Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2017
(3)


Zondag 19 februari 2017

Hardenberg: brand in wasdroger richt schade aan op zolder
De Hardenberger brandweeer rukte zondagmiddag met spoed uit met drie voertuigen, nadat gemeld was dat in een woning aan de Loorlaan in Hardenberg-Marslanden brand woedde in een woning.
Al snel werd duidelijk dat op de zolderverdieping een wasdroger vlam had gevat, hetgeen flink wat rook en roet gepaard ging.
De brandweer nam het zekere voor het onzekere en controleerde vanaf de hoogwerker ook de staat van de afvoer op het dak.


Diepenheim: uitslaande schoorsteenbrand bedreigt kasteel
De brandweer rukte zondagmiddag uit met groot materieel, nadat er alarm geslagen was vanwege een fikse schoorsteenbrand in kasteel
"Huize te Diepenheim" aan het Stedeke.
Bij aankomst was er forse rookontwikkeling te zien en ook binnen stond veel rook.
Tijdens het vegen werd duidelijk, dat men niet veel later had moeten zijn: de vlammen laaiden hoog op uit het rookkanaal!
De brand was binnen een half uur onder controle, waarna het gebouw geventileerd werd.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hardenberg: auto rijdt tegen rollatrice
Zondagmiddag is een oudere vrouw naar het ziekenhuis gebracht, nadat zij en haar rollator op de parkeerplaats voor de Spinde per ongeluk geraakt waren door een achteruit uitparkerende auto. De vrouw kwam te vallen.
Een bijdrage van Gert Stegeman

Meppel: auto rijdt tegen beeld en gevel schouwburg
Een automobilist is zondagmiddag tegen de gevel van Schouwburg Ogterop in Meppel gereden.
De man probeerde met hoge snelheid een andere auto in te halen, maar verloor in de bocht van de Stationsstraat naar het Zuideinde de macht over het stuur en de auto ging rechtdoor, ramde een bronzen beeld en kwam tegen de gevel van het theater tot stilstand.
De auto, het beeld en de gevel liepen schade op. De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
Een bijdrage van Alex Wever


Aadorp: auto ondersteboven in sloot

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond half vijf een aanrijding op de Aadorpweg in Aadorp gemeld. Er was een auto van de weg geraakt en de bestuurder -een 42-jarige man uit Vriezenveen- raakte hierbij gewond. Hij zat vast in het voertuig, dat op z'n dak in een bermsloot lag en is er door politie en brandweerpersoneel uit gehaald. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken.
De bestuurder is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht, waar een GGD-arts een bloedproef nam.

Een bijdrage van Alwin Winkel

Zaterdag 18 februari 2017

A1: auto brandt volledig uit bij Holten
Zaterdagmorgen werd gemeld dat er op de A1 ter hoogte van Holten een auto in brand stond.
De wagen stond bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie, waardoor het voertuig volledig verloren ging.
Vanwege het bluswerk moest de rechterrijstrook ter plaatse worden afgesloten, waardoor een kleine file vanaf de afrit Holten/Markelo tot aan de afrit Holten/Lochem ontstond.
De brandweer had de brand vrij snel onder controle.
Het wrak is daarna door een berger opgehaald.
Eem bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 17 februari 2017

Lutten: brandstichting in slooppand "De Meidoornhof"
De Slagharense blusgroep rukte vrijdagavond met hoogste spoed uit, nadat de pagers meldden dat er in een woning aan de Meidoornstraat in Lutten brand woedde. Het bleek te gaan om het leegstaande en voor sloop bestemde wooncomplex "De Meidoornhof".
Bij aankomst was achter de ramen aan de linker voorzijde van het pand een vuurgloed te zien en zwarte rook kolkte uit het gebouw, maar de snelle uitruk van de Slagharenaren leidde er toe, dat de eveneens uitgerukte hoogwerker en de watertankwagen uit Hardenberg na hun aankomst niet meer nodig waren.
Uit nadere inspectie bleek dat er vloerbedekking in brand had gestaan.


