarbij ook speurhonden en een heli werden ingezet, nog steeds voortvluchtig.


Zaterdag 3 september 2016

A37 / Zwinderen: cruise control leidt tot kop-staartbotsing
Cruise control is een handig hulpmiddel als je lange afstanden met dezelfde snelheid wilt afleggen, maar het blijft altijd oppassen. Dat was een dure les voor een automobilist, die zaterdag in het begin van de avond met een Peugeot 206 op de A37R net voorbij van het viaduct van de Burgemeester Legroweg bij Zwinderen in de richting van knooppunt Holsloot reed.
De cruise control stond op 125 km/uur, maar die van de in dezelfde richting rijdende trekker met oplegger op 85.
De klap was dus aanzienlijk!
De ruim dertien jaar oude personenauto was total loss; de oplegger van de vrachtwagencombinatie liep een kapot achterlichtkapje op.

De trucker -uit Eck en wiel- voelde een klap en dacht in eerste instantie, dat hij een klapband had toen hij in zijn spiegel wrakstukken in het rond zag vliegen, maar ontdekte al snel wat de ware oorzaak was.
De automobilist stapte uit om 112 te bellen, maar werd -waarschijnlijk door een adrenaline-shock- onwel en ging in de berm zitten. Hij is in de ambulance behandeld.
De trucker kwam met de schrik vrij.


Coevorden: sfeerimpressie Truckersdag

Vrijdag 2 september 2016

Nieuwleusen: gewonde bij botsing op de Middeldijk
Bij een botsing op de kruising van de Middeldijk met de Arendnevenweg is vrijdagmiddag de bestuurder van een bestelbus gewond geraakt.
De man reed op de Middeldijk richting de Vinkenbuurt en werd op de kruising van met de Arendnevenweg over het hoofd gezien door de bestuurder van een BMW.
De BMW botste op de van rechts komende Volkswagen Caddy ter hoogte van het linker achterwiel. Door de klap maakte de bestelbus een halve draai, vloog over de kop en kwam vervolgens op de zijkant in een weiland tot stilstand.
De bestuurder van de Caddy is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. De drie inzittenden van de BMW bleven ongedeerd.

De politie heeft het drietal uit de BMW aangehouden na de vondst van een tas met verdachte spullen -waarschijnlijk verdovende middelen- in de omgeving van de auto. De persvoorlichter kon nog niet vertellen om wat voor goederen het ging.
Na een uitgebreid sporenonderzoek door de verkeersongevallendienst konden uiteindelijk de twee voertuigen door bergingsbedrijf Wolves uit het weiland worden getakeld.
De kruising was gedurende de afhandeling van het ongeval enkele uren afgesloten voor al het verkeer.

Foto's en video: Henry Wallinga


Stegeren: brand in veestal snel bedwongen
Vrijdagmiddag reden brandweereenheden uit Ommen en Hardenberg tegen half vier met ca vijf voertuigen naar een veehouderij aan de Watersteeg, na een middelbrandalarm vanwege brand in een veestal.
Er bleek een brandje te hebben gewoed op de zolder, maar dat was bij aankomst van de brandweer al geblust.
Er restte dus alleen nog een nacontrole.

Donderdag 1 september 2016

Hasselt: brand op binnenvaartschip
In een schip op een scheepswerf aan de van Nahuysweg is donderdagmorgen brand ontstaan na  laswerkzaamheden. De kleine brand ging gepaard met veel rook en medewerkers van de werf moesten daarom een bluspoging staken.
Brandweereenheden uit Hasselt en Genemuiden waren snel ter plaatse.
Het vuurtje was snel geblust waarna de ruimte rookvrij werd gemaakt met behulp van de overdrukventilator.
Voor de Genemuidiger spuitgasten was er niets te doen en zij konden dan ook, na een moment stand-by te hebben gestaan, terug naar de tapijtstad.
Na een uurtje kwam aan de inzet van de brandweer een eind en kon men inpakken en terug naar de kazerne.
De omvang van de schade is niet bekend.

Foto's en video: Henry Wallinga

Woensdag 31 augustus 2016

Hoogeveen: ultralight-vliegtuig gecrasht
Woensdagmiddag werd alarm geslagen voor politie, brandweer en ambulances, nadat er rond 15:15 uur op het vliegveld tijdens de start een vliegtuig gecrasht was.
Er bleek een klein vliegtuig met de neus tegen het gras te zijn geslagen. Het grotendeels uit glasvezelmateriaal opgebouwde toestel is total loss.
De twee inzittenden konden zelfstandig uit het toestel stappen, hoewel één van hen voor controle naar het ziekenhuis is gebracht.

Het toestel, de PH-4J1, is een B&F FK 9 Mk IV Shortwing van bouwjaar 2006.
Het gaat om een grotendeels in Polen vervaardigde en in Speyer (Duitsland) geassembleerde ultralight twoseater hoogdekker, gebouwd in 2006 door het Duitse bedrijf B&F (Breitkreuz & Funk) .
Het betreffende toestel moest vóór eind september gekeurd worden voor het Bewijs van Luchtwaardigheid.
De Luchtvaartpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Bruntinge: man aangehouden met gestolen spullen
De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Epe aangehouden.
De man had bij een opkoper spullen te koop aangeboden die afkomstig waren van een overval op de bewoonster van een woning aan de Hamslag in Bruntinge, die gepleegd was eind december vorig jaar.
Bij die overval werden onder andere schilderijen weggenomen. Het deel van de buit dat bij de verdachte is aangetroffen, is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.
De aangehouden man wordt ook verdacht van andere vermogensdelicten op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder een woninginbraak en twee in 2013 gepleegde autodiefstallen.
Hij zal daar nog nader over gehoord worden. De man zit nog vast.

