Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2017
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 12 februari 2017

Lemelerveld: flinke schade bij aanrijding op kruising

In de ochtend van zondag 12 februari waren twee auto’s betrokken bij een een aanrijding  op de kruising Lemelerveldseweg - Strenkhaarsweg in het buitengebied van Lemelerveld.
Omstreeks 10:15 uur wilde de bestuurder van een Volkswagen Passat de Lemelerveldseweg op rijden en had voorrang moeten krijgen van de bestuurder van de Renault Twingo die op de Lemelerveldseweg reed en uit de richting van Heino kwam.
Deze bestuurder remde, maar door het gladde wegdek kon hij niet op tijd tot stilstand komen en gleed door richting de bestuurderszijde van de Passat. Een aanrijding bleek niet te voorkomen.
Beide auto's hebben zware schade opgelopen, maar gelukkig raakte geen van de bestuurders gewond.

Een bijdrage van Ardesch Media

Markelo: zware schade en één gewonde door ijzel

De hulpdiensten zijn zondagochtend gealarmeerd vanwege een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising Stationsweg -  Ensinkgoorweg in Markelo.
Van de inzittenden is er één met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van de blauwe Peugeot wilde afremmen voor een auto op de Stationsweg, maar de Peugeot door  de ijzel op de klinkers doorgleed en op de kruising tot stilstand kwam.
De bestuurder van de zwarte auto kon een aanrijding niet voor komen en botste hard op de Peugeot.
Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Een bijdrage van Jan Willem Klein HorstmanZaterdag 11 februari 2017

Punthorst: twee gewonden door eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwe Dedemsvaartweg (N377) zijn aan het eind van de zaterdagmiddag twee gewonden gevallen.
Een auto, die richting Nieuwleusen reed, kwam in de berm en botste zijdelings tegen een boom. De bestuurster raakte hierbij ernstig gewond maar ook de bijrijder liep letsel op.
De brandweer van Nieuwleusen heeft de inzittenden van de auto snel weten te bevrijden.
Naast twee ambulances werd ook een traumahelikopter ingezet. De slachtoffers zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de Opel Corsa afgevoerd.
De N377 was gedurende de afhandeling van het ongeval, VOA-onderzoek en de berging afgesloten tussen De Lichtmis en industrieterrein De Grift. De weg werd rond 19:00 uur vrijgegeven.


Foto: Henry Wallinga


Bad Bentheim: zes mensen naar ziekenhuizen ten gevolge van brand in woning
Zaterdagmorgen rond acht uur brak in een eengezinswoning aan de Im Stegehoek in Bad Bentheim brand uit.
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak.
Men stond voor een moeilijke opgave: de brandputten waren dichtgevroren en er was dus maar weinig bluswater voorhanden. Omwonenden boden soelaas en haalden heet water, waarmee het ijs ontdooid werd.

In de woning woonden twee mannen en waren zes mensen te gast.
Eén van de bewoners, die een heteluchtkachel aan had staan, werd wakker van de pijn toen zijn broek in brand vloog en zijn haar ook begon te branden.
Hij waarschuwde de andere aanwezigen die zich daarop in veiligheid brachten, hoewel zes van hen vanwege ingeademde rook in ziekenhuizen in Nordhorn en Rheine behandeld moesten worden.
De woning brandde volledig uit en dreigde in te storten.
De recherche stelt een onderzoek in, waartoe de woning in beslag werd genomen.
Een bijdrage van

Neerlage (D): auto tegen boom: bestuurster zwaargewond

Zaterdag rond 16:35 uur is een negentienjarige automobiliste zwaar gewond geraakt ten gevolge van eenzijdig ongeval op de Bahnhofstraße in Neerlage.
De vrouw reed in de richting van Bad bentheim, toen enkele thermoskannen met hete chocolademelk in haar auto omvielen.
Toen ze zich bukte om de kannen rechtop te zetten, kwam de auto links van de weg en klapte tegen een boom.
De bestuurster was weliswaar zwaargewond, maar zat niet bekneld en was wel aanspreekbaar.
Ze is per ambulance naar het ziekenhuis in  Nordhorn gebracht.
Haar auto was total loss.

Een bijdrage van


Vrijdag 10 februari 2017

Beerze: Mercedes slipt tegen boom: twee mensen naar ziekenhuis

Op de avond van vrijdag 10 februari heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Beerzerweg in Beerze.
Een Mercedes-Benz E-klasse 300D uit 1994 raakte naast de weg en eindigde tegen een boom.

De bestuurder kon het voertuig spoedig verlaten, maar zijn passagiere die op de achterbank zat niet. De tiener stapte uiteindelijk met hulp van brandweer en ambulance personeel uit.
Beide inzittenden zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hardenberg. Hoe het ongeval kon gebeuren zal  door Team Verkeersongevallenanalyse van de politie IJsselland uitgezocht worden.