Itterbeck: bejaarde Nederlander aangereden door vrachtwagen: ernstig gewond

Vrijdag tegen de middag werden politie en ambulancedienst ontboden op de Wilsumer Straße in Itterbeck, waar ter hoogte van een autohandel een ernstig verkeersongeval was gebeurd.
Voor zover nu bekend reed een 75-jarige Nederlandse fietser op het fietspad, toen een 45 jarige chauffeur met zijn vrachtwagen langzaam een uitrit van een bedrijf uit reed en de fietser raakte.
De fietser viel en was volgens getuigen enige tijd bewusteloos.
De man is met hoofd- en mogelijk hersenletsel voor verdere behandeling per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Donderdag 16 februari 2017

Eschebrügge: vrouw gewond door ongeval op de Coevordener Straße
Donderdagmiddag laat werd de brandweer van Emlichheim opgeroepen vanweg een verkeersongeval op de B403 (Coevordener Straße) in de buurtschap Eschebrügge. (Korte tijd later werd ook de brandweer van Coevorden gealarmeerd voor een ongeval op de Rondweg in Coevorden: hetzelfde incident)
Op een paar honderd meter van de grensovergang lag een Duitse VW Golf ondersteboven in de droge bermsloot.
Verderop -richting Coevorden- stond een Renault Clio stil tegen een bord en een boom.

De VW, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Emlichheim, was op de verkeerde weghelft beland en had de Clio, bestuurd door een 62-jarige inwoonster van Wijster- zijdelings geraakt, waardoor beide auto's van de weg raakten.
De bestuurster van de VW is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd; de vrouw uit Wijster kon na een medische controle uitstappen.
Berger Koolen haalde de zwaar beschadigde Clio op; een Duitse berger de dito VW.

De politie in Emlichheim verzoekt de Nederlandse automobiliste, die mogelijk getuige was of kort na het ongeval arriveerde, nog even contact op te nemen via 0049 5943 92000.

Bovenste twee foto's: Peter Kramer

De Pollen: zware brandschade in woning
In een woning aan de Oude Hoevenweg in De Pollen (bij Vriezenveen) is donderdag aan het begin van de middag  brand uitgebroken.
De bewoners konden zich bijtijds in veiligheid brengen.
De brand ontstond op de benedenverdieping van het pand en richtte in het gehele gebouw zware schade aan.
Brandweerlieden uit Vriezenveen, Almelo en Tubbergen werden opgeroepen om de uitslaande brand te bestrijden. Dat lukte.
De brandweer gaf omstreeks 14:20 uur het sein ‘ brand meester’.
De politie hield kijkers op afstand omdat er asbest zou zijn vrijgekomen.
De bewoners kunnen in ieder geval voorlopig niet terug naar de woning
Een bijdrage van Alwin Winkel

Woensdag 15 februari 2017

Meppel: schoorsteenbrand slaat over op dak
Brand, die woensdagavond rond half tien in een schoorsteen ontstond, sloeg over op het dak van een boerderij aan de Blankensteinweg in Meppel.
Korte tijd waren er flinke vlammen te zien die uit het dak sloegen, waarop opgeschaald werd naar "Middelbrand" en vanwege materiaalpech werd het sein "Grote Brand" gegeven.
Van een fysiek grote brand was echter geen sprake. Over de omvang van de schade is nog niets bekendgemaakt
Een bijdrage van Alex Wever


Hoogeveen: medewerker autobedrijf loopt nekletsel op bij aanrijding
Een medewerker van een autobedrijf liep dinsdagmiddag nekletsel op, toen hij met zijn Smart op de Voltastraat afsloeg naar het pand van zijn werkgever, maar een tegenligger over het hoofd zag en de auto's bijna-frontaal op elkaar klapten.
De andere bestuurder bleef ongedeerd.
Beide auto's liepen flinke schade op.