Erica: zwaargewonde man naast brandende auto

In de nacht van maandag op dinsdag troffen hulpverleners op een doodlopende weg aan de Griendtsveenstraat een man met zware brandwonden aan naast een brandende auto. De dienst forensische opsporing onderzoekt de zaak.

Dinsdag 30 augustus 2016

Giethoorn: man uit Nieuw Weerdinge aangehouden wegens diefstal

De politie heeft maandagmiddag 29 augustus op de Veneweg in Wanneperveen een 27-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden.
Hij wordt verdacht van diefstal van een rubber boot en poging tot diefstal van een buitenboordmotor.


N34: tractor rijdt sloot in
Pal langs de N34 tussen Borger en Gasselte is vanmiddag een tractor een sloot in gevallen.
Waarschijnlijk heeft de bestuurder de dicht begroeide sloot niet in de gaten gehad. Hij is  per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Het verkeer ondervond nagenoeg geen hinder van de naweeën van het ongeluk.


Zwartsluis: E-biker overlijdt na aanrijding met motorrijder (Update)

Op de Stouweweg is dinsdagmorgen een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een motor. De man (59, uit zwolle) reed op zijn elektrische fiets op de Stouweweg en sloeg linksaf naar een bedrijf om te gaan werken, maar werd daarbij van achteren aangereden door een 59-jarige motorrijder uit Emmeloord.
De e-biker vloog enkele meters door de lucht en kwam hard op het asfalt terecht.
Twee ambulanceteams werden ingezet om zich te ontfermen over de man. Hij is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
Hij overleed ten gevolge van het opgelopen letsel.
De motorrijder bleef ongedeerd.

Een verkeersongevallenanalist heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het  ongeval. In verband met dit onderzoek was de Stouweweg afgesloten voor al het verkeer.
Mogelijk had de felle laagstaande zon iets te maken met het ongeluk.
De Stouweweg is momenteel een onderdeel geworden van een sluiproute richting Meppel. De Zomerdijk, tussen Beukers en Meppel, is afgesloten vanwege groot onderhoud.

Foto's en video: Henry Wallinga


Tiendeveen: auto te water na aanrijding met ree
Dinsdagmorgen was het vroeg dag voor berger De Jonge: er werd rond zes uur bekend gemaakt dat er aan de Verlengde Middenraai in Nieuw Balinge een auto te water geraakt was.
De auto bleek ondersteboven in het water tot stilstand te zijn gekomen, nadat de bestuurder een ruk aan het stuur had gegeven en fors geremd had nadat de auto -eigendom van een personeelsdienstenbedrijf- een ree had aangereden.
De twee inzittenden wisten zich in veiligheid te brengen; de ree overleefde de klap niet.

Maandag 29 augustus 2016

Zwartsluis: brand in binnenvaartschip

Op een scheepswerf aan Het Bosch in Zwartsluis heeft maandagmiddag korte tijd brand gewoed in een machinekamer van een binnenvaartschip.
De schipper ontdekte de brand, die was ontstaan tijdens werkzaamheden aan zijn schip. Direct werd de brandweer ingeseind en probeerden werknemers de brand te blussen.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden de brand vrij vlot onder controle. Na het ventileren van de machinekamer werd een laatste controle met een warmtebeeldcamera uitgevoerd om zeker te zijn dat de brand geblust was.
Met de camera waren geen bijzonderheden meer te vinden, waarna de brandweermannen de ingezette materialen in konden pakken en zich gereedmaken konden voor een volgende inzet.
Foto's en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: brandlucht in kantoor raadhuis
Maandag om 10:41 uur werd alarm geslagen omdat een automatische brandmelder in de kantoorruimte van het raadhuis aan het Raadhuisplein af ging.
Zes minuten later werd er brand gemeld. De brandweer die korte tijd later met drie voertuigen aan de Prinses Beatrixstraat arriveerde, stelde een onderzoek in en constateerde, dat er rond een server een brandlucht hing.


Nordhorn: politie zoekt veroorzaker ernstig verkeersongeval
In het begin van de vrijdagmiddag gebeurde op de Wietmarscher Straße een ernstig ongeval, waar vier auto’s bij betrokken waren en een man van 42 uit Slowakije zwaar, maar niet levensbedreigend letsel opliep
De veroorzaker ging er vandoor.
Voor zover nu bekend reed een donkerkleurige auto rond het middaguur in de richting van Nordhorn en haalde een voor hem rijdende auto in, hoewel er twee tegenliggers aan kwamen. Bij het invoegen tikte de inhalende auto de ingehaalde auto aan, die daardoor begon te slingeren en met de twee tegenliggers in botsing kwam.
De veroorzaker stopte kort, maar verliet daarop snel de ongevalslocatie in de richting van Nordhorn.
Naast de man, die ernstig letsel opliep, vielen twee licht gewonden.

De politie is op zoek naar een donkerkleurige Mercedes A-klasse personenauto, die rechts-achter lichte schade heeft.
Het politieonderzoek naar de veroorzaker richt zich op getuigen, maar ook op schadeherstelbedrijven, die een dergelijke auto met deze schade gerepareerd hebben.
Heeft u info, bel dan de politie in Nordhorn: 059213090; vanuit NL 0049 59213090
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.