Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2017
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 2 april 2017

De Krim: auto tegen boom op de Krimweg
Zondagmiddag 2 april werd om 13:24 uur gemeld voor de pers dat er op het Turfstekersplein (nr 12) in De Krim een "ongeval wegvervoer letsel" gebeurd zou zijn; een minuut later volgde een alarmering voor de brandweer voor hetzelfde adres.
Daar bleek echter niets aan de hand: het ongeval bleek anderhalve kilometer verderop gebeurd te zijn - op de Krimweg. Niet op de Krimweg tussen Coevorden en De Krim, maar die, die tussen De Krim en Anerveen ligt.
Daar was een stationwagen, die richting Anerveen reed, na een S-bocht met een flinke vaart met de rechterzijde tegen een boom geklapt.
Het letsel van de inzittende liet zich dermatige ernstig aanzien dat men ook het Mobiel Medisch Team inzette. De brandweer moest het beknelde, en zeer zwaar gewonde slachtoffer uit de volledig vernielde auto bevrijden. Helaas overleed hij in het ziekenhuis in Zwolle.
Een bijdrage van 112Hardenberg.nu


Zaterdag 1 april 2017

Ruinen: Porsche Carrera S in puin
Op de Anserweg is zaterdagmiddag ter hoogte van de Benderse -even buiten Ruinen- een Porsche Cayenne S uit de bocht gevlogen.
De dure bolide kwam in de berm waarna de auto onbestuurbaar werd. Hij knalde tegen twee bomen, roteerde  en kantelde op het wegdek.
De bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden gehaald.
Het Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde, assisteerde het ambulancepersoneel.
De man werd in de ambulance gestabiliseerd, waarna hij naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.
Van de zes jaar oude Porsche bleef weinig meer over. De VOA verrichtte onderzoek.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Exloo: stoffelijk overschot in ruïnes blijkt inderdaad van eigenaar distilleerderij Turv
De menselijke resten, die donderdag in de ruïnes van de afgebrande distilleerderij werden gevonden, blijken afkomstig te zijn van vermiste 53-jarige eigenaar Matthieu Smakman.
De politie zet het onderzoek voort. Er staan nog vragen open, zoals hoe de brand is ontstaan en wie deze heeft aangestoken. Dat laatste leidt geen twijfel, omdat de brand op meerdere plaatsen tegelijk blijkt te zijn ontstaan.


Hellendoorn: brandje in De Blenkeborgh; bewoner naar ziekenhuis

Zaterdagmiddag 1 april zijn de brandweer van Hellendoorn en van Nijverdal met spoed uitgerukt naar woonvorm De Blenkeborgh aan de Voordamweg in Hellendoorn voor een brand in een appartement aldaar.
Er bleek brand te zijn uitgebroken –mogelijk door kortsluiting in keukenapparatuur. De bewoner van het appartement ademde te veel rook in werd opgevangen door  brandweerpersoneel. Een ambulanceteam nam de zorg over.
Na behandeling in de ambulance werd de man met enige spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo.

De brand was snel onder controle, maar het verdrijven van de rook kostte wel enige moeite.
Het appartement is voorlopig onbewoonbaar; stichting Salvage is ingeschakeld en er wordt een alternatieve woonruimte gezocht.

Een bijdrage van Ardesch Media


Hoogstede (D): tractor in brand door stroomstoot, bestuurder zwaargewond (update)

Even na tien uur zaterdagmorgen werd de brandweer van Hoogstede gealarmeerd met de opdracht naar de Oelstraße in het buitengebied van Hoogstede te rijden, waar een tractor in brand stond. Bij aankomst van het eerste brandweerwgen bleek dat er inderdaad een landbouwtrekker volledig in brand stond, maar ook dat de bestuurder bewusteloos bij de machine lag. Al snel werd duidelijk dat de man tijdens het lossen van de met zand geladen Fortuna kipper de boven het land hangende (10 kV) hoogspanningsleiding geraakt had en de tractor in brand gevlogen was.
De brandweerlieden namen het reddingswerk over van een 22-jarige collega, die het ongeval bij toeval ontdekt had en zetten de reanimatie voort.
De 22-jarige man had al een elektrische schok gehad toen hij uitgleed en in aanraking kwam met de aanhanger.
De gewonde tractorbestuurder (32) is later naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Van de hulpverleners die bij de reanimatie betrokken waren zijn in het ziekenhuis cardiogrammen gemaakt om te kijken of zij aan nadelige invloeden hadden blootgestaan door het spanningsveld.

