Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2017
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 23 april 2017

Klazienaveen: auto slipt tegen boom: bestuurder gewond

Op de Langestraat in Klazienaveen is zondagavond een Volkswagen Polo tegen een boom gebotst.
De bestuurder verloor de macht over het stuur, toen de auto een stoeprand raakte en aan de overzijde van de weg de boom op zijn pad vond.
Vanwege het letsel van het slachtoffer werden brandweer, ambulance, politie en de traumaheli met het MMT van het UMCG opgeroepen.
De VOA deed onderzoek naar de toedracht.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Nieuwleusen: rendez-vous traumaheli met ambulance aan de N377

Tegen het eind van de zondagmiddag werd Slagharen opgeschrikt door het onheilspellende geluid van diverse ambulance- en politiesirenes.
Drie ambulances stopten voor een woning aan de Herenstraat in verband met een medisch noodgeval.

Enige tijd later vertrok één van de ziekenauto's onder politiebegeleiding naar de Zwolse Isalaklinieken, maar er werd onderweg aan de parallelweg van de N377 in Nieuwleusen een rendez-vous gepland met traumaheli PH-MMT (Lifeliner 4), die daar in een weiland landde.
De MMT-arts stapte daar over op de ambulance met de patiënt en de ambulanceverpleegkundige ging aan boord van de helikopter. Maar voor het vertrek van de heli werd een jong toeschouwertje door de piloot nog met een sticker verblijd.Hoogeveen: paard in nood in trailer

Zondagmiddag werd aan de brandweer gemeld dat een paard in problemen was geraakt aan de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen.
Naar verluidt was het dier tijdens een rit in de trailer, die door een personenauto werd getrokken, onderuit gegaan en had het dier een flink gat in de linker zijwand getrapt. Dank zij snel reageren van de inzittenden en door de beschermende beenkappen liep het dier geen letsel op en was het al snel zo rustig, dat het zich het verse voorjaarsgras goed liet smaken.


A1: verdachten tegen vangrail klem gereden
De politie heeft zaterdagavond een tijdens een inbraak in de Randstad gestolen Nissan Juke klem gereden op de A1 ter hoogte van Holten en twee verdachten (19 en 38 jaar oud) gearresteerd.
De auto werd gesignaleerd op de A1 bij Apeldoorn, maar de bestuurder reageerde niet op stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor.
De politie slaagde er in de auto ter hoogte van parkeerplaats De Bolder tegen de middenvangrail te blokkeren. Niet alleen de gestolen auto, maar ook de twee VW Touran stationwagens van de politie liepen daarbij flinke schade op.
De twee verdachten, die geen vaste woonplaats hebben, zijn aangehouden.
De situatie resulteerde in een file van een kilometer of drie.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 22 april 2017

Vinkenbuurt: schoorsteenbrand in woning met rieten kap

De brandweer nam geen enkel risico en zette vijf voertuigen in uit Hardenberg (hoogwerker), Balkbrug, Dedemsvaart en Ommen, toen zaterdagmiddag een schoorsteenbrand gemeld werd in een vrijstaande woning met een rieten kap aan de De Kolonie in Vinkenbuurt.
Geen overbodige luxe, want er kwam al rook uit de kap, zodat het riet direct nat werd gehouden.
Nadat de hoogwerker eenmaal was opgesteld, kon het rookkanaal gereinigd worden en was het gevaar definitief geweken.Vrijdag 21 april 2017

Ommen: gaslek tijdens isolatiewerk

Vrijdagmiddag tegen half twee werd de Ommer brandweer verzocht naar de Korenbloemstraat te rijden, waar tijdens het uitvoeren van boorwerk voor het aanbrengen van isolatiemateriaal een gaslek in een woning was ontstaan. De spuitgasten beveiligden de omgeving, waarna monteurs van netbeheerder Enexis het lek afsloten. De bewoners, die niet thuis waren, werden tijdelijk bij familie ondergebracht.Dedemsvaart: blusgroep Slagharen pompt ondergelopen kelder leeg

Rond elf uur vrijdagmorgen kreeg de blusgroep Slagharen opdracht naar het Rheezerend in Dedemsvaart te rijden vanwege wateroverlast.
Opmerkelijk, want het was op -een enkele regendruppel na- droog. Maar het weer bleek niet de oorzaak: de kelder van een woning bleek vol drinkwater gelopen te zijn ten gevolge van een lek na de meter.
De bewoners hadden de avond ervoor al te maken gehad met een geactiveerde aardlekschakelaar toen ze tv wilden kijken, maar konden de oorzaak toen niet achterhalen. In de kelder bleek vrijdagmorgen het water al een meter hoog te staan: tijd om de brandweer te hulp te roepen.
De Slagharenaren zetten een dompelpomp in om de 16.000 liter het riool in te pompen en genoten in afwachting van het zichtbaar worden van de keldervloer van een kopje koffie. De klus was tegen enen afgerond.


