Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2017
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 30 juli 2017

Staphorst: brand in schuur met jongvee en hooi
In een schuur bij een boerderij aan de Klaas Kloosterweg is zondagmiddag brand uitgebroken op een aanhanger met hooibalen. Het vuur sloeg ondanks snel optreden van de bewoners over naar de schuur met daarin veel hooi en jongvee.
De boer reed de aanhanger snel de schuur uit en de dieren zijn met hulp van buren en brandweermannen veilig in een weiland gedreven.

De brandweer van Staphorst had de brand snel onder controle. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd opgeroepen in verband met de mogelijke aanwezigheid van asbest. Een speciale ploeg van de brandweer zal hier onderzoek naar doen.
Tijdens het in veiligheid brengen van de dieren hebben enkele personen rook ingeademd. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis;  zij zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Schöninghsdorf(D): auto tegen boom: twee Nederlanders zwaar gewond
Zaterdagavond is op de Schöninghsdorfer Straße een ernstig verkeersongeval gebeurd.
Een twintigjarige Nederlander was daar met zijn even oude passagiere in een Peugeot 206 rond 22:30 uur onderweg in de richting van Haren (D), maar de man verloor de macht over het stuur, waardoor de auto slipte en tegen een boom botste.
De twee  -inwoners van ’s Hertogenbosch- kwamen bekneld te zitten en moesten door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Ze zijn naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.
De man was zwaargewond, de vrouw liep levensbedreigend letsel op.
De brandweer van Twist en van Schöninghsdorf  zetten in totaal 45 man in.
De politie doet onderzoek naar de toedracht.Zaterdag 29 juli 2017

Dalfsen: auto tegen boom en slootwal

Zaterdagavond 29 juli is een bestuurster komende vanaf Dalfsen op de Welsummerweg bij een slinger/chicane de controle over haar Seat Altea verloren en geslipt.
Het voertuig kwam met de linker achterdeur hard tegen een boom waardoor de zij-airbags werden opgeblazen.
Na de klap eindigde het voertuig hard tegen de slootwal van een droge bermsloot .
De bestuurster en een baby bleven ongedeerd; wel werden beiden gecontroleerd in een ambulance.
Het zwaar beschadigde voertuig is door berger Wolves uit de lastige positie geborgen en zal hoogstwaarschijnlijk total loss blijken te zijn

Een bijdrage van Ardesch Media


Punthorst: auto in weiland na aanrijding met tractor
Een automobilist is zaterdagmiddag gewond geraakt na een mislukte inhaalmanoeuvre.
De man reed op de Schapendijk richting Punthorst en wilde meerdere oude tractoren inhalen.
De voorste bestuurder van de rij tractoren gaf aan af te slaan richting de Domineesakker, maar had niet gezien dat de automobilist al was begonnen met inhalen.De tractor en de auto kwamen bij de afslag met elkaar in aanraking waarop ze een stuurcorrectie maakten.

De auto schoot over een sloot en kwam in een weiland tot stilstand. De bestuurder klaagde over pijn in de nek en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder bleef ongedeerd.

De tractorbestuurder, die bij het ongeval niet gewond raakte,  was inmiddels met goedkeuring van de politie alweer onderweg naar huis, maar voor een onderzoek naar de exacte toedracht werd hem gevraagd terug te komen naar de plaats van het ongeval.
De mannen van de verkeersongevallenanalyse hadden al snel de nodige sporen veiliggesteld op de weg en in de berm. Ook zagen zij op de band van de tractor een duidelijk teken dat beide voertuigen elkaar hadden geraakt.

Na het politieonderzoek mocht bergingsbedrijf Hooikammer de auto uit het weiland takelen en afvoeren. De bestuurder van de oldtimer tractor kon zijn rit naar huis weer vervolgen.
De verzekeringsmaatschappijen zullen de zaak verder afwikkelen.
Een bijdrage van Henry Wallinga


De Lichtmis: gewonde bij verkeersongeval op de N377
Op de drukke kruising van de N377 bij De Lichtmis is vrijdagmiddag rond 16:30 uur een vrouw gewond geraakt bij een ongeval.
De vrouw zat als passagier in een auto die in de flank werd aangereden door een bestelbus met aanhanger. De gewonde vrouw is door de brandweer van Staphorst uit de auto geknipt waarna ze met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De blauwe Opel Agila kwam, volgens een getuige, uit de richting van Nieuwleusen en sloeg bij de met verkeerslichten beveiligde kruising linksaf richting de Hermelenweg.
Een witte bestelbus met aanhanger stond op de Hasselterweg, de N377, om richting Nieuwleusen te rijden. De bestelbus kreeg het groene licht en trok langzaam op. Plots zag de bestuurder vanuit het niets de personenauto. Hij probeerde nog te ontwijken maar botste met zijn busje in de flank van de auto.

