Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2017
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 5 februari 2017

Nieuw-Amsterdam: bedrijfswagen brandt uit
Zondagavond is op de Scheidingsweg in Nieuw-Amsterdam een Ford Transit bestelwagen in brand gevlogen.
De brandweer kon niet voorkomen dat de dertien jaar oude bedrijfswagen onherstelbaar beschadigd raakte.
Een bijdrage van Fox Eye Press / Van Oost MediaZaterdag 4 februari 2017

Zwolle: ravage na botsing busje - vrachtwagen
Bij een botsing tussen een bestelbus en een vrachtwagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04:00 uur een man gewond geraakt.
Hij kwam met zijn bestelbus vol kranten vanaf de A28 op de kruising van de Kranenburgweg met de Hessenweg in botsing met een vrachtwagen die vanaf het industrieterrein Hessenpoort kwam.
Door de aanrijding werd de gehele voorkant van de bus weggeslagen.

Door de enorme klap kwam de bestuurder bekneld te zitten in zijn bus. Het motorblok vloog  uit de bestelbus en kwam tientallen meters verderop te liggen.
De vrachtwagen werd ter hoogte van de achteras en de onderrijbeveiliging van de trailer geraakt en werd onbestuurbaar. De combinatie begon te scharen en schoot door de berm. De truck kwam in een sloot tot stilstand; de oplegger stond dwars in de berm. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De Zwolse brandweer heeft na een inzet van drie kwartier de beknelde bestelbusbestuurder weten te bevrijden. Een opgeroepen mobiel medisch team kon vanwege de weersomstandigheden geen gebruik maken van de traumahelikopter en moest per auto naar de ongevalslocatie. Op hun komst kon echter niet worden gewacht waarop de patiënt  met spoed is overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Over zijn toestand is momenteel niets bekend.

Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage. Voor de berging van de vrachtwagen moest een telescoopkraan worden ingezet en kwam bergingsbedrijf Hooikammer met een grote bergingstruck. Berger Wolves ontfermde zich over de bestelbus en het losgeslagen motorblok.
De firma van der Kolk kwam ook in actie omhet wegdek en de berm te saneren en te ontdoen van motor- en gasolie  en de vele wrakstukken.
Tegen 11:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Meerr foto's op de site van Henry Wallinga


Nordhorn (D): fietser betrapt met drugs

Een 28-jarige fietser uit Lingen is vrijdagmiddag op de  Frensdorferhaar aan het Nordhorn-Almelo-Kanaal gearresteerd,
Hij wilde drugs op deze -onopvallende- manier uit Nederland invoeren.
De man had 100 gram marihuana en bovendien meerdere grammen harddrugs als cocaïne en heroïne bij zich.
Hij had al een strafblad vanwege dit soort misdrijven.


Donderdag 2 februari 2017

Hardenberg: Burgernetactie na overval op supermarkt

Tegen achten donderdagavond heeft een met een mes gewapende man (foto) getracht een overval te plegen op de Spar supermarkt aan het Jupiterplein in Hardenberg.
Diverse politie-eenheden waaronder bikers en een speurhondengeleider, zochten direct de wijk Hazenbos af en postten op strategische punten, waaronder aan de Haardijk.
Er is onmiddellijk een Burgernetactie gestart.

De dader voldoet aan het volgende signalement: man met donkere huidskleur, baardje, smal postuur, grijs fleecejack met capuchon en Britse vlag aan de voorzijde, joggingbroek, zwarte schoenen.
Hij was in het bezit van een groot mes.

Foto's: U S Media


Lemelerveld: gewonde door botsing op de Achterkampweg

Op de avond van donderdag 2 februari zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Achterkampweg en de Posthoornweg achter wegrestaurant de Lantaren, naast de Ommerweg (N348).
Een voorrangsfout lijkt de oorzaak te zijn.
Team Verkeersongevallenanalyse werd opgeroepen om het ongeval te onderzoeken.
Eén betrokkene werd na controle in een ambulance vervoerd naar een ziekenhuis in de regio.

