Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2017
(1)


Zondag 6 augustus 2017

Ootmarsum: gevaarlijke brand in horecapand Ossevoort Grotestraat
Even na half vijf zondagmiddag werd gemeld dat er brand was uitgebroken in Café-Restaurant Ossenvoort aan de Grotestraat en werden brandweereenheden uit Ootmarsum, Weerselo en -even later- Oldenzaal en Tubbergen opgepiept. Na "middelbrand' (16:47 uur) volgde nog geen minuut later al -uit voorzorg- het sein "grote brand".
De brand bleek te woeden in het café en was naar de vloer van de eerste verdieping en het dakbeschot doorgeslagen, maar was vrij vlot bedwongen.
Wel was er in het café flinke rook- en waterschade. Het personeel en de klanten in het pand hadden zich direct al in veiligheid gebracht.


Wielen: Nederlanders gewond door ongeval op de L43 (update)
Zondagmorgen rond negen uur reed een 22-jarige Nederlander in zijn zilverkleurige Audi A3 over de Landesstraße 43 van Itterbeck in de richting van de Nederlandse grens, toen hij naar eigen zeggen uit moest wijken voor een dier en in de rechterberm kwam. De jonge man gaf een ruk aan het stuur waarop de auto de linkerberm in reed.
De Audi tuimelde het struikgewas in, ging over de kop en kwam ondersteboven tegen een boom tot stilstand.
De bestuurder -een inwoner van Hardenberg- liep daarbij lichte verwondingen op, maar zijn  passagier -woonachtig in Itterbeck- werd zwaar gewond.
Beiden zijn echter zelfstandig uit het wrak gekropen.
Ze zijn met Nederlandse ambulances naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol en is geverbaliseerd.
Aan de reddingsoperatie namen hulpverleners uit Nederland en Duitsland deel.
Het ongeval gebeurde op circa één kilometer voor de Nederlandse grens.


Punthorst: auto tegen boom; MMT-inzet voor jonge automobilist (Update)

Bij een ernstig ongeval op de Puntweg in Punthorst is een jongeman zwaar gewond geraakt.
Hij reed rond 02:50 uur na een flauwe bocht met zijn voertuig tegen een boom.
De bestuurder kwam bekneld te zitten en is door de brandweer van Nieuwleusen en van Balkbrug uit zijn auto bevrijd.

Buurtbewoners hoorden een flinke knal en gingen op onderzoek. Op de weg troffen zij de zwaar beschadigde auto aan tegen een boom, waarop direct de hulpdiensten werden gealarmeerd.
Vanwege de ernst van het ongeval werd direct een traumateam opgeroepen om het ambulancepersoneel te helpen. Zij kwamen met de traumahelikopter naar de ongevalslocatie.
De brandweer moesten met hydraulisch redgereedschap delen van de auto wegknippen om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Daarna kon hij met spoed per ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis. Hij overleed daar op dinsdag 8 augustus.
Een verkeersongevallenanalist heeft ter plekke een onderzoek gedaan.
Na dit onderzoek kreeg berger Hooikammer de taak de volledig vernielde BWM af te slepen.
Rond 05:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry WallingaZaterdag 5 augustus 2017

Hardenberg: ...en het was weer pannetjestijd
Toen er zaterdagavond om 19:06 uur brand gemeld werd in een flatwoning op de derde verdieping aan de Spaanskamp, nam men geen enkel risico en liet de Hardenberger brandweer met "groot materieel" uitrukken, inclusief de hoogwerker.
Het bleek mee te vallen: het ging om een vergeten pannetje op het vuur.
Na ventilatie van de flat konden de opgetrommelde manschappen retour kazerne.


Schoonoord: auto ramt boom; bestuurster gewond
Een automobiliste is zaterdagmorgen gewond geraakt, toen ze op de Tramstraat in Schoonoord tegen een boom reed.
De vrouw is door de brandweer uit het wrak bevrijd en gestabiliseerd door ambulance- en MMT-personeel.
Experts van Team Verkeersongevallenanalyse hebben ter plaatse sporen vastgelegd.
Een bijdrage van Henry Wallinga


