Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2018
(1)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 7 januari 2018

Lutten: schoorsteenbrand in woning met rieten dak tijdig geblust
Zondagavond tegen negenen werden de blusgroepen van Slagharen en van De Krim en de hoogwerker uit Hardenberg verzocht met spoed naar de Semmelinksdijk in Lutten te rijden, omdat daar brand woedde in de schoorsteen van een met riet gedekte woning.
Bij aankomst waren er al vlammen zichtbaar achter het raam op de eerste verdieping, maar door een snelle binnenaanval maakte men hier tijdig korte metten mee. Toen dat raam geopend werd, kwam er rook naar buiten en werd duidelijk dat de bewoners door het oog van de naald waren gekropen.

Notter: rookkanaal op rieten dak vat vlam
Zondagmorgen werd de brandweer rond 09:10 uur verzocht met groot materieel uit te rukken in verband met een schoorsteenbrand in een met riet gedekte woonboerderij aan de Eusinkweg in Notter.
Bij aankomst was er al flink wat rook te zien, ook uit het dak naast de schoorsteen,  zodat de brandweer uit voorzorg de kap nat hield.
De hout dat rond het rookkanaal zat en al vlam had gevat, was door de bewoner al geblust.
De brandweer verwijderde het en veegde de schoorsteen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Zaterdag 6 januari 2018

Holten: asbest pijp barst door hitte schoorsteenbrand

De brandweer is zaterdag tegen het eind van de middag met groot materieel uitgerukt vanwege een schoorsteenbrand in een vrijstaande woning met rieten kap aan de Vrijheidslaan in Holten.
Een voorbijganger, die een vonkenregen uit de schoorsteen zag komen, waarschuwde de bewoners, die daarop 112 belden en het huis verlieten.
Bij het controleren van het rookkanaal vond de brandweer een gescheurde asbest pijp, waarna het vegen moest worden gestaakt.
Door de snelle inzet is voorkomen dat de brand is overgeslagen op het rieten dak.
Er is geen gevaar voor de omgeving en de stof, die rond de schoorsteen ligt, zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Lemelerveld: Astra tegen boom; inzittenden ongedeerd
Zaterdagmiddag is een Opel Astra, die op de Strenkhaarsweg in de richting van Lemelerveld reed, door nog onbekende oorzaak geslipt.
De auto botste tegen een boom en kwam op de weg tot stilstand.
De inzittenden -een jonge man en vrouw- werden in ambulance gecontroleerd, maar ze bleken met de schrik vrij te zijn gekomen.
De personenauto raakte zwaarbeschadigd en zal total loss zijn.
Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgevoerd.
Een bijdrage van Ardesch Media

Vrijdag 5 januari 2018

Holten: vrachtwagencombinatie uit de koers
Donderdag tegen 21:40 uur werd medegedeeld, dat er een vrachtwagecombinatie in de bermsloot van de  N332 lag. Gelukkig bleek de chauffeur ongedeerd.
Bergingsbedrijf Wolves heeft de trekker met oplegger met een wrecker in veiligheid gebracht.
De weg is tijdens de berging geruime tijd afgesloten geweest.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Donderdag 4 januari 2018

Dalfsen: één persoon naar het ziekenhuis na kettingbotsing

De hulpdiensten zijn donderdag 4 januari uitgerukt voor een ongeval aan de Rechterensedijk in Dalfsen. Twee automobilisten wilden een vrachtwagen, die hen tegemoet kwam, voor laten gaan en zetten hun auto op een passeerhaven. Een derde automobilist heeft de twee over het hoofd gezien en dat had een kettingbotsing tot gevolg.
De brandweer heeft twee personen uit een auto bevrijd. Eén van hen is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Een bijdrage van Floris Kayim


