Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2016
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 25 september 2016

Meppel: drie gewonden door frontale aanrijding

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s op de Nieuwe Nijeveenseweg in Meppel zijn zondagavond drie gewonden gevallen: de bestuurders en een passagier.
Van één van de voertuigen weigerde de airbag dienst.
De politie stelde een onderzoek in om de toedracht te achterhalen.

Foto's: Alex Wever


Holten: paard en amazone gewond door aanrijding

Zondag tegen 15:56 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd in verband met een aanrijding op de kruising van de Markeloseweg met de N350 in Holten.
Het bleek om een ongeval te gaan waarbij een paard met amazone en een personenauto betrokken waren.
De vrouw wilde de N350 oversteken, maar het paard schrok en steigerde, waarop de aanrijding volgde
De vrouw is met spoed over gebracht naar het ziekenhuis.
Het paard had last van z’n linker achterbeen.
De hoofdrijbaan is een lange tijd afgesloten geweest, maar het verkeer kon de ongevalslocatie via de parallelweg passeren.
De VOA heeft het ongeval in onderzoek.
De zwaar beschadigde Citroën C5 is afgesleept door een bergingsbedrijf

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


Emmen: brand in bedrijfspand
Zondagmiddag werd brand gemeld bij Lasaulec aan de Jules Verneweg in Emmen. Kort na de eerste melding werd opgeschaald naar "middelbrand" om meer manschappen en materieel in te zetten.
De brand woedde echter niet bij Lasaulec, maar in het ernaast gelegen pand van Diesel Electro Service en was al op één plek uitslaand.
De spuitgasten wisten de vlammen echter snel te beteugelen, maar er kwam nog geruime tijd verstikkende rook uit het pand.
De rook drong binnen bij een ernaast gelegen bedrijfspand waardoor daar de rookmelders af gingen. De brandweer opende daar de ramen ter ventilatie.

Zaterdag 24 september 2016

Dedemsvaart: ernstig ongeval op de Zuidwolderstraat
Rond half zeven zaterdagavond deed zich op de Zuidwolderstraat in het buitengebied van Dedemsvaart een ernstig -eenzijdig- ongeval voor.
Een Peugeot Bipper bestelauto, die in de richting van Dedemsvaart reed, vloog uit de bocht en botste onplezierig hard frontaal tegen een dikke eik.
Hoewel de auto een grijs kenteken voerde raakten drie inzittenden gewond; een vrouw had -naar het zich liet aanzien- ernstig hoofdletsel opgelopen toen ze tegen het dashboard en de voorruit sloeg. De bestuurder maakte kennis met de voorruit en het stuur.
Twee inzittenden zaten op de bijrijdersstoel, één was al uit de auto toen de hulpverleners arriveerden.

De brandweer van Dedemsvaart en van Balkbrug en het hulpverleningsvoertuig uit Ommen rukten uit ter hulpverlening en naast drie ambulances kwam ook een mobiel medisch team in actie. De ernstig gewonde vrouw is per ambulance en onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis vervoerd. Alle drie inzittenden werden op alcoholgebruik onderzocht.


N48: auto tuimelt van talud oprit
In het begin van de zaterdagmiddag raakte een personenauto uit de koers in de verraderlijk scherpe bocht van de oprit van de N48 richting Hoogeveen. De wagen slipte naar rechts, vloog door het hekwerk en kwam ondersteboven onder aan het talud tot stilstand.
Wonder boven wonder vielen er geen gewonden, ondanks de flinke buiteling.
Berger Autax heeft de zwaar beschadigde Toyota Verso opgehaald.

Vriezenveen: gewonde en flinke schade door kop-staartbotsing
De hulpdiensten zijn aan het eind van de morgen uitgerukt na een melding "aanrijding letsel" op de kruising van de Nieuwe Daarlerveenseweg met de Westerveenweg in Vriezenveen.
Het bleek om een kop-staartbotsing te gaan, waarbij één gewonde was gevallen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.
De VOA van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. De flink beschadigde auto's zijn afgesleept.
Foto's: Alwin Winkel

Vrijdag 23 september 2016

Dedemsvaart: witgoed in brand aan de Kotermeerstal
Vrijdagmiddag kreeg de Dedemsvaartse brandweer opdracht uit te rukken naar een woning aan de Kotermeerstal, waar brand in een “keet/hok/schuurtje” was uitgebroken.
De bewoners waren zelf al in de weer geweest om de brand, die aan de achterzijde van een koel-vriescombinatie woedde, met een brandblusser te doven, maar dat lukte niet.
Nadat de spuitgasten de rode haan de nek omgedraaid hadden werd het onherstelbaar beschadigde witgoed naar buiten gebonjourd. Niemand liep verwondingen op.
De rook werd weggeblazen met behulp van een overdrukventilator.