Donderdag 20 april 2017

Beilen: keuken rijtjeswoning uitgebrand na vlam in de pan

Even na enen donderdagmiddg brak brand uit in de keuken van een tussenwoning aan de Gruttolaan in Beilen; nadat er getracht werd een "vlam in de pan" te doven met water. Dat had een enorme steekvlam tot gevolg, die de keuken en de bijkeuken volop in brand zette.
De zware rookontwikkeling richtte erg veel roetschade aan in de rest van de woning en door de hitte barstte het woonkamerraam.N34: auto over de kop bij Gramsbergen

Een inwoner van de gemeente Coevorden kreeg donderdagmorgen de schrik van zijn leven, toen zijn auto op de N34 net voorbij Gramsbergen begon te slingeren.
De man verloor de macht over het stuur en de auto ging ter hoogte van de De Meene in de zuidelijke berm over de kop.
Gelukkig kwam de Citroën Saxo op zijn wielen tot stilstand en liep de bestuurder geen letsel op.
De negentien jaar oude auto was echter onherstelbaar beschadigd.
Berger Ben van de firma Autax haalde het wrak op.


Woensdag 19 april 2017

Veendam: deel appartementencomplex weggevaagd; één dode

Een zeer zware explosie heeft woensdagmorgen een enorme ravage aangericht aan en rond een appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam. De bewoner van het geëxplodeerde appartement is hierbij om het leven gekomen; drie personen liepen licht letsel op.
Een groot deel van de bovenverdieping was weggevaagd. De omgeving was bezaaid met puin en meerdere woningen en een schoolgebouw zijn beschadigd door de drukgolf en in het rond vliegend puin.

Naar verluidt was woningcorporatie Acantus op zoek naar vervangende woonruimte voor de nu overleden bewoner (37), die volgens buren veel overlast heeft veroorzaakt.
Uit onderzoek zal moeten blijken of de man de explosie met opzet heeft veroorzaakt, maar vanwege instortingsgevaar kan het betreffende deel van het gebouw nog niet betreden worden.

Een bijdrage van van Oost Media


Dinsdag 18 april 2017

N34: Volvo in bermsloot

Dinsdagmiddag tegen half vijf ontstond een flinke file gevolge van een eenzijdig ongeval op de N34 ter hoogte van Gramsbergen, waar een Volvo personenauto in de -droge- bermsloot was beland en er een heel eind doorheen was geploegd, alvorens tot stilstand te komen.. 

Hoewel de uitwendige schade mee leek te vallen, zal de rekening van de garage vele duizenden euro’s belopen, aangezien alle airbags af waren gegaan.  Berger Autax takelde de wagen er uit.

Een bijdrage van 112 Hardenberg


Gölenkamp (D): dode en drie gewonden door aanrijding op de Vechtetalstraße (update)

Ten gevolge van een zware frontale aanrijding op de kruising van de Vechtetalstraße met de Hauptstraße in Gölenkamp bij Neuenhaus is een vrouw om het leven gekomen en werden drie personen gewond, waarvan twee ernstig.
Het ongeval ontstond dinsdag rond kwart voor vier, toen de bestuurder van een VW Golf van de Vechtetalstraße naar de Hauptstraße afsloeg en frontaal op de over de Vechtetalstraße naderende Toyota Yaris klapte. De Toyota kwam met de neus tegen de vangrail tot stilstand.
De hulpverlening -waaronder de politie, vier ambulances, een traumahelikopter en de brandweer van Neuenhaus- kwam snel in actie, maar voor een 73-jarige dame kwam de hulp helaas te laat. De bestuurster van de Toyota zat met haar ouders in de auto; haar moeder kwam om het leven.
Ook de 29-jarige bestuurder van de Golf liep zwaar letsel op en ook de 76-jarige vader van de 45-jarige bestuurster van de Toyota..

Eén van de slachtoffers is per heli weggebracht; de overige twee met ambulances.
Het stoffelijk overschot van de oudere vrouw werd door de brandweer uit de Toyota geborgen en door begrafenisondenemer Gommer opgehaald.
De drukke Vechtetalstraße (Emlichheim-Neuenhaus) is urenlang afgesloten geweest vanwege de hulpverlening en de ongevalsanalyse.

De landing en het opstijgen van de heli ging gepaard met een forse -zij het kortstondige- zandstorm.


A28: licht letsel na kop-staartbotsing
In de dinsdagochtendspits deed zich op de A28 ter hoogte van Fluitenberg een kop-staartbotsing voor, waarbij een bestuurster lichte verwondingen opliep. De vrouw hoefde echter niet in een ziekenhuis nader behandeld worden, zo bleek na controle in een ambulance.
Het voorval leidde tot een file van zo'n zes kilometer. Het verkeer werd over de rechter rijstrook geleid.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Maandag -Tweede Paasdag- 17 april 201

Genemuiden: twee vrouwen naar ziekenhuis na stop voor overstekende eenden

Bij een kop-staartbotsing op de Nieuweweg in Genemuiden zijn maandag rond 13:45 uur twee gewonden gevallen.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurder van de voorste auto -een Ford Focus- remde om enkele eenden te laten oversteken.
De bestuurder van een Ford Ka, die vlak achter de andere auto reed, merkte dit te laat en botste hard op de achterzijde van zijn voorganger.
Van beide voertuigen raakten de bijrijdsters gewond en zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De bestuurders en de overige inzittenden bleven ongedeerd en werden opgevangen door familie of buren die naar de ongevalslocatie toe waren gekomen.
De flink schadigde auto's zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.
Vanwege het onderzoek door de verkeersongevallendienst was de weg geheel afgesloten.
Tegen 15:30 uur waren alle werkzaamheden afgerond en werd de weg vrijgegeven.
Of de eenden veilig de weg waren overgestoken kon een politieagent niet zeggen. Van de dieren ontbrak namelijk ieder spoor.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.