Annerveenschekanaal: brand tijdig ontdekt dankzij rookmelder
Rond vier uur donderdagmiddag werd door buren gemeld dat er een brandalarm afging in woning aan de Veenhof in Annerveenschekanaal.
De bewoner was niet thuis. Politie en brandweer verschaften zich toegang tot de woning en men vond een bankstel, dat te dicht bij een gaskachel had gestaan en daardoor was gaan branden.
Doordat  het brandalarm afging werd de brand tijdig ontdekt. De schade viel mee
Een bijdrage van van Oost Media


Zwolle: zoektocht naar te water geraakte taxi

Een zoektocht naar een eenzijdig ongeval heeft woensdagavond rond 23:00 uur de hulpdiensten flinke tijd beziggehouden. Bij de alarmcentrale was een melding binnengekomen van een taxibus, die te water zou zijn geraakt aan de Hasselterweg, de N377, nabij De Lichtmis.
Diverse politie-eenheden, brandweerploegen van Staphorst en Zwolle en een ambulance van de post Lichtmis rukten uit voor het incident.
Het water langs de N377, tussen Hasselt en De Lichtmis, werd nauwkeurig afgezocht naar de te water geraakte taxi maar er werd niets aangetroffen.
Meer politieauto’s werden ingezet om het voertuig zo snel mogelijk te lokaliseren. Na verschillende routes te hebben gereden werd de bus uiteindelijk aan de Ordelseweg, ter hoogte van de Doornweg, in een sloot aangetroffen.
In de taxi zaten behalve de bestuurster ook nog twee passagiers. Deze dames op leeftijd konden met geen mogelijkheid uit de bus komen omdat het voertuig met de schuifdeur tegen de slootwal lag. Met de lier van het Staphorster brandweervoertuig werd uiterst voorzichtig de bus uit de sloot getakeld. Zo kwam er voldoende ruimte om de dames te laten uitstappen.
Na een controle in de ambulance bleek dat alle drie de inzittenden met de schrik waren vrijgekomen. Zij zijn overgebracht naar een horeca-gelegenheid om bij te komen van het avontuur en te wachten op vervangend vervoer.
Bergingsbedrijf Wolves takelde de zwaar gehavende taxi verder uit de berm en bracht deze over naar het depot.
Wat de precieze oorzaak is van het ongeval is vooralsnog niet bekend.

Een bijdrage van Henry Wallinga


Vriezenveen: slippartij loopt nog goed af

Een auto die vanaf Vriezenveen richting Almelo onderweg was, is op de Oosterweilandweg tegen een lichtmast gebotst.
De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde  niet mee naar het ziekenhuis.
Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Een berger heeft de auto afgesleept

Een bijdrage van Floris Kayim

Woensdag 3 januari 2018

Hasselt: en toen was de weg weg....
Aan de van Nahuysweg is woensdagavond een automobiliste een sloot in gereden. Door de storm van vandaag was het Zwartewater buiten haar oevers getreden en zette de van Nahuysweg gedeeltelijk onder water .
De vrouw, die ter plaatse niet bekend was, wilde op bezoek bij een vriendin en moest om bij haar te kunnen komen over deze weg. Haar vriendin vertelde haar dat ze gerust door het water kon rijden. Wel kreeg ze de tip mee om uiterst rechts van de weg aan te houden. Dit advies nam de automobiliste iets te letterlijk en zag door de hoge waterstand de straat niet meer. Ze raakte met haar auto van de weg en kwam uiteindelijk in een ernaast gelegen sloot terecht.
De vrouw kon zichzelf in veiligheid brengen door de auto via het achterportier te verlaten. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam eraan te pas om het voertuig, dat zeer waarschijnlijk door de waterschade total loss raakte,  uit de sloot te takelen en af te voeren.
Een bijdrage van Henry Wallinga