N331: auto in greppel Oppen Swolle

Bij een eenzijdig ongeval op de Oppen Swolle, de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove, is vrijdagmiddag een auto in een greppel terechtgekomen. De auto raakte naast de weg, de bestuurder probeerde nog te corrigeren maar voordat hij het wist reed hij een greppel in.
De voorkant van de auto hapte in de berm,  waarna de wagen over de kop sloeg en op z’n kant tot stilstand kwam.
De automobilist is ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar van letsel was geen sprake.

De totaal vernielde Volkswagen Touran werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de greppel getakeld en afgevoerd.
Het verkeer ondervond ter hoogte van De Krieger enige hinder vanwege het ongeval en de berging.

Foto's en video: Henry Wallinga


Dedemsvaart: vrachtwagen met puin gekanteld op rotonde
De blusgroep van Slagharen werd vrijdagmiddag opgeroepen om hulp te verlenen na een eenzijdig verkeersongeval op de rotonde in de N377 bij Dedemsvaart. Een vrachtwagen van een Dedemsvaarts loonbedrijf, geladen met gemalen puin, lag daar op zijn kant; de lading was in de berm en de Lutterhoofdwijk gerold.
De licht gewonde vrachtwagenchauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Voor de brandweer viel er weinig te doen.
De afgevallen lading werd met een graafmachine in een vrachtwagen van het bedrijf -een loonwerker- overgeladen, waarna berger Hooikammer met een wrecker, met hulp van de graafmachine. Het verkeer op de N377 (van Balkbrug richting Slagharen) werd bij de rotonde omgeleid via de Rollepaal.


Hardenberg: vorkheftruck vliegt in brand tijdens koffiepauze
Het was flink schrikken voor het personeel van een ramen- en kozijnenbedrijf aan Nijverheidsstaat in Hardenberg.
Men was al sinds 06:00 uur aan het werk en genoot rond half acht van een koffiepauze, toen men ontdekte dat de tijdens de werkzaamheden gebruikte vorkheftruck in brand was gevlogen.
Aangezien de machine in het magazijn stond en uitgerust was met een LPG-tank was er een hachelijke situatie ontstaan. Er was sprake van een ontploffing, maar waarschijnlijk is de tank via een door overdruk ontstaan scheurtje opeens een grote hoeveelheid brandend gas af gaan blazen.
Het vuur werd door het personeel naar verluidt bestreden met zand, waarna de machine naar buiten is gesleept en de brandweer de klus afmaakte.
In het gebouw hing flink wat zwarte rook, die met een overdrukventilator verwijderd werd.
Er vielen geen gewonden.
De vorkheftruck was total loss.

Donderdag 22 september 2016

Rijssen: opmerkelijk ongeval op de Hagslagen

Donderdag tegen 20:37 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een “ongeval letsel” op de Hagslagen in Rijssen.
Er bleek een auto tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst, over de kop te zijn geslagen en tussen twee auto’s tot stilstand te zijn gekomen.
De gewonde bestuurder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De twee zwaar beschadigde auto zijn  door een bergingsbedrijf afgesleept.

Foto's: Jan Willem Klein Horstman


1e Exloërmond: schuur brandt af
In de nacht van woensdag op donderdag is aan de 1e Exloërmond in de gelijknamige plaats een boerenschuur afgebrand.
De brandweer uit 2e Exloërmond werd bijgestaan door watertankwagens uit Klazienaveen en Borger, maar het gebouw bleek niet meer te redden.Woensdag 21 september 2016

Mariënberg: wild-west-achtervolging
Agenten hielden op dinsdag 20 september in de omgeving van Mariënberg vier personen aan na een achtervolging. De twee mannen van 20 en 37 en twee vrouwen van 20 en 43 jaar -allen uit Enschede- zaten in een auto, die er vandoor ging bij een snelheidscontrole op de N36 nabij Westerhaar. Onder andere met hulp van een Whatsapp-groep konden de vier worden aangehouden.

