Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2017
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 18 juni 2017

Valthermond: motorrijder omgekomen op de Valtherdijk
In Valthermond is zondagmiddag een motorrijder om het leven gekomen, toen hij in een flauwe bocht in de Valtherdijk onderuit ging.
Ondanks snelle hulpverlening  overleed het slachtoffer ter plaatse.
Een bijdrage van Van Oost Media


Holten: vierde verdachte brand in wijk De Haar
De bewoners van de Kenemansstraat werden rond kwart over vier in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt toen een caravan in hun straat in lichterlaaie bleek te staan en de vlammen metershoog boven de sleurhut oplaaiden.
De brandweer was er snel bij, maar  kon niet meer voorkomen dat de hele caravan uitbrandde.
De brandweer heeft net op tijd de twee gasflessen die voor in de disselbak zaten weten te redden en daarmee een explosie voorkomen.
Volgens omstanders was de caravan helemaal ingepakt en klaar voor de vakantie.
De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat en stelde ter plaatse een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen.
Dit is al het vierde voertuig, dat binnen een jaar uit is gebrand in woonwijk De Haar.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dedemsvaart: fikse crash bij begraafplaats Mulderij

Zondagmorgen rond kwart over elf maakten een  Peugeot 508 personenauto en een Nissan Patrol terreinwagen onzacht kennis met elkaar  op de Mulderij ter hoogte van de uitrit naar de begraafplaats.
De bestuurster van de  Peugeot reed vanaf de uitrit rechtsaf de Mulderij op, toen over die smalle weg de Nissan uit de richting van Dedemsvaart naderde. Een botsing was niet meer te voorkomen.
De Peugeot bleef zwaar beschadigd achter op de kruising, maar de terreinwagen schoot naar links, doorboorde de heg van de begraafplaats en kwam een eindje verderop tussen het struikgewas tot stilstand.
Gelukkig bleven de inzittenden van beide auto’s ongedeerd.
Berger Wolves reed de relatief licht beschadigde 4x4 van het terrein van de begraafplaats.Zaterdag 17 juni 2017

Nieuwleusen: bestuurder oldtimer motorfiets gewond

Op de kruising van de Meeleweg met de Nieuwendijk is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt bij een botsing met een auto.
De motorrijder reed op de Meeleweg richting de snelweg. Bij het naderen van de kruising werd de man over het hoofd gezien door een automobilist, waarna de motor vol in de zijkant van de auto botste.
De motorrijder kwam gewond op het asfalt terecht en is later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht; de twee inzittenden van de auto hadden  snijwondjes door rondvliegend glas.

Een team van de verkeersongevallenanalyse deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de antieke Norton en de Toyota Urban Cruiser afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


N33 / Gieten: auto botst op pijlwagen
Op de N33 bij Gieten vond zaterdagmorgen een zwaar ongeval plaats
Een automobilist, die niet in de gaten had dat de weg vanwege werkzaamheden afgesloten was, knalde vol op een pijlwagen.
De twee gewonde inzittenden zijn door de brandweer uit de gekantelde auto gehaald.
De twee zijn vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.
Een bijdrage van Van Oost Media


Tiendeveen: ongeval op de Hoogeveenseweg
Zaterdagmorgen is op de Hoogeveenseweg een Seat Arosa in een scherpe bocht naar links uit de bocht gevlogen en via een boom achterstevoren in een droge sloot beland.
De bestuurder lag al snel in de ambulance waardoor inzet van de gealarmeerde brandweer overbodig bleek. Ook de komst van het MMT met de traumahelikopter werd gecanceld.
De bestuurder is -na te zijn gestabiliseerd- naar het ziekenhuis vervoerd.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Zwolle: leegstaand schoolgebouw brandt af
Een felle uitslaande brand heeft vrijdagavond een leegstaand schoolgebouw in de Zwolse wijk Kamperpoort volledig verwoest.
Het gebouw aan de Burgemeester Vos de Waelstraat stond bij aankomst van de brandweer al compleet in lichterlaaie.
Door de enorme hitte, die bij de brand vrijkwam, was er enige tijd gevaar voor overslag naar het ernaast gelegen verzorgingstehuis De Nieuwe Haven.

