Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2017
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 26 maart 2017

N36: auto van talud; chauffeur gewond

De hulpdiensten kregen zondagmiddag een melding over een aanrijding op de N36 bij Aadorp.
Er bleek tussen Aadorp en Vriezenveen een groene Peugeot 106XR van de weg te zijn geraakt. De wagen was meters naar beneden gegleden, had met de linker zijkant een boom geraakt en was pal voor een sloot tot stilstand gekomen.
De bestuurder was gewond.
Berger Wolves heeft het beschadigde voertuig weggesleept.
Het verkeer op de N36 ondervond weinig hinder van de naweeën van het ongeval.

Een bijdrage van Alwin Winkel


Zaterdag 25 maart 2017

Bergentheim: E-fietsster gewond door aanrijding
De bestuurster van een E-bike is zaterdag gewond naar een ziekenhuis overgebracht na een aanrijding met een personenauto.
Het ongeval gebeurde rond drie uur 's middags op de kruising van de Van Royensweg met de Kanaalweg-Oost.
De bestuurster van de auto kwam met de -hevige- schrik vrij.


Genemuiden: grote brand verwoest schuur
De brandweer is vrijdag 24 maart 2017 met groot materieel uitgerukt naar de Burgemeester ten Veldestraat, waar brand woedde in een schuur vol tapijtstalen, garen en biezen.
Bij de brand kwam veel rook vrij en zeer waarschijnlijk ook asbest.

Inwoners van de tapijtstad en wijde omgeving kregen een NL-Alert om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Ook werd gevraagd de hulpverleners alle ruimte te geven en weg te blijven bij de brand.
Er moesten 15 woningen worden ontruimd. De evacué's werden bij familie en vrienden ondergebracht.

De brand werd bestreden door de korpsen van Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Vollenhove, Steenwijk en Heino. Voor de restdekking werden brandweerkorpsen van Staphorst en Olst ingezet op strategische punten in de regio.
Door de juiste inzet van de brandweer kon het vuur zich niet verder verspreiden. Wel liepen de naastgelegen schuren schade op.

Rond 20:30 uur meldde de Veiligheidsregio IJsselland dat de brandweer het vuur de baas was en gevaar voor overslag was geweken, maar men zal nog tot diep in de nacht bezig zijn met  nablussen.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 24 maart 2017

B403: automobiliste zwaar gewond door eenzijdig ongeval
Een 24-jarige automobiliste is donderdagmorgen tegen kwart voor acht zwaar gewond geraakt op de Coevordener Straße (B403) tussen Coevorden en Emlichheim. De vrouw reed in haar VW Bora in de richting van Emlichheim, maar verloor na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. De auto raakte rechts naast de rijbaan, raakte eerst een reflectorpaaltje en sloeg met de achterzijde tegen een boom.
Het slachtoffer is ernstig gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Haar auto was total loss.

Donderdag 23 maart 2017

Heemserveen: veel schade door aanrijding op de N343
Donderdagmiddag om kwart voor vijf werd via de persvoorlichting van de politie gemeld dat er een verkeersongeval gebeurd was op de Jachthuisweg in Heemserveen. Op de kruising met de Middenweg bleken kort na de pv-melding l bergers bezig met het weghalen van twee zwaarbeschadigde personenauto's.
Op de kruising was een Audi A3, die op de jachthuisweg richting Hardenberg reed, aan de voorzijde geraakt te zijn door een BMW, waarvan de bestuurder geen voorrang verleend had. De Audi schoot rechts van de weg, rakelings langs een boom en kwam op de parallelweg (de Baanbrekersweg) tot stilstand. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De Audi werd opgehaald door berger Autax; de BMW door De Jonge.
Doordat zowel de hoofd- als de parallelrijbaan tijdelijk afgesloten waren, vormden zich al snel files.


