Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2017
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 5 maart 2017

Hoogeveen: pizzabezorger gewond

Zondagavond is op het kruispunt Wolfsbosstraat - Tamboerlaan in Hoogeveen, een pizzakoerier op zijn bromscooter aangereden door een Daewoo Kalos personenauto.
De automobilist reed op de Wolfsbosstraat en had op het kruispunt vanwege de 30-km-zone voorrang dienen te verlenen aan de bromscooter die vanaf de Tamboerlaan al op het kruispunt reed.
De bromscooter werd door de auto ter hoogte van het achterwiel geraakt en kwam ten val op het natte wegdek. De bestuurder en zijn vervoermiddel gleden door waarbij de pizzakoerier gewond raakte toen hij één van de paaltjes op de stoep raakte. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
De VOA verrichtte nader onderzoek.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A28: auto duikt slootje in na te vroeg invoegen

Op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse is een vrouw met haar Renault Twingo na een inhaalmanoeuvre van de weg geraakt toe ze te vroeg invoegde.
De bestuurder van de ingehaalde auto kon met een uiterste uitwijkmanoeuvre een botsing  met de Twingo voorkomen door naar de vluchtstrook uit te wijken.
De Renault kwam in de berm, reed tegen een hectometerpaaltje, kwam in de sloot en sloeg daar over de kop.
Een andere weggebruiker verleende eerste hulp aan de bestuurster, in afwachting van de ambulance.
De vrouw werd daarna onderzocht in de ziekenwagen. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Langeveen: ernstig ongeval op de Gravenlandweg
Op de Gravenlandweg in Langeveen is zondagmorgen rond half zeven de bestuurder van een BMW ernstig  gewond geraakt, toen hij met de rechterzijde van zijn auto tegen een boom botste.
Hij is na een bijna anderhalf uur durende behandeling op de plek van het ongeluk met een traumahelikopter naar de Isala klinieken in Zwolle gebracht.
De Gravenlandweg is geruime tijd dicht geweest voor onderzoek, berging en opruimwerkzaamheden.
Een bijdrage van Alwin Winkel

Zaterdag 4 maart 2017

Dalfsen: mountainbiker zwaargewond

Een mountainbiker is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt na een valpartij op een fietspad onder Emmen bij Dalfsen. De man liet het stuur van zijn fiets even los; onverhoopt draaide zijn stuur een kwartslag en ging hij over de kop.
Hij belde aan bij een woonhuis aan het naastgelegen Maatpad, deze bewoners schakelden de hulpdiensten in.
Volgens een bewoner van de woning had de man forse verwondingen aan het gezicht.
Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle

Een bijdrage van Ardesch Media


Meppen (D): Nederlandse trucker zwaar gewond bij eenzijdig ongeval
Een 67-jarige Nederlander is vrijdagavond tegen 22:15 uur bij een verkeersongeval op de B402 levensgevaarlijk gewond geraakt. Volgens de politie reed de man met een trekker met oplegger geladen met 24 ton fruit op de Bundesstraße 402 in de richting van Haselünne, maar geraakte rechts van de rijbaan, waarop de combinatie begon te slingeren en aan de overzijde in de berm geraakte.
De oplegger kantelde en de gehele combinatie tuimelde ongeveer acht meter door struikgewas naar beneden.
De chauffeur zat bekneld in de cabine en kon pas na een vier uur durende reddingsoperatie door de brandweer bevrijd worden. De man is met levensgevaarlijk letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Meppen overgebracht.
De vrachtwagencombinatie was total loss en er liep dieselolie uit.
De B402 is geruime tijd afgesloten geweest.

Hasselt: dode in het Zwartewater is in Hardenberg vermiste vrouw (update 3)
In het Zwartewater in Hasselt is vandaag ter hoogte van haven De Beer een stoffelijk overschot gevonden.
Zaterdagmorgen werd bekend gemaakt dat het om de sedert 25 februari in Hardenberg vermiste 66-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen gaat.
Ze zou al langere tijd in het water gelegen hebben. De politie sluit een misdrijf uit.
Mogelijk heeft de hoge waterstand en de sterke stroming het lichaam de haven ingestuwd.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Noordscheschut: Seat brandt volledig uit

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Coevorderstraatweg tussen Noordscheschut en Geesbrug een Seat Leon onder het rijden in brand gevlogen. De bestuurster en haar vriend hadden amper tijd om -ongedeerd- het voertuig te verlaten. Dat stond binnen de kortste keren in lichterlaaie.
De brandweer kon alleen nog maar het vuur doven; te redden viel er niets meer.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Vrijdag 3 maart 2017