Het was te gevaarlijk de brand te blussen vanwege de op de grond hangende hoogspanningsleiding en de tractor brandde dan ook volledig uit, voordat de centrale de spanning van de leiding kon halen en monteurs van de netbeheerder de kabels konden aarden.

De rookkolom was ontdekt door een brandweerman, die toevallig in de buurt was. Hij verleende eerste hulp tot de hulpverleners arriveerden.


Vrijdag 31 maart 2017

Stieltjeskanaal: dode in kofferbak Mercedes (update)
Rond zes uur vrijdagmorgen werd gemeld dat er een auto in het Stieltjeskanaal lag. De ruim dertig jaar oude Mercedes 300 SE bleek met de achterzijde op de beschoeiïng te zijn blijven hangen, waarschijnlijk na een poging de wagen in het kanaal te doen verdwijnen.
In de kofferbak bleek een dode man te liggen. Met de politieheli werden opnamen van de omgeving gemaakt.

De identiteit van de dode is inmiddels bekend; het gaat om een 31-jarige inwoner van Klazienaveen en eigenaar van de oldtimer.
Het forensisch onderzoek wordt voorgezet.


Hoogeveen: bedrijfsauto brandt uit

Op een parkeerplaats aan de Trompstraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag tegen enen een autobrand ontdekt. Een Renault Trafic van een installatiebedrijf in zonnepanelen stond in lichterlaaie. De vlammen waren overgeslagen naar een hok met speelgoed van een kinderdagverblijf. De brandweer kon voorkomen dat het hok uitbrandde.
De brand aan de voorzijde van de bedrijfsbus was snel onder controle, meer moeite had de brandweer om de vlammen die de laadruimte met gereedschap en een gasfles uit te maken. Er kwam behoorlijk wat breekwerk aan te pas om de achterdeuren van de bus open te krijgen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 30 maart 2017

N381: veroorzaker rijdt door na bijna-aanrijding

Een automobilist moest donderdagavond tegen zevenen op de N381 tussen Sleen en Emmen naar rechts uitwijken voor een tegenligger.
De Volvo V50 belandde hierdoor in de berm en op een haar na in de bermsloot. De stationwagen liep schade op en moest weggesleept worden.
Gelukkig raakte niemand gewond.
De politie heeft nog naar de veroorzaker uitgekeken.

Een bijdrage van van Oost Media

Westerhaar: gewonde door aanrijding in de Rozenstraat
Door een aanrijding  in de Rozenstraat in Westerhaar is donderdagmiddag een gewonde gevallen.
Het ongeval ontstond, toen een automobilist, die achterwaarts een inrit uit reed, een passerende auto over het hoofd zag.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de beschadigde Renault afgesleept.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Almelo: overval in flatwoning Sluitersveldssingel

In een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo is donderdag tegen 13:00 uur een overval gepleegd. Volgens de politie zijn daarbij geen gewonden gevallen.
Of de overval gepleegd is door meerdere daders en hoe men er vandoor is gegaan is nog niet bekendgemaakt.
De dienst Forensische Opsporing deed onderzoek in de flat.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Exloo: stoffelijk overschot in ruïnes distilleerderij Turv gevonden
Na de enorme brand die distilleerderij Turv verwoestte, begon de dienst Forensische Opsporing een onderzoek in de ruïnes in de hoop vast te kunnen stellen of de vermiste eigenaar Matthieu Smakman al of niet bij de brand om het leven gekomen was. In de loop van de middag kwam de mededeling dat de speurhond op een plek aansloeg. Vervolgens cirkelde een politieheli meerdere keren boven het terrein en landde op het voetbalveld achter het gemeentehuis.
Enige tijd later werden er om het terrein schermen geplaatst en arriveerde er een lijkwagen, waaruit een kist werd geladen, waaruit op te maken viel dat er een vondst was gedaan. Men had resten van een menselijk lichaam ontdekt.