A28: auto botst op uitgebroken koe
Op de A28 tussen Zwolle en De Lichtmis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03:30 uur een merkwaardig ongeval plaatsgevonden. Een auto botste op de snelweg op een losgebroken koe.
De twee inzittenden van de auto werden door ambulancepersoneel onderzocht maar hadden geen letsel opgelopen. De koe lag enige tijd bij te komen op de snelweg.
De gehele A28 werd afgesloten en verkeer moest de snelweg bij afrit Ommen verlaten en omrijden.
De koe krabbelde na enige tijd weer overeind en liep onder begeleiding van de politie over de parallelweg. Waarschijnlijk terug naar de stal alwaar ze was uitgebroken. De politie kon geen verdere informatie geven.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar vernielde auto afgesleept waarna er al snel weer één rijstrook kon worden geopend. Een  wegdekreiniger van aannemersbedrijf van der Kolk heeft het asfalt ontdaan van de vele wrakstukken.
Tegen 04:30 uur waren alle werkzaamheden gereed en konden de overige twee rijstroken ook worden vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hollandscheveld: politie-actie in de Riegheidestraat
Veel inwoners van Hollandscheveld werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een laag overvliegende politiehelikopter met de schijnwerper aan.
Velen namen poolshoogte en zagen politieagenten in kogelwerende vesten, veel patrouilleauto's en zelfs politie in burgervoertuigen.
De politie wilde geen mededelingen doen over wat er aan de hand was.
Bij een woning aan de Riegheidestraat werd gedreigd om met geweld binnen te vallen maar -hoewel er licht brandde- werd er niet opengedaan.
Omstanders moesten ruim afstand houden vanwege een 'serieus dreigende situatie', maar het zou om een valse melding gaan.  De politie trok zich daarna terug.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Vrijdag 4 augustus 2017

Gieten: politie onderzoekt verdachte brand

Rond half vier in de nacht van donderdag op vrijdag werd brandweer Gieten opgeroepen voor een woningbrand aan de Holtwal in Gieten.
Bij de woning aangekomen moest  de brandweer eerst een ruit van de voordeur inslaan om bij de brandhaard te kunnen komen.
Het gordijn bij de deur bleek in brand te staan.
De bewoonster was wakker geworden van de rook in haar slaapkamer en belde 112.
Omdat het om een verdachte situatie ging, is de woning tijdelijk aangemerkt als plaats delict en stelde het Team Forensische Opsporing een onderzoek in.

Een bijdrage van van Oost Media


Donderdag 3 augustus 2017

Dalfsen: geen gewonden bij botsing

Op de avond van donderdag 3 augustus zijn twee voertuigen zwaar beschadigd geraakt bij een verkeersongeluk op de kruising van de Ankummerdijk en de parallelweg van de Hessenweg (N340).
Een Peugeot personenauto, die op deze parallelweg reed in de richting van Dalfsen, botste op een Duitse Nissan personenauto, die op de voor-rangsweg Ankummerdijk in de richting van de Hessenweg (N340) reed.
De Nissan werd op het rechter achterwiel geraakt, waardoor de ophanging van dit wiel afbrak.

Geen van de inzittenden raakte gewond. Beide voertuigen raakten zodanig beschadigd dat ze door een berger moesten worden afgevoerd.
De bestuurder van de Peugeot personenauto moest lopend verder. De politie heeft de inzittenden van de Duitse personenauto (een man, vrouw, twee meisjes en een jongen) naar hun verblijfsplek -een camping in de omgeving van Lemelerveld- gebracht.

Een bijdrage van Ardesch Media


Klausheide (D): Nederlanders betrapt bij diefstal aanhangwagen
Een alerte buurtbewoner zag rond 01:00 uur in de nacht van maandag op dinsdag hoe twee personen een aanhangwagen op het erf van zijn buren achter hun auto koppelden en er zonder verlichting mee wegreden in de richting van de B213. Hij belde de politie, die direct op zoek ging en genoemde combinatie ter hoogte van restaurant Rammelkamp zag rijden.
De auto werd ter hoogte van het begin van de bebouwde kom aan de kant gezet. De twee inzittenden -Nederlanders van 20 en 38 uit Hengelo en Uelsen (D)- werden aangehouden en bekenden de diefstal. Ze werden dinsdagavond vrijgelaten.
De rechtmatige eigenaar kreeg zijn aanhanger terug.
De politie raadt eigenaren aan hun aanhanger goed op slot te zetten, omdat de laatste tijd meerdere aanhangwagens gestolen zijn.


A28: berging gestrande vrachtwagen

Woensdagavond rond 19:30 uur is men begonnen met de voorbereidingen om de gestrande vrachtwagen te bergen, die eerder die dag naast de snelweg A28 terecht is gekomen.
De firma Nienhuis Wegbeveiliging haalde een gedeelte van de vangrail weg om zo de truck makkelijker te kunnen bergen.
Nadat medewerkers van bergingsbedrijf Hooikammer de aandrijfas van de vrachtwagen hadden afgekoppeld moest er ook nog een kapot gereden band worden gewisseld. Ondertussen werd verderop een gedeelte van de vangrail vervangen, die door de vrachtwagen compleet plat was gereden.