Stormschades in Hoogeveen en Stuifzand
De eerste storm van 2018 leidde tot veel meldingen van schade. In Hoogeveen werd een over de Raadhuisstraat gespannen kerstverlichting door de storm losgerukt.
Vanwege het slechte weer waren er weinig mensen op straat. Een geluk bij een ongeluk, want niemand werd geraakt.
In Stuifzand schrok een bewoonster, toen een boom op het dak van de woning viel.
Gelukkig liep ook hier niemand letsel op.
Het dak raakte beschadigd en de brandweer was nodig om de boom te verwijderen en in stukken te zagen.
Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 2 januari 2018

Almelo: uitslaande brand chinees restaurant Ootmarsumsestraat
Op dinsdag 2 januari heeft de brandweer rond half negen 's avonds een melding gekregen van brand aan de Ootmarsumsestraat in Almeo.
Er werd opgeschaald naar "middelbrand".
De brand woedde in Chinees restaurant Man Wah. Alle aanwezigen werden door de brandweer naar buiten gehaald.
De brandweer was met twee blusvoertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.
Na enige tijd werd de brand geblust vanaf een hoogwerker.
De brand was ontstaan in een afzuiginstallatie

Een bijdrage van Floris Kayim


Haarle: dodelijk ongeval op de N35

Dinsdagmiddag is er een dodelijke aanrijding gebeurd op de Almeloseweg (N35) onder Haarle, gemeente Hellendoorn.
Rond 15:10 uur werd gemeld, dat er een verkeersongeval gebeurd was, waarbij een vrachtwagen en twee personenauto’s betrokken waren.
Het bleek dat een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Amsterdam, die van  Nijverdal in de richting van Raalte had gereden, op de weghelft van het verkeer komende uit de richting van Raalte was gekomen en  frontaal op een personenauto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Nijverdal was gebotst.
De 51-jarige chauffeur van een vrachtwagen uit Tsjechië, die achter de personenauto van de vrouw reed, zag het ongeval gebeuren en week naar links uit om een aanrijding te voorkomen.

Door de frontale aanrijding kwam de personenauto van de 39-jarige man aan het tollen en hierdoor weer terug op zijn eigen weghelft, waar hij in botsing kwam met de vrachtwagen.
De 39-jarige man uit Amsterdam is ter plekke overleden.

De 49-jarige vrouw is zwaargewond per traumahelikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede. De vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder bleven ongedeerd, maar waren erg geschrokken. Zij zijn opgevangen op het politiebureau in Nijverdal waar, met hulp van een tolk, zij zijn gehoord over de aanrijding.

Het team Verkeersongevallenanalyse van de eenheid Oost-Nederland doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Rijssen: flinke brand in restafvalcontainer
De brandweer van Rijssen, van Holten en van Nijverdal zijn dinsdag rond 14:50 uur uitgerukt vanwege een flinke brand in een restafvalcontainer op het gemeentelijke afvalbrengpunt aan de Nijverheidsstraat in Rijssen.
De vlammen sloegen hoog uit de container en de rook was in de wijde omgeving te zien.
De brandweer was er snel bij en voorkwam overslag op de overige containers.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Nieuwediep: auto tegen boom: MMT-inzet

Op het Nieuwediep -de weg tussen Nieuwediep en Stadskanaal- is dinsdagochtend een auto frontaal tegen een boom gereden.  
De bestuurster -een 61-jarige vrouw uit Gieterveen-  is naar het UMCG in Groningen overgebracht.
Een Mobiel Medisch Team arriveerde per traumahelikopter en assisteerde het ambulancepersoneel.

Een bijdrage van van Oost Media

Maandag 1 januari 2018Holten: pijlwagen RWS geschampt na ongeval

Oudjaarsavond werd gemeld dat er een aanrijding gebeurd was op de A1 bij Holten.
Er een auto geslipt en tegen de middenvangrail gebotst. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
De linkerrijstrook was tijdelijk afgesloten.

Tijdens de afhandeling van het ongeval werd een DRIP pijlwagen van Rijkswaterstaat aan de rechter voorzijde aangereden. De dader is er vandoor gegaan. De politie is op zoek naar hem/haar.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.