Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 16 december 2018

Haarle: Suzuki Alto zwaar beschadigd na duikeling
Zaterdagmiddag verloor de bestuurster van een Suzuki Alto de macht over het stuur, toen rond half drie ze op de Poggebeltsweg in Haarle met twee wielen in de berm belandde. De beruchte ruk aan het stuur had het bekende funeste resultaat: de auto schoot rakelings langs een boom, dook de bermsloot in en kwam met fikse schade op de afrastering van een paardenbak tot stilstand.
De vrouw kwam met de schrik vrij.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Verlichte Truckrit Twenterand
Ook in Twente vond zaterdagavond een optocht van feeëriek verlichte vrachtwagens plaats.
De imposante stoet vertrok van café De Brug in Geerdijk.
Deze fotoserie werd gemaakt bij de rotonde Marleseweg - Vriezendijk in Den Ham.
-
-
-
-
Een bijdrage van Peter Kramer


Recordaantal deelnemers aan "Trucks by Night
De jaarlijkse “Trucks by Night”, georganiseerd door Chauffeursvereniging De Lichtmis, telde zaterdag 15 december een recordaantal deelnemers. Maar liefst 45 verlichte vrachtwagens trokken door de straten van Staphorst, Rouveen, Genemuiden, Hasselt, Oudleusen en Nieuwleusen.
Ondanks de kou stonden er vele mensen langs de route om één van de grootste verlichte optochten van Noord-Nederland te bekijken.
Op de parkeerplaats van Sportclub Genemuiden en op de wintermarkten van Oudleusen en Nieuwleusen werd een stop gemaakt om de mensen een kans te geven de verlichte vrachtwagens goed te bewonderen.
Ook werd de snelheid van de rondrit op een paar plaatsen aangepast, onder andere bij woonzorgcentra in Genemuiden, Hasselt en Nieuwleusen.
De organisatie bedankt alle chauffeurs, vrijwilligers en natuurlijk het publiek die dit evenement tot een succes hebben gemaakt.
-
-
-
-
Een bijdrage van Henry Wallinga

Zaterdag 15 decmber 2018

A28: auto crasht tegen vangrail
Op de A28 ter hoogte van gemeente De Wolden is de bestuurder van een Peugeot Partner gewond geraakt, nadat zijn auto rond half drie zaterdagmiddag begon te slingeren, kantelde en tegen de middenvangrail klapte
Alle ramen sneuvelden, waardoor niet alleen onderdelen van de auto maar ook de inhoud over de buitenste rijstroken aan beide zijden van de A28 terechtkwamen.
Het gevolg was een file richting Knooppunt Hoogeveen en één richting Meppel. De Peugot was rijp voor de sloop.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Vrijdag 14 december 2018


Donderdag 13 december 2018

N34: zware frontale botsing bij Dalen

Tegen kwart over acht donderdagavond werd een verkeersongeval op de N34 gemeld, dat op het viaduct bij Dalen plaatsgevonden had. Hulpverleners, waaronder de brandweer van Coevorden, troffen een ware ravage aan op de plek waar twee auto's elkaar frontaal op elkaar waren geklapt.
Eén van de auto's -een drie maanden oude zwarte Peugeot 208- kwam volledig vernield tot staan op de rijbaan; de andere -een zwarte Ford Focus stationwagen- kwam met de neus tussen het struikgewas tot stilstand.
Voor zover nu bekend zijn er in totaal vier gewonden naar ziekenhuizen vervoerd, waarvan één -onder begeleiding van de arts van het Mobiel Medisch Team- naar de Isalaklinieken in Zwolle.
(Meer info volgt)Dwingeloo: automobiliste slipt van modderige weg

Donderdagmiddag is een personenauto op het Holtien bij Dwingeloo in een sloot beland.
De auto was geslipt in een bocht die vol lag met modder, afkomstig van tractoren die af en aan reden van het natte bouwland, waar suikerbieten werden geoogst.
Zoals het hoort waren aan weerszijden van de weg duidelijke waarschuwingsborden geplaatst.
De bestuurster liep lichte verwondingen op, die in de ambulance konden worden behandeld. Vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. 

