Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2018
(3)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.
Zondag 21 januari 2018

Balkbrug: automobiliste onaangenaam verrast door gladheid
De bestuurster van een Renault Twingo werd zondagmorgen vroeg onaangenaam verrast, toen het wegdek van Den Kaat bij Balkbrug ter hoogte van het tunneltje onder de N48 spiegelglad bleek te zijn.
Haar auto kwam rechts van de rijbaan, tikte een boompje aan en botste vervolgens met de linkerzijde hard tegen een dikkere boom.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De Twingo was total loss.
Een bijdrage van Ardesch Media

Zaterdag 20 januari 2018

Dedemsvaart: "schoorsteenbrand" loopt af met een sisser
Exact om 16:00 uur werden de Dedemsvaartse brandweer en de hoogwerker uit Hardenberg opgetrommeld naar een woning aan de Moerheimstraat in Dedemsvaart vanwege een schoorsteenbrand.
Anderhalve minuut later volgde dezelfde alarmering, maar nu ging het om een woningbrand, aldus P2000. Reden tot ongerustheid..?

De brandweer bekeek de situatie in de woning, verwijderde een brandend haardblok en doofde dat met een straaltje water uit de tankautospuit.
Nog even de schoorsteen controleren met behulp van de hoogwerker (alles in orde) en de ploegen konden inrukken.

Vrijdag 19 januari 2018

Emlichheim: brandweer Coevorden helpt Emmelkamper collega's
Vrijdag om 05:10 uur werd de vrijwillige brandweer van Emlichheim gealarmeerd om ambulancepersoneel bij te staan bij het overbrengen van een patiënt naar een ambulance.
Daar dit niet via de trap kon en een hoogwerker nodig bleek, werd om bijstand van hun collega’s uit Coevorden verzocht.
De patiënt is daarna rond 06:30 uur via de hoogwerker in veiligheid gebracht.
Foto: Feuerwehr Emlichheim


Zware storm teisterde ook Zwartewaterland

De zware westerstorm heeft donderdag 18 januari ook flink huisgehouden in Zwartewaterland.
Het KNMI kondigde voor het gehele land code rood af wegens de zware windstoten.
De Rijksoverheid zond meerdere malen een NL-Alert noodmelding met daarin de oproep om alleen alarmnummer 112 te bellen in uiterste geval van nood; overige meldingen konden gedaan worden via 0900-8844 of op een later moment.

In Zwartewaterland kregen de brandweerkorpsen in totaal 21 meldingen van stormschades. Dit varieerde van een omgewaaide boom tot loshangende dak- en gevelbeplating. Bij een basisschool in Hasselt was de wind te krachtig voor het dak van de fietsenstalling. De brandweer werd ingezet om het gevaar weg te nemen.

Aan de van der Vechtlaan in Hasselt dreigde een boom op een woning te vallen. De brandweer zette de boom vast en een gespecialiseerd bedrijf heeft later de boom vakkundig omgehaald.

Op de Kamperzeedijk in Genemuiden raakte een bakwagen door een windstoot onbestuurbaar en kwam in een sloot tot stilstand. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Vanwege de storm werd de berging uitgesteld tot het einde van de middag.

Bij een bedrijf aan de Euroweg in Hasselt kwam een gehele stellage met daarop 42 zonnepanelen naar beneden. Alle panelen vlogen enkele meters door de lucht en kwamen aan de andere kant van de weg op de grond. De schade is enorm maar er raakte gelukkig niemand gewond.

Een bijdrage van Henry Wallinga

Donderdag 18 januari 2018

A28: minimaal oponthoud voor Arrestatieteam

Tijdens de westerstorm van donderdag vielen er tussen Pesse en Beilen drie bomen over de snelweg. In twee gevallen moest het verkeer via de vluchtstrook; in het andere via de linkerrijstrook.
De brandweer maakte korte metten met de bomen.
Bij Spier liep het Arrestatieteam eventjes vast in de file, maar met zwaailicht en sirene kon men toch relatief snel passeren.
Twee personenauto's hadden schade door de vallende bomen.

Een bijdrage van Persfotografie Hoogeveen


Ommen: zat stormschadeklussen voor de brandweer
In het begin van de donderdagmiddag heeft de brandweer de omgeving van het Marktgebouw aan de Markt in Ommen afgesloten nadat op meerdere plekken dakpannen naar beneden vielen. De bedrijfshulpverlening van het Rabobank filiaal had al een gedeelte met lint afgezet voor de aankomst van de brandweer. De brandweer heeft hier nieuwe linten geplaatst en ook de ruimte voor de Sis & Bro bakkerij afgesloten.
Daarnaast werd de ruimte tussen het Rabobank filiaal en de Varsenerdijk ook afgesloten, nadat hier een los zittende dakpan werd ontdekt.

