Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2018
(4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 25 februari 2018

Zwartewaterland: twee rietbranden

De brandweer van Hasselt werd zondagmiddag opgeroepen voor een rietbrand aan de Rechterensweg in Rouveen. Vanwege de harde wind was de kans groot op uitbreiding waarop de alarmcentrale de hoogste prioriteit gaf aan deze brand.
Gewapend met vuurzwepen en een tweetal stralen hoge druk gingen de manschappen het vuur te lijf. De brand was spoedig onder controle en al snel namen de vlammen af. Als laatste werd het land goed nat gemaakt om te voorkomen dat het vuur weer kon oplaaien.

Iets eerder op de middag werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen voor een rietbrand in Wanneperveen. Daar zou aan de Lozedijk een rietkraag branden, maar bij aankomst waren daar de vlammen al verdwenen.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Vriezenveen: bovenverdieping vrijstaande woning door brand verwoest
De brandweer rukte zaterdagochtend 24 februari rond half tien uit in verband met brand in een woning aan het Oosteinde in Vriezenveen.
Bij aankomst bleek het al om een uitslaande brand te gaan, die gepaard ging met fikse rookontwikkeling; genoeg redenen om op te schalen naar “grote brand”. Gelukkig was er niemand meer in het pand aanwezig.
De bewoonster is door ambulancepersoneel nagekeken en bleek in orde.
De oorzaak vaan de brand is nog niet bekend.
Een bijdrage van Floris Kayim

Gildehaus: grote grenscontrole op de A30
Tijdens een gemeenschappelijke grenscontrole op de A30 bij Gildehaus -uitgevoerd op 22 en 23 februari door de Duitse en Nederlandse politie, douane en Bundespolizei- werd in een personenauto een aanzienlijke som gelds ontdekt.
De bestuurder meldde desgevraagd dat hij € 3000 bij zich had, maar bleek in zijn dashboardkastje nog eens 4550 Euro te hebben.
Bij controle in een garage kwamen uit een professioneel ingebouwde tank 28 plastic zakken met geld tevoorschijn. In totaal werd 770.000 Euro in het voertuig ontdekt. De man is in voorlopige hechtenis genomen; het geld werd in beslag genomen.

Tijdens de controleactie werden in andere voertuigen o.a. in totaal 3200 gram marihuana ontdekt, alsmede vervalste documenten (waaronder twee rijbewijzen) en 35 verboden wapens.
Vijftien personen werden in voorlopige hechtenis genomen.
Foto: Douane

Nieuwleusen: fietser gewond door aanrijding met auto
Een fietser is vrijdag aan het einde van de middag gewond geraakt na een aanrijding met een auto op de kruising Buldersweg -Westerveen.
De man is per ambulance met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

De fietser reed vanaf de Jagtlusterallee op het Westerveen en werd op de kruising aangereden door een automobilist die uit tegenovergestelde richting kwam en linksaf de Buldersweg op wilde rijden. Mogelijk is de felle laagstaande zon de oorzaak dat die de fietser over het hoofd zag.
Een bijdrage van Henry Wallinga

Vrijdag 23 februari 2018

Holtheme: Transporter te water; automobilist omgekomen (update)
Een VW Transporter met aanhangwagen is vrijdagmorgen in de bocht in de Coevorderweg bij de spoorbrug aan De Haandrik te water geraakt in het Overijssels Kanaal.
Het ongeval werd tegen zeven uur 's morgens gemeld door een vrachtwagenchauffeur en direct werden brandweereenheden uit Gramsbergen en Hardenberg, een waterongevallenploeg uit Emmen, politie, twee ambulances en een mobiel medisch team opgeroepen.
De auto bleek bij aankomst al geheel onder water te liggen; alleen de aanhanger was deels nog zichtbaar.
Helaas kon de bestuurder -een zeventigjarige inwoner van Bergentheim- niet meer tot leven gewekt worden.