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


A37L: Golf duikelt bermsloot in bij knooppunt Holsloot
Een oudere automobilist werd donderdagmiddag tijdens een rit op de A37 links richting Hoogeveen tnet voorbij knooppunt Holsloot onwel; waarschijnlijk ten gevolge van te lage bloeddruk.
De VW Golf reed de berm in, plette een wildhek en duikelde het bermslootje in, waar de auto op z'n neus kwam te liggen.
De man is na eerste hulp in een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Zijn danig gehavende auto (bouwjaar 1999) werd door berger Koolen opgetakeld en weggesleept.


Kloosterhaar: Renault Trafic slipt van spiegelgladde Balderhaarweg
De bestuurder van een Renault Trafic bedrijfsbusje was nog maar net de Nederlandse grens gepasseerd, toen de smalle Balderhaarweg spekglad bleek te zijn. De auto gleed via de berm een weiland in en kwam daar ondersteboven tot stilstand.
De man -een in Duitsland wonende Nederlander- is in een ambulance behandeld.

Woensdag 12 december 2018

Witharen: slippende auto raakt fietsers

Een personenauto is woensdagmiddag rond kwart voor vier naast de Balkerweg terecht gekomen en heeft daarbij twee fietsers geschept.
De automobiliste reed vanaf Ommen in de richting van Witharen toen het voertuig, naar het er nu uitziet, tussen De Haar en de Witharenweg in een slip raakte.
Het voertuig kwam via de tussenberm op het naastgelegen fietspad terecht, waar op dat moment twee jongens in de richting van Witharen fietsten.
De jongens werden door de auto geschept en kwamen beiden, via het prikkeldraad, in het naast het fietspad gelegen bosperceel terecht. De personenauto kwam enkele meters verderop tot stilstand.

Voor zover nu bij de politie bekend fietsten beide jongens met zijn tweeën, en niet in een groep. Omstanders verleenden direct eerste hulp aan de jongens en de automobiliste. Beide jongens liepen letsel op. Eén van hen zou er ernstig aan toe zijn maar dit kan nog niet bevestigd worden. De automobiliste liep lichte verwondingen op. Alle drie zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Een aantal jongens uit een groep scholieren die enkele minuten achter de twee jongens fietsten, vertelden dat de auto hen met hoge snelheid inhaalde op de Balkerweg. Ook een automobilist die op de Balkerweg reed vertelde een soortgelijk verhaal. Of dit daadwerkelijk het geval is wordt onderzocht door de politie.
De verkeersongevallenanalyse van de politie deed uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeluk. De Balkerweg was tussen de kruising met De Haar en bebouwde kom van Witharen afgesloten.

Een bijdrage van De Ommenaar


Ruinerwold: automoblist gewond ten gevolge van botsing tegen boom Oosteinde
Tegen drieën woensdagmiddag werd gemeld dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd op het Oosteinde, de weg van Ruinen naar Ruinerwold.
De hulpverleners troffen op de plaats des onheils een totaal verwoeste zwarte Fiat Punto aan, temidden van een flinke ravage.

Uit de sporen viel op te maken dat de auto, die richting Ruinerwold reed, in een flauwe bocht de berm in was gereden en met de rechterzijde een boom hard had geraakt. De auto was daarna weer de weg op gevlogen en kwam midden op de rijbaan tot stilstand.
Naast twee ambulances werd ook traumaheli 4 (PH-MMT) opgeroepen, aslmede de brandweer van Ruinerwold.
De bestuurder is door de brandweer uit het wrak bevrijd door de B-stijl aan de bestuurderszijde weg te knippen, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd.


Dinsdag 11 december 2018

Lingen (D): brand in bedrijf voor nuleaire brandstoffen toch in nucleair gedeelte
De brand die donderdagavond bij het bedrijf ANF (Advanced Nuclear Fuels) aan de 'Am Seitenkanal' bij Lingen uitbrak, heeft ook in het nucleaire gedeelte gewoed, zo gaf een woordvoerster van ANF vandaag toe.
Tijdens de persconferentie werd alleen gewag gemaakt van brand in een laboratorium; niet in het gedeelte van het bedrijf waar kernbrandstof aanwezig is.

Geruchten dat de brand in of bij de kerncentrale woedde, zijn per se onjuist.
Het bedrijf ANF ligt hemelsbreed op 1200 meter afstand van de kerncentrale Lingen.


