k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Augustus 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 12 augustus 2018


Coevorden: monteur (23) ernstig gewond tijdens ongeval bij werk aan het spoor

Zondagmiddag rond half drie vond een incident plaats tijdens werkzaamheden aan het spoor in het centrum van Coevorden.
Naast de ambulance en de brandweer werd ook het MMT opgeroepen.
Op het traject tussen de Monierweg en de J.B. Hemelweg vinden gedurende het hele weekend werkzaamheden plaats aan het spoor.
Er was een aanrijding gebeurd tussen  een spoorkraan (ook wel  KROL genoemd, kraan op lorries) en een 23-jarige monteur.
De brandweer heeft schermen geplaatst en geholpen bij het overbrengen van het slachtoffer naar de traumaheli.
De patient is per heli overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij met spoed geopereerd is. De man heeft permanent letsel opgelopen
De inspectie SZW zal het incident verder onderzoeken.

Een bijdrage van Peter Kramer ©


Hasselt: brand door broei in berg groenafval
Bij een recyclingbedrijf van groenafval aan de Wolfshagenweg is zondagmiddag brand ontstaan. Volgens een voorlichter van de Veiligheidsregio IJsselland is broei de oorzaak van de brand in de berg groenafval. De eigenaar van het bedrijf was zelf al begonnen met blussen en kreeg al vrij snel assistentie van de brandweerkorpsen van Hasselt en Genemuiden.
Met een mobiele kraan en enkele laadschoppen werd de grote berg losgemaakt en kon de brand worden geblust. Naast de brandweer hielpen ook tractoren met tankwagens mee om de brand te bestrijden.
De brand was al vrij snel onder controle zodat er na een paar uur hard werken door brandweermannen en medewerkers van het bedrijf kon worden ingepakt.
Een bjdrage van Henry Wallinga


Ommen: auto tegen boom Hammerweg
Zaterdagavond 11 augustus is een automobiliste gewond geraakt ten gevolge van een enkelzijdig ongeval op de Hammerweg (N341) tussen Ommen en Den Ham.
Ze vrouw reed in de richting van Ommen en kwam door nog onbekende oorzaak naast de weg. Ze botste frontaal tegen een boom in de linker berm. Mogelijk is ze eerst in de rechter berm beland en mislukte een corrigeerpoging.
De vrouw werd direct opgevangen door andere automobilisten die eerste hulp verleenden. Een ambulance kwam naar de plaats van het ongeval en het personeel daarvan heeft de vrouw na een behandeling op de plaats van het ongeval naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De vrouw had onder andere last van haar been/knie.
Uit een blaastest bleek dat de vrouw niet had gedronken.
Tijdens de hulpverlening is de weg tijdelijk volledig afgesloten geweest. Het verkeer werd op dat moment door de politie langs het ongeval geleid via het fietspad.
Een bijdrage van Ardesch Media

Zaterdag 11 augustus 2018

A28: malaise door mest duurt nog even

De A28 is ter hoogte van Zuidwolde, zaterdagavond nog voor enige uren gesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de de afrit Zuidwolde (Willem Moesweg) en de toerit bij de Spiekampenweg.

Zaterdagmorgen in alle vroegte is daar een tankauto met vloeibare mest omgeslagen nadat hij in de middenberm terecht kwam.
De mest verspreidde zich over de volle rijbaan richting Knooppunt Hoogeveen en de linkerrijstrook richting Meppel, deze is inmiddels weer vrijgegeven.
De weg schoonspuiten, na het afvoeren van de tankauto, was geen optie, want er bleek dat naast de mest ook 400 liter diesel op het asfalt terecht was gekomen. De diesel kon niet worden verwijderd zodat het asfalt van de volledige rijbaan, over een afstand van 125 meter, moest worden verwijderd.
Zaterdagavond knapte de V-snaar van de grote freeswagen, waardoor de klus met een veel kleinere freesmachine moet worden afgemaakt. Dat kost extra uren.Op het van asfalt ontdane gedeelte is nieuwe belijning aangebracht zodat later op de avond de A28 weer open kan voor het doorgaande verkeer. Wel geldt er een snelheidsbeperking tot 70 km/uur.
Als de logistieke planning lukt en de weersomstandigheden meewerken, zal maandagavond 20.00 uur een nieuw wegdek worden aangebracht.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Drouwen: dronken automobilist veroorzaakt kop-staartbotsing

