Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2017
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 2 juli 2017

Slagharen: oude caravan brandt af
Tegen half elf zondagavond hoorden de bewoners van een woning aan de Staarmansweg een klap. Toen ze poolshoogte namen bleek de caravan, die voor eugd in gebruik was, vol in brand te staan. De Slagharense brandweer was er rap bij en had de brand snel onder controle, maar de sleurhut ging volledig verloren.
De Slagharenaren werden, toen de tank van hun TAS leeg was, van water voorzien door de tankwagen uit Hardenberg.

Bad Bentheim: Pool betrapt met 26 kilo drugs
Bij de grenscontroles naar aanleiding van de G20-top in Hamburg heeft de Bundespolizei zaterdagavond aan de Duits-Nederlandse grens een 27-jarige drugssmokkelaar uit Polen gearresteerd.
De man probeerde ruim 26 kilo drugs te smokkelen.Hij was via de de A30 van Nederland naar Duitsland gereisd.

Tegen achten werd hij op parkeerplaats "Bentheimer Wald" gecontroleerd. Bij de controle legde hij een inconsistente verklaring af en maakte een zenuwachtige indruk, waarop de ambtenaren een kijkje in zijn bestelauto namen. Ze vonden meerdere zakken met drugs en in een sofa in de laadruimte 9,2 kilo marihuana, 9.2 kilo hasj, 6.9 kilo amfetamine en 1100 gram crystal meth. De straatwaarde bedraagt ca € 360.000.
Foto: Polizei  


Zuidwolde: vier gewonden na ruzie in de Haverstraat

De politie heeft zondag 2 juli een 46-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een steekincident.
De verdachte en drie mannen in de leeftijd van 15, 43 en 46 en ook woonachtig in Zuidwolde hebben hierbij allemaal letsel opgelopen.

Bij de politie kwam rond 01:40 uur in de nacht van zaterdag op zondag een melding binnen over een ruzie aan de Haverstraat, waarbij gestoken zou zijn.
Hierop zijn meerdere agenten naar de Haverstraat gesneld en troffen daar twee gewonde mannen van 15 en 46 jaar oud. Ze hadden letsel aan een arm en in het gezicht.
Beide mannen zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

De verdachte werd in een woning aan de Gerststraat aangehouden. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te laten verzorgen. Hierna is hij opngesloten in het cellencomplex en zal zondag nader verhoord worden. 

Een 43-jarige man melde zich ondertussen bij de agenten. Ook hij bleek letsel te hebben wat ter plaatse behandeld kon worden.
Door de recherche is samen met de Forensische Opsporing een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek zal zondag worden voortgezet.

De politie komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-onlineZaterdag 1 juli 2017 - update 14:10 uur

Coevorden: gasfles in brand
Een poging om onkruid weg te branden liep zaterdagmiddag uit de hand in de van Toutenburglaan: in plaats van onkruid vloog de gasfles in brand.
De brandweer was er snel bij met twee wagens en slaagde er in, de vlammen te doven voor de stalen fles oververhit raakte. Om verder af te koelen werd de gasfles in een kruiwagen vol water gedeponeerd.
Een bijdrage van Peter Kramer


Hoogeveen: gewapende overval op Etosfiliaal
Tegen tienen zaterdagmorgen heeft een man met Turks of Marokkaans uiterlijk een overval gepleegd op de Etos-vestiging aan de Hoofdstraat in Hoogeveen.
De ca 175 cm lange man, die een bodywarmer droeg, bedreigde personeel met een steekwapen en ging er daarna vandoor.
Bron: Politie


Hoogeveen: Poolse auto in brand
Rond half drie in de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Asterstraat in Hoogeveen een autobrand ontdekt.
De vlammen sloegen uit een personenauto met Pools kenteken.
De brandweer bedekte de auto met een blusdeken en hield deze nat.
Een ruime omgeving werd door de politie met een lint afgezet voor een sporenonderzoek. 
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 30 juni 2017

