Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2017
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 23 juli 2013

Wielen (D): drie auto's total loss na dubbele aanrijding op de L43
Een gezin van vier personen uit Barneveld, voor wie de vakantie op een camping in Rheezerveen net begonnen was, kreeg de schrik van z'n leven, toen ze zondagmiddag in hun Kia Sportage van Itterbeck richting Hardenberg reden en vlak na de kruising met de Melkweg een hen tegemoet rijdende Duitse Volvo stationwagen op de verkeerde weghelft kwam.
Hoewel de bestuurder van de Kia uit alle macht probeerde een aanrijding te voorkomen door naar rechts te sturen, lukte het niet een botsing te voorkomen, maar het werd gelukkig geen frontale aanrijding.
Ook de bestuurster van een groene Renault Laguna kwam oog in oog met de Volvo; zij week uit naar links, maar kon ook een botsing niet vermijden.
De twee inzittenden van de Renault -inwoners van Almelo- hoefden -net als het gezin uit Barneveld en de Volvobestuurder- geen van allen met de ambulance mee. Hun auto's waren slooprijp. De Kia en de Renault zijn door berger De Jonge opgehaald
De Nederlandse politie bracht drie leden van het Barneveldse gezin naar de camping.
Waarschijnlijk was de Volvobestuurder in slaap gevallen.


Slagharen: weg afgesloten na vondst overleden man in garage (update)

De Dienst Forensische Opsporing stelde zondagmorgen een onderzoek in nadat de bewoner van een pand aan de Geert Migchelsweg dood in zijn garage werd aangetroffen. De 55-jarige man, die met zijn 13 jaar oude mopshondje in de vrijstaande woning woonde,  is zaterdagavond met hoofdletsel naar het ziekenhuis gegaan, nadat hij familieleden had verteld dat hij over een stuk hout was gestruikeld.
Hij is later terug naar huis gereden en maakte tijdens een gesprek met familie een verwarde indruk.
Toen hij zondagmorgen niet op de telefoon reageerde en ongeruste familieleden nabij de woning arriveerden, kregen ze het onthutsende nieuws te horen van de politie, die inmiddels al een sporenonderzoek gestart was.

De politie zag aanleiding een diepgaand onderzoek in te stellen om vast te stellen of het om een ongeval of een misdrijf gaat.
De Geert Migchelsweg is vanwege het onderzoek afgesloten en de plaats delict is rond half drie met schermen aan het oog onttrokken.


Zaterdag 22 juli 2017

Rheezerveen: motorrijder gewond ten gevolge van botsing op de Ommerweg
Een motorrijder, die zaterdagmiddag over de parallelweg van de N34 in de richting van de Rollepaal reed, werd verrast door een zwarte VW Golf GTi, die van de uitrit van De Klimberg linksaf de Ommerweg op reed. Hij kon niet meer tijdig tot stilstand komen, waardoor de motor de linker zijkant van de auto raakte en tegen het asfalt klapte.
De gewonde motorrijder is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.
De VW Golf en de Kawasaki Ninja ZX-10R motor liepen flinke schade op.
De parallelweg (Ommerweg) was geruime tijd afgesloten. Het voorval leverde flink wat bekijks op.

Almelo: gewonde bij kop-staartbotsing

Een bestuurder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Bleskolksingel in Almelo.
Een voor de verkeerslichten stilstaande Renault Captur personenauto werd aangereden door een Mercedes Vito bedrijfsbus.
De gewonde is naar een ziekenhuis gebracht.
Beide auto's hebben flinke schade opgelopen. Een berger heeft ze afgesleept

Een bijdrage van Alwin Winkel


Vrijdag 21 juli 2017

Emlichheim: motorrijder zwaar gewond
Vrijdagavond rond kwart over zes wilde een 65-jarige inwoonster van Erica (NL) met haar Dacia Logan op de Ringer Straße linksaf slaan naar de parkeerplaats van de Lidl supermarkt. Ze zag daarbij echter een haar tegemoet rijdende motorrijder (60) uit Nordhorn over het hoofd, die daardoor frontaal tegen de Dacia op reed.
De motorrijder liep daarbij ernstig letsel op. Hij is met spoed en onder begeleiding van een noodarts per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De automobiliste kwam met de schrik vrij.
De Honda motor was total loss; de auto zwaar beschadigd. Beide voertuigen moesten weggesleept worden.
De politie schat de totale schade op zo'n dertienduizend Euro.