Slagharen: meisje twee beertjes rijker na "autobrand"
Voor de 3,5 jaar oude Maaike uit Zuidwolde verliep de vrijdagmorgen onverwacht spannend.
Ze zat bij haar moeder in de auto, toen op de Coevorderweg in Slagharen een medeweggebruiker waarschuwde dat er rook uit het motorcompartiment kwam.
Moeder en dochter stapten uit, terwijl de alerte automobilist 112 belde. De blusgroep Slagharen was er snel bij en constateerde dat het niet om brand, maar om een mankement -vloeistoflekkage- ging.
Voordat de blusploeg terug reed naar de kazerne -op de foto zichtbaar- kreeg Maaike van de brandweer een brandweerbeertje kado. Maar daarmee was de vreugde nog niet gedaan, want even later stopte er een auto van Proviciale Waterstaat en kreeg ze van de chauffeur nòg een beertje.
En om de feestvreugde optimaal te maken mocht ze de auto van Team THV verkennen en bovendien ook nog eens plaats maken in de cabine van de bergingsauto van De Jonge uit Hoogeveen, voordat die de Peugeot naar een schadeherstelbedrijf in Hoogeveen bracht.

Donderdag 2 maart 2017

Nordhorn: VW-busje tegen boom: twee zwaargewonden

Donderdagmiddag zijn de bestuurder en zijn passagier van een busje zwaar gewond geraakt op de Euregiostraße in Nordhorn.
Het voertuig kwam ter hoogte van de Twentestraße naast de rijbaan en botste tegen een boom.
Omdat in eerste instantie gemeld werd dat de slachtoffers bekneld zaten, werd de brandweer gealarmeerd, maar ter plaatse bleek de info niet juist.
De Euregiostraße is gedurende de hulpverlening afgesloten geweest.Hoogeveen: kop-staartbotsing op de Middenveldweg
Donderdagmorgen is in de verkeersdrukte op de Middenveldweg in Hoogeveen een trekker met oplegger tegen de achterzijde van een Fiat Seicento gereden.
Het ongeval gebeurde vlak na de verkeerslichten bij het bedrijventerrein van het Logistiek Centrum, een drukke verkeersader in Hoogeveen.
De personenauto kwam dwars op de weg te staan en de gewonde bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd.
De aangevraagde brandweerhulp bleek niet nodig: de automobilist was reeds uit het voertuig.
De politie regelde het verkeer dat beurtelings langs de ongevalsplek kon rijden.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Gildehaus (D): Maserati in de prak, Hardenberger licht gewond
Een 34-jarige man uit Hardenberg (NL) liep woensdagmiddag tegen half een op de Hengeloer Straße bij Gildehaus (D) lichte verwondingen op bij een eenzijdig ongeval.
Voor zover nu bekend reed de man met een Maserati in de richting van de Nederlandse grens, toen hij in een bocht naar links links in de berm belandde en de bolide meerdere malen over de kop ging, waarbij een hectometerpaaltje sneuvelde.
’s Mans auto was total loss.


Schuinesloot: drie aanhoudingen na vondst hennepplantage
Maandag 27 februari heeft de politie een hennepplantage opgerold in Schuinesloot. Er werden 400 planten en 3.000 stekjes aangetroffen.
Drie personen werden gearresteerd en een auto en een shovel zijn in beslag genomen.
Het onderzoek is nog in volle gang.
Foto: Politie IJsselland


Woensdag 1 maart 2017

Vollenhove: ongeval op oversteek Oppen Swolle
Op de oversteek van de Oppen Swolle met de Kadoelen is woensdagmiddag een automobilist gewond geraakt bij een ongeval. De man werd met zijn auto aangereden door een bestelbus, toen hij de drukke weg wilde oversteken. Hij is met een ambulance naar de huisarts gebracht voor een behandeling.

De oversteken van de Oppen Swolle zijn bijzonder ontworpen. Volgens Provincie Overijssel is het speciaal bedoeld om slechts één auto tegelijk de N331 te laten oversteken. De oversteekplaats is aan de ene kant namelijk breder dan de andere kant. In dit geval wilde de man van de brede kant naar de smalle kant, waar op dat moment net een auto stond te wachten om ook over te steken. Hierdoor kon de man, na eenmaal de keuze te hebben gemaakt om over te steken, geen kant meer op.
De bestuurder van de bestelbus, die richting Vollenhove reed, zag het ongeval al aankomen en probeerde zoveel mogelijk af te remmen, maar kon een botsing niet meer voorkomen. Hij raakte niet gewond. De verwondingen van de bestuurder van de Toyota Auris personenauto leken mee te vallen. De bestelbus en de personenauto zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Tijdens de berging was een weghelft enkele minuten afgesloten .
Een bijdrage van Henry Wallinga


