Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2017
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 24 december 2017
Zaterdag 23 december 2017

Holten: weg afgesloten vanwege gewonde zwaan
Vrijdagavond 22 december werd gemeld dat er een gewonde zwaan midden op de N332 lag.
De N332 werd tijdelijk afgesloten tussen Holten en Nieuw-Heeten om het dierenambulanceteam in de gelegenheid te stellen het dier te vangen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanVrijdag 22 december 2017

Slagharen: auto rijdt sloot in aan de Weverijweg

Donderdagavond even na negenen kreeg de Slagharense brandweer met hun collega's uit Hardenberg opdracht met spoed uit te rukken naar de Witmanweg in Slagharen vanwege een verkeersongeval. Het ongeval bleek echter op de Weverijweg te zijn gebeurd: er lag een Peugeot 206 ondersteboven in de bermsloot en tegen de omheining van een paardenweide.
De auto was in de bocht van de weg geraakt, gekanteld en zo'n 30 meter door de moddersloot gegleden.
Gelukkig bleken de vier inzittenden (man, vrouw en twee kinderen) al uit het voertuig en in veiligheid. Ze werden in een ambulance nagekeken, maar het letsel leek erg mee te vallen.Punthorst: auto in sloot: bestuurder gewond
Bij een eenzijdig ongeval op de Schapendijk is vrijdag aan het eind van de middag een automobilist gewond geraakt. De man reed vanaf Rollecate richting De Zwarte Dennen toen hij ter hoogte van de Dekkersweg in een bocht de macht over het stuur verloor, tegen een boom botste en in een sloot tot stilstand kwam.
De man is per ambulance met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak, de totaal vernielde Renault Clio uit de sloot te takelen en af te voeren. Mogelijk heeft de mist een rol gespeeld bij de toedracht van het ongeval.
Een bijdrage van Henry Wallinga


N34: dode ten gevolge van frontale botsing

Bij een frontale aanrijding boven de Torenwijk op de N34 tussen Odoorn en Emmen is vrijdagmiddag een 41-jarige automobilist uit Borger om het leven gekomen. Eén inzittende (54-jarig, uit Emmen) van de andere auto is met twee passagiers naar het ziekenhuis gebracht.
Het Mobiel Medisch Team kwam per auto vanwege de mist. Team Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht.
Het verkeer is langs het ongeluk geleid.
Daarna werd de weg afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden. Deze afsluiting duurde tot ver in de middag.

Een bijdrage van Van Oost Media


Ommen: ambulance met pech
Donderdagmiddag is een ambulance van RAV  IJsseland met pech stil komen staan op de afrit van de N48 bij Ommen op de aansluiting met de Balkerweg.
De ambulance had de dag ervoor een grote onderhoudsbeurt gehad en kwam met een losgeraakte brandstofleiding stil te staan. Met als gevolg een diesellekkage op de afrit van de N48.
De brandweer van Ommen heeft het dieselspoor opgeruimd.
Monteur Henk Bastiaan uit 's Heerenbroek loste het lek snel provisorisch op middels een slimme "MacGyver"-reparatie.
Met onvetter reinigde de brandweer het motorcompartiment van de ambulance, die daarna op eigen kracht verder kon.
Een bijdrage van Ardesch Media


Mastenbroek: auto in de Oude Wetering

Een automobilist is vrijdagmorgen met zijn auto in het water van de Oude Wetering beland.
De bestuurder kon zichzelf bijtijds uit zijn benarde positie bevrijden.
Politie, brandweer en ambulance waren allen snel ter plaatse. De man werd door ambulancepersoneel onderzocht op letsel, maar hield enkel een nat pak over aan het avontuur.

