k
Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


Augustus 2018
(5)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 2 september 2018

Vriezenveen: auto totaal verwoest, bestuurder zwaargewond (update)
Zondagmorgen tegen half acht is een auto hard tegen een boom gebotst aan de Nieuwe Daarlerveenseweg in het buitengebied van Vriezenveen. Na de botsing kwam de totaal vernielde wagen achterwaarts in een sloot tot stilstand.
De zwaargewonde bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer -een 24-jarige man uit Langeveen- werd vervolgens in het weiland behandeld, waarna hij met een traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede werd overgevlogen.
Een hond, die in de auto had gezeten, werd door omstanders opgevangen en is door medewerkers van de dierenambulance opgehaald..
Experts van Team Verkeersongevallenanalyse onderzochten de sporen om de toedracht te achterhalen.
Een bijdrage van Alwin Winkel


Zaterdag 1 september 2018


Vrijdag 31 augustus 2018

Rijssen: vierde verdachte autobrand sedert 11 april

De brandweer van Rijssen en Enter is in de nacht van donderdag op vrijdag om 02:46 uur gealarmeerd vanwege een autobrand aan de Teunis Lodderstraat in Rijssen. De auto bleek al helemaal in brand te staan, toen de spuitgasten arriveerden.
Het was de vierde keer dit jaar dat er in Rijssen een auto onder verdachte omstandigheden uitbrandde: op 11 april aan de Turfweg, twee dagen later aan de Rozengaarde en op 7 mei aan de Enterstraat.
De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat en heeft de omgeving van de auto afgezet met lint.
Het Team Forensische Opsporing gaat er vrijdagochtend onderzoek doen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Donderdag 30 augustus 2018

Haren (D): windmolen brandt uit: schade vier miljoen Euro (update)
Donderdagmorgen rond half tien werd er alarm geslagen voor de brandweer aangezien er brand woedde in de gondel van een windmolen nabij de weg Hinterm Busch bij Haren (Emsland).
De spuitgasten konden de brand, die in eerste instantie gepaard ging met flink wat zwarte rook, niet blussen: de vlammen hadden ook de glasvezel wieken al aangetast en aangezien die af konden breken en naar beneden konden komen, zouden de brandweerlieden een onaanvaardbaar risico lopen. Men moest de miljoenen kostende windmolen derhalve uit laten branden, maar aangezien die in een windmolenpark op veilige afstand van de weg in een akker staat en de rotor stil staat, leverde dat geen risico op.
De molen ging volledig verloren.
De brand ontstond, kort nadat monteurs onderhoud hadden gepleegd en de installatie wilde testen. De politie stelt een onderzoek in.Woensdag 29 augustus 2018

Enter: scooter aangereden door afslaande bestelauto
Woensdag rond 17:15 uur werd een verkeersongeval gemeld op de kruising van de Bornerbroekseweg met de Wolvesweg.
Het ongeval gebeurde, toen de bestuurder van een bestelbus, die van de Bornerbroekseweg afsloeg naar de Wolvesweg, een scooterrijder over het hoofd zag.
De gewonde scooterrijder is naar het ziekenhuis in Almelo gebracht.
De scooter en de Renault Kangoo bestelwagen liepen aanzienlijke schade op.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Giethmen: brandweer controleert ingekuild voer
De brandweer is in het begin van de woensdagmiddag in actie gekomen bij een melkveebedrijf aan de Oude Hammerweg in Giethmen bij Ommen.
Een boer had hier gisteren maïs ingekuild en ingegraven. Vandaag merkte hij op dat er dampen vanaf kwamen. Hij vertrouwde het niet -mede dankzij de media-aandacht van de afgelopen dagen- en besloot 112 te bellen.
De brandweer stelde vast dat er inderdaad giftige gassen vrijkwamen en heeft ontluchtingsplekken gemaakt, zodat de kuil kan ‘ademen’.
Volgens de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer kan het nog wel enkele dagen duren, voordat alle gevaarlijke gassen -waaronder stikstofdioxide- zijn weggetrokken.
De brandweer adviseert boeren bij twijfel over gasvorming niet zelf met ingekuild materiaal in de weer te gaan, maar 112 te bellen.
Een bijdrage van De Ommenaar