Vriezenveen: gebouw brandt af aan de Kanaalweg Noord
Brandweereenheden uit Vriezenveen, Vroomshoop, Almelo en Wierden zijn woensdagmorgen ingezet ter bestrijding van een uitslaande brand in een gebouw op het terrein van metaalrecyclingbedrijf Bulters en Ekkel aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen, nadat daar rond 08:00 uur alarm geslagen was.
Er waren toen al medewerkers in het bedrijfspand aanwezig, maar die konden zich op tijd in veiligheid brengen.
In het gebouw, dat volledig verloren ging, waren een metaalrecyclingbedrijf en een kleine autohandel ondergebracht.
De brandweer schaalde in korte tijd op naar “grote brand” en zette een drone in om de situatie beter in te kunnen schatten. Nabije bebouwing liepen geen schade op.
Een bijdrage van Alwin Winkel

Dinsdag 28 februari 2017

Dalfsen: twee kettingbotsingen op de Hessenweg
Op de Hessenweg heeft aan het begin van de avond een kettingbotsing plaatsgevonden na een eerder ongeval.
Door de twee ongevallen was de weg in beide richtingen afgesloten.
Twee personen zijn ter plekke onderzocht en behandeld door ambulancepersoneel, maar ziekenhuisopname was niet nodig.

Het eerste ongeval ontstond rond 17:30 uur. Een Mercedes C180 botste achterop Renault Laguna door het drukke verkeer dat moest afremmen voor de verkeerslichten. De gedupeerden hadden hun voertuigen in de berm geparkeerd en waren aan het wachten op de politie.

Op het moment dat de agenten aan kwamen rijden ontstond het tweede ongeval. Bij dit ongeval waren vier voertuigen betrokken.
In eerste instantie leek een bestuurder van een Volkswagen Golf dusdanig gewond te zijn dat de brandweer van Dalfsen de man uit zijn auto moest bevrijden. Alle nodige materialen werden alvast klaargelegd. Na overleg met het ambulancepersoneel werd besloten om de man zelf te laten uitstappen. Hij kon zelf naar de ambulance lopen voor onderzoek. Ook een oudere bestuurder van een Ford Fiësta werd onderzocht maar leek geen verdere medische zorg nodig te hebben. Agenten namen van alle betrokkenen verklaringen op. Ondertussen werden vier van de zes betrokken voertuigen afgevoerd door bergingsbedrijf Wolves. Twee automobilisten konden zelf hun weg vervolgen.
Tegen 19:00 uur kon firma van der Kolk de wegafzettingen inpakken en werd de weg vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zwolle: frontale botsing op de Hasselterweg
Op de Hasselterweg -de N331 tussen Zwolle en Hasselt- heeft dinsdagmiddag rond 14:00 uur een ongeval plaatsgevonden.
Twee auto’s reden elkaar tegemoet en botsten op elkaar ter hoogte van de Milligerplas.
De bestuurder van één van de auto’s kreeg volgens getuigen een black-out en kwam op de verkeerde weghelft.

Door de botsing raakten beide voertuigen onbestuurbaar en vlogen de berm in. De persoon die een black-out kreeg is onderzocht door een arts, die met een rapid responder ter plaatse kwam, maar behoefde geen verdere medische behandelingen. De andere automobilist  kwam met de schrik vrij.

Bergers Arno en Mark van bergingsbedrijf Wolves waren snel aanwezig om de zwaar gehavende voertuigen af te voeren. Het verkeer ondervond enige hinder en werd om beurten langs het ongeval geleid.
Rond 15:00 uur waren alle werkzaamheden verricht en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 27 februari 2017

Zwolle: kettingbotsing op de Hessenweg
Maandagmiddag heeft zich op de Hessenweg (N340) bij Zwolle een kettingbotsing tussen drie auto's voorgedaan.
Naar verluidt hebben daarbij drie personen letsel opgelopen.
Foto's: Floris Kayim


Hoogstede (D): acht bijenvolken gestolen

Onbekenden hebben in de afgelopen week acht zogeheten Buckfast bijenvolken vanaf een vijverterrein aan de Osterwalder Weg in Hoogstede gestolen. Ook de bijbehorende kasten werden ontvreemd. Hoe de buit vervoerd is, is nog niet duidelijk.
De schade wordt geschat op € 800.--
Heeft u info, bel dan 0049 05943 92000 (Polizei Emlichheim)

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.