3


Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite


December 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 23 december 2018


Zaterdag 22 december 2018

Erm: dakbrand The Lake Cabin bijtijds gedoofd
Een gezelschap dat aanwezig was in het achterste gedeelte van het houten groepsaccomodatiegebouw The Lake Cabin op het terrein van Recreatiepark Ermerzand ontdekte dat er in het plafond van het gebouw brand was uitgebroken.
Een poging het vuur te doven met een brandblusser mislukte, waarna men het gebouw verliet en 112 belde. Er waren al snel vlammen uit het metalen dak rond de schoorsteen te zien en er werd opgeschaald naar "middelbrand" om meer brandweermensen en -materieel in te kunnen zetten.
Het dak moest worden opengeslepen met een slijptol om de vuurhaard te kunnen bereiken.

Tegen 21:00 uur was men de brand meester.
Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden kwam langs om zich persoonlijk op de hoogte te laten brengen.

Hasselt: aanvaring binnenvaartschip met roeiboot

Op het Zwartewater bij Hasselt is zaterdagmorgen een roeiboot met daarop vier vrouwen in botsing gekomen met een binnenvaartschip en omgeslagen.
Direct werd groot alarm geslagen. De brandweer van Hasselt, brandweerduikers uit Zwolle en een brandweerboot uit Zwartsluis werden opgeroepen. Ook een mobiel medisch team en twee ambulances kwamen in actie.
Enkele bewoners wisten snel de te water geraakte dames aan wal te krijgen waarna ze in een woning werden ondergebracht. Door deze snelle actie konden vele hulpverleners rechtsomkeert.
De roeisters werden door ambulancepersoneel onderzocht. Zij waren allen hevig geschrokken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ondertussen was de roeiboot omgekeerd en afgesleept naar de roeiclub in Zwolle.

De schipper van het binnenvaartschip probeerde nog om zijn schip zo snel mogelijk tot stilstand te krijgen. Hij voer nog een eindje terug om te controleren of iedereen in veiligheid was. Daarna besloot hij zijn koers te vervolgen.
De politie heeft later contact met hem opgenomen om een verklaring te verkrijgen.
Of de actie van de schipper om na de aanvaring door te varen nog een staartje krijgt is niet bekend.    

Een bijdrage van Henry WallingaVrijdag 21 december 2018

Vriezenveen: arrestaties na schietpartij
Na een schietpartij tegen de middag bij een metaalrecyclingbedrijf aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen zijn vier arrestaties verricht.
Als eerste werd kort na de schoten een 55-jarige man uit Wierden gearresteerd; later een 50-jarige inwoner van Deventer en een 63-jarige man uit de gemeente Wierden en tot slot een 22-jarige Vriezenvener. De politie is nog op zoek naar een vijfde verdachte.
Er zijn bij de schietpartij geen gewonden gevallen.
De politie heeft aan de Van Meelweg (foto's) in Almelo onderzoek gedaan.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Hoogeveen: fietsster gewond bij aanrijding
Vrijdagmiddag is in Hoogeveen een fietsster gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto, die van de Calkoenstraat naar de Schoklandstraat afsloeg.
De fietsster wilde juist dezelfde route volgen, maar nam de binnenbocht in plaats van voor de auto langs te gaan, zo verklaarden getuigen.
De vrouw is meegenomen met de ambulance. De materiële schade was zeer gering.Donderdag 20 december 2018

Bad Bentheim: drugskoerier aangehouden op de A30

Woensdagmiddag heeft de Autobahnpolizei Lingen een drugskoerier opgepakt op de A30.
De 31-jarige bestuurder van een Audi A5 met Poolse kentekenplaten werd vlak voor 14 uur gecontroleerd op parkeerplaats Waldseite Süd.
De politiemensen roken een sterke drugslucht in de auto en vonden een in ducttape gewikkeld pakketje met ongeveer 115 gram marihuana. Daarnaast werden twee joints en 4300 Euro aan contant geld in beslag genomen.
De 31-jarige Pool werd in voorlopige hechtenis genomen en er werd in het politiebureau een bloedproef genomen, omdat hij onder invloed van verdovende middelen aan het verkeer had deelgenomen.
Foto: Autobahnpolizei Lingen
Woensdag 19 december 2018

Rijssen: uitslaande schoorsteenbrand met perikelen

De brandweer van Rijssen is dinsdag om 18:28 uur gealarmeerd vanwege een schoorsteenbrand aan de Lepelaar. Bij aankomst sloegen de vlammen al hoog uit de schoorsteen.
De bewoners, die de brand zelf ontdekten, belden snel 112 en hebben direct de woning veilig verlaten.
De hoogwerker vertoonde echter kuren, met als gevolg dat de ladderwagen uit Almelo opgeroepen moest worden om het brandende creosoot uit het rookkanaal te krijgen.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

A28: automobilist gewond door aanrijding met vrachtwagen

Dinsdagavond is op de A28 ter hoogte van de afslag Twee Provinciënweg een Renault Clio Stationwagen achterop een vrachtwagen voor werkverkeer gebotst. Daarbij raakte de automobilist gewond. Hij moest naar een ziekenhuis vervoerd worden.
De auto raakte total loss.
De vrachtwagen liep lichte schade op en moest van de snelweg af.
Het ongeval werd onderzocht door de VOA. De afslag was tijdelijk afgesloten.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 18 december 2018

Ommen: zelfde buis, andere geur...

