Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2016
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 11 september 2016

A28: fikse file door gekantelde camper Staphorst

Op de A28 bij Staphorst is zondagavond rond 18:30 uur een camper omgeslagen, nadat hij in de middengeleider terecht was gekomen. De camper kwam dwars op de rijbaan te liggen, waardoor alle rijstroken waren afgesloten.
De inzittenden, een man en een vrouw, zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Drie hondjes die ook in de camper zaten, bleven ongedeerd. Naar verluidt is de bestuurder onwel geworden, naast de weg geraakt en daarna dwars de snelweg overgestoken om vervolgens hard in de betonnen barrier te botsen. Hierdoor sloeg de camper om en gleed enkele meters over het asfalt.

De brandweer van Staphorst heeft een brandje in het motorcompartiment geblust en het ambulancepersoneel geholpen de bestuurder uit de camper te halen.
Door het ongeval ontstond er al snel een file van vele kilometers lang. De A28 was van Meppel richting Zwolle ter hoogte van de afrit Staphorst enkele uren volledig afgesloten.

Foto's en video: Henry Wallinga


Schuinesloot: twee gewonden tijdens cross
Zondagmiddag rond kwart over twee zijn tijdens een cross aan de Hoogeveenseweg in Schuinesloot twee gewonden gevallen.
Volgens getuigen werden twee baanofficials, die op stoelen op de anderhave meter hoge veiligheidswal zaten, geraakt door een auto, die tijdens een achteruitrijrace tegen de aarden wal op reed en op één van de officials tot stilstand kwam.
Onmiddellijk kwam de goed georganiseerde hulpverlening op gang. De cross werd stilgelegd, de de ongevalslocatie beveiligd en politie en ambulancepersoneel werden opgeroepen. De gewonden -inwoners van Schuinesloot en Slagharen- zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Over de aard en ernst van hun letsel is nog geen duidelijkheid.
Het programma werd gedurende drie kwartier stilgelegd.


Nieuwleusen: riet gedekte woonboerderij brandt volledig af
Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september een rietgedekte woning volledig verwoest.
Bij de brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Balkbrug kwam om 00:31 uur de melding binnen van de woningbrand aan de Ds Smitslaan.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand en werd een hoogwerker opgeroepen voor extra hulp bij de brandbestrijding. Zo’n tien minuten na de eerste melding kreeg de brand de kwalificatie “grote brand’ en werd nog een tankautospuit opgeroepen.
Voor de officier van dienst was al snel duidelijk dat het pand niet meer te redden was en daarom werd ingezet om overslag naar naastgelegen panden, eveneens met rieten daken, te voorkomen. Dit lukte gelukkig - ondanks het hevige vliegvuur.
Het nablussen duurde de gehele nacht.
De gedupeerde bewoners werden opgevangen. Stichting Salvage was snel ter plaatse om de bewoners bij te staan.
Brandweereenheden uit Nieuwleusen, Balkbrug, Zwolle, Ommen en Dalfsen werden ingezet voor het bestrijden van de vuurzee.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt.
Foto's en video: Henry Wallinga

Zaterdag 10 september 2016

Nieuw Schoonebeek: drie gewonden bij aanrijding op de Europaweg
Zaterdagmiddag even na half één werd een aanrijding gemeld op de Europaweg nabij de 2e Blickweg in Nieuw Schoonebeek. Naast drie ambulances en politie inlusief VOA, werd ook blusgroep A van Schoonebeek opgeroepen, maar hun komst bleek niet nodig.

Het ongeval bleek te zijn ontstaan, toen een rode Toyota van het erf van een woning de weg op reed om richting Duitse grens te gaan, maar de bestuurder geen voorrang verleende aan de bestuurster van een BMW 740, die van links kwam over de Europaweg. De vrouw probeerde nog door hard te remmen en weg te sturen een aanrijding te voorkomen, maar BMW raakte met de rechter voorzijde en het rechter voorwiel de neus van de Toyota.
De Toyota maakte 1/3 slag en kwam naast de rijbaan tot stilstand; de BMW kwam een meter of vijftig verderop tot staan.

