Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2017
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 9 juli 2017

N34: E-biker rijdt tegen zijkant camper
Een circa 74-jarige inwoner van Coevorden is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de N34 bij Holthone -tussen Coevorden en Gramsbergen. De man wilde op zijn E-bike de N34 oversteken van de Holthonerweg naar de Scheerseweg, maar zag een uit de richting van Coevorden naderende Volkswagen LT35 camper over het hoofd.
Hij botste tegen de rechter zijkant van de kampeerwagen, die daardoor enkele krassen en deukjes opliep ter hoogte van het achterwiel. De elektrische fiets was flink beschadigd.
De E-biker is na eerste hulp ter plaatse per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.


Ommen: auto vliegt uit de bocht op rotonde Ommerkanaal

Zondagmorgen 9 juli heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de rotonde van de N36 en N48, net buiten Ommen.
Een automobilist, die op de N48 vanaf Ommen in noordelijke richting reed, miste de bocht naar de rotonde en kwam hier in de berm terecht.
Na de beruchte ruk aan het stuur vloog de auto de drie rijstroken over en kwam via de middenberm op de andere rijbaan terecht, waar het voertuig kantelde en uiteindelijk weer tegen de middenberm tot stilstand kwam.
Op het moment dat dit gebeurde, reden gelukkig geen voertuigen op de andere rijbaan.

De bestuurder bleef ongedeerd en kon na een controle door het opgeroepen ambulancepersoneel zich melden bij de politie. Hier werd een blaastest afgenomen, die resulteerde in een A. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau in Ommen en zal daar een blaastest moeten afleggen op het ademanalyseapparaat voor een exacte meting.

De rijbaan vanaf de rotonde in de richting van Ommen was tijdens de nasleep van het ongeluk afgesloten voor al het verkeer. Dit bleek niet voor iedereen even duidelijk. Naast de vele bestuurders die de afsluiting voorbij wilde rijden en uitgelegd moest worden dat ze toch echt zelf een andere route moesten zoeken, besloten ook twee bestuurders spookrijdend de rijbaan uit de richting van Ommen op te rijden.
De politie kwam in actie en stuurde de bestuurders naar de afrit Ommen-Noord waar beide bestuurders een bekeuring hebben gekregen voor de gevaarlijke actie.
Ook een de bestuurder van een Italiaanse vrachtwagen dacht te kunnen gaan spookrijden. Hij werd echter spoedig tegengehouden door de politie waarna hij weer achteruit kon rijden om zijn weg via een andere route te vervolgen.

Berger Jan van firma Autax heeft het zwaar beschadigde voertuig geborgen en het wegdek gereinigd.
Een bijdrage van Ardesch Media

Eext: verdachte brand op camping

Rond middernacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een stacaravan op camping Schoapvolte aan de Stationsstraat in Eext.
De brandweer wist te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde en had de vlammen vlot bedwongen.
De bewoners waren ten tijde van de brand niet aanwezig.
De politie heeft de plaats van de brand aangemerkt als plaats delict. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Volgens nog niet bevestigde berichten was de caravan eigendom van een echtpaar, dat op 19 juni in Ten Post bij een ongeval om het leven kwam.
Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Een bijdrage van van Oost Media


Zaterdag 8 juli 2017

De Lichtmis: een ongeluk komt nooit alleen

Op de oprit van de A28 bij De Lichtmis is zaterdagavond een aanhanger gekanteld en losgeraakt van een auto. De combinatie kwam uit de richting van Nieuwleusen en zou de snelweg op richting Zwolle.
De aanhanger begon te kantelen in een bocht en kwam uiteindelijk op z’n kant op het asfalt terecht. In de val werd een verkeerslicht beschadigd.

Het verkeer richting de snelweg kon in eerste instantie nog langs de ongevalslocatie, maar werd later toch korte tijd stilgelegd.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de aanhanger met daarop een manbak van de Drop Zone XL-installatie, die eerder vandaag betrokken was bij een tragisch ongeval tijdens het Truckfestijn in Balkbrug, op de wielen getakeld en afgevoerd.
Bij het ongeval raakte niemand gewond. Ook het trekkend voertuig bleef ongeschonden.