Op de N34 ter hoogte van Drouwen vond vrijdagavond rond kwart over elf een aanrijding plaats tussen twee auto`s.
Volgens getuige verklaring vertoonde de chauffeur van de Mercedes vreemd rijgedrag door onder andere in te halen over een doorgetrokken streep op de N34.
De Mercedes SUV met een Slowaaks kenteken knalde vol op de er voor rijdende Citroën Berlingo bedrijfsauto.
De inzittenden van die auto kwamen met de schrik vrij, de vrouwelijke passagier werd voor alle zekerheid gecontroleerd in de ambulance.
De bestuurder van de Slowaakse auto is ter plaatse aangehouden op grond  van Artikel 8 (drankgebruik).
De VOA (verkeersongevallenanalyse) heeft het ongeval opgetekend.
Een berger heeft beide auto`s opgehaald.

Een bijdrage van van Oost Media

Vrijdag 10 augustus 2018

Raalte: twee gewonden door frontale aanrijding N348

Vrijdagochtend 10 augustus om 10:58 uur werd een ongeval gemeld op de Ommerweg-N348. Ter plaatse bleek het te gaan om een frontale botsing tussen een vrachtwagenmet aanhanger en een Citroën C5 personenauto.
De personenauto is volgens getuigen op de verkeerde weghelft terechtgekomen.
De vrachtwagenchauffeur probeerde nog uit te wijken, maar kon een ongeval niet meer voorkomen.De vrachtwagen kwam tegen een boom tot stilstand.
De brandweer moest het dak van de auto knippen om de twee inzittenden uit de auto te bevrijden.
De vrachtwagen en de auto moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.
Team Verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval onderzocht om de toedracht te achter halen. 
De Ommerweg is vanaf 10:58 uur tot 14:15 uur afgesloten voor het verkeer.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Dode man aangetroffen in het Kanaal Coevorden - Zwinderen
De politie verricht een sporenonderzoek rond de sluis in het Kanaal Coevorden - Zwinderen, nadat daar in het water het stoffelijk overschot van een man is aangetroffen. De man is niet ten gevolge van een misdrijf om het leven gekomen.
Een bijdrage van van Oost Media


Westerhaar: omvallende boom raakt geparkeerde auto op de Hoofdweg

De brandweer van Vriezenveen en Vroomshoop rukte vrijdagmiddag uit naar de Hoofdweg in Westerhaar, waar een boom was omgevallen en de weg in de breedte versperde.
De boom raakte in zijn val een geparkeerde auto. De vrouw, die in de auto zat, kwam met de schrik vrij.
De boom is in stukken gezaagd en opgeruimd door de brandweer.

Een bijdrage van Alwin Winkel

Donderdag 9 augustus 2018

Gasselte: brandweer voorkomt grote bosbrand
Rond half vier donderdagmiddag werd een bosbrand gemeld in het Staatsbos aan de Houtvester Jansenweg in Gasselte.
De rode haan bleek te hebben toegeslagen op een plek, die ver van fiets- of wandelpaden ligt.
De spuitgasten waren er bijtijds bij, zodat voorkomen werd dat een groot natuurgebied afbrandde.
Een bijdrage van van Oost Media

Woensdag 8 augustus 2018

Emmen: brand in bedrijvenverzamelgebouw aan de Vitus Beringstraat
In een bedrijfspand aan de Vitus Beringstraat op industrieterrein Bargermeer in Emmen is vanochtend brand uitgebroken.
Brandweereenheden o.a. uit Sleen, Klazienaveen, Emmer- Compascuum, Coevorden en Emmen zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden.
De brand was vrij snel onder controle. De Vitus Beringstraat was tijdelijk afgesloten.
Het is nog niet bekend hoe de brand ontstaan is.
Een bijdrage van van Oost MediaDinsdag 7 augustus 2018