Door de klap was de rechter voorwielophanging van de BMW afgebroken; de Toyota was aan de voorzijde zeer zwaar beschadigd.
Het echtpaar uit Nieuw Schoonebeek, dat in de Toyota had gezeten, is met twee ambulances naar een ziekenhuis vervoerd.
De bestuurster van de BMW -een inwoonster van Weiteveen- verkeerde in shock. Zij is later ondersteund naar de brancard gelopen en eveneens per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Twee brigadiers van de VOA hebben de gegevens vastgelegd ter ondersteuning van het proces verbaal.

Vrijdag 9 september 2016

Zwolle: fietsster ernstig gewond na aanrijding met VW Transporter
Bij een aanrijding tussen een fiets en een bestelbus met paardentrailer is vrijdagmiddag een meisje ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de oversteek van de Spoolderbergweg met de Katerveerdijk.
De fietsster is in zorgwekkende toestand onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst heeft in het kader van het onderzoek enkele testen gedaan met de betrokken bestelbus. Hiervoor werd de Spoolderbergweg enkele uren afgesloten.
Fietsers, bromfietsers en voetgangers konden wel gebruik maken van de weg.

Volgens een ooggetuige waren de verkeerslichten gewoon in werking maar reed de automobilist door rood.
De Spoolderbergweg werd tegen 18:30 uur weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Foto's en video: Henry Wallinga


Zwolle: jonge fietser ernstig gewond tijdens oversteken
Vrijdagmiddag is een jongeman op een fiets op de Westenholterallee aangereden door een auto.
De fietser, die onderweg was naar zijn werk bij een horecagroothandel, werd bij de oversteek ter hoogte van de Branderweg op het achterwiel geraakt door de auto en kwam daarna hard ten val. Het gewonde slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de auto werd in een politieauto afgevoerd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Het verkeer ondervond veel hinder van het ongeval. De Westenholterallee werd in verband met het onderzoek door de verkeersongevallendienst volledig afgesloten.

Foto's en video: Henry Wallinga


Holten: twee gewonden en veel schade door botsing op de Ondernemersweg

Vrijdagmorgen om 11:27 uur werd een “aanrijding letsel” gemeld  op de Ondernemersweg in Holten.
Het bleek te gaan om een aanrijding tussen twee bedrijfsauto's op de kruising met de Handelsweg.
Eén van de bussen kwam in de sloot tot stilstand.
De brandweer was gealarmeerd, omdat er sprake was van een beknelling, maar dat bleek niet het geval; wel hadden twee personen letsel opgelopen.
Experts van de dienst VOA stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Gildehaus: voor ruim twee ton aan cocaïne in dashboard Nederlandse auto
De douane van Osnabrück deed woensdagmiddag een opmerkelijke ontdekking bij controle van een uit Nederland afkomstige personenauto op het industriegebied bij de afslag Gildehaus van de A30.
Drugsspeurhond Spike sloeg aan toen hij bij de stuurkolom iets rook, waarop de auto naar het bureau gebracht werd en daar intensief werd gecontroleerd. Er werden drie pakken cocaïne met een totaal gewicht van drie kilo -elk ter grootte van een boek- gevonden achter de bekleding bij de stuurkolom. De straatwaarde van de drugs bedraagt € 221.400.- Bovendien vond men in de auto een ploertendoder, een mes en een set vervalste kentekenplaten.
De bestuurder werd in voorlopige hechtenis genomen en vervolgens in opdracht van het openbaar ministerie Osnabrück overgebracht naar de strafgevangenis in Lingen.

Foto's: Douane Osnabrück


Ommen: E-fietsster gewond door aanrijding aan de Haven Noord
Op het parkeerterrein voor de AH-vestiging aan de Haven Noord in Ommen is vrijdagmiddag de bestuurster van een elektrische fiets gewond geraakt ten gevolge van een een aanrijding met een auto, die van het parkeerterrein naar links afsloeg naar de uitrit.
De E-bike en de auto liepen geringe schade op. Een behulpzame ambulancebroeder zette het stuur van de fiets recht.