Een bijdrage van Henry Wallinga


N377: ernstig ongeval bij De Pol
Op de N377 ter hoogte van de afslag Dedemsvaart-Zuid zijn zaterdagmiddag twee gewonden gevallen ten gevolge van een aanrijding tussen een Mitsubishi Space Star personenauto en een Harley Davidson FLHCRI Road King Classic motor.
De auto werd bestuurd door een oudere inwoner van Zelhem. Hij kwam uit de richting van Dedemsvaart-Zuid en wilde de N377 oprijden in de richting van Balkbrug.
De man verleende voorrang aan enkele auto's, die uit de richting van Slagharen kwamen, maar zag de daarachter rijdende gele motor over het hoofd. Na de daarop volgende botsing ging de motor met de twee berijders in de berm onderuit, waardoor beiden vrij ernstig letsel opliepen.
De twee zijn met spoed in ambulances naar een ziekenhuis gebracht.
De bejaarde automobilist kwam met de schrik vrij.


Gasselternijveen: N378 versperd door gekantelde auto met aanhanger
Op de N378 is tussen Stadskanaal en Gasselte zaterdagochtend een auto met aanhanger gekanteld, toen de chauffeur van een overstekende ree schrok. Op de aanhanger stond een kleine rupsgraafmachine, die half in de berm terecht kwam.
De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.
De auto en aanhanger blokkeerden na het eenzijdige ongeval de weg in beide richtingen.
De brandweer van Gieten heeft uit voorzorg de accuklemmen los gemaakt en absorberende korrels op de olievlekken gestrooid; meer hoefde er door hen niet te worden verricht.
Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de parallelweg.  Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft de beschadigde voertuigen geborgen.
Rond 10.15 uur was de weg weer vrij voor het doorgaande verkeer.
Een bijdrage van Mercel Euving - van Oost Media

Giethmen: vrachtwagenbrand blijkt vastgelopen rem
De brandweer van Lemelerveld is vrijdagmorgen in actie gekomen voor een aangelopen rem op de trailer van een vrachtwagen die varkens vervoerde.
De chauffeur kon zijn combinatie tijdig parkeren op een parkeerplaats naast de Deventerweg (N348) ter hoogte van de aansluiting met de Oude Hammerweg in Giethmen. De brandweer heeft de rem gekoeld.
De pechdienst van een lokaal vrachtwagenservicebedrijf heeft het defect opgelost.
De varkens zijn niet in gevaar geweest.
Een bijdrage van Ardesch Media

Vrijdag 8 juli 2017

Punthorst: scooter klapt tegen boom

Een scooterrijder is vrijdagmiddag bij een eenzijdig ongeval op de Evenboersweg gewond geraakt.
De jongeman vloog uit de bocht en botste hard tegen een boom.
Hij was een tijdje niet aanspreekbaar, waarop een tweede ambulance werd opgeroepen.
Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Medewerkers van de verkeersongevallendienst deden een uitgebreid onderzoek om zo de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
De Evenboersweg was gedurende de afhandeling van het ongeval en het onderzoek afgesloten voor alle verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Wachtum: ravage op de Burgemeester Fonteinstraat
Twee bedrijfsauto's total loss, plus een flinke ravage: dat was de balans van een aanrijding op de kruising Burgemeester Fonteinstraat - Rieweg - Stukdijk, die vrijdagmiddag gebeurde. Het ongeval was ontstaan, toen de bestuurder van een groene Citroën Berlingo vanaf de Rieweg de kruising op reed zonder een zwarte VW Transporter, die richting Oosterhesselen reed, voorrang te verlenen.
In eerste instantie werd naast de ambulance ook de brandweer opgeroepen, maar diens hulp bleek niet nodig.

De bestuurder van de Berlingo is in de ambulance gecontroleerd vanwege nekklachten, maar nadere behandeling in een ziekenhuis was niet nodig.
Restte het opruimen van het uit de Berlingo weggeslingerde materiaal. Een flinke klus...
VOA-onderzoek was niet nodig, aangezien de toedracht volkomen duidelijk was.Donderdag 6 juli 2017

Hardenberg: vakantiehuisje afgebrand
Donderdagavond rond kwart voor tienen werd brand gemeld op camping De Kleine Belties aan de Rheezerweg in Hardenberg. Dat het menens was bleek uit het feit dat de rookwolken al op 10 km afstand te zien waren.
Er werd direct al opgeschaald naar "middelbrand" en de Hardenberger brandweer rukte uit met een tankautospuit, een watertankwagen en de hoogwerker. Dank zij de snelle inzet bleef de schade beperkt tot een houten vakantiehuisje, dat helaas volledig verloren ging.
De hoogwerker hoefde niet ingezet te worden.


