Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2017
(2)


Zondag 9 april 2017

A1: auto over de kop bij Rijssen
Een Peugeot 106 is zondagmorgen op de A1 bij Rijssen over de kop gegaan en tegen natuurstenen wal geklapt.
Eén slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Hoewel er in eerste instantie gewag gemaakt werd van brand, bleek deze waarschuwing loos: waarschijnlijk heeft men uittredende hete koelvloeistof aangezien voor rook.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Rheezerveen: fietser loopt hoofdletsel op

Een fietser liep zondagmiddag bloedende hoofdwonden op door een ongeval op het fietspad aan het onverharde deel van de Willemsdijk.
De jongen, die een beperking heeft, reed achter zijn begeleider en wilde die inhalen, maar schrok van hem tegemoet komende bromfietsers en viel op het beton. De voorste bromfietser kon niet meer bijtijds tot stilstand komen en kwam ten val, toen hij over de op de grond liggende fiets reed.
De bromfietser liep een schaafwondje aan een arm op en had last van zijn rug.
De fietser is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht; zijn beschadigde fiets is bij een woning in de buurt gestald. De bromfiets had relatief lichte schade.


Mariënberg: zware schade door kop-staartbotsing op de Beerzerweg

zondagmorgen werden brandweer, politie en ambulance opgeroepen vanwege een ongeval nabij camping De Beerze Bulten in Beerze.
Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing op de Beerzerweg in het buitengebied van Mariënberg: een negen maanden oude Toyota Auris was tegen een Fiat Seicento op gereden.
De hulp van de spuitgasten bleek niet nodig en de ambulance kon leeg terug naar de basis. Berger Autax haalde de auto's op.


Zaterdag 8 april 2017
Vrijdag 7 april 2017|

Echten: treinverkeer gestremd na ongeval op overweg Ruinerweg

De bestuurder van een Renault Kangoo had vrijdagmorgen alle geluk van de wereld toen hij door de rode knipperlichten en gesloten slagboom reed van de spoorwegovergang op de Ruinerweg in Echten.
Hij reed tegen de zijkant van de trein. Zijn auto kaatste zwaar beschadigd terug tegen de knipperlichtinstallatie. Onderdelen van de auto verspreidden zich over grote afstand.
De autobestuurder kwam er wonderwel zonder zware verwondingen vanaf.
Een arts van het MMT behandelde de man in de ambulance. Daarna werd hij naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht voor nader onderzoek.
Een woordvoerder van de brandweer vertelde dat het om lichte verwondingen ging. In de trein vielen geen gewonden.
Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen kwam stil te liggen. Later mocht een trein, die onderweg naar Zwolle was, langzaam langs de plaats van het ongeval rijden.
De aangereden trein reed later door naar het station in Hoogeveen.
De Ruinerweg was geruime tijd geblokkeerd en het treinverkeer voor enige uren gestremd. De NS heeft bussen ingezet.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


N377: twee auto's total loss

Vrijdagmorgen werd de brandweer opgeroepen vanwege een ongeval op de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug. Men trof twee flink beschadigde auto's aan: een Volvo 60 en een Toyota Yaris.
De bestuurster van de Toyota, die over de N377 reed in de richting van Balkbrug, kreeg op een kruising geen vrije doorgang van de vrouw die met haar Volvo de N377 wilde oversteken. De Toyota raakte de Volvo ter hoogte van het linker achterwiel.
De brandweer moest de Toyotabestuurster vanwege mogelijk rug/nekletsel uit haar auto bevrijden, waarbij het portier aan de bestuurderszijde werd weggeknipt.
De N377 is geruime tijd afgesloten geweest, maar het verkeer kon de ongevalslocatie via de parallelwegen passeren.
Berger Autax haalde beide -onherstelbaar beschadigde- auto's op, nadat het VOA-onderzoek afgerond was.
Donderdag 6 april 2017

A37: kraanwagen kantelt na klapband
Donderdagmorgen slipte een uit Duitsland geïmporteerde kraanwagen na een klapband van de A37 tussen de afslag Erica en Emmen-Zuid.
De wagen schoot de berm in en kantelde in de bermsloot. De chauffeur liep licht letsel op.

