Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2017
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 24 september 2017

Spier: ontzielde lichaam van vermiste jonge vrouw gevonden. Automobilist meldt zich
Zondagmiddag is het ontzielde lichaam van een 18-jarige vrouw aangetroffen in een greppel naast de doorgaande weg van Pesse naar Spier: De Steegde. Ze werd sinds afgelopen nacht vermist na het bezoeken van een schuurfeest in de buurt. De politie heeft bevestigd dat het om het vermiste meisje uit Pesse gaat.
Zondagmorgen had haar moeder een oproep geplaatst op Facebook over haar vermissing.
Er werd nog een traumateam opgeroepen na het aantreffen van haar lichaam, maar het ambulancepersoneel kon dit al snel cancelen. De jonge vrouw was overleden.
De politie onderzoekt of het om een misdrijf, een ongeval in de dichte mist of een natuurlijke dood gaat.

In de loop van de zondagmiddag heeft zich een 24-jarige automobilist uit Ruinerwold  bij de politie gemeld. Hij vertelde dat hij in de omgeving waar het lichaam is gevonden afgelopen nacht op deze weg ‘iets had geraakt’ met zijn auto.
De man is aangehouden. Zijn voertuig is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Emlichheim: overval op snackbar aan de Mühlenstraße
Zaterdagavond even na achten kwam een man een snackbar aan de Mülenstraße binnen en eiste geld, onder bedreiging met een vuurwapen. De exploitant (57) en zijn vrouwelijke personeelslid (25) overhandigden hem de weekopbrengst, waarna de overvaller te voet in de richting van het Bessemsland vluchtte, waar net de “Jumbo Run“ gehouden werd

Zijn signalement:  ca 1.70 lang, donkerbruin tot zwart haar, ca 30 jaar oud, slank, licht getinte huid, Zuid-Oost-Europees uiterlijk. Hij droeg een grijze baseballpet, een beige bomberjack en een  donkerblauwe spijkerbroek.

Getuigen die relevante informatie of foto's van de mogelijke dader hebben, wordt gevraagd met de politie Nordhorn te bellen: 0049 5921 3090.


Meppen: Mondeo tegen boom

Op de mistige zondagmorgen is bij een eenzijdig ongeval een Ford Mondeo in een bocht rechtdoor gegaan, geslipt op het natte wegdek van de Burgemeester de Kockstraat (N854) en tegen een boom beland.
De brandweer van Zweeloo heeft de man (50, uit Coevorden) uit het wrak bevrijd, zodat hij naar een ziekenhuis kon worden vervoerd.
De onherstelbaar beschadigde auto is door berger Koolen opgehaald.

De hulpdiensten waren eerst naar de gelijknamige weg in Oosterhesselen gezonden, maar daar bleek niets aan de hand.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

N381: dodelijk ongeval bij Westerbork
Rond 01:00 uur in de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Harkema om het leven gekomen bij een frontale aanrijding op de N381 ter hoogte van Westerbork.
Naar verluidt reed de man op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met een hem tegemoet komende auto, bestuurd door een zestigjarige man uit Hoogersmilde.
De zestigjarige automobilist en zijn drie passagiers raakten allen gewond.Zaterdag 23 september 2017

Mogelijk salmonella in eieren uit Duitse supermarkten
Heeft u onlangs "Freiland"-eieren van leverancier EIFRISCH (Lohne Niedersachsen) van de toeleverancier Parey gekocht bij de Aldi-Nord, Rewe of Penny?
Check dan het opgedrukte nummer.
Is dat 1-DE-1504401 (THT-datum 12 oktober 2017), dan kunnen deze eieren eventueel besmet zijn met de salmonellabacterie en kan consumptie misselijkheid, overgeven en diarree veroorzaken.
Breng ze daarom uit voorzorg terug of gooi ze weg.


Gieterveen: brand in dak van café; drie keer is scheepsrecht
Het dak van café De Driesprong aan de Broek in Gieterveen stond zaterdagmiddag in brand.
Hoewel er geen vlammen zichtbaar waren, was er wel veel rook. Het vuur zat tussen het plafond en het dak van de kroeg.
De brandweer kwam er aan te pas met een hoogwerker uit Veendam, een tankautospuit van brandweer Gasselternijveen en de watertankwagen van Gieten. Met een kettingzaag is een gat in het dak gemaakt om effectief te kunnen blussen.
De brand was daarna snel onder controle.
Eerder op de zaterdag zou er nieuw dakleer gelegd zijn. Deze werkzaamheden waren afgerond, maar waarschijnlijk heeft er iets onder de dakbedekking liggen smeulen, wat resulteerde in het brandje.

Maar daar was de blusklus nog niet mee klaar, zo bleek.
Want de avond was nog maar tien minuten oud, of de brandweer kon weer opdraven om na te blussen/controleren.

Toch kon de brandweer tegen kwart voor elf 's avonds terug naar het café: dit keer omdat er vlammen en veek rook uit de nok kwamen.
Dit kostte de spuitgasten nog twee uur nachtrust...
Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 22 september 2017

Lingen: vluchtelingen uit Sint Maarten in de kou
Een surveillanceteam van de politie Lingen heeft in de nacht van woensdag op donderdag ervoor gezorgd dat een aantal mensen uit Sint Maarten  niet in de kou hoefden  te blijven.
De agenten werden tegen half twee naar een adres nabij de nieuwe begraafplaats gestuurd, waar bewoners van een woning aldaar zich buitengesloten hadden.
De politiemensen troffen voor de deur een 29-jarige man, zijn driejarige zoontje en een 23-jarig familielid aan – in lichte kleding bij tien graden boven nul.
Het kind had de deur in het slot laten vallen toen de mannen even op het terras waren.
Bij een poging de deur open te maken brak de deurknop af.
Vader en zoon bleken gevlucht te zijn van het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten en tijdelijk in Lingen te verblijven; de 23-jarige man is fransman en ook afkomstig van het eiland.
Het lukte de politiemensen het glas van de deur te demonteren zonder schade aan te richten en de bewoners, die zich intussen in de politieauto op konden warmen,  weer toegang tot hun onderkomen te verschaffen. De vluchtelingen bedankten de agenten meerdere malen van harte.


Vriezenveen: verkooptruck in de bermsloot van de N36

Een verkoopvrachtwagen voor Griekse en Italiaanse gerechten is vrijdagochtend bij dichte mist op de kop in de bermsloot van de N36 bij Vriezenveen beland.
De bestuurder is door passanten uit het voertuig geholpen. Hij is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Vanwege het ongeval was één rijstrook van de N36 afgesloten voor het verkeer.
De onherstelbaar beschadigde wagen is door een berger uit de sloot getakeld.

Een bijdrage van Floris Kayim

Donderdag 21 september 2017 - update 20:23 uur

Laaghalen: auto tegen boom: bestuurder zwaargewond
Donderdagmiddag is een Volvo 960 frontaal tegen een boom gereden op De Streek in Laaghalen.
De bestuurder is daarbij zwaargewond geraakt. Het traumateam, dat per helikopter arriveerde,  assisteerde het ambulancepersoneel.
Nadat de brandweer het slachtoffer uit de auto had bevrijd, werd de man met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Een trauma-arts ging mee met de ambulance.

De doorgaande weg van Hooghalen naar Smilde werd enige tijd afgesloten voor hulpverlening en onderzoek naar de oorzaak van het eenzijdige ongeval dat plaatsvond in een flauwe bocht naar links.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Dalfsen: auto ramt boom op de Poppenallee
Op de Poppenallee is woensdag rond 23:00 uur een automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed richting Dalfsen toen ze, na een bocht vlak voor het spoor, in de berm kwam en tegen een boom botste. Ze kwam met haar voertuig midden op de weg tot stilstand.
De vrouw is door de brandweer van Dalfsen, onder toeziend oog van het ambulancepersoneel, uit de totaal vernielde Volkswagen Golf bevrijd.
Ze is met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Bergingsbedrijf Wolves heeft het voertuig geborgen waarna aannemer van der Kolk met een wegdekreiniger de vrijgekomen vloeistoffen en de vele wrakstukken van het asfalt haalde.
Vanwege het ongeval was de N757 afgesloten.Rond 00:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg vrijgegeven.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Woensdag 20 september 2017

Wilsum (D): brandweer voorkomt dat schuur afbrandt
De woensdag was nog maar net een kwartier oud, toen de brandweer van Wilsum werd verzocht met spoed naar de Rotthook in Wilsum te rijden, omdat daar brand woedde in een boerenschuur.
Volgens de eerste melding stond er een tractor volledig in brand.
De brandweer van Wilsum rukte uit met 25 man en vier voertuigen en slaagde er in, de brand te blussen voordat de vlammen konden overslaan op het gebouw. De trekker ging volledig verloren.
Voor alle zekerheid werd de schuur gecontroleerd met een warmtebeeldcamera.
De oorzaak van de brand is niet bekend, maar een defect is niet uit te sluiten.
Een bijdrage van de Ortsfeuerwehr Wilsum


Echten: treinverkeer gestremd wegens gestrande trein
Net voorbij de spoorwegovergang in Echten viel woensdagmorgen een kapotte bovenleiding op een lege passagierstrein, die van Hoogeveen naar Meppel reed.
Er ontstond kortsluiting en brand in een schakelkast in de trein. De machinist kon de trein niet uit voordat de stroom was uitgeschakeld; hij kwam echter niet in gevaar door de brand. Nadat de elektriciteit van de bovenleiding was uitgeschakeld kon de man de trein verlaten en kon de brandweer de trein in.
Daar bleek een schakelkast door de kortsluiting was doorgebrand. Na wat bluswerk was de brand snel onder controle.
Het treinverkeer van en naar het noorden kwam door het incident stil te liggen.
ProRail zette voldoende mensen en materiaal in om zo snel mogelijk de boel te herstellen. Tot die tijd worden bussen ingezet voor het vervoer van de treinreizigers; ook de spelersbus van FC Emmen werd daarvoor gebruikt.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Den Velde: veestal brandt uit
Even na half zeven woensdagmorgen werd groot alarm geslagen vanwege brand in een moderne veestal van een boerderij aan de Veldingerveldweg in Den Velde, vlak bij de Nederlands-Duitse grens bij Gramsbergen.
De voorraad hooi/stro in het gebouw bleek al volledig in brand te staan, maar de veertig koeien waren inmiddels al in veiligheid gebracht.
Vanwege de afgelegen ligging en de grote afstand, die het bluswater moest afleggen, werd hulp aangevraagd van diverse korpsen zoals Coevorden en Vriezenveen.
De vrijstaande stal brandde volledig uit, maar dank zij de gunstige windrichting was er geen gevaar van overslag.
Het blussen en het naar buiten brengen van het brandende materiaal nam nog uren in beslag.

Dinsdag 19 september 2017

Genemuiden: bizar ongeval
Een bizar ongeval op de Prins Clausstraat in Genemuiden, dinsdag rond 15:45 uur.
Het ongeluk ontstond, toen de bestuurder van de witte Ford Ka even niet oplette en met zijn rechter voorwiel een geparkeerde Skoda Octavia raakte.
Daarbij sloeg de auto ondersteboven en kwam vervolgens op een geparkeerde BMW 315 terecht.
De automobilist kon via de achterklep uit zijn voertuig kruipen.
Met de schrik in de benen bekeek hij de ravage.

Omwonenden kwamen al snel naar buiten om het bizarre tafereel te bekijken. Ook de opgeroepen politie keek even raar op bij aankomst.
Voor alle zekerheid werd de Dienst Verkeersongevallenanalyse erbij gehaald om de toedracht van het ongeval vast te leggen.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de auto’s te bergen. Eerst werd het voertuig los van de geparkeerde auto getrokken waarna hij een stukje achteruit werd gezet.
Daarna werd de wagen weer op de wielen gezet en op de bergingsauto gesleept. Ook de geparkeerde Skoda, die door de aanrijding enkele meters achteruit de stoep op was geduwd, moest worden afgevoerd.
Vanwege lekkage van diverse vloeistoffen werd de gemeente ingeseind om het wegdek te komen reinigen.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Valthe: brand in pand met rieten dak
Aan de Schaapskuilweg in Valthe brak aan het begin van de dinsdagavond brand uit in een met riet gedekte woning.
Al kort na de eerste alarmering werd opgeschaald naar “middelbrand”, waarop meer brandweereenheden uitrukten.
De brand ging gepaard met veel rook.
Het middelste gedeelte van het gebouw kan hoogst waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.
Een bijdrage van van Oost Media


Dwingeloo: bedrijfsauto tegen boom; 1 dode
Even voor vijven dinsdagmiddag werd gemeld dat er op de Spieregerweg (N855) in Dwingeloo een aanrijding tussen twee auto's gebeurd zou zijn.Het bleek echter te gaan om een bedrijfswagen, die op de Dwingelderdijk -het verlengde van de Spieregerweg- frontaal tegen een boom was gereden.
Brandweer, ambulances, MMT-heli en poltie kwamen in actie, maar helaas overleed de chauffeur van het busje -een 36-jarige inwoner van Havelte- ter plaatse.
De N855 is geruime tijd afgesloten geweest.


Hasselt: zware schade; geen gewonden
Op de provinciale weg N331 ter hoogte van de Hanzeweg is dinsdagmorgen een ongeval  gebeurd tussen twee personenauto’s.
Hoewel niemand gewond werd, was de schade groot.
De bestuurster van de zwarte Renault wilde vanaf de Hanzeweg linksaf richting Zwolle rijden. Bij het oprijden zag ze een op N331 uit de richting van Zwolle naderende rode Peugeot over het hoofd - met de aanrijding als gevolg. Alle betrokkenen zijn onderzocht door ambulancepersoneel.

