Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2017
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker


Zondag 26 februari 2017

Roswinkel: woonboerderij valt ten prooi aan de Rode Haan
In een met riet gedekte woonboerderij aan de Roswinkelerstraat in Roswinkel is zondagavond brand uitgebroken in de schoorsteen, maar de vlammen sloegen over op het dak, zodat de woning al snel niet meer te redden was. Rond half negen stonden alleen de buitenmuren nog overeind.
De brandweer riep eenheden op uit o.a. Veendam (groot watertransport), 2e Exloërmond, Ter Apel, Emmen, Emmer-Compascuüm op om te blussen en om de omliggende panden te beschermen.
Volgens een buurman werd de getroffen woning pas sinds een week of zes bewoond door een jong gezin. Het gezin is inmiddels door buren opgevangen.
Een bijdrage van Van Oost Media


Hardenberg: zoektocht naar vermiste vrouw (update)
Zondag is op meerdere plaatsen in Hardenberg, zoals in Baalder en (foto's) rond het Röpcke Zweersziekenhuis, gezocht naar een sinds zaterdagavond vermiste vrouw. Brandweer en Dregteam SOAD* zochten het water daar af; voor zover bekend (nog) zonder resultaat.

Er werd verder gezocht. Zondagavond o.a. met de politieheli (zie kaartje met zoekslagen).
* SOAD: Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen (Urk)

Emmen: Italiaans restaurant brandt volledig uit
Italiaans restaurant Osteria Dal Baffo aan de Weerdingerstraat is opnieuw door brand getroffen. In mei 2015 woedde er ook al brand, toen in de keuken. Dit keer brandde de zaak volledig uit na een explosie.

De uitslaande brand werd tegen kwart voor twee in de nacht van zaterdag op zondag ontdekt en er werd al snel opgeschaald naar "middelbrand" en "grote brand"; mede vanwege de aanwezigheid vanappartementen boven het pand. De bewoners konden zicht tijdig in veiligheid brengen.
De brandweer gaf tegen drie uur het sein "brand meester".
De oorzaak van de explosie en de brand is nog niet vastgesteld.
Een bijdrage van Van Oost Media

Zaterdag 25 februari 2017

Smilde: auto in de Drentse Hoofdvaart

Twee personen zijn zaterdagmiddag met een personenauto van de Hoofdweg in Smilde de Drentse Hoofdvaart in gereden, nadat de auto een boompje geraakt had. Ze zijn met -waarschijnlijk- onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De auto verdween onder water en is later geborgen (Zie video).

Een bijdrage van Van Oost Media


Vrijdag 24 februari 2017

Havelte: felle brand verwoest woning met rieten dak

Aan de Trambaanweg in (Veendijk) Havelte is vrijdagmiddag een met riet gedekte woning compleet verwoest door een felle brand.
Rond half twee kwam de eerste melding binnen op de alarmcentrale. Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen sloegen de vlammen al uit het pand. De harde wind wakkerde de vuurzee ongekend hard aan en bemoeilijkte de bestrijding.

Omdat al snel duidelijk was dat de woning niet meer te behouden was, werd er volop ingezet om het bijgebouw te behouden. Dit lukte maar net, hoewel het gebouw wel water- en rookschade opliep.
De brandweerkorpsen van Havelte en Ruinerwold bestreden de brand.
Een opgeroepen hoogwerker uit Steenwijk kon vanwege de ligging van het pand al snel onverrichter zake retour.

De brand was rond 15:00 uur onder controle. Wat de oorzaak van de brand is konden politie en brandweer nog niet vertellen.
Mogelijk wordt hierna nog een onderzoek ingesteld.
Er zijn geen gewonden gevallen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Hasselt: stormschade aan kap tankstation
De laatste harde windvlagen van de storm hebben schade veroorzaakt aan de overkapping van een tankstation aan de Buiten de Venepoort in Hasselt. De brandweer van Hasselt werd om 00:40 uur opgeroepen om gevaarlijk los hangende daklijsten te verwijderen.
De politie had ondertussen een gedeelte van de weg afgezet vanwege de gevaarzetting. Verkeer moest tijdelijk via de parkeerplaats van de supermarkt.
Met hydraulisch gereedschap kon de losgekomen lijst worden doorgeknipt. Aan een touw werd de vele meters lange lijst naar beneden gelaten en worden afgevoerd.
De overkapping is recent nog geheel vernieuwd. De eigenaar zal daarom informeren bij de installateur naar de mogelijke oorzaak en een passende oplossing.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Donderdag 23 februari 2017