Holsloot: scooterbestuurder gewond door aanrijding
Een 17-jarige scooterbestuurder uit Dalen is donderdagmiddag op de Vleddersweg gewond geraakt na een aanrijding met een auto.
Een 49-jarige automobilist uit Erm zag de 17-jarige over het hoofd toen hij de weg wilde oprijden. Een aanrijding was dan ook het gevolg.
De jongeman werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Donderdag 8 september 2016

Staphorst: verfblik springt open tijdens botsing

Op de kruising van de J.J. Gorterlaan en de Schoolwijksweg zijn donderdagmiddag twee voertuigen in botsing gekomen. Een personenauto reed vanaf het viaduct over de A28 op de Gorterlaan en werd op de kruising met de Schoolwijksweg over het hoofd gezien door de bestuurster van een bestelauto.
De bestelauto botste ter hoogte van het linker achterwiel op de auto, waarna die zijwaarts de berm in vloog en tegen een boompje kwam.
Door de klap sloeg de auto om en kwam op de zijkant tot stilstand. Het kleine boompje zorgde nog voor flink wat schade aan de passagierszijde.
Zowel de pakketbezorgster als de automobilist werden onderzocht door het ambulancepersoneel.
Voordat de automobilist onderzocht kon worden moest deze eerst grondig worden schoongepoetst. Een blik verf dat in de auto lag was opengesprongen en had een aardige ravage aangericht aan zowel bestuurder als het interieur van de auto.
Uit controle in de ambulance bleek dat niemand letsel had opgelopen.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd.
De nog te bezorgen pakketten werden met een andere auto alsnog rondgebracht.

Foto's en video: Henry Wallinga


IJsselmuiden: frontale botsing auto - vrachtwagen
Op de Oosterlandenweg in IJsselmuiden zijn donderdagmiddag een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen.
Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel is de bestuurder van de personenauto in een ambulance gecontroleerd op letsel, omdat de airbag was uitgeklapt.
Het ongeval ontstond toen de automobilist, rijdend op de Oosterlandenweg, om de achterzijde van een afslaande vrachtwagencombinatie wilde, die de Spoorstraat in reed. Hierbij kwam de man op de verkeerde weghelft, waar op dat moment net een andere truck reed - met een aanrijding als gevolg.
Ondanks de lage snelheid was de schade aanzienlijk. De Daihatsu Sirion is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd.
Voor de vrachtwagen werd bergingsbedrijf Stouwdam ingeschakeld.

Het verkeer werd door politieagenten tijdens de afhandeling van het ongeval via de parallelweg omgeleid.
De inhoud van de vrachtwagen is overgeladen in een andere truck, zodat de klanten alsnog hun bestellingen konden krijgen

Foto's en video: Henry Wallinga


N36: drie auto's betrokken bij fikse aanrijding bij Vriezenveen

Donderdagmiddag raakten drie personenauto’s zwaar beschadigd  ten gevolge van een dubbele aanrijding op de N36 ter hoogte van hectometerpaal 18.2 bij Vriezenveen
Bij de aanrijding zijn twee gewonden gevallen: één is overgebracht naar een ziekenhuis; de ander kon  ter plaatse worden behandeld.
De weg was in beide richtingen tussen Westerhaar en Vriezenveen afgesloten voor het verkeer.
De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding omdat de bestuurder van de Volvo zich op de verkeerde weghelft bevond en de aanrijding veroorzaakte. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.
Getuigen wordt verzocht zich te melden bij politie via 0900-8844.

Foto's: Alwin Winkel

Vlieghuis: materiële aanrijding tijdens inhalen op de Europaweg
Donderdag in het begin van de middag werd een "ongeval letsel" gemeld op de Europaweg (N863 Coevorden-Schoonebeek) in buurtschap Vlieghuis.
Het ongeval bleek te zijn ontstaan, toen de bestuurder van een Opel Astra Sports Tourer linksaf naar een zijweggetje afsloeg, net toen hij ingehaald werd door een van achteren naderende Chevrolet Aveo.
Beide auto's liepen flinke schade op, maar na controle in een ambulance bleek het letsel beperkt te zijn gebleven tot wat pijn in de nek bij één van de bestuurders. Ziekenhuisbezoek bleek niet noodzakelijk.


