Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2016
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 18 september 2016


Zaterdag 17 september 201

Ommen: oliespoor van 2 kilometer

Zaterdag om 18:31 uur werd de brandweer van Ommen opgeroepen voor het reinigen van het wegdek aan de Haven Noord in Ommen.
Er bleek een dieselspoor te liggen waarvan -na een korte zoektocht- het begin ter hoogte van de Schammelte-Stationsweg werd gevonden; een spoor met een lengte van een goede 2 kilometer.
Na het terug volgen van het spoor trof de brandweer op de Hessel Mulertbrug de eerste grote plas; vermoedelijk omdat het voertuig moest wachten op het overige verkeer.
De brandweer is het reinigen begonnen bij deze plas, vanaf daar heeft de brandweer lopend ontvetter aangebracht op het wegdek van de Prinses Julianastraat tot de parkeerplaats van de Albert Heijn. Gevolgd door de brandweerwagen om de resten weg te spoelen.
Het spoor eindigde op het wegdek vlak voor de parkeerplaats van de Albert Heijn. Volgens getuigen werd kort voordat de brandweer in actie kwam vanaf daar een auto afgesleept door een ander voertuig. Het voertuig heeft vermoedelijk tijdens het rijden een brandstoflek opgelopen.


Vrijdag 16 september 2016

Zwolle: auto in sloot aan de Ordelseweg

Op de Ordelseweg is vrijdagmiddag een auto in de sloot terechtgekomen na een mislukte inhaalactie.
De jonge bestuurder wilde een tractor met aanhanger inhalen maar zag in zijn spiegel dat de automobilist achter hem dit ook wilde. Hierop stuurde de jongen terug om achter de inhalende auto aan te sluiten.
Toen hij voor de tweede keer de tractor wilde inhalen, merkte hij te laat een tegenligger op.
Om een botsing te voorkomen stuurde hij de berm in, maar raakte daarna in de sloot.
Hij kon zichzelf via het bijrijdersportier in veiligheid brengen.
De bestuurder hield slechts een nat pak over aan het avontuur.
De auto, die door bergingsbedrijf Wolves uit de sloot werd getakeld, kwam er minder goed van af. De kans dat die weer opgelapt kan worden is vrij klein.

Foto's en video: Henry Wallinga


Zwolle: groot gaslek in Stadshagen
Tijdens boringen voor een bodemonderzoek aan de Erfwal in de Zwolse wijk Stadshagen is vrijdagmorgen 16 september rond 10:30 uur een gasleiding geraakt. De transportleiding met een diameter van zo’n 30 centimeter ligt op ongeveer vier meter diepte.
Door het lek werd een flinke gaswolk over de wijk geblazen waarop de Veiligheidsregio IJsselland groots opschaalde.

Diverse brandweereenheden en meetploegen werden opgeroepen. Politieagenten sloten straten af en hebben in overleg uit veiligheidsredenen 21 woningen ontruimd. Bewoners werden opgevangen in het Cultuurhuis aan de Werkerlaan.

Met van een waterscherm werd het gas neergeslagen om zo geen gevaar te vormen.
Enexis heeft de grote transportleiding afgesloten. Omdat het hier om een zogenaamde ringleiding gaat, zat niemand zonder gas.
Rond 13:00 uur was het gevaar geweken en konden de bewoners terug naar hun huizen. Het treinverkeer dat stilgelegd was, kon langzaamaan weer worden hervat.

Foto's en video: Henry Wallinga


Hoogeveen: kettingbotsing op de Weg om de Oost

Vrijdagmiddag zijn drie voertuigen en een aanhanger beschadigd ten gevolge van een kettingbotsing op de Weg om de Oost.
Ter hoogte van de weg Krakeel reed een melktransportwagen tegen de achterzijde van een Mercedes GLK200 stationwagen, die op zijn beurt op de achter een bedrijfsbusje gekoppelde aanhanger botste. Ook het busje van een bedrijf uit Junne liep flinke schade op.
Een vrouw die in de van voren en van achteren beschadigde Mercedes zat is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; waarschijnlijk vanwege rug- of nekklachten.
De Weg om de Oost -een drukke toegangsweg naar de bedrijventerreinen- is geruime tijd afgesloten geweest, mede vanwege de ongevalsanalyse. Het verkeer rond de afslag bij Hoogeveen-Oost had er aardig wat hinder van.


Markelo: boerderij brandt af na blikseminslag

Tijdens een fikse onweersbui in de nacht van donderdag op vrijdag sloeg de bliksem rond 02:00 uur in in het rieten dak van een boerderij aan de Stobbendijk in Markelo.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. Er werd al ras opgeschaald naar “middelbrand” en zelfs naar “grote brand” om meer mensen en materieel op te roepen, maar de brandweer slaagde er niet in de vlammen tijdig te doven. De  boerderij brandde dan ook tot de grond toe af.

