Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 22 april 2018

N48: zware schade door botsing op viaduct over N377 bij Balkbrug
Op de N48 op het viaduct over de provinciale weg N377 zijn zondagmiddag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De schade was enorm maar gelukkig viel het letsel mee. Door onbekende oorzaak kwam een blauwe Ford S Max, rijdend richting Ommen, op de verkeerde weghelft en botste tegen een grijze Kia Venga.
Door de botsing raakte de Kia onbestuurbaar, tolde enkele malen om zijn as en kwam in de vangrail terecht. De Ford verloor zijn linker voorband en kwam met relatief weinig schade enkele honderden meters verderop tot stilstand.
Beide automobilisten en beide passagiers werden onderzocht door ambulancepersoneel maar liepen voor zover bekend geen letsel op. Naar verluidt zou één persoon voor nadere controle naar het ziekenhuis in Hardenberg zijn vervoerd.
De opgeroepen brandweer kon al snel weer inrukken: voor hen waren er geen werkzaamheden.
Door het ongeval werd de N48 gedeeltelijk afgesloten. Verkeer werd via de op- en afritten langs het ongeval geleid. Bergingsbedrijf Autax werd opgeroepen om de twee auto’s af te voeren.
Een bijdrage van Enzio Ardesch en Henry Wallinga

Nordhorn (D): Nederlander gearresteerd na wilde achtervolging

Zaterdagmiddag maakte de Nederlandse en de Duitse politie een einde aan de achtervolging van een 50-jarige Nederlander op de Enschedestrasse in Nordhorn en arresteerde hem.
De Nederlandse politie achtervolgde  de 50-jarige man, die met een gestolen grote bestelwagen in Denekamp (Nederland) in de richting van Duitsland reed. De man negeerde alle stoptekens.
Kort na het oversteken van de grens ramde de man zijn bestelwagen een Nederlandse politieauto die naast hem op de Denekamper Strasse reed.
De rit ging onverstoord verder in de richting van de Südtangente, maar de politie verhinderde dat hij naar die weg af kon slaan. De 50-jarige reed daarop terug over een stoep naar de Denekamper Straße. Daar botste hij met twee andere Nederlandse politiewagens en een voorheen niet bij de achtervolging betrokken auto, die daardoor zwaar beschadigd raakten.
De man reed naar de parkeerplaats van de plaatselijke meubelzaak en reed een doodlopende straat in.
Eerst ramde hij een achter hem rijdende Nederlandse patrouillewagen en reed toen in de richting van de Enschedestraße, waar hij tot staan gebracht werd door een Duitse surveillancewagen.

De man was onder invloed van alcohol en bezit geen rijbewijs. Bovendien liep er een arrestatiebevel tegen hem. Hij werd gearresteerd en in hechtenis genomen. De openbaar aanklager liet een bloedmonster afnemen.
In totaal werden twee patrouillewagens van de politie van Nordhorn, drie patrouillewagens van de Politie Twente en één patrouillewagen van de Koninklijke Marechaussee gebruikt. Naast de reeds uit te voeren gevangenisstraf moet hij in lopende procedures verantwoording afleggen voor de begane strafbare feiten in Nederland en in Duitsland.


Sint Jansklooster: zware schade en licht letsel

Op de Monnikenweg is zaterdag aan het begin van de avond een motorrijder lichtgewond geraakt door een aanrijding met een auto.
De automobiliste kwam vanaf de parkeerplaats en wilde linksaf de straat inrijden. Haar zicht werd belemmerd door enkele geparkeerde auto’s en een laagstaande zon, waardoor zij een naderende motorrijder over het hoofd zag, met een flinke botsing als gevolg.
De motorrijder kwam hard op zijn rug op het wegdek terecht, de motor brak door de aanrijding in tweeën en vloog  het trottoir op.

Ambulancepersoneel onderzocht de man op letsel, maar wonder boven wonder hield de motorrijder slechts een paar schrammen over aan het ongeval. Een ziekenhuisopname was dan ook niet nodig.
De automobiliste kwam met de schrik vrij. Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de motor en de zwaar beschadigde auto af te voeren.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 21 april 2018

Hoogeveen: kind gewond door aanrijding met auto

Een onverwachts overstekend vijfjarig jochie verraste zaterdagmiddag de bestuurder van een Hyundai personenauto op de Buizerdlaan in Hoogeveen.
Het kind kwam op de motorkap en raakte daarbij gewond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.
Team Verkeersongevallenanalyse voerde ter plaatse een remproef uit met de auto.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Ommen: verongelukte auto bij toeval ontdekt

Even na elven vrijdagavond verloor een automobilist, die richting Hoogeveen reed, de macht over het stuur, waarop het voertuig slipte, over de sloot vloog en tegen de wal botste. Via het weiland vloog de auto terug richting de sloot waar het op de kop op de sloot wand eindigde.
Dit gebeurde tussen de rotonde met de N36 en de viaduct van De Haar.

Een motorrijder, die op de N48 reed, dacht lichten te zien in de sloot en stopte. Hij hield een automobilist aan en vroeg de bestuurder met de koplampen in de sloot te schijnen waar de auto werd ontdekt.