Bij graafwerkzaamheden in de voortuin van een woning aan de Klaproosstraat is vanmiddag een gasleiding geraakt.
Een medewerker van firma Riool Reinigings Service was rond kwart over vier op zoek naar een rioolleiding, maar raakte een gasleiding. Volgens hem ging het om een ‘normale’ PVC-buis zonder markeringen, waardoor deze niet te onderscheiden zou zijn geweest van een rioolbuis.

De brandweer van Ommen werd ingeseind en rukte uit naar de straat.
Na een kort onderzoek wordt vastgesteld dat er inderdaad gas uitstroomde: de welbekende gaslucht was inderdaad ook flink te ruiken in de straat.
De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en de netbeheerder Enexis ingeschakeld om de leiding te herstellen. De bewoners -voor zover die thuis waren- van andere woningen in hetzelfde woonblok zijn door de brandweer gewaarschuwd over het lek.
In afwachting van de netbeheerder heeft de brandweer een deel van de straat, vanaf de kruising met de Sogenbosstraat/Haarsweg, afgesloten. Behalve dat sommige bewoners moesten omlopen was er geen hinder

Een bijdrage van de Ommenaar

Maandag 17 december 2018

A37: aanrijding tijdens inhaalpoging

Maandagmiddag zijn bij een inhaalmanoeuvre op de A37 ter hoogte van het viaduct Nieuwlande twee bedrijfsauto's met elkaar in aanraking gekomen.
Een Mercedes Benz Vito reed tegen de achterzijde van een inhalende Peugeot Expert.
De bestuurder van de Mercedes verloor de macht over het stuur en slipte naar rechts de berm in, precies op het punt waar de vangrail omhoog komt uit de grond. De auto werd gelanceerd en vloog met de rechterkant tegen een paar bomen in een bosje onderaan het talud.
Vervolgens kwam de auto in de bermsloot terecht. De gewonde bestuurder was nog in staat om zelf uit het wrak te klimmen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De Peugeot liep behoorlijke schade aan de achterzijde op, maar de bestuurder slaagde erin, de auto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen.
De man kwam met de schrik vrij.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Zondag 16 december 2018

Haarle: Suzuki Alto zwaar beschadigd na duikeling
Zaterdagmiddag verloor de bestuurster van een Suzuki Alto de macht over het stuur, toen rond half drie ze op de Poggebeltsweg in Haarle met twee wielen in de berm belandde. De beruchte ruk aan het stuur had het bekende funeste resultaat: de auto schoot rakelings langs een boom, dook de bermsloot in en kwam met fikse schade op de afrastering van een paardenbak tot stilstand.
De vrouw kwam met de schrik vrij.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Verlichte Truckrit Twenterand
Ook in Twente vond zaterdagavond een optocht van feeëriek verlichte vrachtwagens plaats.
De imposante stoet vertrok van café De Brug in Geerdijk.
Deze fotoserie werd gemaakt bij de rotonde Marleseweg - Vriezendijk in Den Ham.
-
-
-
-
Een bijdrage van Peter Kramer


Recordaantal deelnemers aan "Trucks by Night"
De jaarlijkse “Trucks by Night”, georganiseerd door Chauffeursvereniging De Lichtmis, telde zaterdag 15 december een recordaantal deelnemers. Maar liefst 45 verlichte vrachtwagens trokken door de straten van Staphorst, Rouveen, Genemuiden, Hasselt, Oudleusen en Nieuwleusen.
Ondanks de kou stonden er vele mensen langs de route om één van de grootste verlichte optochten van Noord-Nederland te bekijken.
Op de parkeerplaats van Sportclub Genemuiden en op de wintermarkten van Oudleusen en Nieuwleusen werd een stop gemaakt om de mensen een kans te geven de verlichte vrachtwagens goed te bewonderen.
Ook werd de snelheid van de rondrit op een paar plaatsen aangepast, onder andere bij woonzorgcentra in Genemuiden, Hasselt en Nieuwleusen.
De organisatie bedankt alle chauffeurs, vrijwilligers en natuurlijk het publiek die dit evenement tot een succes hebben gemaakt.
-
-
-
-
Een bijdrage van Henry Wallinga

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.