Holsloot: automobiliste zwaar gewond door eenzijdig ongeval

Vrijdag even na het middaguur is een 57-jarige automobiliste uit Veenoord ernstig gewond geraakt, toen ze met haar Peugeot 107 tegen een boom aan de Schimmelarij in Holsloot reed.
De vrouw, die uit de richting van Dalerveen kwam, geraakte met twee wielen en de berm en corrigeerde te sterk, waarna ze de boom op haar pand vond.
Nadat het bericht bij de meldkamer binnenkwam, werden politie, brandweer Coevorden, VOA, ambulancedienst en MMT naar de afgelegen plaats des onheils gestuurd.
Het slachtoffer is na landurige behandeling ter plaatse per traumaheli naar het Universitair Medisch Centrum Groningen overgebracht.


Donderdag 20 juli 2017

N48: dodelijke botsing bij Den Kaat
De chauffeur van een vrachtwagen zag donderdagmiddag rond kwart voor vier tot zijn ontzetting dat een hem tegemoet rijdende personenauto (Hyundai Getz) langzaam maar zeker op de verkeerde weghelft begon te rijden.
De trucker probeerde nog de dreigende botsing te vermijden, maar zelfs toen hij daardoor de vangrail raakte bleek dat tevergeefs: een frontale botsing volgde.
De 75-jarige automobilist uit Hoogeveen kwam bij de confrontatie om het leven; de vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.
Voor de blusgroep van Dedemsvaart viel weinig meer te doen dan de accu van de volledig verwoeste Hyunday af te koppelen.
De N48 is tot in de avond afgesloten geweest tussen Zuidwolde en de op- en afrit N377 in verband met het sporenonderzoek en de berging.

Woensdag 19 juli 2017

Dinsdag 18 juli 2017

N34: botsing op oversteek Larixweg
Op de N34 tussen de rotonde bij de Witte Paal en de kruising bij De Boshoek is tijdens het oversteken van de N34 een auto geschept door een auto, die op de hoofdrijbaan reed.
De bestuurder van de rode personenauto, een meneer op leeftijd met als passagier een dame op leeftijd, stak de N34 over vanaf de Larixweg.
Een automobilist op de hoofdrijbaan kon het voertuig niet meer ontwijken en schampte de auto op het rechter voorwiel. De bestuurder van dit voertuig (VW) bleef ongedeerd.
De vrouwelijke passagier van de geschepte Citroën liep een zere heup op; de mannelijke bestuurder een pijnlijke pols. Nadat de politie aankwam werd voor de zekerheid alsnog een ambulance besteld om de betrokken personen te controleren.
Het rechtervoorwiel van de geschepte auto brak af en deze auto moest door een berger worden afgesleept.
Een bijdrage van Ardesch Media


Hasselt: wietkwekerij in bedrijfspand
De politie heeft dinsdagmorgen rond 10:00 uur in een bedrijfspand aan de Handelsweg een wietplantage ontdekt en ontmanteld.
In de plantage stonden zo’n 400 planten. Ook is er ongeveer twintig kilo aan wiettoppen aangetroffen met een straatwaarde van ruim € 80.000.

Tijdens de ontruiming door de politie werden constant metingen gedaan toen plots alarm klonk van een  verhoogde waarde van koolmonoxide. De Hasselter brandweer werd opgeroepen onderzoek te doen naar de oorzaak van de verhoging. Naast de officier van dienst van de brandweer IJsselland kwam ook de adviseur gevaarlijke stoffen een kijkje nemen.
Nadat het pand weer veilig zonder beschermende middelen te betreden was, kon de ruimploeg beginnen met het ontmantelen van de kwekerij.