Exloo: woonboerderij en schuren door enorme brand verwoest
In de nacht van woensdag op donderdag zijn de rietgedekte woonboerderij en twee schuren, die op het terrein van de distilleerderij Turv aan de Zuiderhoofdstraat stonden, afgebrand. De gebouwen stonden alle al volop in brand, toen de eerste brandweereenheden arriveerden. Het ging dan ook om een enorme vuurzee. In één van de schuren stond een vat met 15.000 liter alcohol.

Hoewel beide bewoners in eerste instantie niet te vinden waren, heeft de politie inmiddels contact gehad met de vrouw, die naar verluidt niet thuis was toen de brand uitbrak.; de man is nog spoorloos. Als de resten van de gebouwen voldoende zijn afgekoeld, kan er gezocht worden.
Burgemeester Jan Seton nam persoonlijk poolshoogte.
Het proeflokaal van de distilleerderij was ooit de schaapskooi van Exloo en later het VVV-kantoor.

Woensdag 29 maart 2017

Lutten: fietsster gewond door aanrijding met auto
Rond het middaguur is een jonge fietsster aan haar hoofd gewond toen ze werd aangereden op de kruising Middenweg - Zwarte Dijk - Anerweg - Dedemsvaartseweg in Lutten. Ze reed van de Middenweg de kruising op, maar de bestuurder van een haar tegemoet rijdende VW Golf zag haar over het hoofd toen hij linksaf sloeg richting Gramsbergen.
Het meisje liep een hoofdwond op, toen ze op het wegdek viel.
Ze is ondersteund op de brancard geklommen en per ambulance -zonder spoed- naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd, waar ze nader onderzocht werd.
De auto liep slechts een deukje in de motorkap en lichte schade aan de voorbumper op.


Mariënberg: bedrijfswagen op z'n dak in de sloot; bestuurder licht gewond

De bestuurder van een Opel Vivaro bedrijfswagen mag van geluk spreken dat hij woensdagmorgen aan een eenzijdig ongeval slechts lichte verwondingen aan zijn handen overhield.
De jonge man reed op de Beerzerweg richting N36, maar kwam nabij de kruising met de rechter wielen in de berm en gaf de beruchte ruk aan het stuur, waardoor de auto schuin de weg over schoot en op zijn dak in een droge bermsloot finishte.
De bestuurder werd aan z'n rechter hand en een vinger links verbonden en kon daarna op de berger wachten.
Zwolle: op z'n dak in de sloot

Op de Werkerlaan is dinsdagavond een auto van de weg geraakt, tegen de slootwal gebotst en over de kop geslagen. De auto kwam vervolgens ondersteboven in een sloot te liggen.
De twee inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten.
Omstanders hadden ondertussen de hulpdiensten al ingelicht en boden jassen aan om de inzittenden op te warmen.
De bestuurder reed vanaf Stadshagen richting “Ruimzicht” maar had niet in de gaten dat de bocht zo scherp was. Na een controle door het ambulancepersoneel bleek dat de bestuurder en zijn bijrijder geen letsel hadden opgelopen. Zij werden naar huis gebracht door de ouders die ondertussen naar de ongevalslocatie waren gekomen.
Bergingsbedrijf Wolves takelde de 12 jaar oude Opel Zafira uit de moddersloot en voerde deze, nadat er wat persoonlijke bezittingen waren uitgehaald, af naar het depot.

Een bijdrage van Henry WallingaDinsdag 28 maart 2017

Zwartsluis: raadselachtige knal

Onder een hoogspanningsmast in een weiland aan de Oppen Swolle in Zwartsluis heeft zich aan het beging van de avond een explosie voorgedaan. Buurtbewoners schrokken enorm van de doffe knal en alarmeerden de hulpdiensten. Voordat zij ook maar iets konden uitrichten werd contact gezocht met netwerkbeheerder TenneT.
Bij het bedrijf dat het elektriciteitstransport verzorgt waren ook al de alarmbellen afgegaan en was de stroom van dat gedeelte afgesloten. Door het dubbele circuit kwam er geen enkel huishouden zonder stroom te zitten.
Na de explosie klonk er een gesis uit de grond. Dit bleek stikstof te zijn diedals koelmiddel dient voor de stroomkabels.
Volgens een medewerker van Tennet kan het wel even duren voordat alles gerepareerd is.
Als er geen verdere storingen optreden zal niemand iets merken van de storing en de reparatie.
Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Een bijdrage van Henry Wallinga