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


A30: vertwijfelde trucker doet zelfmoordpoging
Woensdag werd een Litouwse vrachtwagen gecontroleerd op parkeerplaats Waldseite aan de snelweg A30 bij Gildehaus (D).
Daarbij kwam aan het licht dat er nogal wat mankeerde aan de truck, waaronder vier zwaar beschadigde banden.
In overleg met de exploitant werd besloten de mankementen te verhelpen in een garage in de omgeving.
Vlak voor vertrek sloot de vrachtwagenchauffeur, die ook privéproblemen had, zich echter op in zijn cabine en probeerde zich van het leven te beroven door zich met een riem op te hangen.
Politieagenten sloegen de zijruit van de cabine in en maakten de riem, die om de nek van de reeds bewusteloze man zat, los. Eén van de agenten liep door de glasscherfjes snijwondjes aan zijn handen op.
De vertwijfelde trucker is in de Euregiokliniek in Nordhorn opgenomen.
Foto: Politie

Collendoorn: brandende auto - geen spoor van inzittenden
De blusgroep van Slagharen reed donderdagavond tegen half elf naar de Slagenweg in Collendoorn, waar een auto in brand zou staan.
Dat bleek inderdaad het geval: niet ver van de Luggersweg troffen de spuitgasten een personenuto aan, die volledig in brand stond.
De ergste vlammen waren snel gedoofd, maar van de inzittende(n) geen spoor en ook de kentekenplaten ontbraken. Een zoekactie in de directe omgevinf bleef vruchteloos.
Genoeg reden voor de politie, de omgeving tot "plaats delict" uit te roepen en zo eventuele sporen niet te "vervuilen"

Donderdag 15 september 2016

N34: automobilist rijdt tegen zijkant trekker met oplegger
.Op de N34 ter hoogte van de Schaapstreek bij Ees is donderdagmorgen even na tienen een ernstig ongeval gebeurd: een Opel Corsa kwam op de verkeerde weghelft en botste tegen de linker voorzijde van een trekker met oplegger en raakte daarbij de linker voor- en achterwielen.
De -waarschijnlijk niet ernstig- gewonde automobilist is door de brandweer uit zijn zwaar gehavende voertuig gehaald.
De Provinciale Weg is rond het ongeval afgesloten, mede vanwege het onderzoek en de berging.
De vrachtwagencombinatie moest worden weggesleept; de personenauto was total loss.

Woensdag 14 september 2016

Zwolle: aangereden fietsster overleden in ziekenhuis
Het veertienjarige meisje, dat vrijdagmiddag 9 september door een aanrijding met een bestelbus met paardentrailer ernstig gewond raakte, is woensdagmorgen overleden. Het ongeval gebeurde op de oversteek van de Spoolderbergweg met de Katerveerdijk.

Foto's en video: Henry Wallinga


Coevorden: opnieuw brandje in leegstaand bedrijfspand Nieuwe Dijk
In het begin van de woensdagavond werden de watertankwagen van de Coevorder brandweer en de tankautospuit van de blusgroep De Krim voor de tweede keer in drie dagen verzocht met spoed naar een pand aan de Nieuwe Dijk nabij de Krimweg te rijden vanwege een "woningbrand".
En opnieuw bleek er rook uit het vervallen en vervuilde gebouw te komen en wederom ging het om een afvalbrandje in het gebouw.
Ook dit keer was men het fikkie snel de baas met een "straal hoge druk".
Het gaat waarschijnlijk om een geval van fikkiestokende jeugd, maar met de haag van hoge coniferen en andere bomen in de nabijheid kan een brand desondanks grote schade in de directe omgeving aanrichten.


Nieuw Schoonebeek: groot aantal kippen komt om in brandende vrachtwagen (update)

Op de Europaweg (N863) tussen de grensplaatsen Nieuw Schoonebeek en Twist (D) is woensdagmorgen tegen half negen een met levende slachtkippen geladen vrachtwagencombinatie in brand gevlogen. Een getuige, die ontdekte dat er rook uit de oplegger kwam, waarschuwde de vrachtautochauffeur en probeerde de direct oplaaiende vlammen met een tuinslang te doven, hetgeen niet geheel lukte.
De brandweer van Schoonebeek en hun collega’s uit Twist blusten de brand en verzamelden de ontsnapte kippen.