Ook in het begin van de donderdagmiddag werd de Ommer brandweer verzocht naar een fietspad naast de Hammerweg net buiten de bebouwde kom van Ommen te gaan. Daar was een deel van de kruin van een boom uitgescheurd en hing boven het fietspad.
De meeste fietsers hadden zelf het gezonde verstand om niet onder de los hangende tak door te fietsen.
De brandweer heeft met behulp van de lier voor op het voertuig de tak los getrokken en deze verzaagd.

Donderdagmiddag is een grote boom naast de Lemelerweg ter hoogte van de aansluiting met de N347 omgevallen. Hierbij sneuvelden een waterleiding, een lantaarnpaal en verkeersborden.
Als gevolg van de kapotgetrokken leiding zaten grofweg 15 aansluitingen in het gehucht Nieuwebrug tijdelijk zonder water. Personeel van netbeheerder Vitens heeft de leiding dichtgedraaid om deze later te repareren.
De boom viel over het wegdek van de Lemelerweg maar ook over het fietspad wat op die plek verdergaat op het wegdek van de Lemelerweg. Een bosperceel achter het fietspad stond door de gesprongen leiding compleet blank.
De brandweer heeft de grote boom grotendeels verzaagd en de resten verzameld in de bermen. De gevelde lantaarnpaal is tevens naar de berm geduwd om later te worden vervangen.
Een eigenaar van een ernaast gelegen camping heeft de overgebleven resten opgeruimd, toen de weg eenmaal weer vrij was.
Een bijdrage van Ardesch Media


A37: intensieve medische hulp voor vrachtwagenchauffeur
Donderdagmiddag werd een eenzijdig ongeval gemeld op parkeerplaats Groote Veldblokken tussen de afslagen Geesbrug en Oosterhesselen op de A37.
Het bleek echter te gaan om een medisch noodgeval. Waarschijnlijk was de bestuurder van een Bulgaarse trekker met Nederlandse oplegger onwel geworden. Er werden twee ambulances en een traumaheli (Lifeliner Europe 4) ingezet.
De patient is per ambulance naar de heli gebracht en vervolgens overgeladen.


N36: vrachtwagencombinatie van de weg
Op diverse plaatsen legden zware windvlagen vrachtwagens op hun kant, zoals hier (foto) op de N36 tussen parkeerplaats Smokkelpad en de afrit Westerhaar, waar een buitenlandse trekker met oplegger van de weg geraakt was.
Omdat er direct een flinke file ontstond werd besloten de combinatie na de avondspits te bergen.

Vreemd genoeg meldde regionale omroep RTV Oost ruim anderhalf uur nadat de verkeeropstopping verdwenen was, nog steeds dat de N36 afgesloten was. Het was dan ook opmerkelijk rustig op deze weg...


Slagharen: drukke middag voor de vrijwillige brandweer
De middag was nog maar net begonnen of de pagers begonnen als gekken te piepen. De eerste uitruk voor de groep Slagharen was naar de Staarmansweg waar een oude boom het loodje had gelegd en zijn vermoeide takken op het dak van een woning en een uitbouw aan de voorzijde van het pand had neergevleid.
Dit had zware schade aan het gebouw tot gevolg en ook een Citroën Berlingo bestelauto kwam er niet heelhuids vanaf.
De brandweer, die inmiddels al meerdere opdrachten toegeschoven had gekregen, kon vanwege de enorme rukwinden hier niets uitrichten temeer daar de voor deze klus benodigde hoogwerker niet veilig opgesteld kon worden.
Na deze uitruk kon het in de vliegende storm door naar de Moeshoekweg, waar de rijbaan versperd werd door gesneuvelde boomtakken


Dedemsvaart: kindcentrum geëvacueerd vanwege schade aan dak
De ruim 200 kinderen, die aanwezig waren in Kindcentrum Dikkertje Dap aan de Langewijk, zijn vanmiddag geëvacueerd.
Aan de zijde van RK basischool de Langewieke was een deel van de zij- en onderkant van het dak door de zware storm losgerukt.
De kinderen zijn onder begeleiding van de politie naar het parochiegebouw van de Rooms-Katholieke kerk in Dedemsvaart gebracht.


NL-ALERT: Alleen 112-bellen in noodgevallen!
NL-Alert verzoekt u alleen 112 te bellen in geval van spoed. Voor overige meldingen wordt u verzocht contact op te nemen met 0900 8844 of met de gemeente.