Het verkeer had aardig wat hinder van het ongeval. De politie regelde het verkeer op de drukke kruising.
Ondertussen haalde bergingsbedrijf Hooikammer de voertuigen van de weg.
Na een uurtje waren alle problemen opgelost.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Veldhausen (D): opnieuw jonge Nederlander betrokken bij ernstig ongeval
Een negentienjarige Nederlander uit Neuenhaus is maandagavond rond 18:10 uur ernstig gewond op de Escher Straße (K44 bij) Veldhausen.
Uit politieonderzoek blijkt dat de man in zijn Fiat Punto in de richting van Hoogstede reed, maar in een scherpe bocht naar links op het natte wegdek slipte en tegen een schuur botste.
De auto kantelde en kwam op zijn dak op de rijbaan tot stilstand.
De bestuurder is zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto was total loss.


Maandag 18 september 2017

A37: auto in de vangrails bij Holsloot
Maandag is bij begin van de avondspits op de A37 -net voorbij knooppunt Holsloot- een personenauto in de vangrails van de middenberm beland.
De bestuurder bleef ongedeerd, maar zijn auto kon hij afschrijven.
Er ontstond een file van enkele kilometers, omdat er maar van één rijstrook gebruik kon worden gemaakt.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Emsbüren (D): motorrijder verliest duizend Euro op de A31
Een motorrijder, die vrijdagmiddg op weg was naar Motorcity Emsbüren, had behoorlijk pech.
Toen hij over de A31 reed, ging zijn rugzak open, waardoor zijn portemonnee er uit viel en de inhoud -zo’n duizend euro aan contanten- zich over de rijbaan verspreidde
Omdat hij zichzelf en anderen niet in gevaar wilde brengen, deed het enig juiste: hij belde de snelwegpolitie. Het lukte de agenten echter alleen de portemonnee met ID-documenten te vinden, dus de man moest zonder z’n geld huiswaarts.
Later vond een tweede surveillance-eenheid het geld alsnog, zodat de politie hem het geld kon overhandigen…


Giethoorn: twee lichamen in de Thijssengracht gevonden, identiteit nu bekend

In het water van de Thijssengracht in Giethoorn zijn vanochtend twee lichamen aangetroffen. Een medewerker van de muskusrattenbestrijding  zag vanuit zijn boot de lichamen drijven en waarschuwde de politie. Die heeft de vindplaats direct afgezet voor onderzoek.
Op de plaats waar de lichamen zijn aangetroffen was woensdag 13 september een verkeersongeval gemeld waarbij een auto te water was geraakt.
De inzittenden waren toen na een uitgebreide zoekactie in en om het water niet aangetroffen en tot dusver spoorloos.
Onderzoek zal moeten uitwijzen of het om de vermiste inzittenden gaat.

UPDATE 19-09-2017: uit het onderzoek is duidelijk geworden, dat de gevonden lichamen die van twee Poolse seizoensarbeiders (24 en 44) zijn

Een bijdrage van Henry Wallinga


Genemuiden: auto slipt droge bermsloot in
Maandagmorgen is een automobiliste met haar auto in een greppel beland.
De vrouw reed over de Randweg in de richting van de Nieuwe Weg, toen ze door onduidelijke oorzaak naast de weg kwam.
Door de daarop volgende stuurbeweging gleed  haar voertuig dwars de weg over, raakte een lichtmast  en kwam in een greppel tot stilstand.
De vrouw werd in een ambulance onderzocht op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake waarop ze door een bekende thuis werd gebracht. Haar auto werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de greppel getakeld en afgesleept naar een schadeherstelbedrijf.
De lichtmast zal later op de dag gerepareerd worden.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Zwolle: auto total loss, bestuurster licht gewond

Op de Hessenweg is in de nacht van zondag op maandag een automobiliste gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De vrouw reed van Zwolle richting Dalfsen en raakte in een flauwe bocht naast de weg, schoot enkele honderden meters door de berm en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand.
Bij aankomst van de hulpdiensten stond de bestuurster al naast haar voertuig.
Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

De opgeroepen brandweer hoefde geen levensreddende handelingen te verrichten en kon na het aanvegen van de weg retour.
Bergingsbedrijf Wolves had het voertuig snel op de bergingsauto staan en bracht de zwaar gehavende Opel Zafira naar het depot.
Een medewerker van de Provincie Overijssel herstelde de omver gereden bermpaaltjes en zal later op de dag de overige zaken herstellen.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.