Ommen: brand in garage tijdig gedoofd
Kort voor het middaguur werd de brandweer van Ommen opgeroepen om met spoed naar de Sperwer te gaan in de wijk Dante-Zuid in Ommen.
Een buurtbewoonster zat op haar balkon en zag rook uit de woning van haar buurvrouw komen; zij alarmeerde de hulpdiensten.
De politie, die snel ter plaatse was, zorgde voor toegang voor de brandweer, die snel daarna arriveerde.
Er werd even gedacht dat er nog een hond in de garage lag waar de rook vandaan kwam; uiteindelijk bleek dit niet het geval te zijn.
De oorzaak van de brand is hoogstwaarschijnlijk kortsluiting in een wasmachine/wasdroger die in de garage stond.
Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen; de woning heeft wel zware rook- en waterschade opgelopen.
De brandweer heeft het dak van de garage gesloopt om zeker te zijn dat het vuur goed geblust was.
Een bijdrage van Ardesch Media

Woensdag 22 maart 2017

Annen: auto tegen boom na uitwijkpoging
Een automobilist uit Eext is woensdagmiddag op de Eexterweg in Annen tegen een boom gebotst.
De onfortuinlijke bestuurder moest uitwijken voor een tegenligger en kwam daarbij in de berm terecht. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en knalde vol op een boom.
Niemand raakte gewond, maar de ’s mans auto had aan de voorkant de ronding van de boom erbij gekregen.
De auto is geborgen door bergingsbedrijf Hamstra uit Tynaarlo en 200 meter verderop bij garage Stadman afgeleverd.
Een bijdrage van Van Oost Media


Genemuiden: auto belandt in sloot langs de Randweg
Op de Randweg is woensdag aan het einde van de middag een auto van de weg geraakt en in de sloot gekomen.
De bestuurder reed vanaf de rotonde van de Nieuwe Weg richting de Kamperzeedijk, maar eindigde de rit in de sloot. Hij kon zonder kleerscheu-ren zijn auto verlaten.

Een passant verklaarde aan de politie dat een auto die de man tegemoet reed op de verkeerde weghelft kwam waardoor de man schrok en van de weg raakte. De automobilist kan zich van het hele gebeuren niets meer herinneren. De politie laat het dan ook bij een eenzijdig ongeval met enkel materiële schade.
De beschadigde Mercedes werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de sloot getakeld en afgevoerd. De eigenaar stond inmiddels onder een warme douche en was aan het bijkomen van zijn avontuur.
De politie liet het verkeer tijdens de berging om beurten langs het ongeval.
Het weinige verkeer ondervond slechts lichte hinder.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Zwolle: woning uitgebrand
Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een woning aan de Haakmos in de Zwolse wijk Stadshagen compleet verwoest.
De brand ontstond rond 01:10 uur volgens de bewoners in een aanbouw van de woning.
Het vuur greep razendsnel om zich heen en binnen korte tijd stond de hele woning in brand.
Ook een naastgelegen woning liep flinke rook-, water- en brandschade op. Een houten schuurtje, aan de andere kant van het gangpad, vatte door stralingswarmte ook vlam.
Vanwege de enorme hoeveelheid rook werden meerdere woningen ontruimd maar de bewoners konden later in de nacht terug naar huis.
De bewoners van de twee getroffen woningen kregen elders onderdak.
Burgemeester Henk Jan Meijer liet zich persoonlijk op de hoogte brengen van hetgeen zich had afgespeeld. Ook sprak hij een kort moment met de gedupeerden.
Stichting Salvage liet de uitgebrande woning afsluiten en bood verdere hulp aan voor de buren.
Diverse brandweerploegen uit  Zwolle en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden.
Rond 03:30 uur kon er langzaamaan begonnen worden met het opruimen van alle ingezette materialen. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Mogelijk dat hiernaar nog een onderzoek wordt ingesteld.
Een bijdrage van Henry Wallinga