In het voertuig zaten twee jonge mannen. Een van hen was de ander op dat moment net uit de auto aan het helpen. Beide doorweekte jongens konden met hulp van gestopte passanten op de wal komen. De jongens zijn naar de ziekenhuizen in Zwolle en Hoogeveen vervoerd nadat ze beiden in een ambulance werden behandeld op de plaats van het ongeval.

Aanvankelijk was voor de hulpdiensten niet duidelijk waar het ongeval had plaatsgevonden. De eerste gemelde locatie voor de hulpdiensten was het Ommerkanaal, maar hier werd niks aangetroffen na zoeken op meerdere locaties.
Even later kwam het bericht dat het ongeval naast de “grote weg” had plaatsgevonden. Hoe het kon dat de hulpdiensten een verkeerde locatie doorkregen is niet duidelijk.
Twee medewerkers van een bergingsbedrijf konden het voertuig met wat acrobatische kunsten van één van de bergers op het droge krijgen.

Een bijdrage van Ardesch Media


Dortmund (D): drie plofkrakers gearresteerd

In de vroege ochtend van 17 april reden meerdere daders vanuit Nederland naar Duitsland om een plofkraak in Castrop-Rauxel te plegen. Ze werden daarbij gestoord door een getuige en sloegen op de vlucht.
Speciale eenheden van de politie, die in de omgeving waren, konden drie personen in Dortmund aanhouden. Twee van hen zijn vermoedelijk daadwerkelijk betrokken geweest bij de plofkraak. De Duitse onderzoeksrechter heeft beiden in voorlopige hechtenis gesteld. 

In Nederland werden aansluitend op deze aanhoudingen op meerdere plaatsen doorzoekingen gedaan. Hierbij werden gasflessen, contant geld en een wapen aangetroffen. Nader onderzoek moet uitwijzen bij hoeveel plofkraken deze twee verdachten betrokken zijn.
Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In het onderzoek naar deze professioneel opererende groep plofkrakers is intensief samengewerkt tussen de Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie Oost-Nederland en de Duitse politie onder verantwoordelijkheid van de Staatsanwalt Aken. Door intensief speurwerk door rechercheurs in beide landen werd de groepering steeds meer in beeld gebracht, waarbij tijdens het onderzoek informatie binnen kwam dat er een nieuwe plofkraak op handen was.
Met de aanhouding hopen de autoriteiten een slag gemaakt te hebben in de aanpak van plofkraken. Deze plofkraken zijn overigens steeds minder succesvol. Verdachten stuiten steeds vaker op de veiligheidsmaatregelen die op de geldautomaten worden toegepast. Daarnaast verloopt de grensoverschrijdende samenwerking tussen politie en justitie steeds beter.Vrijdag 20 april 2018

Staphorst: gewonde door aanrijding op de Spoordijk

Op de kruising van de Spoordijk met de Dekkersweg zijn vrijdagmiddag twee auto’s op elkaar gebotst.
Bij het ongeval raakte een automobilist gewond en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurster van de andere auto is gecontroleerd op letsel door een verpleegkundige, die met de rapid responder arriveerde. Zij bleek na een kleine controle ongedeerd.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de witte Peugeot bestelbus, rijdend op de Spoordijk, bij het oversteken van de kruising met de Dekkersweg een zwarte  Volkswagen Lupo over het hoofd zag. Door de botsing kwamen beide voertuigen zwaar beschadigd naast de weg tot stilstand.
De politie kon van enkele getuigen een duidelijke verklaring opnemen zodat onderzoek door de verkeersongevallendienst niet nodig was.
Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Dalen: verkeersongeval op de Reindersdijk loopt goed af

Verblind door de zon verloor een automobilist vrijdagmiddag de macht over het stuur op de Reindersdijk in Dalen, waardoor dePeugeot 106 drie paaltjes raakte. De mede-inzittenden -een vrouw, een zoontje van 2.5 jaar en een baby van vier maanden- werden in de ambulance gecontroleerd op letsel, maar hoefden niet mee naar een ziekenhuis. De kleintjes kregen een knuffelbeer van de ambulancebroeders.

Een bijdrage van van Oost Media

Twist: ongeval met fatale gevolgen

Een 51-jarige man raakte vrijdagmorgen dodelijk gewond bij een ongeluk op een boerderij aan de weg Hebelermeer.
Hij was met zijn 78-jarige vader aan het werk aan een landbouwmachine. Bij het bevestigen van een kunstmeststrooier zette het voertuig zich in beweging en rolde over de 51-jarige man.
Hij stierf op de plaats van het ongeval.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


