Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2017
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 27 augustus 2017

Diever: kind zwaargewond door omvallend kunstwerk
Zondagmorgen rond half tien is een vierjarig jongetje zwaargewond geraakt, toen hij op de Peperstraat in Diever aan een houten kunstwerk trok. Dat viel om en kwam op het kind terecht. Het kind uit Barendrecht (ZH) was in gezelschap van zijn moeder en z'n broertje.
De politie stelde ter plaatse een onderzoek in om de toedracht te achterhalen.
(Archieffoto juni 2016)

Zaterdag 26 augustus 2017

Twist (D): nog tijdig ontdekte brand richt zware schade aan in woning
In Twist (D) is vrijdagmiddag in een vrijstaande woning aan de Reithorn brand uitgebroken. Een alerte fietser (50) zag dat er rook uit het dak kwam en belde de alarmcentrale met het verzoek de brandweer te alarmeren en de bewoners te waarschuwen.
Nadat de bewoners op de hoogte gebracht waren, ontdekten ze dat er brand op zolder woedde, toen ze het zolderluik openden: de zolder stond al in lichterlaaie.
Het gezin bracht zich in veiligheid, waarop de brandweer van Twist, Schöninghsdorf en Meppen met blussen konden beginnen.
Het dak staat op instorten en de schade bedraagt meerdere tonnen.
De politie heeft de woning tijdelijk in beslag genomen hangende het onderzoek.

Vrijdag 25 augustus 2017

Slagharen: aanrijding op de Coevorderweg

Vrijdagmiddag rond 13:00 uur zijn twee auto's onzacht met elkaar in aanraking gekomen op de kruising Coevorderweg-Zwarte Dijk-Herenstraat.
De bestuurder van een Opel Vivaro bestelbus met aanhanger stond voorgesorteerd om van de Coevorderweg rechtsaf te slaan richting Lutten, toen zijn navigatiesysteem meldde dat hij rechtdoor moest om in Klazienaveen terecht te komen. Het verkeerslicht voor rechtdoor bleek echter op rood te staan, hetgeen duidelijk werd, toen de bus in botsing kwam met een Suzuki Ignis, die vanaf de Zwarte Dijk de kruising op reed - bij groen.

Beide voertuigen liepen schade op, maar zowel de inzittenden van de gele Ignis (een man en een vrouw uit Zeeland) als de bestuurder van de bedrijfswagen bleven nagenoeg ongedeerd. De Suzuki moest echter door een berger opgehaald worden, omdat de linker voorwielophanging gesneuveld was.


A37: auto raakt vrachtwagen, slaat over de kop
Aan het begin van de vrijdagnacht is bij het inhalen een Renault Megane tegen de zijkant van een vrachtwagen gereden. De beveiliging aan de zijkant voorkwam dat de auto onder de vrachtwagen schoof.
De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat de auto hem met hoge snelheid naderde en toen deze naast hem zat plots een slingerende beweging maakte. "Mogelijk was hij in de middenberm gekomen en gaf hij een ruk aan het stuur zo dacht de vrachtwagenchauffeur.
De auto “sloeg over de kop, raakte de vangrail in de middenberm en landde total loss op vier wielen.
De gewonde automobilist is naar een ziekenhuis vervoerd.
De vrachtwagen kwam met een paar lekke banden en enkele deuken in de beveiliging aan de zijkant, op de vluchtstrook tot stilstand.

Beide rijstroken raakten versperd en overal lag glas en andere onderdelen van de auto.
Het verkeer werd langs het ongeval geleid. Voor de afhandeling en een onderzoek door de VOA werd extra wegbeveiliging, naast de voertuigen van RWS, ingezet.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 24 augustus 2017

Kerkenveld: shovel uitgebrand

Donderdgmiddag rukte de brandweer van Zuidwolde uit naar de Ringdijk in Kerkenveld, waar een shovel in brand was gevlogen op het erf van een boerderij. Bij aankomst van de drie voertuigen bleek de machine al volledig in brand te staan.
Gelukkig stond de Kramer Allrad shovel niet dich bij bebouwing, zodat de schade beperkt bleef. De vlammen werden bestreden met water en later met schuim, hoewel uitstromende diesel aan de onderzijde van de machine geruime tijd hardnekkig bleef branden.Woensdag 23 augustus 2017

