Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2018
(2)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 14 januari 2018 en
Zaterdag 13 januari 2018
Geen bijzonderheden

Vrijdag 12 januari 2018

Coevorden: bedrijfsbus in brand tijdens laswerk
Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de voorbereiding voor de komende APK en daar hoorde ook nog wat laswerk aan de oude trouwe Iveco dubbellucht bedrijfswagen bij. Helaas ging het daarbij mis: het interieur begon te branden.
Met veel tegenwoordigheid van geest startte de eigenaar een rupskraantje, sleepte er de bus de loods mee uit naar buiten, haalde poederblussers uit een andere bedrijfswagen en doofde er de vlammen mee.

Het vuur mocht dan ogenschijnlijk verdwenen zijn, maar er kwam nog steeds veel rook vrij en daarom besloot hij alsnog voor alle zekerheid 112 te bellen, waar men de blusgroep van De Krim naar De Nieuwe Krim in Coevorden stuurde.
Die trakteerde de cabine en het motorcompartiment van de bus op een verfrissende douche, waarna met een warmtebeeldcamera nog even gecontroleerd werd op te hete plekken.
Helaas betekende het voorval desondanks het voortijdige einde voor de geliefde Iveco...


Coevorden: brand in de Secretaris Bruintjesstraat
In de houten aanbouw aan de achterzijde van een woning aan de Secretaris Bruintjesstraat in Coevorden is donderdagavond laat door brand flinke schade ontstaan. De brandweer was er bijtijds bij en wist uitbreiding te voorkomen.
Het dak van de uitbouw werd gesloopt om er zeker van te zijn dat er geen verborgen vuurhaarden overbleven.

De oudere heer des huizes in in de ambulance nagekeken wegens rookvergiftigingsverschijnselen.
Een lekkende koppeling of gasslang van een butagastank, die aan een kacheltje was gekoppeld, is mogelijk de oorzaak.

Zeijerveen: vuurzee richt enorme schade aan in jeugd-logeerboerderij
In een logeerboerderij van de christelijke jeugdzorgorganisatie Ko-Bus aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen is donderdagavond brand uitgebroken. na de eerste alarmering (18:52 uur) werd nog geen minuut later al opgeschaald naar "middelbrand" en rond kwart over zeven naar "grote brand", waarop de brandweer groot materieel inzette.
De in het pand aanwezige tien personen konden zich tijdig in veiligheid brengen. Twee van hen zijn in een ziekenauto behandeld wegens rookvergiftigingsverschijnselen.

Het achterste gedeelte -met rieten dak- van het pand ging verloren. Het voorste deel, dat een pannendak heeft, kon gered worden.
Een bijdrage van Van Oost Media

A1: dode en twee zwaargewonden bij Rijssen
Woensdagavond 10 januari om 21:27 uur werd alarm geslagen vanwege een ernstig ongeval op de A1 bij Rijssen.
Er bleek er een Peugeot 308 van de snelweg te zijn geraakt en met de neus in een sloot tot stilstand te zijn gekomen.
De trauma-arts van het MMT, dat per heli arriveerde, is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Enschede.
Het slachtoffer -de bestuurder, een 78-jarige man uit Meppel- verkeerde in kritieke toestand en is helaas in het ziekenhuis overleden.  
De man is waarschijnlijk tijdens de rit onwel geworden.
Zijn passagiers (een 68-jarige vrouw uit Meppel en een 82-jarige vrouw uit Deventer- liepen zware verwondingen op.
De A1 is geruime tijd afgesloten geweest tussen Rijssen en Holten.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wilsum (D): woonmobiel uitgebrand
Tegen het eind van de woensdagmiddag ontdekte een medewerker van het Chalet-Park bij Wilsum brand in een woonmobiel.
Hij waarschuwde de brandweer, die met 24 man uitrukte en de vlammen wist te doven, maar helaas was het recreatievoertuig al total loss.
De schade wordt geschat op 40 – 50.000 Euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Woensdag 10 januari 2018

A1: twee auto's zwaar beschadigd; opnieuw tot lange file

De A1 is tussen de aansluitingen Lochem en Markelo afgesloten geweest in de richting van Deventer in verband met een ernstig verkeersongeval, waarbij drie auto’s waren betrokken. Twee ervan waren total  loss, de derde stond met lichtere schade op de vluchtstrook.
Drie personen zijn nagekeken in ambulances, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De aanrijding had een lange file tot gevolg.

Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Wietmarschen (D): brandweerman bekent brandstichtingen
Een 18-jarige jongeman uit Wietmarschen wordt ervan verdacht drie branden in agrarische objecten, zoals stro-opslagplaatsen en schuren, te hebben gesticht.
Een kennis van de verdachte zou op zijn verzoek begin januari 2018 brand gesticht hebben om hem een alibi te verschaffen.
Deze vier brandstichtingen richtten een schade aan van circa 280.000 Euro.
Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachte de hand heeft gehad in de overige branden.
De jongeman, die lid is van de vrijwillige brandweer en in sommige gevallen ook deelnam aan het blussen, is op 9 januari voorgeleid aan het OM in Nordhorn. Daarbij gaf hij de strafbare feiten toe.