A28: aanhanger gekanteld bij Staphorst

De bestuurder van een bestelbus met aanhanger kreeg donderdagavond de schrik van zijn leven.
Met een flinke rit achter de rug was de thuishaven De Wijk bijna in zicht en was de reis ondanks de harde wind mooi verlopen. Toch kreeg de storm ter hoogte van de afrit Staphorst op de A28 grip op de lege dubbelassige aanhanger met huif en slingerde deze om.
De aanhanger sloeg om en kwam los van de bestelbus op de vluchtstrook terecht.
Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingeschakeld om de aanhanger overeind te takelen. De afrit werd tijdelijk afgesloten om de berger alle ruimte te geven en veilig te kunnen werken.
Niet alle automobilisten waren het met de afsluiting eens en glipten tussen de verkeerskegels door om alsnog de afrit te kunnen nemen.  
Nadat de aanhanger op de wielen was gezet werd hij achter de bestelbus gekoppeld. Wel werd de huif van de aanhanger afgehaald om een herhaling te voorkomen.
Nu ving de combinatie beduidend minder wind en kon hij veilig zijn weg vervolgen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Zwartsluis: zinken platen losgeraakt door storm

De storm die over ons land trok heeft voor relatief weinig overlast gezorgd in de gemeente Zwartewaterland. Enkel in Zwartsluis moest de brandweer twee keer uitrukken voor meldingen van stormschades. In beide gevallen betrof het loshangende dakplaten bij een gebouw aan de Schoolstraat.
Om 16: 12 uur kwam de eerste melding binnen: loshangende zinken afdekplaten. De platen slingerden gevaarlijk langs het pand en tikten geregeld tegen de ramen. De platen waren makkelijk via een ladder te bereiken en werden vakkundig weggehaald door de Sluziger brandweer.

De tweede melding, bij hetzelfde pand, kwam om 19:22 uur binnen. Helaas was opnieuw wat materiaal losgekomen. Alleen was het ditmaal wat moeilijker te bereiken. Een hoogwerker van de brandweer van Steenwijk kwam er aan te pas om het gevaar weg te nemen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Nieuwe Krim: omvallende boom mist woning dankzij blusgroep De Krim
Blusgroep De Krim kwam donderdagavond tegen zonsondergang tijdesn de storm in actie na een alarmering vanwege een boom, die aan de Nieuwe Krim bij Coevorden op een schuur, garage en een woning dreigde te vallen.
Met behulp van een ladder, een hoogwerker en een spanband werd de reeds flink scheef staande els aan een andere boom vastgemaakt, zodat de boom alleen nog schuin naar rechts kon vallen.
Het plan was de boom met een tractor in veilige richting om te trekken, maar de els sneuvelde met luid gekraak voor het plan uitgevoerd kon worden.
Dank zij de spanband viel de boom echter zo, dat hij alleen het schuurtje en een klein deel van het dak van de garage beschadigde.

Woensdag 22 februari 2017

Alteveer: automobilist ernstig gewond door aanrijding met tractor

Woensdag is even na 18.00 uur een Citroën personenauto ingereden op een tractor met daarachter een platte wagen, die vanaf een erf aan het Alteveer (gemeente De Wolden) de weg opdraaide.
De auto reed in volle vaart tegen de dissel van de platte wagen die daardoor losschoot. De tractor reed nog een stukje door.
De bestuurder van de auto raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn auto gehaald. De traumahelikopter met het mobiel medisch team kwam voor assistentie van het ambulancepersoneel. Kort na aankomst van het MMT is de ambulance met een trauma-arts aan boord met spoed vertrokken richting ziekenhuis.
De VOA verrichtte ter plaatse onderzoek.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: gevaarlijke situatie na brand De Troubadour
De brand, die dinsdagavond woedde in uitgaanscentrum De Toubadour aan de Voorstraat in Hardenberg, heeft zware schade aangericht.
Er is mede door de harde wind en loslliggend dakmateriaal een gevaarlijke situatie ontstaan en de omgeving -dus ook de Vechtbrug- is in verband hiermee afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers.
Een bijdraege van Gert Stegeman

Dinsdag 21 februari 2017

Hardenberg: brand houdt huis in De Troubadour
Dinsdagavond werd rond kwart over elf brand gemeld in uitgaanscentrum De Toubadour aan de Voorstraat in Hardenberg.
Er kwam flink wat rook uit het dak van de aan de Vecht gelegen horecazaak, maar toen de brandweer de deuren aan de zijkant van het pand open deed werd duidelijk, dat het hele gebouw al vol rook stond.
Hoewel al geruime tijd wat vlammetjes boven de dakgoot links aan de voorzijde te zien waren, sloegen pas tegen middernacht op meerdere plaatsen vlammen uit het dak.
De brandweer slaagde er in de brand te bedwingen en kon rond 00:30 uur melden dat men de brand meester was.