Wilsum: oefening brandweer Wilsum met medewerking Hardenberg en Bergentheim
Woensdagavond vond er een gemeenschappelijke oefening plaats, waar de brandweer Wilsum (D) en blusgroepen uit Hardenberg en Bergentheim (NL) aan deelnamen met in totaal zo’n zestig man en negen voertuigen.
De oefening vond plaats bij de firma WKS op het bedrijventerrein in Wilsum.
Voor bluswater moest een 500 meter lange aanvoer worden aangelegd
Volgens het scenario woedde er brand in buiten opgeslagen pallets en was het vuur reeds overgeslagen op de fabriekshal, waardoor 30.000 liter stookolie in brand dreigde te vliegen.
Er werden meerdere personen vermist en daarom werd in eerste instantie de nadruk gelegd op hun redding.
Een bijdrage van de Brandweer Wilsum

Donderdag 29 juni 2017

Genemuiden: vuilniswagen geborgen
De vuilniswagen, die woensdagmorgen aan de Polleboersweg van de weg raakte en in een sloot terecht kwam, is woensdagavond succesvol geborgen.
Tussen de flinke regenbuien door waren de mannen van bergingsbedrijf Wolves, kraanbedrijf Stouwdam en machinisten en chauffeurs van Van Werven druk in de weer.
Tegen 20:00 uur stond de vuilniswagen zonder extra schade weer op zijn wielen op het smalle weggetje.

De operatie begon rond 16:30 uur nadat de telekraan en het zware bergingsvoertuig op hun plaats waren gezet. Het werken op de smalle weggetje maakte het allemaal niet makkelijk. Tijdens het hijsen werd duidelijk dat het gemaakte plan van aanpak niet direct zou werken: er moest, naast de opgestelde voertuigen, ook vanuit een andere hoek getakeld worden.
Een rupskraan werd gepositioneerd in het naastgelegen weiland. Met de giek kon er nu ook zijdelings kracht worden gezet en kwam de vrachtwagen al snel in de juiste richting.

Na enkele uren takelen stond de vuilniswagen uiteindelijk weer op zijn wielen op de Polleboersweg. De vrachtwagen werd op de lepels genomen van het bergingsvoertuig en werd afgevoerd. Ondertussen werden de rijplaten en draglineschotten weer opgeladen en maakte de machinist van de rupskraan het weiland weer vlak. Rond 21:30 uur vertrok het laatste voertuig.

Donderdag zal de Rova de schade opnemen aan de weg en de slootwal en deze eventueel repareren.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Woensdag 28 juni 2017

Genemuiden: vuilniswagen van de weg
Aan de Polleboersweg is woensdagmorgen een vuilniswagen gekanteld en in een sloot beland.
Toen de vrachtwagen naast de weg kwam, probeerde de bestuurder bij te sturen, maar door een meesturende achteras raakte het voertuig compleet naast de weg en begon te kantelen. Enkele weken geleden zijn in de berm leidingen gelegd voor de nutsvoorzieningen van de woningen aldaar. Mede daardoor was de berm nog erg zacht en had de chauffeur, die bij het ongeval niet gewond raakte,  geen kans.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Almelo: trucker gewond door kop-staartbotsing op bedrijvenpark
Woensdagmiddagis de chauffeur van een Scania R30 trekker gewond geraakt ten gevolge van een kop-staartbotsing op de Bedrijvenparksingel.
De man had niet in de gaten, daat er een vrachtwagencombinatie stil stond om linksaf te slaan. bij de daarop volgende botsing kwam de bestuurder van de Scania onzacht in aanraking met z'n voorruit.
Hij is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De DAF trekker kon na afhandeling van de formaliteiten verder rijden; de Scania moest weggesleept worden.
Foto 1: Alwin Winkel, 2 t/m 5: US Media