Met de sterke lier van de bergingstruck werd de combinatie vrij makkelijk uit de berm getrokken waarna deze klaar werd gemaakt om vervoerd te worden naar het depot in Staphorst.
Weer een andere firma -Olde Kalter Verkeer & Mobiliteit uit Hengelo-  was druk bezig met het gedeeltelijk weghalen van een spitsstrookbord.
Bij de afhandeling van een ongeval kwam dus best wat kijken.
Om de wegwerkzaamheden veilig te laten verlopen was één rijstrook van afrit Zwolle-Noord afgesloten en ook een rijstrook voor het doorgaande verkeer. Alle werkzaamheden werden nauwkeurig in de gaten gehouden door een medewerker van Wilchem Milieu- en Incident Management en een weginspecteur van Rijkswaterstaat.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Woensdag 2 augustus 2017

Dedemsvaart: gasfles in brand
Woensdagavond 2 augustus is de brandweer uitgerukt naar een woning aan De Aak in Dedemsvaart. Daar was een gasfles in een open haard/terrasverwarmer in brand gevlogen na een flinke plof, die gevolgd werd door een steekvlam.
De brandweer heeft het vuur gedoofd en de gasfles later afgekoeld en leeg laten lopen.
Ambulancepersoneel controleerde eerst enkele betrokkenen in de achtertuin; later is iemand per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media


Dalfsen: oude schuur verwoest
Rond kwart voor acht op de avond van woensdag 2 augustus is brand uitgebroken in een schuur op een erf aan de Venneweg in het buitengebied van Dalfsen. De brandweer zette een watertransport op vanwege de afgeleging ligging.
De schuur is grotendeels in de as gelegd.
De directe omgeving is vervuild met asbest.
Een bijdrage van Ardesch Media


Coevorden: balenpers in brand

Tijdens werkzaamheden op een akker aan de Europaweg net buiten de bebouwde kom van Coevorden is woensdagmiddag een Vicon rondebalenpers, die achter een tractor hing, in brand gevlogen. De bestuurder wist de machine nog bijtijds af te koppelen.
De Coevorder brandweer was er snel bij, maar de vlammen richtten toch zware schade aan.
Een brandweervrouw doofde de brand met een hogedrukspuit vlot.

Een bijdrage van Peter Kramer


A28: vrachtwagen achter de vangrail

Op de A28 ter hoogte van de afrit Zwolle-Noord is woensdagmiddag een vrachtwagen van de weg geraakt. De chauffeur was erg moe en probeerde een plekje te zoeken om te rusten. Voor hij het wist werd hij opgeschrikt toen de combinatie op de vangrail zat en vele meters door de berm ploegde.
Tijdens zijn rit door de berm raakte de vrachtwagen een paal en een regelkast. De chauffeur werd door de cabine geslingerd en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. De man is door ambulancepersoneel onderzocht maar hield slechts wat wondjes aan zijn hoofd over van glassplinters. Verdere behandeling was niet nodig.
De opgeroepen brandweer werd enkel ingezet voor het verhelpen van een vloeistoflekkage.
Het verkeer ondervond flinke hinder van het eenzijdige ongeval.
Er werd een snelheidsbeperking opgelegd en één rijstrook afgesloten.
Ook aan de andere zijde van de snelweg ontstond door kijkers een file.
De berging van de vrachtwagen, die geladen was met ongeveer 400 pallets, zou na de avondspits plaatsvinden.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Hoogeveen: weer raak in de Brandstad...

Woensdagmorgen rond kwart voor vijf werd een autobrand gemeld aan de Trompstraat in Hoogeveen.
De auto, waarvan de achterzijde in brand stond, stond met de voorzijde tegen de woning.
Omdat de brandweer net terug op de kazerne was na een keukenbrand in het AZC in Hoogeveen, kon men direct weer uitrukken. Daardoor was men snel ter plaatse en kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning.
Ook deze autobrand werd door de politie beschouwd als verdacht, waardoor de locatie tot "Plaats Delict" werd voor nader onderzoek.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 1 augustus 2017