Beide bestuurders liepen bij het ongeval geen letsel op.
De kruising was door het ongeval en het daaropvolgend sporenonderzoek van de verkeersongevallendienst gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor liep het verkeer flinke hinder op en moesten om op de eindbestemming te komen soms omrijden.
Bergingsbedrijf Hooikammer mocht na het onderzoek van de politie de bestelbus en de personenauto afvoeren. Tegen 18:15 uur was alles weer opgeruimd en kon de kruising worden vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Vrijdag 28 juli 2017

Ommen: fietsster gewond door aanrijding

Vrijdagochtend 28 juli is een vrouw op leeftijd gewond geraakt bij ongeval op de Zeesserweg in Ommen.
Een automobilist sloeg af naar het terrein van groepsaccommodaties Olde Vechte en Zeesse en kwam hierbij in aanrijding met de fietsster. De fietsster botste op de Dacia Lodgy en viel, waarbij ze onder meer een hoofdwond opliep. Ze is behandeld door ambulancepersoneel en zou later op eigen gelegenheid langsgaan bij een huisarts.
De politie hielp bij het invullen van de schadeformulieren.
De auto zat aan de rechterkant flink in elkaar, maar die schade was waarschijnlijk al aanwezig vóór de aanrijding met de fietsster.

Een bijdrage van Ardesch Media


Wijster: veel hulpverleners bij noodgeval

Vrijdagmorgen kwamen politie, ambulance, brandweer en het MMT in actie bij een geval van onwelwording aan de Westerhaar in Wijster.
De traumahelikopter landde bijna voor de deur van de woning en naast een maïsveld.
De hoogwerker van Hoogeveen kwam er aan te pas om de patiënt, via een erg klein raam, van de bovenverdieping te kunnen transporteren.
Daarna kon de patiënt met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.
De arts van het traumateam ging voor de zekerheid mee.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: auto slipt sloot in

Vrijdagmorgen raakte een bestuurster van een Ford Focus in de slip op het natte wegdek van de A28 op de afrit naar het centrum van Hoogeveen.
De auto schoot met de neus tegen de walkant van de bermsloot, waardoor de airbags uitklapten.
De vrouw werd ter plaatse in de ambulance behandeld.
De auto werd weggesleept door berger De Jonge.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 27 juli 2017

Nordhorn: vrachtwagen rijdt in op rij wachtende auto's

Donderdagmiddag is op de Wietmarscher Straße ten gevolge van een kettingbotsing een gewonde gevallen.
Naar verluidt botste een vrachtwagen op een rij auto’s, die achter een auto stil stond, die klaar stond om af te slaan. De vrachtwagenchauffeur had dit niet gezien.
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebrachtPesse: bromfietser aangereden
In Pesse werd donderdagmiddag een bromfietser, die richting het dorp reed, over het hoofd gezien door een bestuurder van een personenauto, die op de Dorpsstraat linksaf richting rijksweg wilde.
De bromfietser gleed na de botsing over het asfalt.
Hij kwam er zonder ernstige kwetsuren vanaf, zo bleek na onderzoek in de ambulance.
De schade aan de Yamaha bromfiets bleef beperkt; die aan de  auto was groter.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: lange file na botsing twee personenauto's

Donderdagmiddag zijn twee personenauto’s  op de A28 ter hoogte van Zuidwolde betrokken geraakt bij een ongeval.
De ene auto -een Peugeot 107- kwam achterstevoren tegen de vangrail van de middenberm en de andere -een VW Golf- kwam ondersteboven in de bermsloot tot stilstand. Beide bestuurders (een vrouw en een man), werden in een ambulance behandeld.
In afwachting van de dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) werd de A28 richting Meppel afgesloten. Dat veroorzaakte een file van bijna 10 km waarbij op het Knooppunt Hoogeveen een vrachtwagen achterop een stilstaande soortgenoot reed.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: kop-staartbotsing trucks in file