Een berger haalde het zwaar beschadigde voertuig op.
De doorgaans drukke Beerzerweg is tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer moest omkeren, wat voor het verkeer vanaf Ommen betekende dat er de nodige kilometers moest worden omgereden in verband met de afsluiting van de brug over de stuw in Junne.

Een bijdrage van Ardesch Media

Hardenberg: forse schade door kop-staartbotsing na noodstop
In het begin van de vrijdagavond liepen twee personenauto's zware schade op bij een kop-staartbotsing op de kruising van de J C Kellerlaan met de Klinkerweg. Naar verluidt sloeg de bestuurder van de voorste auto linksaf naar de Klinkerweg, maar remde abrupt toen hij een fietser ontwaarde, die op het fietspad van de J C Kellerlaan richting N34 reed.
Een achter deze auto rijdende automobilist kon zijn wagen niet tijdig tot stilstand brengen en klapte schuin op de achterzijde van z'n voorganger. Het bleef gelukkig bij -zij het zware- materiële schade.

Giethoorn: schuur met rieten kap brandt af

Aan de Kanaaldijk in Giethoorn is vrijdagmorgen een met riet gedekte schuur volledig verwoest door brand.
De brandweerkorpsen van Giethoorn, Steenwijk en Havelte kregen om 10:19 uur de melding van de brand in de werkplaats die vermoedelijk is ontstaan rond het schoorsteenkanaal. 
Binnen de kortste keren sloegen de vlammen al uit het pand. De brandweer heeft zich er dan ook volledig gericht overslag naar de met riet gedekte woning te voorkomen.
De bewoner heeft nog dieren in veiligheid gebracht maar kreeg hierbij rook binnen. De man is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De woning heeft geen schade opgelopen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Organisatie 112-beurs doneert € 200.- aan goed doel

De organisatie van de 112beurs heeft donderdagavond twee honderd euro gedoneerd aan de Veluwse Wens Ambulance.
Organisatoren Kees Verwijs en Melvin Bakker besloten om vorig jaar november een 112-beurs te organiseren. De opbrengst wilden zij schenken aan een goed doel.
Melvin en Kees dragen de stichting Veluwse Wens Ambulance een warm hart toe en besloten om een donatie te doen aan deze stichting.
Voor het vervullen van die ene wens kan namelijk de inzet van een wensambulance zo belangrijk zijn! Vanuit die gedachte probeert Stichting Veluwse Wens Ambulance iets te betekenen voor de mensen die in hun (pré)terminale fase van hun leven zijn of door hun chronische ziekte afhankelijk zijn van liggend vervoer.

De organisatie van de 112beurs heeft besloten om een tweede editie van de 112beurs te organiseren.
Deze zal plaats vinden op 14 oktober in en rondom het Kulturhus in Elspeet


Donderdag 9 februari 2017

Beilen: vuurzee verwoest grote opslagloods en woning
De opslagloods en de woning van een bejaarde partijenhandelaar en marktkoopman is donderdagavond volledig in de as gelegd.
De brand in de panden aan de Fiolenkamp werd even na negenen gemeld, waarop in rap tempo opgeschaald werd naar "Zeer Grote Brand".
De vlammenzee was zo groot, dat de af- en oprit Beilen-Noord van de N381 afgesloten werden: de gebouwen stonden op een steenworp afstand van die weg.
Uit veiligheidsoverwegingen -onder meer vanwege de draaiende wind en regelmatige explosies- besloot de brandweer het publiek op grotere afstand te houden.

Foto's hierboven: van Oost Media

Ommen: fietsster loopt letsel op tijdens aanrijding

Op de kruising van de Hardenbergerweg met de Haven Oost in Ommen heeft  donderdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een fietsster en een busje van de bestuursdienst van de Gemeenten Ommen-Hardenberg.
De fietsster -een tiener- raakte gewond en werd na onderzoek op de plaats van het ongeval per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis in de regio.
De lokale politie heeft op de plek van het ongeval onderzoek gedaan naar het ongeval en alles vastgelegd. Het redelijke drukke weggedeelte was tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten voor alle voertuigen; fietsers en voetgangers konden nog wel passeren.
De zwaarbeschadigde fiets is met het voertuig van de gemeente naar de gemeentewerf gebracht.