De brandweer heeft voor de zekerheid het voertuig, dat midden in het water lag,  gecontroleerd op de eventuele aanwezigheid van  meerdere inzittenden. Dat bleek niet het geval, waarop de brandweer terug kon keren naar de kazerne.
Bergingsbedrijf Wolves kreeg de taak om de B.M.W. uit het water te takelen en af te voeren. Om de berging veilig en vlotjes te laten verlopen werd de Oude Wetering tijdelijk afgesloten.
Wat de oorzaak van het ongeval is kon de politie niet vertellen. Mogelijk heeft de dichte mist een rol gespeeld.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Gronau (D): "beveiligers" maken geld van supermarkt buit
Twee mannen hebben dinsdag rond 14:30 uur op het terrein van een supermarktketen aan de Ochtruper Straße in Gronau een opmerkelijke diefstal uitgevoerd. Ze verschenen in een zwarte VW Transporter die voorzien was van stickers van het bedrijf dat al jaren geldtransporten uitvoert. De twee mannen droegen ook de voor die beveiligingsfirma kenmerkende kleding en waren kennelijk op de hoogte van de procedures.
Ze wisten op deze geraffineerde wijze de geldkisten met de opbrengsten te bemachtigen.
Even later bleek dat de twee bedriegers waren: de eigenlijke geldauto was nog onderweg
Ondanks een direct gestarte zoekactie bleken het duo en hun voertuig spoorloos.

Het signalement van het duo: ze hadden een donkere huidskleur en leken veel op elkaar. Beiden hadden een zwarte baard en zijn mogelijk van Arabische komaf. Ze spraken Duits zonder accent en zagen er verzorgd uit.
De recherche is een onderzoek gestart en vraagt u als u, informatie heeft, te bellen met 0049 2861 9000.


Nijverdal: twee auto's uitgebrand in parkeergarage onder appartementencomplex

In de nacht van donderdag op vrijdag woedde een korte, maar  hevige brand in een parkeergarage onder twee appartementencomplexen in Nijverdal.
Vanwege de rook besloten de hulpdiensten alle bewoners uit de woningen te halen. In totaal zijn 67 personen uit de woning gehaald. Zij zijn allen nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Omstreeks 0.00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in de kelder van een appartementencomplex aan de Constantijnstraat in Nijverdal. Het ging om een brand in de parkeergarage onder twee appartementencomplexen. De brand was snel onder controle. Twee auto’s zijn uitgebrand.
Omdat de brand gepaard ging met veel rookontwikkeling schaalden de hulpdiensten fors op. Door de aanwezigheid van veel personeel en materieel kon de ontruiming van het complex snel in gang gezet worden. De brandweer ging van deur tot deur om de bewoners uit de woning te halen. Ook zijn enkele personen via de buitenzijde, met behulp van een hoogwerker, uit de woning gehaald.
De bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen horecagelegenheid. Alle woningen worden gecontroleerd op koolmonoxide.
De oorzaak van de brand is niet bekend.
Brandweermensen uit Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen zijn ingezet bij de incidentbestrijding. Het gaat hier om ca dertig brandweermensen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Donderdag 21 december 2017

Woensdag 20 december 2017

Hoogeveen: forensisch onderzoek in woning na vondst lijk
De politie is woensdagavond een sporenonderzoek gestart in en rond een woning aan de Dr Anton Philipsstraat op bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen. Dit gebeurde na de vondst van een stoffelijk overschot in het pand.
De straat en de nabijgelegen rotonde werden met linten afgezet.

UPDATE 21 dec.: het slachtoffer is de 49-jarige bewoner. Hij is door geweld om het leven gekomen. Een familielid vond de man en belde 112.


N377: auto tegen boom bij Dedemsvaart
De brandweer van Dedemsvaart reed rond kwart voor vier woensdagmiddag naar de kruising van de N377 met de Sponturfwijk in buurtschap De Pol bij Dedemsvaart, waar een BMW 316 was verongelukt. De auto, die richting Balkbrug reed, was zonder te remmen na de kruising tegen een boom in de middenberm gereden.
Volgens getuigen, die de bestuurder te hulp schoten, maakte de man een versufte indruk. Het slachtoffer, dat waarschijnlijk tijdens de rit onwel geworden was, is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht
De kruising werd door de politie gedeeltelijk afgesloten: verkeer richting Balkbrug kon de ongevalslocatie via de parallelweg passeren.
De onherstelbaar beschadigde 21 jaar oude auto werd door berger Autax opgehaald.