Omstreeks 14:00 uur reed de auto met te hoge snelheid langs een snelheidscontrole op de N36 bij Westerhaar. Een motoragent wilde de auto een stopteken geven, maar deze reed met hoge snelheid door richting Hardenberg.
Op de rotonde bij de witte Paal raakte de auto een bestelauto, die hierdoor beschadigd werd.

De achtervolging ging verder richting Hardenberg. De auto haalde snelheden van gemiddeld 179km/h!
Ook toen de auto door Hardenberg over de Twentseweg richting Bergentheim reed werden hoge snelheden bereikt. Een levensgevaarlijke situatie voor andere weggebruikers.

In verband met de veiligheid besloot de motoragent de achtervolging te staken. Andere agenten keken echter al uit naar de auto en zagen deze rijden op de Hardenbergerweg richting Mariënberg. Ook hier reed de bestuurder als een bezetene. Vlak voor de kruising met de N36 maakte de bestuurder een stuurfout waarbij hij een band lek reed. De auto reed een zandpad op stopte waarna de bestuurder er vandoor ging. De drie andere inzittenden werden aangehouden.

De 37-jarige bestuurder wist lopend te ontkomen. Dit was echter van korte duur, want via een buurt Whatsapp groep kwam korte tijd later een melding dat de verdachte op de Kanaalweg Oost in Bergentheim liep. Agenten hielden hem daar aan.

Waarom de auto er na de bij de controle vandoor ging is nog onduidelijk. Twee van de drie inzittenden kregen een proces verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder kreeg een groot aantal processen verbaal in verband met de vele overtredingen van de wegenverkeerswet.


Zwolle: vier arrestaties na wilde achtervolging

De politie heeft woensdagmiddag 21 september twee mannen, een jongen en een vrouw aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Dit gebeurde na een wilde achtervolging door de wijken Dieze, Holtenbroek en Stadshagen.

Agenten in burger waren in de wijk Dieze getuige van een mogelijke drugsdeal.
Ze wilden de betreffende auto met daarin de vier personen controleren, maar de Volkswagen Golf reed weg. Daarop hebben de agenten de achtervolging ingezet. Ze werden geassisteerd door agenten in een opvallende politieauto en een onopvallende auto.
Op de Oude Wetering konden de agenten een 23-jarige vrouw uit de gemeente Kampen en een 27-jarige man uit Zwolle aanhouden nadat ze zichzelf klem hadden gereden. Twee van de inzittenden, een 22-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zwolle, probeerden te voet te vluchten maar zijn alsnog aangehouden op de Schuilenburgstraat. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet.
Tijdens de achtervolging werd het politievoertuig meerdere keren geramd door de vluchtende auto. Daarbij liepen beide voertuigen schade op. De vluchtauto reed een kat dood en bezorgde stratenmakers de schrik van hun leven toen de auto een hekwerk ondersteboven joeg.
De auto is in beslag genomen en wordt nog onderzocht.

Foto's en video: Henry Wallinga


Dalen: graafmachine vliegt in brand tijdens koffiepauze
De tuin van de onlangs gerenoveerde woonboerderij was al bijna aan kant, dus ging de machinist van de rupsgraver graag in op het voorstel tot een welverdiende koffiepauze.
Vreemd genoeg bleken er opvallend veel voorbijgangers aandachtig naar de bijna-lege tuin te kijken.
De oorzaak kwam al snel aan het licht toen er ineens iemand aan kwam rennen met de mededeling dat de kraan in brand stond.
Een poging de vlammenzee in de cabine met een poederblusser te temmen mislukte, dus werd 112 gebeld en kwam de Coevorder brandweer in actie. Die had het vuur met water en schuim vrij snel onder controle, maar helaas was de Takeuchi TB175 toen al onherstelbaar beschadigd...
Foto's: Peter Kramer

Dinsdag 20 september 2016

N48: twee gewonden bij drievoudige aanrijding
Het moge een wonder heten, dat er bij de serie aanrijdingen -dinsdagmiddag op de N48 ten noorden van Ommen- slechts twee gewonden zijn gevallen. de eerste aanrijding gebeurde, toen een Volvo stationwagen tegen de zijkant van een trekker met bulktankoplegger reed.
Daarna raakten een BMW en een Kia bij het ongeval betrokken, waarvan de Kia net als de Volvo total loss was.
De Volvo raakte een achterwiel van de trekker, waarbij de band finaal losgerukt werd en een weiland in rolde. Twee andere banden sneuvelden.
Getuigen omschreven het als een "explosie".