Dinsdag 21 februari 2017

Vroomshoop: politie vindt flinke hennepplantage
Na een anonieme tip vond de politie dinsdagmiddag in een fabriekshal aan de Aziëlaan in Vroomshoop een hennepkwekerij met circa 1600 planten.
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Een bijdrage van Alwin Winkel

Genemuiden: fietser onder landbouwaanhanger

Op de Groene Steeg is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een ongeval met een tractor met aanhanger. De man kwam na het passeren van de tractor ten val en kwam gedeeltelijk onder de aanhanger terecht.
De tractorbestuurder reed volgens een getuige met gepaste snelheid langs de man.

Vanwege de ernst van het ongeval in het buitengebied van Genemuiden was een traumahelikopter opgeroepen. Maar door de snelle komst van een tweede ambulance kon deze al snel weer worden gecanceld.
De oudere man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Medewerkers van de verkeersongevallendienst deden op de smalle weg onderzoek naar het ongeval.
De Groene Steeg vanwege door het ongeval en het onderzoek afgesloten tussen de Nieuwe Weg en de Nieuwe Wetering.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Daarlerveen: bedrijfswagen te water na botsing
Een Volkswagen Caddy is dinsdagmiddag te water geraakt na een aanrijding met een kleine terreinwagen op de kruising van de Nieuwe Daarlerveenseweg met de Westerveenweg. Beide voertuigen waren total loss, maar niemand raakte gewond.

Wel kwam de brandweer er met o.a. de Waterongevallengroep uit Almelo er aan te pas om de VW "aan te pikken", zodat berger Wolves de wagen uit het kanaal kon takelen.

Zwolle: automobiliste bekneld na crash met bus
Op de met verkeerslichten geregelde kruising van de IJsselallee en de Spoolderbergweg is dinsdagmiddag een automobiliste gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus.
De lijnbus sloeg van de IJsselallee linksaf richting Hattem via de Spoolderbergweg en botste op een  auto uit tegenovergestelde richting.
De bestuurster van deze auto raakte hierbij gewond en kwam bekneld te zitten in haar voertuig.
De Zwolse brandweer heeft de vrouw uit de auto gehaald door een achterdeur en de middenstijl weg te knippen. Hierdoor kon het slachtoffer op een wervelplank voorzichtig op de brancard worden geschoven, waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.
De chauffeur en de vele passagiers van de lijnbus bleven allen ongedeerd. Zij werden met een vervangende bus alsnog naar de bestemming gebracht. 

Wie de schuldige is in dit ongeval zal snel bekend worden. Deze kruising is voorzien van zogenaamde roodlichtcamera’s.
De totaal vernielde Peugeot is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd. De lijnbus kon met lichte schade zelf naar de busremise.
Het ongeval leidde tot veel oponthoud rond het verkeersplein.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dalfsen: twee gewonden op de Rechterensedijk
Bij een eenzijdig ongeval op de Rechterensedijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee gewonden gevallen. Het tweetal raakte met hun auto, welke vanuit buurtschap Rechteren richting de rotonde reed, van de weg en kwam in botsing met een boom. 
Enkele passanten ontfermden zich over de gewonden tot de hulpdiensten arriveerden.
Door het ongeval was de Rechterensedijk volledig gestremd.
De totaal vernielde Peugeot 206 verloor bij het ongeval het complete motorblok. Dat kwam  tientallen meters verderop in een weiland terecht.
De inzittenden, een man en een vrouw, zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens agenten waren beiden goed aanspreekbaar. Bergingsbedrijf Wolves heeft de auto en de vele onderdelen afgevoerd.
De brandweer van Dalfsen werd rond 02:00 uur opgeroepen om het wegdek te reinigen
Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 20 februari 2017

Hoogeveen: ...en nogmaals raak op het knooppunt
Eveneens maandagmiddag is een VW Golf op de afslag Hoogeveen van de A28 in een bocht rechtdoor gereden, over de middengeleider en de oprit geschoten en in de sloot achter McDonald’s beland.
De jonge bestuurster is onderzocht in de ambulance: ze hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.
Berger De Jonge takelde de auto uit de droge sloot.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: weer raak op knooppunt
Op het knooppunt Hoogeveen is maandagmiddag in de bocht naar de A28 richting Zwolle een personenauto gekanteld en op zijn dak beland, waarbij een lantaarnpaal plat ging.
De drie inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten.
Eén van hen is ter plaatse in de ambulance behandeld, maar  vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


L47: dodelijk ongeval tussen Meppen en Twist (D)
Rond half zes in de nacht van zondag op maandag is een veertigjarige Poolse automobilist om het leven gekomen ten gevolge van een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de Mühlenberg (L47) tussen Meppen en Twist.
De man reed in de richting van Twist, maar kwam op de verkeerde weghelft en botste tegen de voorzijde van de vrachtwagen, die bestuurd werd door een 64-jarige chauffeur. Beide bestuurders zaten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden.
De trucker had ernstig letsel.
Zowel de Citroën C4 van de Poolse automobilist als de vrachtwagen waren total loss.

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.