Berger De Jonge uit Hoogeveen rukte uit met drie voertuigen, waaronder een wrecker.
Men besloot de wal zodanig af te graven, dat de kraanwagen overeind getrokken kon worden en de wagen daarna achteruit te trekken, op de omgekeerde manier hoe hij er in gekomen was.
Zo gezegd, zo gedaan, en nadat de aandrijfassen afgekoppeld waren kon de kraanwagen met de wrecker overeind gelierd worden. Vervolgens werd de wrecker verplaatst en wist De Jonge de zwaar beschadigde kraanwagen achteruit uit de modder de vluchtstrook op te slepen.
Het verkeer, dat over de linker rijbaan geleid werd, had zeer weinig hinder van de werkzaamheden.

(Voor de fotoreportage klik op de knop)

Woensdag 5 april 2017

Coevorden: overval op Shell tankstation

Woensdagavond rond negen uur heeft een overval plaatsgevonden op het Shell tankstation aan de Europaweg in Coevorden.
De dader (een blanke man van ca 25 jaar, gekleed in o.a. een hoody met een witte leeuw er op) vluchtte te voet, zonder buit.Dinsdag 4 april 2017

Hardenberg: wietplantage ontmanteld
De politie heeft dinsdagavond een hennepplantage opgerold in een flat aan de Parkweg in Hardenberg.
De apparatuur is in beslag genomen, alsmede een nog onbekend aantal planten.
Een bijdrage van 112 Hardenberg


Rijssen: dodelijke aanrijding op de Nijverdalsestraat

Dinsdagmorgen is een 28-jarige inwoner van Holten om het leven gekomen, toen zijn auto frontaal op een Twents lijnbus botste op de Nijverdalsestraat, ter hoogte van de Ambachtstraat. De buschauffeuse, de zes passagiers in de bus en de bestuurder van een auto, die bij de aanrijding beschadigd raakte kwamen met de schrik vrij.
Waarschijnlijk is het ongeval het gevolg van een mislukte inhaalmanoeuvre.
De personenauto kwam na de aanrijding op zijn rechter zijkant tot stilstand.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse stelden een onderzoek in om de toedracht vast te stellen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hardenberg: verkeershinder door kop-staartbotsing en gestrande vrachtwagen

Dinsdagmorgen had het verkeer in de ochtendspits te maken met oponthoud door incidenten op de J C Kellerlaan en de N34.
Op de Kellerlaan had zich ter hoogte van de Wavin-vestiging een kop-staartbotsing voorgedaan: een Chevrolet Matiz was tegen de achterzijde van een Mercedes B180 gebotst, waarbij de bestuurster van de Chevrolet naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Toevalligerwijs waren de inzittenden van de voorste auto -een jongeman en zijn 70-jarige opa- ook op weg naar het Röpcke Zweers, maar dan voor een scan en patientenbezoek. De jonge man had last van zijn nek en kreeg het advies zich ook te laten onderzoeken.

Op de N34 tegelijkertijd liep het verkeer richting Coevorden vast in een file. Op de afslagstrook naar de J C Kellerlaan was een zwaartransport-vrachtwagen met gevelelementen gestrand, waardoor de politie het verkeer moest regelenMaandag 3 april 2017

Mariënberg: bejaarde dame rijdt tegen vrijstaande woning

Een bejaarde automobiliste sloeg maandagmorgen linksaf vanaf de Hardenbergerweg naar de haar woning aan de Tweede Elsweg, maar ze trapte daarbij op het gaspedaal van haar Suzuki Alto in plaats van op de rem. Het autootje schoot daardoor via een heggetje de tuin van de hoekwoning in en botste tegen een steunpilaar, die het voertuig ervan weerhield de woning zelf te rammen. De auto kwam via een tweede heggetje in een bloemperk tot stilstand.

Een alerte buurtbewoner schoot te hulp en haalde de onfortuinlijke brokkenpilote via de passagiersdeur uit de wagen.
Ze bleek ongedeerd en mocht binnen op verhaal komen, in afwachting van de ambulance, die haar naar het ziekenhuis bracht voor een checkup.
De woning liep aanzienlijke schade op: de afgebroken steunpilaar, dito regenpijp, twee beschadigde heggetjes en tientallen gesneuvelde tulpen. Het dak moest gestut worden.
Het CBR beslist of de dame (86) haar rijbewijs mag behouden.
Zondag 2 april 2017

