Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2017
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 8 januari 2017

Emmen: politie vraagt om info over autobrand Laan van het Kinholt

Zondag omstreeks 06:30 uur kreeg de politie een melding over een autobrand aan de Laan van het Kinholt te Emmen. Omwonenden hoorden een knal en zagen dat er een auto in brand stond.
De brandweer bluste de brand en de auto is voor onderzoek door de politie afgesleept.
Mogelijk is de auto in brand gestoken. De politie vraagt mensen, die informatie hebben omtrent deze zaak,  te bellen met 0900-8844Hoogeveen: winkeldieven gepakt dankzij alerte winkeliers
De politie heeft dankzij alerte winkeliers in het centrum van Hoogeveen twee inwoners van die plaats kunnen aanhouden op verdenking van winkeldiefstallen. De Whatsapp-groep van de winkeliers speelde daarbij een cruciale rol.
Zaterdagmiddag meldde een winkelier in deze whatsapp-groep dat hij twee winkeldieven had gesignaleerd.
Andere winkeliers reageerden, want ook bij hen waren de winkeldieven geweest.
Van de twee was een goed signalement beschikbaar en de politie werd dan ook gewaarschuwd. Agenten gingen op zoek naar beide mannen.

Uiteindelijk werden ze in Schutstraat aangehouden. Het duo van 17 en 22 jaar werd overgebracht naar het politiebureau. Ze waren in het bezit van een tas met daarin kledingstukken die eerder die middag bij een winkel waren gestolen.
Het vermoeden bestaat dat de mannen ook bij andere winkels diefstallen hebben gepleegd. Niet alleen zaterdag, maar vermoedelijk ook al eerder.
Nader onderzoek volgt dan ook. Beide verdachten zijn opgesloten.
Namens de gedupeerde winkelbedrijven werd aangifte gedaan.

Zaterdag 7 januari 2017

PAS OP: MIST!
Op veel plaatsen is het zicht al minder dan 200 meter door mist.
In ZO-Drenthe is de temperatuur maar net boven het vriespunt.

A1: trekker met oplegger tegen de middenvangrail bij Holten

Op snelweg de A1 bij Holten is  zaterdagochtend een vrachtwagencombinatie door de gladheid geslipt en tegen de middenvangrail tot stilstand gekomen. De vrachtwagen en de vangrail zijn zwaar beschadigd geraakt, maar de chauffeur bleef ongedeerd.

De snelweg werd ter plaatse afgesloten, maar het verkeer kon via de op- en afrit de ongevalslocatie passeren. Er ontstond wel een lange file vanaf afslag Markelo/Holten tot aan de afslag Lochem/Holten. 
De vrachtwagen is afgesleept door bergingsbedrijf Wolves.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Vrijdag 6 januari 2017

Emlichheim: vrachtwagenchauffeur rijdt door na verliezen wielstel
Agenten van de politie Emlichheim hebben donderdagmiddag een Nederlandse vrachtwagen van de weg gehaald.
Een oplettende medeweggebruiker had via het alarmnummer gemeld, dat een voor hem rijdende drie-assige truck z’n twee linker achterwielen had verloren, maar dat de bestuurder geen aanstalten maakte te stoppen en dat de truck dreigde te kantelen.
Nadat een surveillanceteam de truck aan de kant had gezet gaf de 33-jarige trucker uit Utrecht aan te weten dat de wielen losgeschoten waren en dat hij ze de berm in gerold had en daarna doorgereden was.
De vrachtwagen had aan de achterzijde nog maar 15 à 20 centimeter bodemvrijheid.
De trucker kreeg onder andere hiervoor een proces verbaal.

Foto 1: Politie Emlichheim


A30: drie zwaargewonden door aanrijding bij Emsbüren

In het begin van donderdagavond is op de A30 tussen Salzbergen en verkeersknooppunt Schüttorfer Kreuz een ernstig ongeval gebeurd.
Een 33-jarige trucker uit Osnabrück was daar onderweg met zijn veertigtonner in de richting van Nederland. Toen hij ter hoogte van Emsbüren een voor hem rijdende vrachtwagen begon in te halen zag hij echter een achteropkomende BMW over het hoofd.
De personenauto werd door de oplegger tegen de middenvangrail gedrukt, vloog omhoog en kwam op zijn kant tussen de vangrails tot stilstand. De twintigjarige automobilist en zijn twee negentienjarige passagiers (allen inwoners van Bockhorst) liepen daarbij zwaar, maar niet levensbedreigend letsel op. Ze zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd.
De BMW was total loss; de oplegger liep lichte schade op.

Naast de politie waren o.a. drie ambulances en de brandweer van  Salzbergen ter plaatse.  
De rijbaan richting Nederland was tot middernacht afgesloten.