Donderdag 19 april 2018

A28: auto over de kop bij Pesse

In de avondspits op de A28 ter hoogte van Pesse raakten donderdagmiddag een drietal auto’s en een caravan betrokken bij een verkeersongeval. Meerdere voertuigen blokkeerden de A28 vlak voor de afrit naar Pesse.
Het verkeer Hoogeveen-Assen kwam volledig vast te staan, want her en der stonden voertuigen. Toen het stof was neergedaald bleken drie voertuigen elkaar te hebben geraakt met als gevolg één gewonde die naar het ziekenhuis is vervoerd.
Eén auto was al rollend over de kop gegaan en in de berm rechts van de weg gekomen, een ander stond tegen de vangrail in de middenberm en een auto met caravan kom op de vluchtstrook tot stilstand komen.
De A28 werd richting Assen afgesloten ter hoogte van Hoogeveen om de hulpverlening, onderzoekers van de VOA en bergers de ruimte te geven.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Bergentheim: brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw
Even voor tweeën in de nacht van woensdag op donderdag werd de brandweer van Bergentheim gealarmeerd vanwege brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaalweg-West in Bergentheim - op een steenworp afstand van de kazerne.
Er werd in korte tijd opgeschaald naar "Zeer grote brand" vanwege de gevaarzetting: de brand woedde in de nabijheid van een tankstation.
De brand was tegen 04:00 uur onder controle, maar het gebouw ging volledig verloren; het tankstation kon behouden worden.
Het nablussen zal waarschijnlijk nog tot in de ochtend duren.
Vijf omwonenden zijn geëvacueerd en elders opgevangen.
Een bijdrage van Floris Kayim

Woensdag 18 april 2018

Uelsen: baby zwaar gewond in lijnbus; veroorzaker rijdt door
Woensdagmorgen is een baby van tien maanden oud zwaar gewond geraakt in een lijnbus.
De buschauffeuse moest  op de Neuenhauser Straße plotseling hard remmen voor een tegenligger, die een landbouwvoertuig inhaalde.
Daardoor sloeg een kinderwagen waar het kindje zich in bevond om en liep het kind zeer ernstig letsel aan het achterhoofd op. Het slachtoffertje is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De veroorzaker -mogelijk een oudere vrouw in een zilverkleurige Opel- reed door.
Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie in Uelsen: 0049 5942 358


Elim: brand in garage snel geblust
De woensdagavond was nog geen 20 minuten oud, toen pagers van de blusgroep Slagharen meldden dat er brand was in een schuur/garage aan de Carstensdijk in Elim. Met een flinke vaart reed de tankautospuit richting Elim, waar niet de te verwachten donkere rookwolken te zien waren.
Aangezien de garage afgesloten was, kwam er slechts wat grijzige rook uit de nok en onder de dakgoot tevoorschijn. Even later sprong er door de hitte een klein gat in een asbest dakplaat
Nadat de kanteldeur voorzichtig geopend was, kon het vuur dat op een stelling woedde, vlot gedoofd worden.
Het snelle ingrijpen van de blusgroep voorkwam dat de garage uitbrandde.


Dinsdag 17 april 2018

N34: flinke schade door aanrijding
Op de N34 tussen Gieten en Annen zijn aan het eind van de middag twee personenauto’s -een Toyota en een Seat- met elkaar in botsing gekomen. Gelukkig bleef het bij blikschade.
De bestuurster van de Toyota moest wel onderzocht worden in een ambulance.

De politie deed onderzoek naar de toedracht van de botsing.
Het verkeer moest beurtelings langs het ongeluk geleid worden, hetgeen een flinke file tot gevolg had.
Beide voertuigen zijn geborgen door Berger Hamstra uit Tynaarlo.
Rond kwart voor zeven was de weg weer vrij.
Een bijdrage van van Oost MediaMaandag 16 april 2018

Tiendeveen: bestelbusbestuurster ernstig gewond

Maandagmiddag is op de Hoogeveenseweg richting Nieuw Balinge een bestelbus van de weg geraakt. De bestuurster raakte ernstig gewond.
De Opel Movano bestelbus was aan de sporen te zien in de rechterberm gereden, waarna de bestuurster -mogelijk door een ruk aan het stuur- weer op de weg wilde komen.
De bus werd onbestuurbaar en kwam links in de droge sloot, waarbij de bus kantelde en hard met de achterzijde en dak tegen de kant van de sloot sloeg.
Een medeweggebruiker verleende eerste assistentie en belde de hulpdiensten. De traumahelikopter landde op de Hoogeveenseweg, zodat deze werd afgesloten voor verkeer.
Na te zijn gestabiliseerd in de ambulance is de bestuurster met spoed naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


N36: keerpoging op autoweg leidt tot materiële aanrijding

Zondag rond 19:40 uur zorgde de bestuurder van een witte Opel voor een levensgevaarlijke situatie door te proberen te keren via een pechhaven op de N36 bij Stegeren.
Hij zag daarbij een naderende Mercedes S-klasse met Duits kenteken over het hoofd, waardoor een aanrijding onvermijdelijk werd.
De Opel verloor z’n voorbumper en de Mercedes werd aan de rechterzijde flink beschadigd en de airbags voor de bijrijder gingen af.
De vier mannen in de Mercedes werden in een ambulance gecontroleerd.
De man en de vrouw in de Opel kregen van de politie een stevige reprimande.

Een bijdrage van Ardesch Media


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.