Pesse: moeder en kind door het oog van de naald
In Pesse hadden woensdagavond een moeder en haar baby alle geluk van de wereld, toen de vrouw met de auto wilde vertrekken. Ze had de buggy reeds in de auto geplaatst en ging naar binnen om haar baby op te halen, toen er een personenauto aan kwam razen, die een boom voor de woning omver reed, door de tuin ploegde en tegen haar auto botste.
Getuigen verklaarden, dat de bestuurder van de personenauto met hoge snelheid trachtte ter hoogte van een kruising en vlak voor een wegversmalling in de Dorpstraat een bedrijfsbusje te passeren. Dat ging helemaal mis en de man verloor de macht over het stuur.
De bestuurder raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zal zeker ook bloed worden afgenomen, omdat het vermoeden rees dat de man onder invloed was.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A31: automobilist omgekomen bij Twist (D)
Woensdagmorgen even na zessen is een 44-jarige man uit Nordhorn overleden na een verkeersongeval op de A31 tussen Geeste en Twist.
Een 28-jarige man uit de regio Borken reed met zijn trekker met oplegger in noordelijke richting en haalde een vrachtwagencombinatie in, toen de 44-jarige man met zijn Hyundai met hoge snelheid tegen de achterkant van de oplegger botste. De auto schoot vervolgens tegen de middenvangrail en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand.
De 44-jarige man liep daarbij dermate zware verwondingen op, dat hij later in het ziekenhuis in Meppen overleed. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Het ongeval leidde urenlang tot aanzienlijke verkeershinder.
De politie onderzoekt het voorval.Maandag 27 augustus 2018

Hardenberg: veelzijdige brandweer redt koe in nood

Afgelopen zondag rond half vijf 's middags werd de Hardenberger brandweer opgeroepen om een koe in nood te redden.
Wandelaars hadden aan de Rodedijk de koe gevonden die erg vast zat in een modderpoel. (Volgens de boer een raadsel hoe de koe daar is beland).
Het dier had al enige tijd in de modder gezeten, waardoor er zich gassen ontwikkelden, die het dier niet kwijt kon, omdat de slokdarm geblokkeerd was.
Een van de brandweerlieden heeft een landbouwachtergrond en wist door een slang in te brengen de gassen vrij baan te geven. Het stonk vreselijk, maar de koe was gered.
Tevreden -maar erg vies!- keerden de brandweerlieden terug naar de kazerne.Uelsen (D): recreatiewoning volledig uitgebrand (update)
Zo'n 50 man van de vrijwillige brandweer van Uelsen en van Wilsum reden maandagmorgen rond kwart voor tien met de nodige spoed naar het Feriengebiet am Waldbad aan de rand van de bebouwde kom van Uelsen, nadat daar brand in het dak van een vakantiewoning gemeld was.
Het pand bleek, toen de brandweer arriveerde, inmiddels al volledig in brand te staan.
De bewoner, die er pas een half jaar woonde, was niet aanwezig, hoewel er wel een auto naast de woning stond.
De politie onderzoekt deze zaak.

Zondag 26 augustus 2018

Ommen: fikse schade bij materiële aanrijding op de Hammerweg
Zaterdagavond 25 augustus vond rond elf uur een verkeersongeval plaats nabij de overweg op de Hammerweg in Ommen.
Een blauwe Volkswagen slipte daar en raakte een witte Toyota in de flank en molde daarna een boompje.
De inzittenden van beide auto’s bleven ondanks de fikse schade gelukkig ongedeerd.
Berger Autax haalde de auto’s op, waarna de wrakstukken en het boompje van de rijbaan werden verwijderd.
Een bijdrage van De Ommenaar

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.