Het afgetimmerde gedeelte bestond uit twee compartimenten:  éé,n waar de planten groeiden en in de andere lagen de toppen te drogen.
Volgens de politie was in het bedrijfsverzamelgebouw sprake van een professioneel opgezette plantage. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Enexis zal aangifte doen van diefstal. Het pand is direct afgesloten van stroom. De gebruikte materialen voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De planten zijn op de locatie versnipperd. De toppen zijn overgebracht naar het politiebureau voor een nauwkeurige weging en zullen daarna ook ter vernietiging worden aangeboden.
Tegen 17:00 uur was de ruiming klaar en kon de politie verder met het onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Een bijdrage van Henry Wallinga


N348: weer aanrijding tijdens oversteken
Kort voor het middaguur van dinsdag 18 juli is een personenauto tijdens het oversteken van de Ommerweg (N348) tussen Raalte en Lemelerveld aangereden door een andere auto.
Een automobilist reed op de Oude Twentseweg en reed de Ommerweg (N348) op om over te steken maar werd hierbij vol in de flank geraakt door een auto die op de Ommerweg (N348) in de richting van Lemelerveld reed.
De geschepte personenauto werd gelanceerd en kwam op z’n kant terecht in een droge bermsloot. De inzittenden konden zelf uitstappen en bleven grotendeels ongedeerd. Eén inzittende had een kleine wond op zijn arm, dat verzorgd is door ambulancepersoneel en later door een arts behandeld zou worden
Beide zwaar beschadigde auto’s zijn afgevoerd door een berger.
De Ommerweg (N348) tussen de kruising met de Oude Twentseweg en de afrit bij restaurant ”De Lantaren” werd gedurende de nasleep van het ongeval afgesloten. Het verkeer werd zolang omgeleid over de parallelwegen.
Een bijdrage van Ardesch Media

Maandag 17 juli 2017

Vriezenveen: brand in appartement boven leegstaand winkelpand
Op de avond van maandag 17 juli is brand uitgebroken in een keuken in een woning boven het voormalige Scheer & Foppen pand aan het Westeinde in Vriezenveen. Omstanders hebben een bluspoging ondernomen maar deze mislukte. Ook een brandweerman die bij een ernaast gelegen supermarkt werkt, kwam snel in actie. De brandweer heeft het vuur middels een binnenaanval geblust en hierna de woning geventileerd.
De bewoners van de woning zijn opgevangen door de brandweer en buren.
Ze zijn in een ambulance gecontroleerd. Ze lijken geen letsel te hebben opgelopen.
Vanaf buiten is duidelijk te zien dat de woning veel schade heeft opgelopen.
Een bijdrage van Floris Kayim

Dalfsen: brand slaat over van zitmaaier op woning

Een woning aan de Hoevenweg in het buitengebied van Dalfsen heeft maandagmiddag zware schade opgelopen ten gevolge van een brand. Brandweerkorpsen van Nieuwleusen, Dalfsen en Zwolle bestreden de brand, die vooral op de bovenverdieping van de woning woedde. De benedenverdieping liep veel rook- en waterschade op.

De brand ontstond toen één van de kinderen het gazon wilde maaien. De zitmaaier werd gestart, maar die begon, volgens de eigenaar, spontaan te branden. Het vuur sloeg over naar de overkapping en vandaar naar de woning. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit het dak.
De bewoners waren net klaar na een jarenlange verbouwing aan de woning. Volgens de eigenaar zit er niets anders op dan opnieuw te beginnen. Bij de brand raakte niemand gewond: iedereen kon zich tijdig in veiligheid brengen.  

/\ Een bijdrage van Henry Wallinga
Een bijdrage van Ardesch Media
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.