Nordhorn (D): overstekend jongetje (7) zwaar gewond
Donderdagmorgen rond half acht is een zevenjarig jongetje zwaargewond geraakt op de Friedrich-Ebert-Straße.
Het kind reed over het fietspad in de richting van de Gildehauser Weg en stak ter hoogte van de Paulstraße over via het zebrapad.
Daarbij werd het jongetje aangereden door een BMW, die bestuurd werd door een 62-jarige man, waardoor het kind op de rijbaan viel.
Het kind is zwaar- maar niet levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis overgebracht


Woensdag 17 januari 2018

Brandlecht (D): twee zwaar- en een lichtgewonde
Ook aan de Duitse kant van de grens gebeurde woensdagmorgen een ongeval ten gevolge van gladheid.
Op de Tillenberger Weg in het kerkdorp Brandlecht vielen drie gewonden, toen de Fiat waar ze in zaten slipte en tegen een boom botste.
Een 18-jarige vrouw en een 22-jarige man, die als passagiers meereden, liepen zware verwondingen op; de 24 jarige bestuurder werd lichtgewond.
Het bleek dat de auto nog uitgerust was met zomerbanden, die bovendien te weinig profieldiepte hadden.


N343: gladheid bij Bergentheim speelt automobiliste parten
De witte wereld van woensdagmorgen was voor de meeste weggebruikers een duidelijke aanwijzing dat het glad kon zijn op de weg en daardoor gebeurden er weing ongevallen.Toch ging het mis bij Bergentheim: de pers werd even na achten op de hoogte gebracht van een eenzijdig verkeersongeval op de van Roijensweg bij Bergentheim, waarbij een auto te water zou zijn geraakt.
Een kleine tien minuten later werden brandweereenheden uit Bergentheim en Hardenberg opgeroepen ter hulpverlening bij een ongeval op de N343 bij Bergentheim.
Het bleek om hetzelfde ongeval te gaan: bij de op- en afrit lag een Suzuki Swift onder aan het talud.
De bestuurster is door de brandweer uit haar auto bevrijd en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Hoewel de afrit met oranje kegels was afgezet meenden meerdere automobilsten dat die obstakels niet voor hen golden, hetgeen tot ergernis bij de politiemensen leidde.
Berger Autax takelde de verfomfaaide Swift op de bak van zijn bergingsauto, waarna de rust weerkeerde.


A28: weer kettingbotsing bij Staphorst
Dinsdagmorgen is in de ochtendspits een kettingbotsing gebeurd op de A28 ter hoogte van Staphorst.
Vier auto's, waaronder een bestelbus, maakten onzacht kennis met elkaar. De schade was groot, maar gelukkig vielen er geen gewonden.
Het ongeval leidde tot een kilometers lange file tussen De Wijk en Staphorst.
De wrakken werden opgehaald door berger Hooikammer.
Een bijdrage van Alex WeverMaandag 15 januari 2015

Stieltjeskanaal: woonboerderij uitgebrand
Tegen achten maandagavond werd brand in een schoorsteen van een woning aan het Stieltjeskanaal in het buitengebied van gelijknamige dorp gemeld. Een minuut later werd al opgeschaald naar "middelbrand": de brandweer van Coevorden was toevalling net aan het oefenen en kon gelijk door voor "het echie".
Vanaf de overzijde van het kanaal waren op dat moment echter al vlammen in het rieten dak rond de schoorsteen te zien en het was duidelijk dat het moeilijk zou worden de grote woning nog te redden.
Deze angst werd bewaarheid: alle inzet ten spijt lukte het niet meer de vlammen te doven voor de recent verbouwde woning onherstelbare schade opliep.


Heemserveen: twee auto's total loss op de Jachthuisweg
De bestuurder van een Toyota Auris, die maandag rond 20:00 uur in de richting van Lutten reed, wilde op de Jachthuisweg keren om via de parallelweg terug te rijden naar het asielzoekerscentrum om daar iemand af te leveren. Tijdens die manoeuvre bleek een tegenligger toch dichterbij dan de man ingeschat had, met als gevolg een flinke aanrijding.
De auto van de tegenpartij -een Ford Focus stationwagen- klapte na de botsing fontaal tegen een boom.
De bestuurder van de Ford is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; de twee inzittenden van de Toyota bleven ongedeerd.
Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd.
Het verkeer werd omgeleid over de ventweg.Zondag 14 januari 2018 en
zaterdag 13 januari 2018:
geen bijzonderheden

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media
(dus ook op onze Twitter-accounts!) rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel.