Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2017
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 22 januari 2017

Zwartewater: gewonde schaatser van het ijs gehaald

Op de uiterwaarden van het Zwartewater tussen Hasselt en Zwartsluis is zondagmiddag een schaatser lelijk ten val gekomen.
De man raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is volgens omstanders even buiten kennis geweest.
Ambulancepersoneel schakelde de hulp in van de brandweer om de patiënt veilig van het ijs te halen.
De man is onder begeleiding van brandweer- en ambulancepersoneel van het ijs gehaald en naar de ambulance gebracht.
Na een kleine behandeling aan zijn hoofdwond werd de man naar zijn auto gebracht. Een ziekenhuisopname was niet nodig.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Geesbrug: auto versus boom
De bestuurder van een Mercedes A 160 is zondag tegen de avond ter controle per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij op de Luchiesweg in het buitengebied van Geesbrug een (eenzijdig) ongeluk had gehad.
De auto had eerst in de linker berm een boom geschampt en was vervolgens aan de andere kant van de weg tegen een tweede eik gebotst.
Uit voorzorg rukte de brandweer uit, maar levensreddend werk bleek gelukkig niet nodig.
's Mans letsel leek mee te vallen, maar de auto (bouwjaar 1998) was rijp voor de sloop.
De laatste eigenaar heeft er maar vijf weken plezier van gehad.


Dedemsvaart: viertal zakt door het ijs
Flinke paniek aan de Moerheimstraat zaterdagavond. Een jongen meldde buiten adem aan zijn kameraden, die in een woning een biertje zaten te drinken, dat twee van hun kameraden even verderop door het ijs van de vaart gezakt waren. De jongens begaven zich zo snel mogelijk naar de plaats des onheils, waar twee van hen het ijs op gingen om hun maten te helpen. Maar ook deze knapen zakten bijna direct door de dunne ijslaag, met als gevolg dat er nu vier tieners in het ijskoude water lagen. Hoog tijd 112 te bellen!
De meldkamer sloeg groot alarm en stuurde niet alleen politie en ambulances met spoed op pad, maar ook brandweereenheden uit Dedemsvaart en Hardenberg.

Gelukkig konden de drenkelingen redelijk bijtijds door toeschouwers uit het water geholpen worden en konden ze nabijgelegen woning onder de warme douche.
Korte tijd later was het weer stil aan de Moerheimstraat, maar toen kwamen twee ambulancebroeders met een flink onderkoelde drenkeling op hun brancard naar buiten. Zijn lichaamstemperatuur was onder de 34 graden en dat maakte ziekenhuisopname absoluut noodzakelijk.

Zaterdag 21 januari 2017

Zuidlaren: felle brand richt veel schade aan in hoekwoning
Rond half zes zaterdagmiddag sloegen er plotseling grote vlammen uit een hoekwoning aan de Oude Dijk in Zuidlaren. Er werd opgeschaald naar “grote brand” en brandweereenheden uit Zuidlaren, Eelde, Vries, Gieten, Annen en de hoogwerker uit stad Groningen rukten uit om het vuur te bestrijden.
Dat bleek niet eenvoudig. De vlammen vochten zich een weg naar de zolder en dreigden van daaruit over te slaan naar de aangrenzende woning. Dit wist de brandweer uiteindelijk te voorkomen.
Een bewoner van de hoekwoning is met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis vervoerd.
Vooralsnog wordt oververhitting van een elektrische deken in een slaapkamer op de eerste etage als meest waarschijnlijke boosdoener gezien.
Een bijdrage van Van Oost Media

Vrijdag 20 januari 2017

Hardenberg: brand in woning aan de Oosthof

Vrijdagavond tegen tienen werd alarm geslagen voor de Hardenberger brandweer: er werd brand gemeld in een woning aan de Oosthof in de wijk Baalder.
Bij aankomst bleek er uit het dak veel rook tevoorschijn te komen en er werd dan ook uit voorzorg opgeschaald naar "middelbrand".
De brand bleek te woeden in een slaapkamer aan de achterzijde van de vrijstaande woning en kon vlot bedwongen worden middels een binnenaanval.
De bewoners, die de brand zelf ontdekten,hadden zich tijdig in veiligheid kunnen brengen.


(Foto 4: Ardesch Media)


Ommen: gasstank houdt brandweer bezig

De brandweer van Ommen is even voor het middaguur opnieuw uitgerukt, nadat bewoners van een woning aan de Wolfskuil een gaslucht bij hun voordeur meldden.
De bewoners, een man en vrouw met een jong meisje wachtten buiten de komst van de brandweer af.
Na aankomst ging de brandweer op onderzoek uit binnen en buiten de woning maar kon niks meten. Een monteur van de netbeheerder Enexis deed een uitgebreide controle.
De oorzaak van de geur zal hoogstwaarschijnlijk het lek van gisteren (19-01-2017) bij een verdeelstation in de omgeving zijn. De afstand tussen de woning en het verdeelstation is hemelsbreed krap 250 meter.