A1: kop-staartbotsing leidt tot lange file
Woensdagmorgen stond er een file van zo'n dertien kilometer op de A1 rond de afslag Rijssen als gevolg van een kop-staartbotsing tussen een Renault Kadjar en een VW Caddy.
Hoewel beide voertuigen flinke schade opliepen, bleven de inzittenden ongedeerd.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman


Uelsen: oldtimer Mecedes gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is een gerestaureerde gele oldtimer Mercedes van een privéparkeerplaats aan de Göhlenkamper Straße in Uelsen gestolen.
Het kenteken van deze auto, die meer dan 25.000 Euro waard is,  is NOH-DB72H.
Heeft u informatie, zoals over de verblijfplaats van dit voertuig, neem dan a.u.b. contact op met de politie in Nordhorn via 0049 5921 3090.
Foto: Polizei

Dinsdag 9 januari 2018

N377: auto te water na fout afgelopen inhaalmanoeuvre
Dinsdagmiddag even na half vier deed zich opnieuw een verkeersongeval voor op de N377; ditmaal ter hoogte van Dedemsvaart, even voorbij het viaduct. Volgens een betrokkene gebeurde het ongeval toen de bestuurster van een blauwe personenauto ingehaald werd en plotseling remde, waardoor de auto in de berm kwam en de bestuurster de macht over het stuur verloor. Het voertuig schoot de berm in, ramde struikgewas en boompjes en dook het water in.
De vrouw kon de zinkende auto tijdig uit komen. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De auto zal in de loop van de avond door berger Autax opgetakeld worden, maar het wachten was op duikers, die de volledig onder water verdwenen auto kunnen aanpikken.


N377: aanrijding bij Balkbrug

In het begin van de dinsdagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een "hulpverlening voertuig beknelling licht" op de N377 ter hoogte van hectometerpaal 22.2. Men trof op de kruising van de afrit van de N48 met de N377 een Suzuki Alto met flinke zijschade aan, maar van beknelling van de bestuurster was geen sprake. De vrouw was van de afrit de N377 op gereden, maar had daarbij geen vrije doorgang verleend aan een Mercedes bedrijfsbus van PostNL, die uit de richting van Balkbrug naderde.
De vrouw is in een ambulance gecontroleerd.
De schade aan de PostNL-bus viel zo te zien mee.
Maandag 8 januari 2018

Tinholt (D): twee gewonden door aanrijding op de Haftenkamper Diek

Maandagmorgen rond 11:30 uur zijn twee gewonden gevallen bij en verkeersongeval in Tinholt (D) op de kruising  Haftenkamper Diek - Vechtetalstraße.
Een personenauto met aanhanger reed over de Vechtetalstraße in de richting van Emlichheim, toen de bestuurder van een VW Caddy bedrijfsauto aan het eind van een bocht naar links de combinatie wilde inhalen.
Een 48-jarige vrouw, die een VW Transporter bestuurde, reed vanaf een zijstraat de Vechtetalstraße op, maar zag de twee auto’s over het hoofd. De Caddy bedrijfsauto raakte de Transporter links-achter en kwam rechts in een greppel  tot stilstand.
De VW Transporter slingerde enigszins en kwam vervolgens in de berm te staan, minus het linker achterwiel.
De auto met de aanhanger reed links langs de twee andere voertuigen en stopte op het voet- en fietspad, na de Caddy nog even aangetikt te hebben.
tijdens de botsingen liepen de Caddy- en de Transporterbestuurder zodanig letsel op, dat ze in een ziekenhuis moest worden opgenomen.
de weg werd ten behoeven van de hulpverlening en de berging afgesloten.
De firma Hilberink uit Emlichheim haalde de VW Transporter op; de firma Künnen uit Meppen de zwaar beschadigde VW Caddy.
De bestuurder van de licht beschadigde auto met aanhanger kon na de registratie zijn weg vervolgen.Hardenberg: kinderverdriet om gemist Mappy Meal

Het kleine jongetje, dat zich zo verheugd had op een feestmaal bij Mc Donald's in Hardenberg, was ontroostbaar, want net toen het eten door zijn ouders betaald was, werd het fastfoodrestaurant ontruimd omdat er brand was uitgebroken in een wasmachine.
De Hardenberger brandweer rukte met meerdere voertuigen -een tankautospuit, watertankwagen en de hoogwerker- uit naar de Stelling, waar het rokende witgoedapparaat snel naar buiten gebracht werd. De machine had ten gevolge van kortsluiting de geest gegeven en helaas voor de klanten moest het restaurant gesloten worden tot een en ander weer op orde was...Zondag 7 januari 2018

Lutten: schoorsteenbrand in woning met rieten dak tijdig geblust
Zondagavond tegen negenen werden de blusgroepen van Slagharen en van de Krim en de hoogwerker uit Hardenberg verzocht met spoed naar de Semmelinksdijk in Lutten te rijden, omdat daar brand woedde in de schoorsteen van een met riet gedekte woning.
Bij aankomst waren er al vlammen zichtbaar achter het raam op de eerste verdieping, maar door een snelle binnenaanval maakte men hier tijdig korte metten mee. Toen dat raam geopend werd, kwam er rook naar buiten en werd duidelijk dat de bewoners door het oog van de naald waren gekropen.


Notter: rookkanaal op rieten dak vat vlam
Zondagmorgen werd de brandweer rond 09:10 uur verzocht met groot materieel uit te rukken in verband met een schoorsteenbrand in een met riet gedekte woonboerderij aan de Eusinkweg in Notter.
Bij aankomst was er al flink wat rook te zien, ook uit het dak naast de schoorsteen,  zodat de brandweer uit voorzorg de kap nat hield.
De hout dat rond het rookkanaal zat en al vlam had gevat, was door de bewoner al geblust.
De brandweer verwijderde het en veegde de schoorsteen.
Een bijdrage van Jan Willem Klein Horstman

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.