Neuenhaus (D): grootscheepse zoekactie naar vermiste man - update!

Woensdagavond is met man en macht gezocht naar een vermiste 52-jarige man uit Neuenhaus.
Aanleiding voor de zoekactie was een afscheidsbrief, waarin de man aangaf dat hij een eind aan zijn leven wilde maken.
Omdat de auto van de man bij de Weidenstrasse werd gevonden op de plaats waar de Dinkel en de Vecht samenkomen, vermoedde men dat de man daar te vinden zou zijn.
De zoekactie, waar 160 hulpverleners aan deelnamen en die ook verder stroomafwaarts werd voortgezet, verliep echter vruchteloos en werd rond half drie ’s nachts gestaakt, mede vanwege de opkomende mist.
Aan de zoektocht namen ook zogeheten "mantrailers" (reddingsspeurhonden) uit Wilhelmshaven en een politiehond deel.
Donderdagmorgen werd verder gezocht -onder meer met een politieheli- maar ook dit leverde -in eerste instantie- geen vondst op.

UPDATE:
De vermiste man heeft zich donderdagmiddag bij kennissen gemeld. Hij is in Nordhorn aangetroffen en zal zich medisch laten behandelen.

Foto's: Feuerwehr Neuenhaus


Zuidlaren: Berlingo tegen boom: bestuurder zwaar gewond
Een automobilist uit Zuidlaren is in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt, toen hij met zijn Citroën Berlingo op de Hogeweg in zijn woonplaats frontaal tegen een boom botste.
Naast politie, brandweer en ambulance kwam ook ook een Mobiel Medisch Team van het UMCG in actie.
Het slachtoffer werd uit de onherstelbaar beschadigde auto bevrijd en naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht.
De VOA doet onderzoek naar de toedracht.


Woensdag 7 september 2016

Uelsen: fietsertje gewond bij verkeersongeval
Dinsdagmiddag gebeurde op de rotonde in de Itterbecker Straße - Am Iland (ter hoogte van de Lidl-vestiging) een ernstig verkeersongeval.
De 47-jarige bestuurder van een Mercedes personenauto zag een tienjarige jongen op de fiets over het hoofd en reed hem aan.
Het kind viel en liep ernstig, maar niet levensbedreigend letsel op. Het jongetje is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Dinsdag 6 september 2016

Maandag 5 september 2016

Emlichheim: grote stal vol strobalen brandt volledig af
Rond 13:00 uur hoorde een boer vreemde geluiden in z'n stal annex hooi- en stro-opslag aan de Weg zum Fürstentum in het buitengenbied van Emlichheim. Tot zijn schrik bleek er brand in de voorraadschuur te zijn uitgebroken: het geknetter kwam van springende asbest dakplaten, waar de vlammen al doorheen kwamen.
De meldkamer in Nordhorn schatte de situatie gelijk in voor een B3-alarm en later zelfs B4, waarop niet alleen het voltallige korps van Emmelkamp uitrukte, maar ook hun kameraden van Ringe-Neugnadenfeld en Hoogstede, almede een afzettankwagen van de regionale brandweer, die op dat moment in Neuenhaus aanwezig was. Al met al spoedden zich tien brandweervoertuigen, twee ambulances en twee surveillanceauto's van de politie naar de onheilsplek. Inmiddels was het vee -kalveren en een koe- al uit de stal en in veiligheid gebracht.

Na geruime tijd kon wist men de ergste vlammen te doven, maar moesten de balen met een wiellaadschop en een verreiker naar een weiland gebracht worden om ze te kunnen nablussen. Het nablussen nam practisch de gehele avond in beslag. "Einsatzende" was om 23:40 uur!
De schuur (20x30 meter) brandde tot de grond toe af.
Een persoon liep lichte brandwonden aan een arm op.
Foto: Polizei
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.