De Krim: Daewoo brandt volledig uit op de Nieuwlandseweg

Dinsdagavond tegen kwart over acht kreeg de blusgroep De Krim opdracht uit te rukken naar de Nieuwlandseweg, waar een auto in brand stond.
De blauwe Daewoo Matiz, waarmee een vader en zijn dochter onderweg waren geweest, stond inmiddels al volledig in brand.
De veertien jaar oude auto ging geheel verloren.N378: trekker met oplegger op z´n kant na aanrijding

Een trekker met oplegger is dinsdagmorgen op z´n kant tot stilstand gekomen na een zijdelingse aanrijding met een personenauto. Het ongeval gebeurde op de Ingenieur van Veelenweg nabij Gasselternijveenschemond.
De lading aardappelen belandde in de berm en in het struikgewas. Wonder boven wonder bleven beide bestuurders ongedeerd.

Een bijdrage van van Oost Media

De Krim: onderzoek na overval op bejaarde bewoonster *update*

Dinsdag in het begin van de middag werd bekend, dat de bejaarde bewoonster van een woning aan de Kikkertsveldweg in het buitengebied van De Krim bij een overval lichtgewond is geraakt.
Maandag omstreeks 19.30 uur werd er bij de woning aangebeld. Toen de 82-jarige bewoonster opendeed stonden er twee mannen voor de deur. De bewoonster werd direct naar achteren geduwd en kreeg iets (mogelijk een wapen) tegen haar gezicht gedrukt. Ze werd door de man in een kast in de gang opgesloten. Ze hoorde vervolgens gestommel en enige tijd later vertrokken de daders weer.

Dinsdagochtend werd de vrouw gemist bij een bijeenkomst, die ze bij zou wonen. Kennissen, die bij de woning van de vrouw gingen kijken, hoorden haar roepen. Zij schakelden de hulpdiensten in en openden de deur.
De vrouw heeft licht letsel in haar gezicht opgelopen. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen uit de woning.

De politie is een tactisch- en forensisch onderzoek gestart. Ook buurtonderzoek is ingesteld. De woning ligt redelijk afgelegen, maar mogelijk hebben personen maandagvond in de omgeving van de Kikkertsveldweg iets gezien dat met de zaak te maken kan hebben. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.Wielen (D): Nederlander zwaargewond
Maandagmorgen vroeg is een 35-jarige Nederlander zwaargewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval op de weg Striepe in Wielen.
Hij stapte rond 05:15 uur ter hoogte van perceel 14 uit zijn VW-busje, toen een 30-jarige bewoner vanaf de oprit de Striepe op wilde rijden, maar de zojuist uitgestapte man over het hoofd zag en hem aanreed.
Het ernstig gewonde slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.


Vollenhove: auto van de weg, bestuurder naar ziekenhuis

Een automobilist is maandagmiddag in een greppel naast de provinciale weg N331 beland, nadat hij onwel was geworden.
Een vrachtwagenchauffeur zag het gebeuren en alarmeerde de hulpdiensten.
Diverse politie-eenheden en een tweetal ambulances werden met spoed op pad gestuurd. Enkele minuten later werd ook een traumahelikopter opgeroepen voor assistentie.

Inmiddels was de man door omstanders uit de auto gehaald en werd eerste hulp verleend. Dit werd al snel overgenomen door de hulpdiensten. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
 De politie deed onderzoek op de locatie van het ongeval. Daarbij werd een drone ingezet. Tijdens de inzet van de drone werd het verkeer volledig stilgezet nabij de rotonde bij de Schaarweg. Na het onderzoek van de verkeersongevallendienst is de auto door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Maandag 10 december 2018

A31: twee zwaargewonden door fikse kop-staartbotsing bij Geeste (D)
Twee automobilisten zijn zondagmiddag zwaargewond geraakt door een verkeersongeval op de A31 bij Geeste (D).
De 38-jarige bestuurder van een Audi botste tijdens plotselinge zware regenval tegen de achterzijde van een voor hem rijdende Ford, die daardoor tegen de vangrail gelanceerd werd.
De veroorzaker en de 56-jarige man in de Ford liepen daarbij ernstige verwondingen op.
De 38-jarige man rook naar alcohol; de ademtest resulteerde in 1.58 promille. Hij moest een bloedproef ondergaan.
Beide auto’s waren total loss.
Foto: Politie


Nijverdal: dronken Pool rijdt lichtmast uit de grond

Even na middernacht werden de hulpdiensten ontboden op de N35 in Nijverdal, aangezien daar een Audi met Poolse kentekenplaten een lichtmast uit de grond had gereden.
De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, waar hem een ademanalyse te wachten stond.
De zwaar beschadigde Audi werd door berger Wolves opgehaald.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.