Ten gevolge van een aanrijding* tussen de afslag Zuidwolde en Echten ontstond op de A28 op de rijbaan richting Meppel rond half drie donderdagmiddag een file. De bestuurder van een vrachtwagen met aanhanger, geladen met afvalcontainers, had dit niet bijtijds in de gaten, waardoor hij op een vrachtwagencombinatie, die vóór hem stil stond. botste.
De man raakte gewond en is in een ambulance behandeld.
De in eerste instantie aangevraagde MMT-hulp bleek niet nodig.
De achterste vrachtwagen moest door berger De Jonge weggesleept worden.
De politie zette de A28 af vanaf Hoogeveen en leidde het resterende verkeer, dat al vast stond, om via de afslag Ruinen-Echten.

* Zie reportage hierboven


Woensdag 26 juli 2017

Ommen: kruin valt uit aangereden boom
Woensdagmiddag 26 juli is een automobiliste tegen een boom aan de Haarsweg in Ommen gebotst. De kruin van de boom begaf het door de klap en landde tegen de auto aan.
Het voertuig -een Peugeot 107- liep behoorlijke schade op en is door berger Autax opgehaald.
Tijdens het bergen werd de Haarsweg tijdelijk afgesloten.
Een bijdrage van Ardesch Media


Neunenhaus (D): auto in brand op de Goldammerweg
Woensdagmiddag reed een ouder echtpaar in een Opel Vectra op de Nordhorner Straße in Neuenhaus.  
Op de met verkeerslichten beveiligde kruising met de B403 kwam er opeens rook uit het motorcompartiment
De bestuurder kon nog net de kruising oversteken om op de Goldammerweg te stoppen, hoewel er inmiddels al vlammen te zien waren.
Beide inzittenden kwamen met de schrik vrij. Een andere bestuurder belde 112, waarop de brandweer Neuenhaus met veertien man in drie voertuigen uitrukte.
Na aankomst ging men de vlammen direct met schuim te lijf, zodat de brand snel bedwongen was.
Om ook bij de gloeizones te kunnen komen werden de motorkap en de achterklep met een hydraulische spreider geopend. Helaas was de auto desondanks total loss.
De resten van de Opel werden met een warmtebeeldcamera gecontroleerd. Na deze controle kon de uitruk, die 90 minuten in beslag nam, worden beëindigd.
Het verkeer op de drukke B403 ondervond geen noemenswaardige hinder door “kijkers”.
Foto's: brandweer Neuenhaus

Dinsdag 25 juli 20127

Genemuiden: brand op zolderverdieping

De brandweer van Genemuiden werd dinsdagavond 19:03 uur opgeroepen vanwege een woningbrand .
In een slaapkamer op de zolderverdieping van  een woning aan de Lus was brand ontstaan. Eén van de kinderen meldde de brand bij de ouders en enkele seconden later klonken al de rookmelders waarop alarm werd geslagen.
Inmiddels was iedereen uit de woning en ook de buren werd gevraagd hun woning tijdelijk te verlaten. Toen de brandweer aankwam stond de gehele zolder vol rook en was het zicht beperkt. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd gezocht naar de brandhaard en naar ramen en deuren om deze te openen om zo te kunnen ventileren.
Door middel van hydraulisch ventileren (een straal water wordt onder hoge druk naar buiten gespoten, waardoor een luchtstroom op gang komt die de rookgassen mee naar buiten neemt) nam de rook al snel af.
Op de gehele zolder, die bestaat uit meerdere slaapkamers, was rook- en roetschade.
Een medewerker van Stichting Salvage hielp de familie met het regelen van praktische zaken.
De brand zou zijn ontstaan in een prullenbak. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

Een bijdrage van Henry Wallinga


Eext: auto rechtdoor over verkeersbord

De bestuurder van een Kia wilde maandagmiddag van de Stationsstraat de Provincialeweg op in de richting van Rolde.
Dat ging niet door: hij reed rechtdoor en plette een paal van een spoorwegovergang, die daar staat ter  herinnering aan de spoorlijn Gieten – Rolde.

De man was waarschijnlijk onwel geworden. Hij werd gecontroleerd in een ambulance, maar hoefde niet mee voor ziekenhuisopname.