Door snelle opschaling waren er binnen korte tijd voldoende brandweerwagens om het gevaar van overslag weg te nemen. Met een hoogwerker werd een waterscherm opgezet om de gevel van het verzorgingstehuis te koelen. De rook, die over de binnenstad van Zwolle trok, bevatte geen gevaarlijke stoffen, zo bleek uit metingen. Wel kwam het advies van de Veiligheidsregio IJsselland, bij hinder ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Met behulp van een kraan werden de units gesloopt om zo alles goed te kunnen blussen. Het pand stond al op de nominatie om gesloopt te worden.

Over de oorzaak van de brand kon de politie nog geen uitsluitsel geven, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.
Bij de brand raakte niemand gewond.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 16 juni 2017

Zwolle: één gewonde door aanrijding op de Meppelerstraatweg

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Meppelerstraatweg is vrijdagavond één gewonde gevallen. De Zwolse brandweer heeft op verzoek van het ambulancepersoneel geassisteerd bij de bevrijding van het slachtoffer. Daarvoor werden  met hydraulisch redgereedschap de achterdeur en de middenstijl verwijderd, waarna er voldoende ruimte was om de man voorzichtig op de brancard te krijgen.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de witte Fiat vanaf de Meppelerstraatweg linksaf de Floresstraat in wilde rijden. Daarbij zag de bestuurder een naderende Mercedes over het hoofd.
De bestuurder van de Mercedes raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

De verkeersongevallendienst heeft een kort onderzoek gedaan en heeft hierbij de nodige informatie vastgelegd. Bergingsbedrijf Wolves heeft beide voertuigen afgevoerd. Verkeer richting de Ceintuurbaan moest tijdens het ongeval, onderzoek  en de berging omrijden. Ook vanaf de Ceintuurbaan was het onmogelijk om de Floresstraat in te rijden en werd men verzocht een andere route te nemen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Goor: schuurtjes afgebrand
De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege brand de Hogenkamp in Goor.
Het bleek te gaan om een uitslaande brand in gebouw met schuren/garages en werd direct opgeschaald vanwege de waterwinning.
 Omwonenden moesten de ramen en deuren sluiten, omdat er dichte rook over de woningen trok.
Het publiek werd op afstand gehouden, omdat niet bekend was of er nog explosiegevaar was door de aanwezigheid van gasflessen.
De schade aan de schuren is groot; enkele zijn uitgebrand.
De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg op woningen aan de Van Kollaan.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: stoffelijk overschot gevonden
Vrijdag tegen het middaguur werd gemeld dat er in de vijver bij de Bieleveldlaan in Hoogeveen een ontzield lichaam was aangetroffen.
Publiek en pers werden op grote afstand gehouden totdat de brandweer schermen plaatste.
Uit het onderzoek bleek dat het lichaam dat van een 68-jarige man was, die sinds donderdagavond werd vermist en dat de doodsoorzaak niet het gevolg was van een misdrijf.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: de rode haan kraaide weer

Kort na 23.00 uur donderdag moest de brandweer van Hoogeveen opnieuw uitrukken vanwege een autobrand. Deze keer stond er in de De Ruyterstraat een Peugeot Expert bedrijfsbus in lichterlaaie.
De vlammen laaiden hoog op en de auto die naast de brandende bus stond geparkeerd, een Peugeot Partner, raakte zwaar beschadigd.
In eerste instantie werd getracht de blusdeken te gebruiken, om sporen veilig te stellen, maar deze bleek te klein. Met een hydraulische schaar moest de bedrijfsbus worden opengebroken om de laatste vlammen te doven.