Voor de bedrijfsautohandel betekende dit in korte tijd een tweede tegenslag: het bedrijfspand aan de Marconistraat brandde op 24 december 2016 volledig af. Inmiddels draait het bedrijf weer op volle toeren aan de Voltastraat.
Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenDinsdag 14 februari 2017

Dalen: brommer versus auto op de Valsteeg

Dinsdagmiddag is een bromfietser gewond geraakt op de Valsteeg in het buitengebied van Dalen ten gevolge van een aanrijding met een auto. De jongen kwam uit de richting van Dalen en kwam pal na een onoverzichtelijke bocht in botsing met een auto, die vanaf een uitrit de weg op reed. Bromfiets en bestuurder vlogen na de botsing schuin de weg over en kwamen in een voortuin tot stilstand
Het (aanspreekbare) slachtoffer is zonder spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De bestuurster van de auto bleef ongedeerd; haar hybride wagen -een Opel Ampera- was flink beschadigd.Gasteren: auto ramt boom na aanrijding: zwaar gewonde

Bij een verkeersongeval op het Oosteinde in Gasteren is dinsdagmorgen tegen tienen een 54-jarige automobilist uit Nieuw Buinen gewond geraakt.
Zijn auto kwam in een flauwe bocht in botsing met een bedrijfsbusje, bestuurd door een 27 jarige man uit Eext en botste tegen een boom.
Het slachtoffer is met zware verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het bedrijfsbusje kwam met de schrik vrij.
Vanwege de ernst van het ongeluk is ook een traumahelikopter opgeroepen.
De politie stelde  een onderzoek in op de plek van het ongeluk. De weg was geruime tijd afgesloten.
Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft beide voertuigen geborgen.

Een bijdrage van Van Oost MediaMaandag 13 februari 2017

Hoogeveen: automobilist richt ravage aan op de Lomanlaan
Een Poolse automobilist heeft aan het begin van de maandagavond forse schade aangericht aan auto's en straatmeubilair. De man werd naar verluidt onwel toen hij in de richting van de rotonde in de Alteveenstraat reed en raakte een tegenligger, reed daarna links van de weg twee lichtmasten plat, waarna hij aan de andere zijde van de laan nog een lichtmast plette en tot slot schuin over het fietspad schoot en tegen twee geparkeerde auto's reed, waarvan er één tegen een andere auto geduwd werd, die doorgedrukt werd tegen een volgende.
In totaal liepen zes auto's schade op.
De brokkenpiloot is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.Schoonebeek: auto op zijn kant na botsing

Op de kruising van De Krumpel en Het Schut in Schoonebeek is maandagmiddag tegen half vijf een auto gekanteld na een botsing met een andere auto. De brandweer hielp de bestuurder uit zijn voertuig.
Hij is ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn auto was zwaar beschadigd.

Een bijdrage van Fox Eye Press - van Oost Media

Diffelen: vrachtwagen verliest lading op rotonde

Een vrachtwagen heeft op de ochtend van maandag 13 februari een deel van zijn lading verloren op de rotonde van de N36 met de N34 in Diffelen; ook wel bekend als de Witte Paal.
De vrachtwagen van een steigerbedrijf vervoerde de hoofdmaterialen voor een steiger.
Tijdens het maken van de bocht is het steigerhout dat bovenop werd vervoerd gaan glijden en kwam bij de aansluiting van de Ommerweg naast de vrachtwagen terecht.
Gelukkig stond op dat moment geen voertuig te wachten op de doorgaans drukke sluiproute.
De politie zette één van de rijstroken af en de bestuurder van de vrachtwagen begon met het bergen van de afgevallen lading. Hij werd daarbij geholpen door collega's. Het verkeer dat vanaf de Ommerweg kwam kon om de beurt al "spookrijdend" de rotonde op rijden.
Het opruimen is rond 11:00 uur afgerond.

Een bijdrage van Ardesch Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.