Een bijdrage van van Oost Media

Hoogeveen: motor busje in brand
Dinsdagmiddag kwam er door kortsluiting in de motor plots rook uit het motorcompartiment van een VW Transporter busje op het parkeerterrein van Kringloopwinkel Het Goed, aan de Kanaalweg in Hoogeveen.
Een poederblusser van een naburig bedrijf werd er op leeggespoten, waarna de brand nog wat smeulde toen de brandweer arriveerde.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


N34: drie voertuigen beschadigd bij Borger

De N34 was dinsdagmorgen tussen Emmen en Gieten ter hoogte van Borger afgesloten vanwege een aanrijding waarbij drie voertuigen betrokken waren.
De bestuurster van een Renault Megane kwam daar rond 09:00 uur door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en raakte een achterwiel van de trekker van een vrachtwagencombinatie. Daardoor vloog de band van de velg en raakte een Mercedes personenauto.
De bestuurster van de Renault Megane is nagezien in de ambulance maar hoefde niet mee voor opname in een ziekenhuis. De bestuurders van de Mercedes en de Poolse vrachtwagen kwamen met de schrik vrij.
Bij de aanrijding waren een vrachtwagen met Pools kenteken en twee personenauto's betrokken. Het ongeluk gebeurde even na negen. Een bergingsbedrijf heeft de betrokken voertuigen opgehaald.
Voor de brandweer Borger en Gieten viel gelukkig weinig te doen.
Rond 11:00 uur is de weg weer vrijgegeven.

Een bijdrage van van Oost Media

Maandag 24 juli 2013

Assen: opnieuw brand op terrein voormalig Verkeerspark
Maandagmiddag woedde er weer brand in het oude “Party Town“ gebouw op het terrein van het voormalige Verkeerspark Assen.
De brandweer heeft het sein ‘middelbrand’ gegeven en onder meer twee watertankwagens en een hoogwerker ingezet.
Er is een kraan ingezet om bij de brandhaard te komen.
Het Verkeerspark aan De Haar staat al lang leeg en wordt stapsgewijs gesloopt.
Het was bepaald niet de eerste keer dat er brand uitbrak op oude verkeerspark.
Een bijdrage van van Oost Media


Hoogeveen: fietsster gewond op rotonde Kanaalweg
Maandagmiddag werd op een rotonde op de Kanaalweg in Hoogeveen een fietsster aangereden door een Opel Senator uit 1983.
Ze stak over naar de Dr. Anton Philipsstraat, toen zij werd aangereden en op het asfalt viel.
Ze is met hoofd- en beenletsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De auto liep zeer lichte schade op.
dw_main
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hasselt: aanrijding loopt nog goed af
Op de kruising van de Vaartweg met de Zandvoortweg heeft maandagmorgen een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een taxibus.
Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de taxi van de Zandvoortweg linksaf de Vaartweg op wilde rijden. Een personenauto die vanuit Hasselt richting de Lichtmis reed, had na het verlaten van de rotonde z’n richtingaanwijzer nog aan. De chauffeur van de taxi dacht dat de auto af zou slaan naar de Zandvoortweg en reed daarom langzaam de weg op, maar de auto reed rechtdoor - met een aanrijding als gevolg.
Beide bestuurders raakten niet gewond, maar waren wel flink geschrokken. De taxi vervoerde op het moment één passagier, die ook ongedeerd bleef.
Zowel de taxi als de personenauto zijn afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer.
Doordat na het ongeval de voertuigen direct van de weg zijn gehaald ondervond het overige verkeer weinig hinder van het incident.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Slagharen: man blijkt toch overleden ten gevolge van ongeval
Het onderzoek, dat het Team F.O. (Forensische Opsporing) zondagmorgen in en rond een pand aan de Geert Migchelsweg instelde na de vondst van de overleden 55-jarige bewoner in zijn garage, heeft uitgewezen dat de man inderdaad ten gevolge van een ongeval is gestorven.
De 55-jarige man, die met zijn 13 jaar oude mopshondje in de vrijstaande woning woonde,  is zaterdagavond met hoofdletsel naar het ziekenhuis gegaan, nadat hij familieleden had verteld dat hij over een stuk hout was gestruikeld.
Hij is later zelf terug naar huis gereden en maakte tijdens een gesprek met familie een verwarde indruk.
(Zie ook het artikel van gisteren)

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.