Donderdag 5 januari 2017

Nordhorn: auto tegen verkeerslicht

Het was ook in de Grafschaft Bentheim glad in de nacht van woensdag op donderdag.
Even na middernacht gleed op de -spiegelgladde- kruising van de Altendorfer Ring met de Deegfelder Weg een BMW tegen de verkeerslicht-installatie.
Gelukkig bleef het bij materiële schade.Woensdag 4 januari 2017

N375: drie gewonden t.g.v. zware aanrijding nabij Ruinerwold (update)
Op de N375 (Meppel – Pesse) zijn woensdagmiddag drie gewonden gevallen bij een meervoudige zware aanrijding ter hoogte van Ruinerwold.
Het ongeval ontstond rond 17:00 uur, toen een zwarte Opel Corsa en een grijze Hyundai Tucson elkaar raakten met de linker voorwielen.
De Opel, die in de richting van Meppel reed, schoot na de aanrijding door de berm en kwam terecht in een sloot.
De Hyundai, rijdend richting Pesse, kwam dwars op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer en werd vol in de flank aangereden door een grijze BMW X1. Het mobiel medisch team was voor het ongeval opgeroepen en kwam per traumahelikopter naar de ongevalslocatie. De persoon uit de in de sloot geraakte auto kon zelf uit de auto klauteren. De brandweer heeft de twee andere betrokkenen uit hun voertuigen bevrijd.
Allen zijn met diverse ambulances overgebracht naar het ziekenhuis.
Eén van hen -een 29-jarige Hoogevener- had ernstig beenletsel; de andere twee -een 39-jarige man uit Steenwijk en een 57-jarige vrouw uit Meppel- hadden licht letsel.
Het mobiel medisch team kon al snel terugkeren naar de basis: hun inzet was niet meer nodig.
De N375 is geruime tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten alle ruimte te geven.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de drie voertuigen afgevoerd.


Ommen: materiële aanrijding op kruising
Op de T-splitsing van de Slagenkampweg op de Slagenweg in Ommen heeft woensdag 4 januari een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen.
Een bestuurder op leeftijd wilde afslaan naar de Slagenkampweg vanaf de Slagenweg en zag hierbij een auto die op de Slagenweg reed over het hoofd, waarna de aanrijding volgde.
In de groene auto zaten drie personen en in de grijze auto een oudere heer. Alle inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar geen van allen bleek letsel te hebben overgehouden aan de aanrijding.

Autobedrijf Dunnewind haalde één van de zwaar beschadigde auto's op.
Tijdens de nasleep van het ongeluk was de afslag en één rijbaan afgesloten.
Het verkeer ondervond hier minimaal hinder van en werd door de politie beurtelings langs het ongeluk geleid.
Een bijdrage van Ardesch Media

Emmen: auto vliegt kruising over tegen boom; vrouw en twee kinderen gewond
Woensdagmiddag is in Emmen op de kruising Weerdingerstraat - Weerdingerhaag - Wolfsbergenweg een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Het voorval begon, toen een automobiliste vanaf de Wolfsbergenweg de Weerdingerstraat overstak, maar daarbij de macht over het stuur verloor, waardoor de auto - een Peugeot 308- rechts van de Weerdingerhaag frontaal tegen een boom klapte.
De klap moet zeer hard geweest zijn, want diverse onderdelen van de auto lagen op vele meters afstand van de botsplek.
Omdat de situatie er zeer ernstig uit zag werden naast drie ambulances ook de brandweer en een Mobiel Medisch Team opgeroepen.
De brandweer knipte de twee achterportieren weg om de slachtoffers zo veilig mogelijk te bergen. De drie -een 41-jarige vrouw en twee kinderen van 9 en 13) zijn naar ziekenhuizen overgebracht.
Verkeersongevalsanalisten deden ter plaatse onderzoek teneinde het proces verbaal zo volledig mogelijk te maken.


Dinsdag 3 januari 2017

Zuidwolde: auto tegen boom; weer een bestuurder naar ziekenhuis
Dinsdagavond even na zevenen kreeg de brandweer van Zuidwolde opdracht naar een restaurant aan de Hoogeveenseweg te rijden, omdat daar een eenzijdig verkeersongeval zou zijn gebeurd.
Het ongeval bleek echter aan de Spiekampenweg -ter hoogte van de Lubbingerweg- te zijn gebeurd. Ook hier had een personenauto op onplezierig harde wijze kennis gemaakt met een flinke eik.
De bestuurder had zo te zien -kort maar hard- hoofd-voorruitkontakt gehad en ging met een ambulance zonder spoed mee naar een ziekenhuis.

Coevorden: auto tegen boom; bestuurder naar ziekenhuis
In het begin van de avond is een automobilist gewond geraakt, toen hij met een Renault Clio gedeeltelijk in de berm geraakte op het Achterloo, tussen Coevorden en Dalen. De schuiver eindigde tegen een boom, waardoor de 17 jaar oude auto onherstelbaar beschadigd geraakte.
De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Junne: bomendrager in brand

In de ochtend van dinsdag 3 januari hebben de brandweerkorpsen van Den Ham en Ommen een melding gekregen over een brand aan de Dieselweg in Junne.
Tijdens het oprapen van gezaagde bomen begon een bomendrager te roken.
De bestuurder kon het voertuig snel verlaten en raakte niet verwond. Bij aankomst van de brandweer stond het betreffende compartiment al volledig in brand.
Omdat brandweerwagen het bos niet in kon legde men eerst een hogedrukslang uit om de brand te bedwingen en daarna de lagedrukslangen.
Het voertuig bleek erg moeilijk te blussen omdat de onderkant volledig is afgesloten.
Het karwei nam ruim drie kwartier in beslag.
Ook de berging zal nog een heel karwei worden: het voertuig staat krap tussen bomen en heeft een flinke lading bij zich.
Het achtwielige voertuig zal bovendien een flink eind door het drassige bos moeten worden getrokken.