A31: bejaarde spookrijder om het leven gekomen bij Lohne (D)
Dinsdagavond rond zeven uur is een 82-jarige in Wielen (D) woonachtige Nederlander op de A31 bij Lohne om het leven gekomen.
De man reed met zijn Mazda in de verkeerde richting de autobahn op en botste frontaal op een trekker met oplegger, bestuurd door een 37-jarige man uit Westoverledingen.
De bejaarde automobilist raakte daarbij bekneld in zijn auto en moest door de brandweer van Lohne uit het wrak bevrijd worden. De man overleed ter plaatse.
De trucker liep licht letsel op.

Onduidelijk is nog via welke oprit de 82-jarige man de snelweg opgereden is. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de Autobahnpolizei Lingen via 0049 591 87715.


Dinsdag 19 december 2017

Dedemsvaart: brand in dak van oude boerenschuur
Diverse brandweereenheden spoedden zich dinsdagmiddag naar een pand aan de Mulderij in het buitengebied van Dedemsvaart vanwege brand in een schuur. De rode haan had toegeslagen in het met asbestgolfplaten afgedekte rieten dak van de oude boerenschuur.
Er kwam in eerste instantie rook vrij uit het dak.
Het vuur bleek met grote moeite te bestrijden, maar nadat flink wat platen vanaf de hoogwerker verwijderd waren was men de situatie de baas.
Hoewel de oorzaak nog niet bekend is, was er in de onmiddellijke nabijheid vuurwerk gevonden.


Hardenberg: zwavelzuur vrijgekomen in zwembadgebouw (update)

De Hardenberger brandweer heeft dinsdagmorgen rond elf uur de directe omgeving van het zwembad van de Baalderborg Zorggroep aan de Vlasakkerkamp met linten afgezet.
Dat gebeurde nadat er tijdens het afleveren van zwavelzuur naar schatting honderd liter van die vloeistof wegstroomde doordat er ten gevolge van een menselijke fout een kraan open was blijven staan.
Na verkenning en in overleg met de adviseur gevaarlijke stoffen werd besloten de vloeistof op de begane grond met water tot een ongevaarlijke verhouding te verdunnen en die in de kelder weg te pompen met een dompelpomp.
Er was geen gevaar voor de volksgezondheid.
De klus duurde tot ver in de middag.Buinerveen: auto tegen boom; bestuurder zwaargewond

Een auto is maandagavond op de Zuiderstraat in Buinerveen tegen een boom gebotst.
De bestuurster is met zware verwondingen overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen.
Het traumateam van het UMCG kwam per auto, omdat het door de laaghangende bewolking onmogelijk was om met de helikopter uit te vliegen.
De auto raakte zwaar beschadigd.
Er wordt onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk.

Een bijdrage van Van Oost Media
Feeëriek Trucks by Night

Zaterdagavond trok door de regio weer een bonte stoet van versierde en verlichte vrachtwagens.
Veel leden van chauffeursvereniging “De Lichtmis” zijn de gehele dag druk geweest om hun vrachtwagen met lichtslangen en lichtnetten te versieren. Volgens de organisatie was het de elfde maal dat de rondrit werd gehouden.
De start was in Staphorst en men trok door Rouveen om via Hasselt naar Genemuiden te gaan.
Hier was een korte stop en toen ging het via Hasselt richting Nieuwleusen, waar bij de kerstmarkt opnieuw een stop gehouden.
Na afloop van de markt vertrok de stoet weer richting Staphorst om daar te ontbinden.
Ook dit jaar trok het evenement veel bezoekers langs de route.

Een bijdrage van Henry WallingaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.