Staphorst: bromscooterbestuurder tegen vrachtwagen

Op de J.J. Gorterlaan is de bestuurder van een scooter gewond geraakt door een aanrijding met een vrachtwagen. De jongeman reed vanuit Staphorst op de Staphorster Kerkweg en wilde de J.J. Gorterlaan oversteken.
Daarbij zag hij een van rechts naderende vrachtwagencombinatie over het hoofd, met de aanrijding als gevolg.
Ondanks een poging van de vrachtwagenchauffeur om de combinatie tijdig te stoppen kwam het toch tot een botsing. De scooterrijder raakte de linker voorzijde van de truck, waarna hij ten val kwam. Wonder boven wonder gleed de scooter met bestuurder voor de truck uit. Na enkele meters kwam alles tot stilstand en bleef de jongen gewond op het asfalt liggen.

Het ambulancepersoneel was snel ter plaatse en  ontfermde zich over de scooterrijder.
De opgeroepen traumahelikopter met het mobiel medisch team was net boven de ongevalslocatie toen de ambulance met spoed met de patiënt naar het ziekenhuis vertrok. Informatie over zijn toestand is niet bekend.
De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd maar was flink geschrokken.
De verkeersongevallendienst deed ter plaatse onderzoek op de inmiddels beruchte kruising, waar al meerdere ongevallen hebben plaats-gevonden.
Na het onderzoek mocht de chauffeur met de truck zijn weg vervolgen.
De totaal vernielde negen jaar oude Yamaha bromscooter werd opgehaald door bergingsbedrijf Hooikammer.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Ommen: auto Brits gezin geraakt door uitgebrande politie-Porsche

Dinsdagmiddag 1 augustus is een aanhanger, die door een bestelbus in de richting van Ommen werd getrokken, ter hoogte van de kruising van de Beerzerweg met de Nieuwe Hammerweg in het buitengebied van Ommen losgekomen van het trekkende voertuig.
Dit gebeurde nadat de bus over de verkeersdrempel op deze kruising reed.
De losbreekreminrichting van de zo goed als nieuwe trailer (de trailer is van eind mei dit jaar) deed zijn werk, maar desondanks kon een tegenligger de aanhanger niet ontwijken.
Het Engelse voertuig kwam met de passagierszijde (links) tegen de aanhanger en raakte hierbij zwaar beschadigd.
In het voertuig zat een gezin uit de omgeving van Londen, dat op vakantie is in het Vechtdal. Achter de man en de  vrouw zaten twee jonge meisjes en een jonge jongen.

In eerste instantie werd een ambulance opgeroepen maar die kon onderweg omdraaien: geen van de betrokkenen was gewond. Beide partijen hebben met hulp van de politie de schadeformulieren ingevuld.
De politie heeft de aanhanger en het trekkende voertuig onderzocht en stelde vast dat beide in orde waren. Hoe de aanhanger los kwam is niet duidelijk.
De eigenaar van de trailer -een autobedrijf uit Albergen- zorgt zelf voor verder vervoer van de trailer en lading.
De zwaar beschadigde Engelse auto wordt door een berger opgehaald.

Op de aanhanger stond een voormalig voertuig van de Rijkspolitie, dat zwaar beschadigd raakte bij een brand op 13 mei 2017 dit jaar.
Toen vatte het voertuig vlam op de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede.
De Porsche 911 Targa was toen al gerestaureerd en wordt op dit moment weer gerestaureerd.
Het voertuig lijkt geen verdere schade te hebben opgelopen bij het ongeluk van vandaag

Een bijdrage van Ardesch Media


Emlichheim (D): garage aan de Weustingstraße brandt af
Dinsdagmorgen rond half zeven werd de vrijwillige brandweer van Emlichheim en Laar gealarmeerd vanwege brand in een aan een woning aan de Weustingstraße aangebouwde garage.
De rookwolken waren al tijdens de rit goed te zien; de garage en een aanbouw stonden dan ook al in lichterlaaie.
Het was duidelijk dat de garage niet meer te redden viel.
De brandweer stelde dan ook als prioriteit het woonhuis en de garage van de buren te redden, hetgeen lukte.
Met een warmtebeeldcamera werd tijdens het nablussen naar resterende warmtebronnen gezocht.
De brandweer zetten vijf voertuigen in en in totaal dertig man.
De politie stelt een onderzoek in teneinde de oorzaak van de brand te achterhalen.