Steenwijk: gewonde door botsing op de Blokzijlseweg

Bij een aanrijding op de Blokzijlseweg met de aansluiting naar de Beulakerweg is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. De man reed op de Blokzijlseweg richting Steenwijk maar werd over het hoofd gezien door een automobilist, die vanaf de Beulakerweg linksaf richting Blokzijl wilde.
Door de klap maakte het voertuig van de gewonde man een halve draai en stond stil met de neus van de auto in de richting waar hij vandaan kwam.
De brandweer van Steenwijk, die was opgeroepen voor het ongeval met letsel hoefde uiteindelijk niet in actie te komen: de man kon zelf uit de auto stappen en plaatsnemen op de brancard, waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het andere voertuig met daarin een man, vrouw en twee kinderen raakte zwaar beschadigd, maar geen van de inzittenden liep letsel op.
De geschrokken kinderen kregen van het ambulancepersoneel een goodbear.

Door het ongeval was de weg gedeeltelijk afgesloten.
Een medewerker van de Provincie Overijssel schakelde aannemer van der Kolk in, die verkeersregelaars, botsabsorbers en voorwaarschuwingswagens inzette om het verkeer in goede banen te leiden.
Ondertussen was een medewerker van de verkeersongevallendienst bezig met zijn onderzoek.
Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg aansluitend de taak om de voertuigen af te slepen en zo de kruising weer vrij te maken voor het verkeer.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Nieuwleusen: botsing tussen auto en vrachtauto
Op de Jagtlusterallee is dinsdagmiddag een vrachtwagen in botsing gekomen met een personenauto.
De automobiliste, rijdend op de Jagtlusterallee richting de N377, werd in de flank aangereden door een vrachtwagen die vanuit De Grift de kruising wilde oversteken richting de Meelsloot.
De chauffeur zag de van rechts naderende auto over het hoofd - met de aanrijding als gevolg.

De vrouw uit de auto werd door toegesneld ambulancepersoneel onderzocht op letsel, maar hiervan was gelukkig geen sprake.
De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd maar was behoorlijk geschrokken. Na het invullen van het schadeformulier kon de chauffeur met zijn vrachtwagen zijn weg vervolgen.
Bergingsbedrijf Wolves werd ingeschakeld om de totaal vernielde Hyundai Matrix af te voeren.
De onfortuinlijke bestuurster werd door familie opgehaald en thuisgebracht.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 27 juni 2017

Ommen: fietsster gewond door val na tik van buitenspiegel

Aan het eind van de middag van dinsdag 27 juni is een fietsster op leeftijd gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Haven Noord in Ommen.
De vrouw werd aangetikt door de rechter buitenspiegel van een bestelbusje en kwam lelijk ten val.
Ze is na behandeling ter plaatse in een ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Een bijdrage van Ardesch Media

Maandag 26 juni 2017

Genemuiden: drenkeling uit water gered
De hulpdiensten zijn zondagavond massaal uitgerukt naar de Veerweg in Genemuiden. Daar zou volgens de melding een persoon te water zijn geraakt. Toen de politie als eerste arriveerde bleek dat de drenkeling al door omstanders uit het water was gehaald.

Omstanders hoorden vanaf het Zwartewater geroep om hulp. In de rivier lag een man die uitgeput was geraakt nadat hij al zwemmend probeerde om  vanaf Zwartsluis naar  Genemuiden te komen.
Met behulp van een bootje werd de man uit het Zwartewater gehaald en naar de wal gebracht.
De brandweer van Genemuiden ontfermde zich over de man tot de ambulancedienst arriveerde.

De opgeroepen brandweerduikers uit Zwolle konden kort na aankomst terug naar de kazerne.
Na onderzoek in de ambulance werd besloten dat de man overgebracht moest worden naar het ziekenhuis voor een uitgebreide controle.  
Verdere informatie over de toestand van de man en de reden van deze actie  zijn niet bekend.
Een bijdrage van Henry WallingaWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.