Een bijdrage van Ardesch Media

Maandag 2 januari 2017

Hasselt: brandweer redt ree uit hek
Maandagmorgen werd de brandweer van Hasselt opgeroepen om hulp te verlenen aan een ree, die aan de Zwolsedijk vast zat tussen de spijlen van een hek. Een medewerker van waterschap Drents Overijsselse Delta trof tijdens zijn ronde het dier in aan in deze benarde positie.

Met behulp van het hydraulisch redgereedschap werden de spijlen uit elkaar geduwd om zo genoeg ruimte te krijgen voor de bevrijding.
Het hertje moest in de bosjes even bijkomen van het avontuur, maar liep later rustig haar vrijheid weer tegemoet.
Een bijdrage van Henry Wallinga

A31 (D): personenauto botst tegen strooiwagen
Zondagavond rond half tien botste een personenauto op een strooiwagen op de besneeuwde A31.
De 70-jarige automobilist uit Wietmarschen, die in de richting van Emden reed, verkeek zich op de snelheid van de voor hem rijdende vrachtwagen en botste tegen de achterzijde.
Het bleef gelukkig bij materiële -zij het aanzienlijke- schade

Hollandscheveld: leegstaande boerderij in de as gelegd
Tegen kwart voor vier in de nacht van 1 op 2 januari werd de Hoogeveense brandweer opgeroepen in verband met een brand in een woning aan het Hollandscheveldse Opgaande. Het bleek te gaan om het reeds geruime tijd leegstaande pand nabij de aansluiting met de Meester Cramerweg, dat reeds eerder doelwit was van brandstichters. Het pand brandde nu volledig af.


Zondag 1 januari 2017

wenst u een gelukkig en gezond 2017 !

A31 (D): personenauto in de prak na klapband
Op de A 31 is zondag laat in de middag een eenzijdig ongeval gebeurd waarbij een Mercedes personenauto, die in noordelijke richting reed.
De auto raakte tussen Emsbüren en Lohne opeens onbestuurbaar ten gevolge van een klapband, botste tegen de middenvangrail en kwam deels op de vluchtstrook en deels in de berm tot stilstand. De twee inzittenden bleven ongedeerd.
Van de autobahn 31 was in verband hiermee ter plaatse tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar.


Emmer-Compascuum: flinke brand verwoest bijgebouw achter huis aan de Runde ZZ
Nieuwjaarsdag brak 's avonds tegen half negen brand uit in een achter een woning aan de Runde Zuidzijde gelegen bijgebouw.
De vlammen laaiden zo hoog op dat ze zelfs boven de woning zichtbaar waren. Vanwege de vonkenregen hield de brandweer de omgeving nat.
Het bijgebouw ging volledig verloren, maar de woning werd behouden.
Een bijdrage van Fox Eye Press / Van Oost Media


Den Ham: brand in schuur Leertendijk
Even na vijven op nieuwjaarsmiddag 2017 werd de brandweer van Den Ham en van Ommen gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Leertendijk in Den Ham.
In eerste instantie werd aangenomen dat er door kortsluiting brand was ontstaan in de hoek van de vrijstaande houten schuur.
Na snel blussen van de brand leek de oorzaak vuurwerk te zijn; vooralsnog blijft de exacte oorzaak onduidelijk.
De schuur liep lichte brandschade op.
De brandweer van Ommen, die ook met spoed onderweg was, werd net voorbij de spoorovergang van de Hammerweg in Ommen afbesteld en ging retour kazerne.
Een bijdrage van Ardesch Media


Elim: twee aanhoudingen na geweld tegen hulpverleners
De Mobiele Eenheid kwam er tijdens de jaarwisseling aan te pas om de blusgroep De Krim in de gelegenheid te stellen een brand te blussen. Even na enen kreeg de brandweer opdracht op de Dorpsstraat de brand in een bouwkeet te blussen. Het bleek om afval te gaan op de kruising met de Carstenswijk.
Een groep van naar schatting zeventig jongeren was daar kennelijk niet van gediend en bekogelde de brandweer en de politie met vuurwerk. Daarop werd besloten de Mobiele Eenheid in te zetten, zodat de spuitgasten hun werk konden doen.
Nadat er toen weer zwaar vuurwerk werd gegooid zijn twee verdachten (16 en 20) gearresteerd en opgesloten.
Bron: politie

Update: verslag Ina Hamberg-SchonewilleWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.