A28: bestelbus ramt botsabsorber
Een bestelbus is woensdagmorgen rond 11:30 uur op de A28 tussen Zwolle en De Lichtmis tegen een botsabsorber gereden.
De botsabsorber stond op een afgesloten rijstrook ter beveiliging van wegwerkzaamheden. Wegwerkers waren bezig met het repareren en herstellen van vorstschade aan het asfalt.
De werkzaamheden waren volgens een medewerker van Rijkswaterstaat bijna afgerond, toen de bestuurder van de bestelbus de rode kruizen boven de rijstrook negeerde en zijn Mercedes Benz in de kreukelzone van de botsabsorber reed.
Zowel de bots als de bestelbus liepen aanzienlijke schade op.

Het verkeer ondervond flinke overlast van de aanrijding. Ondanks de snelle afsleep door bergingsbedrijf Wolves liep de vertraging toch al snel op.
Bij wegrestaurant De Lichtmis werd de aanrijding verder afgehandeld, zodat de rijstroken snel konden worden vrijgegeven.
Bij het ongeval raakte niemand gewond.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Hardenberg: kinderverdriet door aanrijding
Op de J.C. Kellerlaan raakten een Mitsubishi stationwagen en een dito Ford Mondeo flink beschadigd ten gevolge van een kop-staartbotsing, ter hoogte van de Energieweg.
Het was voor een kindje, dat in één van de auto's zat, flink schrikken, maar het kinderverdriet kwam na een verblijf in de ambulance uiteindelijk tot bedaren. Voor zover bekend kwamen de betrokkenen met de schrik vrij.

Vroomshoop: schuur in de as gelegd
Brandweereenheden uit Voomshoop en Den Ham spoedden woensdagmiddag zich naar de Vierde Blokweg in het buitengebied van Vroomshoop, waar een schuur naast een woning in brand stond. De vlammen laaiden hoog op en het was al snel duidelijk dat de schuur niet te redden viel, maar dat de omringende gebouwen -schuren en de woning- nog behouden konden worden. Dat lukte dan ook.
De brand, die niet alleen de schuur, maar ook een oude camper en een bestelauto verwoestte, was veroorzaakt door laswerk, aldus getuigen.


Genemuiden: schoorsteenbrand bijtijds bedwongen
De brandweerkorpsen van Genemuiden en Hasselt werden dinsdagavond opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Bij een woning aan het Hoofdspoor kwamen, volgens de melder, vlammen uit het schoorsteenkanaal.
Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig waren die vlammen inmiddels al verdwenen.

De tweede tankautospuit van Genemuiden en het voertuig uit Hasselt konden na kort overleg weer terugkeren. Het meeste gevaar was geweken. Wel werd voor de zekerheid het schoorsteenkanaal grondig geïnspecteerd vanuit de hoogwerker van brandweer Kampen en werd met behulp van de warmtebeeldcamera de woning goed onderzocht door brandweermannen.
Het kanaal onderging, onder toeziend oog van vele buurtbewoners, een flinke veegbeurt. Hierna kon er al snel weer worden ingepakt en mochten ook de resterende voertuigen terug naar de kazernes.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Dinsdag 21 maart 2017 - update 19:14 uur

Ommen: aanrijding op de Julianastraat
Dinsdagmorgen is een scooterbestuurster op de Prinses Julianastraat ter hoogte van het Shell tankstation in Ommen.aangereden door een personenauto. De automobilist wilde afslaan naar de parkeerplaats op het Beatrixplein en zag hierbij de hem  tegemoet komende scooter over het hoofd; mogelijk verblind door laag staande zon.