Hoogeveen: man bekneld in machine bakkerij
Donderdagmorgen is een werknemer van Bakkerij De Graaf ernstig gewond geraakt toen bij met een hand in een machine vast kwam te zitten.
De brandweer rukte uit ter hulpverlening, maar bij aankomst bleek de man al uit zijn benarde positie te zijn bevrijd.
Het slachtoffer nam ondanks zijn ernstige armletsel plaats op de brancard en is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 5 juli 2017

Schoonebeek: tweede aanrijding binnen 24 uur op exact dezelfde plaats
Een man en een vrouw zijn aan het begin van de woensdagavond  gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Burgemeester Osselaan met de Veenschapsweg en de Kanaalweg in Schoonebeek.
Een van de auto’s -een VW Up- kwam met linksvoor zware schade ondersteboven in Kanaal A terecht.
De andere auto -een Peugeot 205- raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en kwam op de weg tot stilstand.
Beide bestuurders zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeval was volgens getuigen het gevolg van een voorrangsfout.
Berger Koolen haalde de twee onherstelbaar beschadigde auto’s op.
Het was het tweede ongeval op deze kruising binnen 24 uur.
Foto 1 en video: Van Oost Media - FoxEye Press


Dinsdag 4 juli 2017

Schoonebeek: opnieuw botsing op overzichtelijke kruising Burgemeester Osselaan
Dinsdagmiddag klonk weer eens het geluid van verkreukelend blik op het beruchte punt in Schoonebeek: de kruising van de (voorrangsweg) Burgemeester Osselaan met de Kanaalweg en de Veenschapsweg. Er was een Peugeot 206 onzacht in aanraking gekomen met een Opel Corsa.
Beide auto's liepen hierbij onherselbare schade op en zijn door berger Koolen opgehaald .
Twee inzittenden van de Opel Corsa, die zijwaarts tegen een verkeersbord tot stilstand kwam, zijn voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.


Hoogeveen: brand in loods bijtijds ontdekt
Dinsdagmorgen rond de klok van 5.00 uur werd brand ontdekt bij een bestratingsbedrijf op industrieterrein de Buitenvaart.
In de woning naast het bedrijf was de bewoonster wakker geworden en ontdekte de brand.
In de bedrijfsloods bleek een shovel op een aanhanger in brand te staan. Haar man ging de met rook gevulde loods binnen en reed de aanhanger met shovel naar buiten. Daarmee voorkwam hij een grote brand.
De brand is vermoedelijk in de motor van machine ontstaan. De man werd door ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance of hij niet teveel gevaarlijke rook had ingeademd; dat bleek niet het geval
Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenMaandag 3 juli 2017

A37 / Hoogeveen: Jeep met gloednieuwe VW Tranporter kantelt
Op de A37 ter hoogte van Hoogeveen is maandagavond een transport van een viertal nieuwe VW Transporters fout gegaan. Eén van de fonkelnieuwe busjes, op weg naar de nieuwe eigenaar,  werd op een aanhanger vervoerd, die werd getrokken door een Jeep.
Door onbekende oorzaak begon de aanhanger te slingeren waardoor de Jeep en aanhanger met nieuwe bus kantelden. De Transporter kwam op  z'n zijkant op de rijbaan te liggen. De bestuurder van de Jeep bleef ongedeerd. Ambulance en brandweer konden dan ook weer retour basis.

Het wegdek raakte op de plaats van het ongeval beschadigd.
Gedurende enige tijd was een van de rijbanen richting Knooppunt Hoogeveen afgesloten in verband met de berging en de afvoer van de drie vervoermiddelen.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Lemelerveld: vlam in de pan
Kort na het begin van de avond sloeg de vlam in de pan in een woning aan de Nicolaistraat in Lemelerveld. Het vuur sloeg over op de afzuigkap en breidde zich uit.
De brandweer wist het vuur snel te doven. De woning is geventileerd, maar heeft veel water- en roetschade opgelopen.
Ook de uitlaat van de afzuiging werd gecontroleerd, maar het vuur bleek volledig geblust te zijn.
Een bijdrage van Ardesch Media


N34: weer fikse botsing op berucht punt bij Hardenberg
Even voor zeven uur maandagochtend werd gemeld dat het weer mis was op de kruising Hessenweg - Ommerweg (N34) ter hoogte van Sportpark de Boshoek.
De Hardenberger brandweer werd opgeroepen om een gewonde bestuurder (82) uit een in de rechterflank geraakte Renault Megane Scenic te bevrijden. Deze auto was aangereden door een Renault bedrijfswagen, die over de N34 richting Ommen reed.
De bestuurder van de bedrijfswagen bleef ongedeerd.
Beide voertuigen waren total loss.
De N34 was ter plaatse afgezet, hetgeen een flinke verkeersopstopping in beide richtingen op de parallelweg tot gevolg had.Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.