Een bijdrage van Ardesch Media


Dedemsvaart: pedelecrijder gewond door botsing
Donderdag tegen zonsondergang is de bestuurder van een zwarte Stromer pedelec gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de De Magnolia met de Moerheimstraat in Dedemsvaart.
De man, die van de Magnolia de kruising op reed, botste tegen de rechter zijkant van een personenuto, die over de Moerheimstraat in de richting van het centrum onderweg was.
De automobilist verklaarde, dat hij de e-biker niet had gezien, omdat die zich kort daarvoor achter een auto bevond en het op dat moment druk was op de kruising.


Bad Bentheim: Duitse douane vindt boerderij vol hennepplantages; Syriërs verdacht
De Duitse douanerecherche heeft aan de NL-D grens in de buurt van Bad Bentheim in een voormalige boerderij een grote hennepplantage ontdekt met meer dan duizend hennepplanten in verschillende groeistadia alsmede tien kilo geoogste henneptoppen met een totale straatwaarde van een half miljoen Euro.
De boerderij was op amateuristische wijze van de kelder tot en met de zolder ingericht voor de kweek van hennep.
Twee Nederlanders van Syrische afkomst worden als verdachte gezien, maar waren bij de inval niet ter plaatse.
Foto's: Douane
-


Schoonebeek: Nederlandse politie achtervolgt dronken automobilist tot in Neuenhaus (D)
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben Nederlandse politieauto’s in Nederland en Duitsland achter een Nederlandse VW Golf aan gezeten. De auto viel tegen tweeën in de buurt van Schoonebeek op omdat hij slingerend over de weg reed en de bestuurder kennelijk flink onder invloed was.
Ondanks meerdere stoptekens weigerde hij echter te stoppen en vluchtte via de grensovergang richting Emlichheim, waarbij hij diverse verkeersovertredingen beging. Daar nam ook de Duitse politie deel aan de achtervolging.

Onderweg gooide de passagier een fles naar de surveillanceauto, maar die miste.
De auto kon uiteindelijk bij een wegafzetting op de rondweg van Neuenhaus tot staan gebracht worden. De inzittenden -een 32-jarige man uit Stadskanaal (de bestuurder) en zijn passagier -19 jaar uit Emmen- probeerden er nog te voet vandoor te gaan, maar konden al snel gearresteerd worden.
Omdat de bestuurder duidelijk onder invloed was werd een bloedproef genomen. Hij wordt aangeklaagd wegen opzettelijk in gevaar brengen van het verkeer en rijden onder invloed.
Aan de achtervolging namen twee Nederlandse en vier Duitse politieauto’s deel.

Woensdag 1 februari 2017

Gieten: auto total loss na kop-staartbotsing

Woensdag aan het eind van de middag werd de VW Golf Plus van een echtpaar uit Hellendoorn op de N33 tussen de rotonde in de N34 en Gieten van achteren aangereden door een bedrijfsauto. Gelukkig bleef het bij (flinke) materiële schade.

Een bijdrage van van Oost Media


Meppen (D): jonge vrouw lastig gevallen door exhibitionist
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier is een jonge fietsster op de Lingener Straße bij de rotonde naar de B70 in Meppen lastig gevallen door een “potloodventer”.  
De man stond naast een lichtgrijze Transporter met -vermoedelijk- een Nederlands kenteken

Het signalement van de man: ca 1.85 – 1.90 m lang, corpulent, 20-30 jaar oud, bruin haar, mogelijk een baardje. Hij sprak met een Nederlands accent.
Heeft u info of komt het signalement u bekend voor, bel dan de politie in Meppen via 0049 5931 9490.

Emmen: Renault Megane vliegt in brand na aanrijding

Woensdagmorgen vloog een Renault Megane stationwagen in brand ten gevolge van een aanrijding op de kruising Ermerweg - Nieuw-Amsterdamsestraat.
De brand werd door de brandweer geblust, maar de auto was onherstelbaar beschadigd.
Een gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ook de auto van de tegenpartij -een Opel Agila- was total loss.
Het verkeer ondervond in de ochtendspits hinder van het gebeuren.