De scooterbestuurster kwam na de aanrijding hard ten val en werd in een ambulance behandeld. Ze is na behandeling opgehaald door familie.
De beschadigde bromscooter is tijdelijk gestald bij het Shell tankstation.
De personenauto liep schade op aan de voorzijde, maar kon nog wel rijden.
Een bijdrage van Ardesch Media


A37: flinke bergingsklus: Roemeense trekker met oplegger in de modder
De berging van de Roemeense trekker met oplegger, die dinsdagmorgen rond 07:00 uur van het talud van snelweg A37 gleed en kantelde ter hoogte van Veenoord, begon direct na de ochtendspits.
Er werden o.a. een wrecker van berger De Jonge uit Hoogeveen en een zware telekraan van de firma Stouwdam uit Oldebroek ingezet om de ruim 40 ton zware combinatie -geladen met big bigs aardappelzetmeel- weer op het asfalt te krijgen.
Het werd een fikse klus, omdat de combinatie, die vrij ver van de weg op z’n kant lag, steeds wegzakte in de doorweekte modder.

Tegen kwart voor twee 's middags stond de zwaar bemodderde vrachtwagen eindelijk op de rechter rijstrook, maar moest eerst nog schoongespoten worden voordat hij weggesleept kon worden en ook het wegdek en de sloot hadden een stevige reinigingsbeurt nodig.
Het verkeer richting knooppunt Holsloot ondervond geen hinder van de werkzaamheden, omdat de linker rijstrook beschikbaar was. De Roemeense bestuurder kon na verzorging van een hoofdwond de berging volgen. Hij was waarschijnlijk tijdens de rit in slaap gevallen, maar kon zich er weinig van herinneren.

Maandag 20 maart 2017

Zwolle: cabrio in de vaart

Op de Hasselterweg -de N331- is maandagmiddag vlak voor Zwolle een automobiliste met haar auto te water geraakt. De vrouw reed in de richting van Zwolle en kwam ter hoogte de Milligerplas naast de weg. Door de daarop volgende ruk aan het stuur kwam de auto weer op de weg, maar op de verkeerde weghelft.
Opnieuw moest de automobiliste ingrijpen om de auto in de goede baan te krijgen, maar de auto  slipte en toen er was geen houden meer aan. Na een tochtje door de berm kwam de Peugeot 206 cabriolet uiteindelijk in een sloot terecht.
De bestuurster kon ongeschonden en zonder een nat pak te krijgen op de wal komen.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het elf jaar oude vehicle uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Voor de berging werd één weghelft afgesloten. Politieagenten lieten verkeer om beurten langs de ocatie van het ongeval.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Emlichheim: onverantwoord inhalende automobilist veroorzaakt ongeval en smeert 'm
Maandagmorgen tegen achten is een Volvo FH trekker met koeloplegger uit Bremen op de Haftenkamper Diek in Emlichheim verongelukt.
De chauffeur reed in de richting van Neuenhaus, toen zijn combinatie door een donkere personenauto ingehaald werd, hoewel er een tegenligger naderde.
De automobilist haalde desondanks in, remde abrupt af en sneed de vrachtwagen, omdat er nog een vrachtwagen vóór reed.
De achterste trucker moest een noodstop maken om een botsing te vermijden, waardoor de combinatie in de drassige rechterberm belandde en in de bermsloot tegen een duiker reed, waardoor hij tot stilstand kwam.
De bestuurder van de personenauto haalde vervolgens ook de voorste vrachtwagen in en ging er vandoor zonder zich om de ontstane schade te bekommeren
De 36-jarige trucker kwam met de schrik vrij.
De vijf jaar oude trekker en de vijf maanden oude oplegger waren total loss en moesten door berger Küpers uit Osterwald met twee kranen uit de sloot getild worden. Het verkeer werd omgeleid.


Sibculo: auto belandt in slootje
Maandagmorgen vroeg is een Peugeot 307 een bermslootje aan de Kloosterdijk in Sibculo in geslipt. De bestuurder zou uit hebben moeten wijken voor een dier en daarbij de macht over het stuur hebben verloren, waarna de auto op zijn dak tot stilstand kwam.
De bestuurder is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De auto was zwaar beschadigd.
Een bijdrage van Gert StegemanWaarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.