Neuenhaus: brand in afzuiging machinefabriek
Dinsdag rond 12:20 uur ging bij machinefabriek Neuenhauser in Neuenhaus het brandalarm af. Er was brand in de afzuiginstallatie uitgebroken.
Medewerkers van de fabriek wisten de schade brand binnen de perken te houden, maar ze slaagden er niet in de vlammen in de schoorsteen te doven.
Daarop werd het sein "Industriebrand" gegeven en werden meer bluseenheden opgeroepen. Tevens werden honderden personeelsleden geëvacueerd en op verzamellocaties bijeengebracht.
De afzuiging werd van bovenaf geblust en gekoeld en nadat met een warmtebeeldcamera was vastgesteld dat de temperatuur normaal was, werd het sein "brand meester' gegeven. Tot slot werd de rook met overdrukventilatoren uit het gebouw geblazen.

Ommen: tweede ongeval op precies dezelfde plek op de Beerzerweg
Dinsdagmorgen 7 augustus heeft opnieuw een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Beerzerweg in Ommen.
Rond acht uur kwam de bestuurster van een donkerkleurige personenauto die vanaf Zeesse in de richting van Ommen reed door nog onbekende oorzaak naast de weg en botste tegen een boom.
Dit gebeurde in de laatste bocht in de Beerzerweg; enkele tientallen meters verderop gaat de weg over in de Zeesserweg bij de kruising met De Schammelte.
Na de klap tegen de boom eindigde de auto in de greppel op de moerasachtige uiterwaarden van de Oude Vechtarm.
De vrouw wist zelf uit het voertuig te komen en kon zelf de wal van de greppel opklimmen. Hier werd ze door een voorbijganger opgevangen in afwachting van de hulpdiensten.
Twee ambulances kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. De vrouw werd een korte tijd op straat behandeld en later met alle voorzichtigheid op een brancard gelegd. De 38-jarige vrouw uit Almelo is daarna met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en ernst van de verwondingen zijn is niet bekend.
De vrouw was bij aankomst van de hulpdiensten aanspreekbaar en had in ieder geval een aantal oppervlakkige verwondingen.

Tijdens de hulpverlening bij het ongeval was de Beerzerweg ter hoogte van het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Nadat de hulpdiensten waren vertrokken kon het verkeer een tijdje passeren in afwachting van de berger. Bij de lastige berging van het voertuig was de Beerzerweg opnieuw afgesloten voor al het verkeer.

Bijna een maand geleden deed zich in exact dezelfde bocht een fataal ongeval voor. Op de avond van 11 juli botste een 34-jarige man uit Westerhaar tegen dezelfde boom als die de vrouw vanmorgen raakte. Dit slachtoffer raakte na deze boom nog een andere boom en overleed op de plaats van het ongeval.
Het herdenkingskruis voor “Bassie” en de bloemen die voor de boom werden neergelegd door nabestaanden zijn bij het ongeval van vandaag verwoest. Het kruis brak in tweeën en een geplante zonnebloem werd weggerukt.
De politie heeft geen verder onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval.
Een bijdrage van Ardesch Media


Grolloo: personenauto botst tegen vrachtwagen

Op de Schoonloërweg bij Grolloo vond dinsdagmorgen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.
De met mest geladen vrachtwagencombinatie (trekker met tankoplegger) was bezig achteruit vanaf de Schoonloërweg een bouwland op te draaien.
Een automobiliste die uit de richting van Schoonloo kwam, had dit te laat in de gaten en knalde ondanks krachtig remmen vol tegen de zijkant van de vrachtauto.
De vrouw raakte licht gewond aan haar hoofd, maar hoefde niet in een ziekenhuis behandeld te worden.
De politie heeft de zaak in onderzoek

Een bijdrage van van Oost Media


Maandag 6 augustus 2018


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.