Een deel van de dieren is om het leven gekomen; veel kippen ontsnapten echter en liepen in paniek rond. De omgeving van de oplegger werd mede in verband hiermee ruim afgezet.
De kratten met kippen zijn daarna overgeladen naar een andere oplegger.
Zie ook onze uitgebreide fotoreportage


Dinsdag 13 september 2016

Klazienaveen: zalencentrum Hoff volledig afgebrand, twee honden omgekomen
Rond kwart voor drie dinsdagmiddag werd alarm geslagen voor de brandweer van Klazienaveen en de watertank- schuimbluswagen uit Emmen vanwege brand in Zalencentrum Hoff aan de Brugstraat in Klazienaveen.
Twee minuten later werd ook de autoladder uit Emmen opgeroepen; om 14:53 uur werd opgeschaald naar "middelbrand" en twaalf minuten later moest de watertankwagen uit Emmer-Compascuum uitrukken.
Om 15:30 uur volgde "grote brand" en werden nog meer eenheden uit de regio opgeroepen. inmiddels was er al een binnenaanval uitgevoerd, maar aangezien dat te gevaarlijk bleek, werd die afgebroken.
Het centrum was gesloten en er waren geen mensen in het complex aanwezig, maar wel twee honden, die helaas in de vlammen zijn omgekomen.
Aangezien het gebouw niet te redden was en vlak bij de A37 lag, besloot de brandweer het complex gecontroleerd uit te laten branden en met waterschermen de vrijstaande woning tussen het fel brandende complex en de snelweg proberen te redden.
Door de immense hitte van de vuurzee vloog ook een enorme boom achter het gebouw opeens in brand.
Het vuur breidde zich uit van de rechterzijde en verteerde tegen vijven uiteindelijk ook het zalengedeelte zelf.

Kijk ook op onze fotoreportages!


Denekamp: getuigen van dodelijk ongeval gezocht
De Nederlandse politie is dringend op zoek naar getuigen van een dodelijk verkeersongeval, dat vrijdag j.l. op de Nordhornsestraat in Denekamp gebeurd is.
Het ongeval ontstond toen een 61-jarige inwoonster van Nordhorn met haar VW Caddy van Denekamp in de richting van de grens reed en een 59-jarige Nederlander uit Denekamp in de tegenovergestelde richting reed en de twee auto’s door nog onopgehelderde oorzaak frontaal in botsing kwamen.
De Nederlander kwam hierbij om het leven; de vrouw uit Nordhorn is met zware verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.
De politie is op zoek naar mensen, die getuige waren van het ongeval; met name enkele fietsers uit Duitsland, die waarschijnlijk belangrijke informatie hebben.

Was u getuige, bel dan in NL 0900 8844 of neem contact op via internet via www.politie.nl/contact
of via de politie in Nordhorn: (0049) (0) 5921 3090.

Maandag 12 september 2016

Collendoorn: Passat tegen boom; bestuurder gewond

De bestuurder van een Volkswagen Passat is maandagavond gewond geraakt ten gevolge van een eenzijdig ongeval op de De Kerkdijk in Collendoorn. Nadat de melding van het "ongeval letsel" om 21:34 uur binnenkwam, reden de tankautospuit van de blusgroep Slagharen en het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg met spoed naar de plaats des onheils.
Daar bleek dat de VW, die uit de richting van Ane was gekomen, links in de berm een boom had geraakt, ruim tweederde draai had gemaakt en vlak voor de bermsloot rechts van de weg tot stilstand was gekomen.
De bestuurder zat bekneld. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Omdat de toedracht van het eenzijdige ongeval duidelijk was, werd onderzoek door de VOA niet nodig geacht.Schuinesloot: politie zoekt beelden van ongeval tijdens achteruitrijrace Rommelcross

De politie is op zoek naar getuigen en filmpjes van een ongeval dat zondag 11 september plaatsvond tijdens de Trekkertrek Rommelcross Schuinesloot (TRS). Twee baancommissarissen raakten rond vijf over twee gewond bij een achteruitrijwedstrijd.

Een 25-jarige man uit Dedemsvaart raakte twee baancommissarissen. De slachtoffers, twee mannen van 40 en 52 jaar uit Schuinesloot, zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man van 40 jaar liep ernstig nek- en rugletsel op. Hij ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.
De 52-jarige man raakte onder andere gewond aan zijn hand en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De politie is een onderzoek gestart. Er hebben zich al getuigen gemeld, maar de politie wil graag zo veel mogelijk informatie over de toedracht van het ongeluk. Bezoekers die het ongeval hebben gefilmd worden verzocht de beelden te uploaden op politie.nl.
Dat kan via www.politie.nl/upload. Getuigen kunnen zich melden via 0900—8844.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.