Na het bluswerk werden linten gespannen door de politie die daarmee aangaf dat de directe omgeving als “Plaats Delict” wordt beschouwd.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 15 juni

Rouveen: brandweer bevrijdt stier uit sloot
Een pakketbezorger zag tijdens zijn dienst aan de Rechterensweg een stier in de sloot.
De man aarzelde geen moment en belde de alarmcentrale. Deze stuurde het brandweerkorps van Zwartsluis op pad om het dier weer aan wal te krijgen.
Het beest was ondertussen al met zijn derde baantje bezig, toen de brandweer arriveerde.
Een brandslang en een touw moesten samen met brute kracht de ingrediënten zijn om de toch aardig wat kilo’s wegende stier weer op het droge te krijgen. Ook de stier zelf mocht zijn best doen om uit de sloot te komen.

Nadat een brandweerman de voorpoten goed gepositioneerd had kon de reddingsoperatie beginnen. 
Het beest was het hier in eerste instantie niet mee eens, maar loeide uiteindelijk weer vrolijk toen hij in het weiland stond.
Na het schoonmaken en het opruimen van de ingezette materialen keerde de brandweer terug naar de kazerne.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Rouveen: bedrijfsauto te water

Een bestuurder van een Daihatsu bestelbusje is vanmiddag te water geraakt met zijn voertuig.
De man reed op de onverharde Rienksweg in het buitengebied van Rouveen, toen hij door onbekende oorzaak in het Rienkskanaal terecht kwam.
Het brandweerkorps van Staphorst en een duikploeg uit Zwolle waren met enkele politie-eenheden en een ambulanceteam met spoed onderweg naar het zandweggetje. Al snel kon de druk van de ketel, toen duidelijk was dat de bestuurder, met slechts natte voeten, zelfstandig en ongedeerd aan de kant was gekomen.
De brandweereenheden konden daarom snel terug naar de kazernes.
Na een kort gesprek tussen de onfortuinlijke bestuurder en het medisch personeel bleek ook dat zij terug konden naar de ambulancepost.
De politie handelde de zaak verder af.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het busje uit het kanaal getrokken en afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Meppen (D): vluchtende Nederlander gearresteerd op verdenking van plannen plofkraak
Een 22-jarige Nederlander is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, nadat hij in een opvallende Audi  S4 via Bundesstraße 402 Duitsland binnen kwam.
De man kreeg rond middernacht een stopteken van de politie, maar ging er volgas vandoor.
Toen hij de A31 op wilde rijden, botste de auto tegen de vangrail en kwam op zijn dak tot stilstand, waarop de verdachte -tevergeefs- te voet vluchtte.  Hij werd gearresteerd en in de auto bleken goederen aanwezig, die bij plofkraken gebruikt worden.
De snelle Audi bleek te zijn gestolen en was voorzien van een vals kenteken. De bestuurder was onder invloed van drugs en bezat geen rijbewijs. De politie vermoedt dat zijn kompanen in een andere auto onderweg waren.

Het is nog niet bekend welke geldautomaat op het programma stond.
In maart 2016 verongelukte een Audi na een plofkraak in Meppen, waarbij een dode en een zwaargewonde vielen.


Hoogeveen: opnieuw auto in brand
In de vroege donderdagmorgen kwam er rook uit een niet afgesloten Peugeot 307, die aan de Bentinckslaan in Hoogeveen stond. Twee raampjes stonden een stukje open.
In het voorste gedeelte van het interieur van de auto was brand uitgebroken.
Agenten trachtten via de openstaande ramen de vlammen met brandblussers te doven.
Terwijl de brandweer zich opmaakte om de auto af te dekken met de blusdeken om sporen te behouden, bleken de vlammen te zijn gedoofd.
De blusdeken kon dus weer worden opgevouwen.
De politie gaat uit van brandstichting en zal de zaak nader onderzoeken
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 14 jun

Hasselt: BMW versus Jaguar
Op de Hasselterweg (N331) is woensdag rond 17:00 uur ter hoogte van de afslag naar het industrieterrein een automobilist gewond geraakt bij een frontale aanrijding. De bestuurder van een BMW kwam vanaf de Zwartewaterbrug en wilde linksaf richting de Hanzeweg. Daarbij zag hij een naderende auto, komend vanuit Zwolle, over het hoofd.
Door de aanrijding kwam de BMW zwaar beschadigd midden op de weg tot stilstand.
De andere auto -een Jaguar- kwam met veel schade  in een greppel terecht. De bestuurder van deze auto is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
De andere automobilist kon ter plekke worden geholpen aan wat lichte verwondingen.