De bestuurder van de Volvo is door de brandweer uit het wrak gehaald en ging met een ambulance naar een ziekenhuis.

De N48 is voor de hulpverlening, het VOA-onderzoek en de berging urenlang in beide richtingen afgesloten geweest tussen de rotonde Ommerkanaal en de aansluiting met de N377.

Zie verder de fotoreportage!


Schuinesloot: auto in sloot na aanrijding op onoverzichtelijke kruising

Dinsdagmiddag tegen half vier kwamen twee Volkswagens in botsing op de kruising Koppelweg - Kosseweg in Schuinesloot.
Een inwoner van De Krim reed in zijn VW Golf op de Koppelweg en sloeg op de door struikgewas en bomen onoverzichtelijke kruising rechtsaf de Kosseweg op richting De Krim, maar over de Kosseweg naderde net op dat moment een zwarte VW Polo.
De twee auto's raakten elkaar licht, maar de Polo reed tegen een lantaarnpaal en kwam half gekanteld in de droge sloot naast een maïsveld tot stilstand.
De bestuurster van de Polo kwam met de schrik vrij, net als de man in de Golf.
De blusgroep van Slagharen arriveerde kort daarop en nam beveiligingsmaatregelen, zoals het afkoppelen van de accu van de Polo.
De betrokkenen kregen van een buurtbewoonster een beker koffie om van de schrik te bekomen.
Een motoragent hielp bij het invullen van het Europees schadeformulier.Maandag 19 september 2016

Coevorden: crash op de kruising Dreef - Krimweg
Vanmorgen tegen 07:20 u kreeg een jonge automobilist uit Coevorden de schrik van zijn leven.
Hij reed met zijn (19 jaar oude) Nissan Micra over de Krimweg (N377) in de richting van de Krim, toen plotseling een Audi vanaf de Dreef de Krimweg op reed.
Ondanks krachtig remmen kon de bestuurder van de Micra een aanrijding niet meer voorkomen.
Beide voertuigen kwamen op de andere rijbaan tot stilstand.
De (uit Dalerpeel afkomstige) bestuurder van de Audi A2 is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De jongeman uit Coevorden hield geen letsel over aan het ongeval, maar moest helaas wel vroegtijdig afscheid nemen van zijn recent aangeschafte, eerste eigen auto.
De opgeroepen brandweer heeft tijdens de afhandeling van het ongeval het verkeer geregeld en na afloop het wegdek schoongespoten.
Er ontstond aan weerszijden van de kruising een file, die echter vrij snel oploste, toen de brandweer vertrok.
Foto's: Peter Kramer


Ter Apelkanaal: zwaar gewonde door eenzijdig ongeval op de N366

Bij een eenzijdig ongeval op de N366 bij Ter Apelkanaal is zondagavond laat een 36-jarige inwoner van Emmer-Compascuum ernstig gewond geraakt.
Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn voertuig van de weg en werd uit zijn auto geslingerd.
Voorbijgangers verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten.
Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter. Hij is per ambulance overgebracht naar het UMCG.
Verkeersongevalsspecialisten van de politie doen nader onderzoek naar de toedracht van dit ongevalStaphorst: verdachte autobrand

Aan de Prins Bernhardstaat is in de nacht van zondag 18 op maandag 19 september een auto volledig verwoest door een brand.
Buurtbewoners werden rond 00:50 uur opgeschrikt door het ploffen van een band. Toen zij poolshoogte namen troffen zij een brandend personenauto aan.
Nog snel werd een auto weggezet die pal naast de brandende auto stond. Die had al wel lichte schade opgelopen, maar door dit snelle optreden werd erger voorkomen. Buren begonnen ondertussen met het blussen.
De Staphorster brandweer was snel ter plaatse en had de brand spoedig onder controle.

De politie sluit brandstichting niet uit en vraagt daarom aan mensen, die eventueel iets verdachts hebben gezien dit te melden via 0900-8844. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de 16 jaar oude Seat Arosa afgevoerd. De politie doet onderzoek naar deze verdachte autobrand.

Foto's en video: Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.