N340: probleem met overwegbomen
Een storing in de spoorbomen op de spoorwegovergang op de N340, tussen Zwolle en Dalfsen, zorgde dinsdagmiddag voor een flinke verkeershinder zowel op de weg als op de rails.
Rond 13:30 uur kwamen de bomen na het passeren van een trein niet meer in de verticale stand. Verkeer werd om beurten langs de gesloten bomen geleid en het treinverkeer moest met aangepaste snelheid rijden.
Bij het naderen van de overgang moesten de treinen langzaam rijden en een geluidssignaal geven. Hierop werd het verkeer door de weginspecteurs van de Provincie Overijssel stilgezet.
Op afstand werd door medewerkers van ProRail geprobeerd de computer te resetten.
Treinreizigers moesten rekening houden met extra reistijd tussen de dertig en zestig minuten.
Na het passeren van een trein gingen plots rond 15:30 uur de bomen omhoog en leek alles weer te werken. Voor alle veiligheid werd de komst van nog een trein afgewacht om te kijken of alles perfect verliep. Dit was het geval, het treinverkeer en wegverkeer kwam langzaamaan weer op gang.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Nieuw-Schoonebeek: hechtenis hoofdverdachte witwaszaak verlengd
De hechtenis van de 49-jarige hoofdverdachte en zijn vrouw (50) uit Nieuw-Schoonebeek, die werden aangehouden naar aanleiding van witwaspraktijken, is met negentig dagen verlengd. De man werd eerder deze maand aangehouden op Sint Maarten.
De vrouw  werd thuis aan de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek aangehouden.

Verder zijn gearresteerd: de zus (36) van de hoofdverdachte, een 41-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek, een 42-jarige man uit Maasmechelen en een 50-jarige man uit Beesd.
Zij worden ervan verdacht miljoenen euro's te hebben witgewassen. Het grootschalige witwasonderzoek begon een jaar geleden, toen banken meldden dat er grote sommen geld werden rondgepompt, onder meer naar rekeningen in het Caraïbisch gebied.

Meppel: veel schade door binnenbrand in woning
Dinsdag rond kwart voor zes werd alarm geslagen voor de brandweer van Meppel omdat er brand was ontdekt in een woning op de hoek van de Commissaris van Steenwijklaan en het Jufferenpad. Het bleek te gaan om een felle binnenbrand. Het halfvrijstaande huis stond bovendien van onder tot boven vol rook.
Er ontstond grote schade. Onderzoek moet duidelijk maken wat de oorzaak van de brand is geweest.
Een bijdrage van Alex WeverMaandag 27 maart 2017

Wanneperveen: gekantelde vrachtwagen geborgen

Op de Nieuwedijk is maandagmiddag rond 14:00 uur een vrachtwagen geladen met paardenmest omgevallen. De vrachtwagen kwam in de berm, zakte vrijwel direct weg en nam in zijn val een boom mee. De boom en de lading kwamen neer op het naast de weg gelegen fietspad en blokkeerden de doorgang.
De chauffeur, die ongedeerd bleef, werd door een automobiliste uit de cabine geholpen.

Voordat bergingsbedrijf de Jonge uit Hoogeveen aan het werk kon, moest eerst een loonwerker worden opgeroepen om de gehele lading uit de container te halen om zo het gewicht terug te nemen. Ondertussen waren medewerkers van de gemeente Steenwijkerland al druk bezig om de boom in stukken te zagen. Collega’s van de getroffen chauffeur waren ook aangekomen om de vracht over te scheppen.

Met vereende krachten werd de zware vrachtwagen uiterst voorzichtig uit de greppel getrokken. Zo op het eerste gezicht leek de schade mee te vallen. De vrachtwagen zal naar een garage worden gebracht voor een grondige inspectie.
Rond 19:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg worden vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.