Het ongeval zorgde voor een flinke verkeersopstopping, omdat men vanaf het industrieterrein niet de N331 op kon.
Ook het verkeer vanaf de Zwartewaterbrug kon geen gebruik maken van de afslag om richting Genemuiden te gaan.
Om toch op de bestemming te komen moest men doorrijden tot de rotonde bij de zandwinning om daar te keren.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd.
Een veeg/zuigauto van aannemer van der Kolk heeft het wegdek ontdaan van de vele wrakstukken en gelekte vloeistoffen. Rond 18:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg geheel vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Dinsdag 13 juni 2017

Echten: automobilist overlijdt door botsing met trein
De bestuurder van een bestelwagen is om het leven gekomen, toen de auto dinsdagavond door een trein werd gegrepen op de overweg in de Ruinerweg.
Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen is stilgelegd. Naar verwachting rijden er morgen weer treinen op dat traject.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Vriezenveen: brommobiel versus eik: vrouw gewond
Dinsdagmiddag is een brommobiel onzacht in aanraking gekomen met een boom aan de Verzetstraat in Vriezenveen. De bestuurder bleef ongedeerd, maar zijn passagiere liep letsel op.
Een huisarts en enkele omstanders verleenden eerste hulp aan de vrouw, die met een been onder het dashboard bekneld zat, in afwachting van de ambulance, die de vrouw naar het ziekenhuis zou vervoeren.
De AIXAM brommobiel was onherstelbaar beschadigd.
Een bijdrage van Alwin Winkel

Maandag 12 juni 2017

Enter: brand door hooibroei

De brandweer is maandagmorgen met groot materieel uitgerukt vanwege brand in een schuur aan de Ypeloweg.
De brand, die ontstaan was door broei in hooibalen, ging gepaard met flink wat rook.
De Ypeloweg tussen Enter en Wierden was tijdelijk afgesloten in verband met de waterwinning.
Het vuur was snel onder controle, maar het nablussen en de balen uiteentrekken nam nog wel wat tijd in beslag.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Almelo: auto meldt ongeluk; bestuurder overleden

Een 50-jarige man uit Almelo is in de nacht van zondag op maandag overleden op de Van Rechteren Limpurgsingel.
Een door zijn auto automatisch gegenereerde melding kwam rond middernacht op de meldkamer binnen, waarop politiemensen poolshoogte namen en het wrak in het hoge gras in de berm tegen een boom aantroffen.
De politie verzoekt  getuigen te reageren via 0900-8844.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Nieuw-Weerdinge: grote hennepkwekerij in loods
In een loods aan het 1e Kruisdiep in Nieuw-Weerdinge werd zondagavond 11 juni een hennepkwekerij met  4.000 planten gevonden.
De politie werd getipt, dat er een hennepkwekerij in de loods zou zitten.
De melder had dusdanige specifieke informatie dat agenten een controle hebben gehouden.
Hierbij werd in de loods een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt.
De hennepkwekerij is vernietigd.
Tijdens de inval was er niemand in het pand aanwezig. Er werden geen verdachten aangehouden. 
Forensische Opsporing is ook in het pand geweest en heeft sporen veilig gesteld.
De politie gaat verder met het onderzoek.


Lheebroek: stal brandt deels af; kalveren gered

Een grote brand in Lheebroek nabij Dwingeloo heeft in de nacht van zondag op maandag de helft van de schuur verwoest. Daarbij kwam één kalfje om het leven. De achterzijde van de schuur stortte in.
 De circa 50 kalveren in het voorste gedeelte van de schuur, die was gescheiden door een muur, konden worden gered. De harde wind wakkerde de vlammen aan.
De brandweer schaalde op  naar “grote brand” vanwege de watervoorziening die noodzakelijk was om de brand te bestrijden.

Een bijdrage van Persfotografie HoogeveenWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.