Een bijdrage van Ardesch Media


Dalfsen: overstekende automobilist zwaar gewond door aanrijding op de N340

Bij een ernstig ongeval op de Hessenweg (N340) tussen een vrachtwagen en een personenauto is donderdagmorgen rond 09:00 uur een man zwaargewond geraakt. Hij wilde met zijn auto vanuit Broekhuizen de Hessenweg oversteken maar zag een vrachtwagen komende uit de richting van Zwolle over het hoofd. De chauffeur probeerde nog uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De brandweer van Dalfsen heeft met hydraulisch gereedschap de man uit zijn auto weten te bevrijden. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van een mobiel medisch team dat per helikopter werd ingevlogen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De Hessenweg werd tussen industrieterrein Hessenpoort en Dalfsen afgesloten in verband met het ongeval. Het verkeer werd eerst via de parallelweg gestuurd maar later werd een omleiding ingesteld. De politie heeft het ongeval in onderzoek.
Bergingsbedrijven Wolves en Hooikammer hebben de auto en de vrachtwagen afgevoerd waarna de weg tegen 11:30 uur werd vrijgegeven.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Hardenberg: "brand bij de Jumbo"
Donderdagmorgen tegen half negen kreeg de Hardenberger brandweer opdracht naar de Jumbo supermarkt aan de Admiraal Helfrichstraat te rijden vanwege een "woningbrand. Uit het dak kwam rook naar buiten, zo scheen het.
Nadat er via de hoogwerker twee man op het dak waren gebracht, kwam de aap uit de mouw: de "rook" was condens uit de pijp van de verwrmingsinstallatie en de indruk van brand werd veroorzaakt door een ingeschakelde lamp in combinatie met de steenkoude wind.
Rond 09:00 uur kon men terug naar de kazerne.

Woensdag 8 februari 2017

Emmen (Ov): Peugeot tegen boom: bestuurder gewond

In  de nacht van dinsdag op woensdag is een automobilist op de Poppenallee -tussen Dalfsen en buurtschap Emmen- gewond geraakt bij een ongeval. De man reed richting Dalfsen en verloor door het verraderlijk gladde wegdek de macht over het stuur. De auto raakte van de weg en kwam in een greppel tot stilstand.
De automobilist is overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar gehavende Peugeot 307 uit de greppel gehaald en afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Nieuw-Amsterdam: Fiat tegen boom: één gewonde
Op de Zijtak Westzijde in Nieuw-Amsterdam is een Fiat Punto, die richting Zandpol reed, geslipt en zijwaarts tegen een boom geklapt.
Eén van de twee inzittenden is voor behandeling per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De auto was total loss.
Team Verkeersongevallenanalyse noteerde de gegevens.


Dinsdag 7 februari 2017

N36: zeer ernstig ongeval bij Arriën: "nieuwe" deel N36 afgesloten (Update 4)
Op de N36 bij Arriën heeft rond zes uur dinsdagavond een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen de aansluiting met de N48 bij het Ommerkanaal en de aansluiting met de N34 ter hoogte van de Witte Paal.
Bij het ongeval raakten twee kleine personenauto’s elkaar nagenoeg frontaal met hoge snelheid.
De bestuurder (een 19-jarige Hardenberger) van een zwarte Opel Corsa overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
De bestuurder van een lichtgrijze Volkswagen Polo (34 uit Coevorden) raakte zwaar bekneld als gevolg van de aanrijding en werd na een ruim een uur bevrijd door de brandweer.
Zijn voertuig eindigde vlak voor een brede bermsloot. Het voertuig werd gezekerd met de lierkabel van een brandweerweerauto.
Een mobiel medisch team is per auto vanaf het UMCG in Groningen aangekomen, omdat het wegens de slechte weersomstandigheden in het noorden van het land niet mogelijk was om per traumahelikopter te reizen.
Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma-arts en traumaverpleegkundige per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in de regio.
De VOA van de Koninklijke Marechaussee heeft in samenwerking met de VOA van de politie IJsselland onderzoek gedaan naar het ongeluk.
Een bijdrage van Ardesch Media


Emmen: twee auto's total loss; één gewonde naar ziekenhuis
Op de Statenweg in Emmen is bij een ongeval tussen twee personenauto's ter hoogte van het Voorhof een gewonde gevallen.
Op diverse plaatsen in het oosten des lands is het glad door sneeuw en ijzel bij -1 gr C.
Foto's Fox Eye Press - Van Oost MediaMaandag 6 februari 2017

Staphorst: sein "grote brand" vanwege dreigende situatie met riet gedekte woonboerderij
Maandagavond tegen achten werd alarm geslagen voor de brandweer in Staphorst en Meppel, nadat er brand gemeld was in de schoorsteen van een rietgedekt pand aan de Westerparallelweg in Staphorst. Er kwam rook uit het dak en uit de schoorsteen en de mannelijke bewoner was al het dak op geweest om eerste maatregelen te nemen - in afwachting van de brandweer. Hij liep letsel op aan een hand en is naar een ziekenhuis overgebracht voor nadere behandeling
Vanwege de dreigende situatie werd direct opgeschaald naar "grote brand".
De brandweer, die toevallig net voor de oefenavond in de buurt was, wist de dreiging tijdig te keren en stak bluslansen in het riet om het vuur te smoren.
Riet rond de schoorsteen werd weggeplukt en tegen negen uur was de blusklus afgerond.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Balkbrug: Peugeot 205 uitgebrand
Voor de drie inzittenden van een Peugeot 205 eindigde een rit over de Westerhuizingerweg in het buitengebied van Balkbrug rond kwart over drie onverwacht, toen de auto vlam vatte.
De auto stond al vol in brand toen de blusploeg van Balkbrug arriveerde.
De spuitgasten maakten met water en schuim een eind aan de vuurzee.
(Foto 1: Ardesch Media)Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.