Een bijdrage van van Oost Media

Dinsdag 31 januari 2017

Gildehaus (D): douane vindt zes kilo cocaïne in auto
De Duitse douane heeft zondagavond maar liefst zes kilo cocaïne in beslag genomen na controle van een auto, die kort daarvoor de Nederlands-Duitse grens passeerde en bij Gildehaus aan de kant werd gezet.
De bestuurder (30) vertelde dat hij bij kennissen in Utrecht geweest was en antwoordde ontkennend op de vraag of hij wapens, drugs of contant geld bij zich had.
De beambten vonden echter een tankbonnetje gedateerd 29 januari in de auto en namen de auto daarom wat nauwer onder de loep.
Drugsspeurhond Kjell had veel belangstelling voor de achterbank en de cardantunnel.
De douaniers vonden daarop  zes identieke pakjes met in totaal zes kilo cocaïne met een straatwaarde van € 440.000,--.
De bestuurder is gearresteerd en zit in voorlopige hechtenis.
Foto: © Douane Osnabrück


Elim: fietsster zwaar gewond
Tegen kwart over zeven dinsdagmorgen is een fietsster ernstig gewond geraakt op de kruising Tuindersweg - Perebomenweg in Elim.
De vrouw werd over het hoofd gezien door de bestuurder van een BMW, die van de Perebomenweg linksaf de Tuinderweg in reed.
Het slachtoffer kwam hard in aanraking met de voorruit van de auto en viel daarna op de grond.
Haar fiets brak bij de aanrijding in tweeën.
Gezien de ernst van het letsel werd naast twee ambulances ook een Mobiel Medisch Team opgeroepen, dat per auto arriveerde.
Na intensieve behandeling werd de gewonde vrouw per ambulance met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Het traumateam reed achter de ambulance aan.Maandag 30 januari 2017

Papenvoort: trekker met zwaar beladen dieplader zakt weg in de berm

Een vrachtwagen is maandagmorgen van de N857 in de bermsloot beland bij Papenvoort.
Ten gevolge van het ongeluk, dat gebeurde tussen Rolde en Borger, moest de weg in beide richtingen afgesloten worden.
Naar eigen zeggen had de chauffeur de binnenbocht iets te krap genomen waarna de achterwielen van de zwaar beladen semidieplader in de zachte berm kwamen en de trekker niet bij machte was de oplegger er door te trekken.
De combinatie is door hijsbedrijf Mammoet met een  200-tons kraan in samenwerking met berger Hamstra weer op de weg gezet.

Een bijdrage van van Oost Media


Zondag 29 januari 2017

Ambt Delden: auto tegen boom: twee doden
Bij een eenzijdige aanrijding op de Rijssenseweg zijn zondag 29 januari een 22-jarige en een 23-jarige man uit Almelo om het leven gekomen.
Omstreeks 03:00 uur kreeg 112 een melding over een ernstige aanrijding op de Rijssenseweg.
Er bleek een zwaar beschadigde auto te staan; de twee inzittenden waren al overleden.
De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek om de toedracht van het ongeval te achterhalen.
Voor zover nu bekend raakte de auto van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand.


Zaterdag 28 januari 2017

A1: brand in auto nabij Rijssen
De brandweer van Enter is zaterdag aan het eind van de middag gealarmeerd voor een autobrand op de snelweg A1 bij Rijssen.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al onder de motorkap vandaan. De brand ging gepaard met veel rook.
De politie heeft de rechter rijstrook afgezet om de brandweer de ruimte te geven bij het blussen.

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.
Er ontstond een file van twee kilometer van knooppunt Azelo in de richting van de afslag Markelo/Holten


Noord-Sleen: Verdachten woninginbraak op heterdaad aangehouden

De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden na een woninginbraak aan de Dorpsstraat.
Bewoners kwamen rond zeven uur ’s avonds thuis. Ze zagen twee mannen wegrennen, via het erf van de buren het naastgelegen bouwland op. De bewoners zagen dat het raam naast de achterdeur was vernield.
Direct na de melding is Burgernet gestart.

De politie ging met meerdere eenheden naar Noord Sleen en zocht de omgeving af met een politiehond en met behulp van een warmtebeeld-camera.
De verdachten werden in eerste instantie niet gevonden. Wel werden twee fietsen gevonden in de omgeving. Vermoedelijk de fietsen van de inbrekers, die overigens niet in de woning zijn geweest. De bewoners kwamen net op tijd thuis.
De fietsen werden in de gaten gehouden en na enige tijd kwamen twee mannen bij de fietsen en reden weg.
Ze voldeden aan het signalement dat de melder had opgegeven.
De twee werden aangehouden en ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.
De verdachten zijn twee mannen uit Aalden en Bellingwolde van 31 en 22 jaar oud.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.