Tegen vijven die middag meldden wandelaars gasstank in de omgeving van het verdeelstation van de Gasunie in het bos achter het treinstation in Ommen. De brandweer zette een ventilator in bij het verdeelstation om de stank vanaf de bron te verdunnen. De Gasunie moest opnieuw in actie komen. De oorzaak bleek een lek in de toevoerslang voor de aan het gas toegevoegde geurstof.

Een bijdrage van Ardesch Media


Almelo: politie op zoek naar overvallers

Zaterdagmorgen rond 09:05 uur hebben twee mannen in nep-politiekleding een poging gedaan een woning te overvallen aan de Haven Noordzijde in Almelo.
De twee nep-agenten gingen er daarna met hoge snelheid vandoor in een gestolen zwarte Volkswagen Golf met goudkleurige sportvelgen. De daders vertokken zonder buit.
De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en de twee daders en hun chauffeur.
Bent u hiervan getuige geweest of weet u meer? Neem dan contact op met de politie.

Een bijdrage van Alwin Winkel

Donderdag 19 januari 2017

Ommen: gaslucht bij vakantiecentrum

Toevallig passerende medewerkers van Vakantiecentrum De Imminkhoeve in Ommen hebben donderdag 19 januari de brandweer ingeschakeld nadat zij achter hun pand een sterke gaslucht roken. Er hing inderdaad een penetrante geur waarop de brandweer op onderzoek uit ging. Al snel werd duidelijk dat deze geur van een verdeelstation van de Gasunie kwam dat in het bos achter het vakantiecentrum staat.
De brandweer kon geen gasdeeltjes meten; maar er hing een zeer sterke lucht waarop via het operationeel centrum van de brandweer de netbeheerder werd gealarmeerd.
Naast de netbeheerder Enexis werd ook een monteur van Gasunie ingeseind.
Na aankomst van de monteur van Enexis heeft de brandweer het incident overgedragen aan de monteurs.

Een bijdrage van Ardesch Media


Lingen: dak van sporthal stort in
Donderdagmorgen vroeg is het dak van de sportzaal van de Johannesschule in Lingen (D) naar beneden gekomen.
Het gebouw was al sinds maandag niet meer toegankelijk, omdat de dakconstructie het dreigde te begeven.
Sindsdien had men tot woensdagavond een deel van het dak ondersteund met een telekraan, maar donderdagmorgen begaven ook de andere dakbalken, die maar weinig vervormd waren, het opeens. Daarom moest men het ondersteunde deel van het dak gecontroleerd in laten storten. Dankzij het bijtijds herkennen van de problemen raakte niemand gewond.


Woensdag 18 januari 2017

Hellendoorn: postbesteller tegen boom

Even na 17:00 uur op woensdag 18 januari is een postbezorger met zijn busje op een boom gereden, net buiten de bebouwde kom van Hellendoorn. Dit gebeurde aan de Ommerweg ter hoogte van de dierenkliniek.
De bestuurder is met hulp van de brandweer uitgestapt en is met mogelijk nekletsel naar een ziekenhuis in de regio gebracht. Tijdens de nasleep was de Ommerweg voor al het verkeer afgesloten. Nadat de hulpdiensten waren vertrokken is de weg tijdelijk opengesteld in de tijd dat werd gewacht op de sleper.

Een bijdrage van Ardesch Media


A37: veroorzaker fatale aanrijding was onder invloed

De politie heeft het onderzoek naar het verkeersongeval op de A37 bij Hoogeveen, waarbij een 43-jarige Hoogevener om het leven kwam, afgerond.
Op dinsdag 27 december 2016 botste een 50-jarige automobilist uit Elim tegen een politieauto. De politieauto stond als afzetting bij een eenzijdig ongeval.
De 43-jarige man stond bij de auto van het eenzijdige ongeval. Hij werd geraakt door de auto van de 50-jarige automobilist en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De 50-jarige Elimmer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en is nog altijd niet hersteld.
De politie heeft hem verhoord, een bloedproef afgenomen en onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Uit de bloedproef is gebleken dat de man onder invloed was van 375 µg/l, terwijl 220 µg/l de maximum toegestane waarde is.
De politie maakt een proces-verbaal op.
Tevens is de man bij het CBR aangemeld voor een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (LEMA).Westerhaar: brand in frituurinstallatie tijdig bedwongen

Donderdagmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Sibculoseweg in Westerhaar. Er bleek er in een cafetaria brand te zijn ontstaan in het frituurvet.
Gelukkig was de brand snel onder controle.
De brandweer heeft de afzuiginstallatie gecontroleerd op eventuele overslag.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Dinsdag 17 januari 2017

Noord-Nederland: politie stuurt waarschuwingsmail naar > 20.000 gehackte mailaccounts

De politie in Noord-Nederland verstuurt deze week een mail naar ruim 20.000 e-mailaccounts met het advies om de inloggegevens te wijzigen. Deze actie is een uitvloeisel van een cybercrime-onderzoek waaraan op 13 oktober publiciteit werd gegeven.
Bij de verdachte in dat onderzoek is computerapparatuur in beslag genomen. Daarop zijn duizenden inloggegevens van mensen aangetroffen. De politie weet dat er inloggegevens zijn gebruikt om online aankopen te doen op andermans naam, anderen op te lichten of accounts te krijgen op goksites. Of alle aangetroffen inloggegevens daadwerkelijk zijn misbruikt is niet te achterhalen. Desondanks adviseert de politie alle mensen waarvan de mailadressen op de computer van de verdachte zijn aangetroffen, hun inloggegevens te wijzigen.