De Krim: auto tegen boom op de Krimweg
Zondagmiddag 2 april werd om 13:24 uur gemeld voor de pers dat er op het Turfstekersplein (nr 12) in De Krim een "ongeval wegvervoer letsel" gebeurd zou zijn; een minuut later volgde een alarmering voor de brandweer voor hetzelfde adres.
Daar bleek echter niets aan de hand: het ongeval bleek anderhalve kilometer verderop gebeurd te zijn - op de Krimweg. Niet op de Krimweg tussen Coevorden en De Krim, maar die, die tussen De Krim en Anerveen ligt.
Daar was een stationwagen, die richting Anerveen reed, na een S-bocht met een flinke vaart met de rechterzijde tegen een boom geklapt.
Het letsel van de inzittende liet zich dermatige ernstig aanzien dat men ook het Mobiel Medisch Team inzette. De brandweer moest het beknelde, en zeer zwaar gewonde slachtoffer uit de volledig vernielde auto bevrijden. Helaas overleed hij in het ziekenhuis in Zwolle.
Een bijdrage van 112Hardenberg.nu


Zaterdag 1 april 2017

Ruinen: Porsche Carrera S in puin
Op de Anserweg is zaterdagmiddag ter hoogte van de Benderse -even buiten Ruinen- een Porsche Cayenne S uit de bocht gevlogen.
De dure bolide kwam in de berm waarna de auto onbestuurbaar werd. Hij knalde tegen twee bomen, roteerde  en kantelde op het wegdek.
De bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden gehaald.
Het Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde, assisteerde het ambulancepersoneel.
De man werd in de ambulance gestabiliseerd, waarna hij naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.
Van de zes jaar oude Porsche bleef weinig meer over. De VOA verrichtte onderzoek.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Exloo: stoffelijk overschot in ruïnes blijkt inderdaad van eigenaar distilleerderij Turv
De menselijke resten, die donderdag in de ruïnes van de afgebrande distilleerderij werden gevonden, blijken afkomstig te zijn van vermiste 53-jarige eigenaar Matthieu Smakman.
De politie zet het onderzoek voort. Er staan nog vragen open, zoals hoe de brand is ontstaan en wie deze heeft aangestoken. Dat laatste leidt geen twijfel, omdat de brand op meerdere plaatsen tegelijk blijkt te zijn ontstaan.


Hellendoorn: brandje in De Blenkeborgh; bewoner naar ziekenhuis

Zaterdagmiddag 1 april zijn de brandweer van Hellendoorn en van Nijverdal met spoed uitgerukt naar woonvorm De Blenkeborgh aan de Voordamweg in Hellendoorn voor een brand in een appartement aldaar.
Er bleek brand te zijn uitgebroken –mogelijk door kortsluiting in keukenapparatuur. De bewoner van het appartement ademde te veel rook in werd opgevangen door  brandweerpersoneel. Een ambulanceteam nam de zorg over.
Na behandeling in de ambulance werd de man met enige spoed vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo.

De brand was snel onder controle, maar het verdrijven van de rook kostte wel enige moeite.
Het appartement is voorlopig onbewoonbaar; stichting Salvage is ingeschakeld en er wordt een alternatieve woonruimte gezocht.

Een bijdrage van Ardesch Media


Hoogstede (D): tractor in brand door stroomstoot, bestuurder zwaargewond (update)

Even na tien uur zaterdagmorgen werd de brandweer van Hoogstede gealarmeerd met de opdracht naar de Oelstraße in het buitengebied van Hoogstede te rijden, waar een tractor in brand stond. Bij aankomst van het eerste brandweerwgen bleek dat er inderdaad een landbouwtrekker volledig in brand stond, maar ook dat de bestuurder bewusteloos bij de machine lag. Al snel werd duidelijk dat de man tijdens het lossen van de met zand geladen Fortuna kipper de boven het land hangende (10 kV) hoogspanningsleiding geraakt had en de tractor in brand gevlogen was.
De brandweerlieden namen het reddingswerk over van een 22-jarige collega, die het ongeval bij toeval ontdekt had en zetten de reanimatie voort.
De 22-jarige man had al een elektrische schok gehad toen hij uitgleed en in aanraking kwam met de aanhanger.
De gewonde tractorbestuurder (32) is later naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Van de hulpverleners die bij de reanimatie betrokken waren zijn in het ziekenhuis cardiogrammen gemaakt om te kijken of zij aan nadelige invloeden hadden blootgestaan door het spanningsveld.

Het was te gevaarlijk de brand te blussen vanwege de op de grond hangende hoogspanningsleiding en de tractor brandde dan ook volledig uit, voordat de centrale de spanning van de leiding kon halen en monteurs van de netbeheerder de kabels konden aarden.

De rookkolom was ontdekt door een brandweerman, die toevallig in de buurt was. Hij verleende eerste hulp tot de hulpverleners arriveerden.
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.