Donderdag 22 februari 2018

Osterwald (D): bushuisje stort in na aanrijding
Woensdagmiddag is op de weg Hessinkfeld in Osterwald een spectaculair ongeval gebeurd. Dat ontstond toen een 25-jarige man uit Nordhorn in zijn VW Golf op de Veldhauser Straße in de richting van Alte Picardie reed, maar op de kruising met het Hessinkfeld een in noordelijke richting rijdende BMW 5-serie over het hoofd zag.
Na de botsing ramde de BMW (bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Twist) een bushalte-huisje, dat daardoor instortte.
De vrouw wist zich -licht gewond- uit het puin te bevrijden. De veroorzaker kwam met de schrik vrij.
De schade wordt geschat op 42 mille.
Foto: Polizei

Woensdag 21 februari 2018

Mariënberg: verdachte van brandstichting cafetaria onmiddellijk gearresteerd
Om kwart voor tien woensdagmorgen werd de brandweer van Bergentheim verzocht met spoed naar de Hardenbergerweg te rijden vanwege "brand bijeenkomst". Er bleek brand te zijn gesticht in een afvalbak in Cafetaria Mainbarg, waardoor flink wat rookschade was aangericht, met name in het voorste gedeelte van het houten gebouwtje.
De vermoedelijke dader -een bekende van de politie- is ter plaatse aangehouden, Over 's mans beweegredenen is nog niets bekendgemaakt.

Dinsdag 20 februari 2018

Beerrzerveld: vorkheftruck vliegt in brand in schuur
Kort voor het middaguur van dinsdag 20 februari werd de brandweer opgeroepen voor brand in een bijgebouw aan de Oosterweg in Beerzerveld. Niet veel later werd duidelijk dat het om de Westerweg ging, aan de andere kant van het Kanaal Almelo-De Haandrik. Hier stond een vorkheftruck in brand in een kapschuur.
Door snel ingrijpen van de brandweer kon overslag naar de schuur worden voorkomen. Het is niet duidelijk hoeveel schade de schuur heeft opgelopen.
De brandweer was al begonnen met het opzetten van een watertransport van het ernaast gelegen kanaal, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig.
De vorkheftruck is met behulp van een tractor van buren uit de schuur getrokken en buiten nageblust.
Er raakte niemand gewond.
Een bijdrage van Ardesch Media


Lutten: bestuurder onwel: auto tegen boom aan de Anerweg Noord
Dinsdag tegen de middag werden politie, ambulancedienst, brandweer Slagharen en Hardenberg en traumaheli Lifeliner 4 verzocht zich met spoed naar de Anerweg-Noord in Lutten te begeven vanwege een ernstig verkeersongeval. Bij aankomst bleek er een BMW X5 stationwagen van de ventweg tegen een boom gereden te zijn, nadat de bestuurder onwel was geworden.
Het slachtoffer werd eerst behandeld door ambulancepersoneel buiten de auto en na aankomst van het MMT in de ambulance door de noodarts.
De man -naar verluidt 62 jaar oud- is met spoed per ambulance overgebracht naar de Isalaklinieken in Zwolle.

Maandag 19 februari 2018

N377: auto met aanhanger in de sloot nabij Slagharen
Een VW Polo met een aanhangertje vol steigerplanken is maandagmiddag in de bermsloot van de N377 even ten westen van de rotonde aan het einde van de Jachthuisweg beland.
Het wagentje was daar gaan slingeren, waarop de combinatie uit de koers raakte en ondersteboven in de sloot tot stilstand kwam.
De bestuurder kwam met de schrik vrij.


A1: auto zwaar beschadigd door kop-staartbotsing bij Rijssen
Maandagmorgen rond kwart voor negen werd een aanrijding gemeld op de A1 tussen Holten en Rijssen.
Het bleek te gaan om een kop-staartbotsing: een personenauto was tegen de achterzijde van een trekker met oplegger van een betonbedrijf uit Hardenberg gebotst. Gelukkig liep niemand letsel op.
Doordat de rechter rijstrook geruime tijd dicht was, ontstond er een file in de richting van Hengelo.
De oplegger had relatief lichte schade opgelopen; de auto was total loss.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Daarle: brand in afvalcontainer bedreigt supermarkt

In de nacht van zondag op maandag heeft er bij de Attent supermarkt aan de 'n Tip in Daarle brand gewoed.
De brandweer werd omstreeks 00:50 uur opgeroepen voor een brand aldaar; een kleine tien minuten later heeft men opgeschaald naar "middelbrand". Er bleek door nog onbekende oorzaak een afvalcontainer vlam gevat te hebben.
Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer heeft daarom uit voorzorg de woningen boven de supermarkt ontruimd.
Met één straal hoge druk heeft de brandweer de container geblust, waarna het pand geventileerd is.
Twee tankautospuiten zijn ter plaatse geweest, de overige opgeroepen teams werden bedankt voor hun inzet.

Een bijdrage van Floris Kayim
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.