Maandag 16 januari 2017

A28: automobilist gewond na crash bij Nunspeet

Maandagavond omstreeks half negen werd een ongeval gemeld op de A28 bij Nunspeet.
Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval: de auto is over de kop geslagen en op de rechterzijde tot stilstand gekomen.
De brandweer heeft de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijd, waarna hij naar een ziekenhuis is overgebracht.

Een bijdrage van Kees Verwijs


Musselkanaal: fikse brand in bedrijfsverzamelgebouw
Maandagmorgen rond half zeven werd brand gemeld aan de Marktstraat in een loods, die fungeert als bedrijfsverzamelgebouw.
Het gebouw heeft een oppervlakte van 50 bij 20 meter en er worden regelmatig rommelmarkten in gehouden. Ook zijn er enkele andere bedrijfjes in gevestigd.
Vanwege de hevige rookontwikkeling heeft de brandweer een NL-Alert verstuurd met het verzoek om ramen en deuren te sluiten.
De brandweer schaalde op naar "Zeer grote brand" en zette meerdere blusvoertuigen in. Omdat de brand moeilijk te bestrijden was werden er tevens twee hoogwerkers ingezet. Men wist overslag naar een naastgelegen loodsen te voorkomen.
Omstreeks half twaalf kon het sein “brand meester” gegeven worden. De nabluswerkzaamheden zullen nog enkele uren in beslag nemen.
Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Volgens de brandweer is dit alleen op het terrein zelf neergekomen
Een bijdrage van Van Oost Media


Zondag 15 januari 2017

Gasselternijveen: sauna brandt volledig af

Rond negen uur zondagavond werden de korpsen Gasselternijveen en de tankwagen van Gieten opgeroepen voor een brand in de Tuinstraat in Gasselternijveen.
Een sauna achter een woonhuis aan de Tuinstraat raakte oververhit, vatte vlam en brandde volledig af.
De brandweer heeft de nabijgelegen woning gecontroleerd of er geen vuur is overgeslagen.

Een bijdrage van Van Oost Media


De Krim: alerte reactie van jongeren redt dorpsgenoot het leven
Zondagmorgen rond 07.30 uur liep een jong stelletje op weg naar huis langs de Hoofdweg in de Krim.
Vlakbij een vrijstaande woning roken ze een vreemde lucht en dachten dat het gas was. Ze probeerden de bewoner wakker te maken en toen dat niet lukte hebben ze 112 gebeld, waarop de brandweer uitrukte. Deze heeft eerst metingen rondom de woning verricht en toen deed de bewoner -wakker geworden van alle commotie- de deur open. 
De brandweer is de woning binnengegaan en was amper bInnen, toen de 4-gas-meter afging op het uiterst gevaarlijke gas koolmonoxide.
Hierop is de gastoevoer van de woning afgesloten en de woning grondig gelucht. 
Cogas onderzocht de situatie ook en hieruit volgde de conclusie dat een gaskachel in de woonkamer een onvolledige verbranding had waardoor koolmonoxide in de ruimte terecht kwam.

Koolmonoxide zelf is geurloos, smaakloos en onzichtbaar.
Dde geur die je jongelui hadden geroken was de geur van de onvolledige verbranding.
De bewoner heeft een stookverbod gekregen totdat de gevelkachel een schoonmaakbeurt heeft gehad.
Dankzij de oplettendheid van de jongelui kan hij het gelukkig nog navertellen. 


Rouveen: auto tegen boom: twee vrouwen gewond
Bij een eenzijdig ongeval met een persenenauto op de Oude Rijksweg zijn zaterdagavond twee vrouwen gewond geraakt. Door gladheid verloor de bestuurster de macht over het stuur en kwam de auto zijwaarts tegen een boom tot stilstand. De bestuurster raakte hierbij ernstig gewond.

De brandweer van Staphorst heeft samen met het medisch personeel van ambulancepost Lichtmis de bestuurster uit de auto gehaald en naar de ambulance gebracht. De bijrijdster kon zelf uit de auto stappen en plaats nemen in een ambulance.
Een trauma-arts werd vanwege de ernstige situatie per helikopter ingevlogen om extra medische zorg te verlenen.
Beide patiënten zijn met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.
Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft ter plekke een onderzoek ingesteld.
In verband met de hulpverlening, het politieonderzoek en de berging was de Oude Rijksweg enige tijd afgesloten.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.