Lohne (D): loods agrarisch bedrijf brandt af

Maandagavond laat brak brand uit in een open loods van een agrarisch bedrijf aan de Franz-Josef-Straße in Lohne.
Voor zover nu bekend stonden er meerdere strobalen en een grote hoeveelheid kunstmest in brand; mogelijk ten gevolge van een defect in een elektriciteitskast.
De vlammen sloegen over op het gebouw en een mestmixer. De brand werd door brandweereenheden uit vrijwillige brandweer Lohne, Wietmarschen en Schwartenpohl geblust.
De spuitgasten wisten te voorkomen dat de vlammen op andere gebouwen oversloegen.
Uit voorzorg is ook een ambulance opgeroepen, maar gelukkig vielen er geen slachtoffers.
De schade wordt geraamd op € 100.000 Euro.Sint Jansklooster: auto total loss na slippartij
Bij een eenzijdig ongeval op de Oppen Swolle bij Sint Jansklooster is in de nacht van maandag op dinsdag een automobilist gewond geraakt. De man raakte op de N331 tussen Vollenhove en Zwartsluis net na de afslag naar Sint Jansklooster in de berm, corrigeerde hierop en kwam aan de andere kant van de weg in een sloot tot stilstand.

Jongeren, die in een schuur aan het bouwen waren aan een corsowagen, hoorden de klap en waarschuwden direct de hulpdiensten.
De automobilist kon zelf uit de auto klimmen en zat op de vangrail te wachten op hulp. De man is met een flinke hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de zwaar beschadigde 20 jaar oude Renault Megane Cabrio uit de sloot. Volgens de gegevens van het RDW heeft de huidige bezitter slechts enkele dagen kunnen genieten van zijn heilige koe. Hij zal gezien de schade aan het voertuig op zoek moeten naar een ander vervoermiddel.
Een bijdrage van Henry Wallinga


A28 - Zwolle: vrachtwagen op z'n kant
Op de afrit van de A28 naar het industrieterrein Hessenpoort is maandagmiddag een vrachtwagen gekanteld.
De chauffeur raakte hierbij gewond en is door de brandweer uit de cabine gehaald, waarna hij per ambulance is overgebracht naar het Isala ziekenhuis.
Vanwege de ernst van het ongeval was ook een traumahelikopter opgeroepen maar deze kon al snel worden afgemeld.
Door het ongeval werd de afrit geheel afgesloten voor het verkeer wat voor de nodige verkeershinder zorgde. Ook de oprit naar de A28 werd afgesloten om veilig te kunnen werken.

De vrachtwagen vervoerde een container geladen met oud papier waarvan de gehele inhoud in de berm terecht kwam. Op de aanhanger die achter de vrachtwagen hing stond een lege container. Deze bleef overigens keurig op de wielen staan.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de gekantelde vrachtwagen weer keurig op de wielen getakeld en afgevoerd. Aannemersbedrijf Engel heeft gezorgd voor het opruimen van de lading. De oprit kon rond 18:40 worden vrijgegeven. Nadat alle werkzaamheden waren afgerond kon tegen 21:00 uur ook de afrit weer gebruikt worden.
De chauffeur heeft aan het ongeluk enkele gebroken ribben en flink wat schaafwonden aan gezicht en lijf overgehouden.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 31 juli 2017

A30: dwarse Deventernaar grossiert in strafbare feiten

Een 33-jarige inwoner van Deventer beging zondag in Duitsland een hele rits strafbare feiten:
hij reed met zijn onverzekerde Mazda tegen de vangrail op snelweg A30 en toen de politie hem (slapend) in  zijn auto aantrof op parkeerplaats Emsland Süd en hem wilde controleren, verzette  hij zich daartegen. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol (1.51 promille) en drugs en in de auto werd een kleine hoeveelheid marihuana gevonden.
Hij verzette zich tegen zijn arrestatie, waarbij een politieman letsel aan een hand opliep.
De man moest een borgsom van € 750 Euro betalen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Hij kreeg ook een lokaalverbod, omdat hij het politiebureau ondanks alles niet vrijwillig wilde verlaten….B213 / Darme: jonge automobilist vindt de dood
Zondagmiddag is op de Bundesstraße 213 ter hoogte van Darme bij Lingen een ernstig verkeersongeval gebeurd, waarbij een achttienjarige man uit Lingen zwaar gewond raakte en later overleed.
Hij reed rond half twee in zijn Audi A3 in de richting van Nordhorn, maar kwam ter hoogte van de Rheiner Straße door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde weghelft, waar bij op een Bulgaarse trekker met oplegger botste.
De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn letsel bezweek.
De trucker bleef ongedeerd, maar leed aan een shock.
De weg was ter plaatse tot circa 22:00 uur afgesloten.


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.