Echten: lek in hogedrukgasleiding

Woensdagmorgen reed een korfmaaier van het Waterschap Drents Overijsselse Delta langs het Oude Diep, op de grens tussen Hoogeveen en Echten een hogedrukgasleiding lek. Eerst dacht de machinist nog, dat het om een mankement aan de machine ging, maar toen hij uitstapte en gas rook, ging hij er snel vandoor na eerst de motor uit te hebben gezet.
De gealarmeerde brandweer en politie konden weinig meer doen dan toezicht houden, want het lek bevond zich zo'n 100 meter van de weg en er was geen bebouwing ín de directe omgeving.
Nadat Rendo de gasleiding had afgesloten, kon men met de herstelwerkzaamheden beginnen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Zwartsluis: brand in keuken richt zware schade aan
Brand in de keuken van een woning aan De Nieuwesluis heeft in de nacht van dinsdag op woensdag enorme schade veroorzaakt.
De bewoners werden rond 05:00 uur opgeschrikt door glasgerinkel en ontdekten toen de brand.
De woning stond toen al vol rook, waarop de bewoners naar buiten zijn gevlucht. Zij werden bij buren opgevangen.
De korte felle brand in de keuken heeft veel rookschade veroorzaakt. In veel moderne woningen zijn veel kunststoffen aanwezig,  wat zorgt voor een vieze vettige rook, die overal neerslaat.

Ondanks de aanwezigheid van rookmelders zijn die niet afgegaan.
De officier van dienst heeft daarom een speciaal onderzoeksteam van de brandweer laten komen.

Een Salvagecoördinator zal de getroffen bewoners adviezen geven en helpen waar nodig is. Ook zal hij zoeken naar een onderdak.
De woning tijdelijk onbewoonbaar.
De bewoners, die bij de brand niet gewond zijn geraakt, zijn elders ondergebracht.  
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 22 augustus 2017

Zwartsluis: brand in afzuiginstallatie Royal Buisman
Bij Royal Buisman aan de Zomerdijk in Zwartsluis is dinsdagmiddag brand uitgebroken tijdens het branden van suiker, waarna de vlam in de afzuiginstallatie sloeg. Brandweereenheden uit Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden de brand vlot onder controle.
De eveneens gealarmeerde korpsen van Meppel en Vollenhove hoefden niet ingezet te worden.
Volgens omwonenden sloegen de vlammen uit de afzuigpijp boven op het dak en kwamen er flinke rookwolken vrij.  Ondanks dat de brand snel geblust was is er wel veel schade ontstaan aan de afzuiginstallatie. Door deze schade, aan afvoerkanalen en de wasinstallatie, ligt het productieproces zeker enkele dagen stil. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
Hoe lang het zal duren voor het bedrijf weer volledig in werking is, kon een woordvoerder nog niet zeggen.

Royal Buisman is al decennia marktleider in het produceren van natuurlijk gekarameliseerde suikers en karamellen die worden toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Deze ingrediënten versterken de kleur, smaak en textuur van het product, waaraan het word toegevoegd.
Een bijdrage van Henry Wallinga

N375: overstekende E-fietsster gewond bij Ruinerwold

Op de N375 -de provinciale weg Pesse – Meppel- is een overstekende fietsster op haar E-bike aangereden door een personenauto. De vrouw stak over van de Koekangerdwarsdijk naar Broekhuizen en zag de aankomende auto niet of te laat.
De vrouw werd door de remmende en uitwijkende auto geraakt en kwam te vallen.
De auto kwam met twee wielen tot stilstand op een stoeprand.
De vrouw is met spoed afgevoerd naar een ziekenhuis.

De VOA deed ter plaatse onderzoek en hield een remproef met de betrokken auto.
Voor afhandeling en onderzoek werd de N375 in beide richtingen afgesloten

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Maandag 21 augustus 2017
Geen bijzonderhedenHosting door:


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.